Workshop Nedir? Mutfak Workshop Etkinlikleri

Workshop Nedir? Mutfak Workshop Etkinlikleri Tarifi

Yemek Atölyesi, Hızlandırılmış Kurs Etkinlikleri

Öğrenmenin ne zamanı vardır ne de yaşı. Bilgiye her zaman aç ve hazır olan insanoğlu, dilediği bilgiye gelişen teknoloji çağında anında ulaşabilmektedir. Kişisel gelişime destek olması amacıyla pek çok kursa katılan öğrenme meraklıları için, son zamanlarda popüler olan yeni bir etkinlik gündeme gelmektedir. Sosyal medya ve yazılı ilanlarda gözünüze çarpan workshoplar, sizlerin daha iyi deneyim kazanması ve bilgi alması için yapılmaktadır.

Workshop temalı bu yazımızda, son günlerin popüler yemek ve pastacılık kurslarını inceleyeceğiz. Pek çok alanda aktif olarak eğitim veren workshop yemek alanında da kendini göstermekte. Bu yazıda workshop nedir, nerede yapılır, imkanları nelerdir gibi aklınıza takılan soruları cevaplandırdık.

Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır felsefesi ile yola çıkan ve kendini her alanda geliştirmeye devam eden herkes, aradığı tüm soruları burada bulacak. Başlıyoruz!

workshop

Workshop Nedir?

İngilizce bir kelime olan workshop ne demek öncelikle onu açıklamak gereklidir. Workshop; el becerileri gerektiren ufak ve kolay işlerin üretiminin yapıldığı mekanlardır. Diğer anlamı ise belirlenen sayıdaki kişilerle beraber yapılan ve bu kişiler arasında dayanışma, yardımlaşma ve bilgi paylaşımı gerçekleşen, bir çeşit eğitim türüdür. Bu anlamı konumuzla daha yakından ilgili olacaktır.

Bu uygulamadaki hedeflenen amaç; belirlenen konuda kişilerin hem teorik bilgi sahibi olması hem de deneyerek konuyu öğrenmesidir. Öğrenmeye ve uygulamaya ağırlık veren bir eğitim, kurs veya öğrenme biçimidir denilebilir. Katılımcılar merak ettiği konu hakkında bilgi alırken, tecrübe sahibi de olmaktadır.

workshop etkinlikleri

Aşçılık ve Pastacılık Workshop Etkinlikleri

Workshoplar mutfak akademileri veya alanında uzman kişiler tarafından belirlenen program dahilinde, workshop atölyeleri olan yerlerde yapılmaktadır. Eğitim süresi kurs veren kişi veya kişiler tarafından belirlenir. Eğitim belirli bir ücret karşılığında yapılmaktadır. Workshop boyunca kullanılan malzemeler, kurs verenler tarafından hazırlanır. Size düşen sadece workshopa katılmak ve kendinizi istediğiniz alanda geliştirmek.

Verilen listede çeşitli workshop örnekleri yer alıyor. Söz konusu mutfaksa workshop alanı da oldukça geniş olacaktır. İşte en çok katılım yapılan ve merak edilen mutfak workshop alanları:

1) Temel Aşçılık Workshopları

Bu eğitimler, özel mutfak akademileri tarafından yapılmaktadır. Daha verimli bir öğrenme gerçekleşmesi için genellikle 8 veya 10 kişilik bir mutfak belirlenir. Mutfakta bilinmesi gereken temel püf noktalarından mutfak sırlarına kadar bilgiler sunulur. Bıçak kullanımı, yemekler için doğru tava ve tencere kullanımı, mutfakta pratik ve usta olmanın detayları hakkında bilgiler verilir ve zamanla yarışma konusunda uygulamalar yapılır. Eğitimler birkaç saat olacak şekilde ve belirli bir ücret karşılığında yapılmaktadır.

2010 yılından beri Türkiye’de en çok adı duyulan mutfak akademilerinden MSA’ya başvuru yapıp ilgilendiğiniz mutfak alanında kendinizi geliştirebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: MSA

aşçılık

2) İçecek Workshopları

Kafe ve restoranlara gittiğinizde kahvenizin muazzam sunumunun nasıl olduğunu merak ediyorsanız, içecek workshoplarına katılabilirsiniz. Bu eğitimlerde sıcak ve soğuk içeceklerin hazırlanma evresi ve malzemeleri hakkında bilgiler verilirken, içecek hazırlama uygulaması da yapılmaktadır. Kahve cihazlarının doğru kullanımı da yine uygulama ile öğretilmektedir. Bu workshoplar bolca kahve kokacaktır :)

Profesyonel ve amatör mutfak bilgileriyle beraber daha fazlasını öğrenmek için sizlere USLA’yı tavsiye edebiliriz.

Detaylı bilgi için: USLA

workshop etkinlikleri

3) Tatlı Workshopları

Çayların ve kahvelerin yanında olmazsa olmaz tatlıların lezzet sırrını öğrenmek için, tatlı workshoplarına katılabilirsiniz. Belirlenen iki veya üç çeşit tatlıları hem yaparak öğreneceksiniz hem de lezzetinde neler gizli olduğunu bu eğitimlerde görebileceksiniz. Şerbetli, sütlü ve hamurlu tatlıların yapımına dair bilgiler bu kurslarda verilmektedir.

Aşçılık konusunda bilgilerini zenginleştirmek ve deneyim kazanmak için Chef’s Table ile iletişime geçebilirsiniz:

Detaylı bilgi için: CHEF’S TABLE

tatlılar

4) Dünya Mutfakları Workshopları

Dünya mutfaklarının eşsiz ve farklı tatları hakkında bilgi veren bu workshoplar, kimi zaman yabancı kökenli eğitmenler tarafından verilmektedir. Daha verimli ve kalıcı bir öğrenme için dünya mutfaklarından ekmek, tatlı ve yemekler yapılır. Farklı tatlara ve yeniliklere açık olanlar için ideal bir workshop tercihi olabilir.

Türk mutfağı hakkında daha da uzmanlaşmak isteyenler için iyi bir workshop fırsatı olacak adres: İstanbul Cooking School

dünya mutfağı

5) Diyet Beslenmesi Workshopları

Sağlıklı beslenmeyi yaşam felsefesi olarak belirleyenlerin, kendilerini daha da geliştirmek için katıldığı eğitimlerdir. Bu eğitimlerde genellikle sağlıklı yiyeceklerin, besin değerini kaybetmeden tüketilmesine dayalı bilgiler ve uygulamalar yer alır. Yaklaşık 3 çeşit diyet beslenmesine göre yemekler yapılır ve eğitim tamamlanır.

Deniz ürünleri konusunda kendini sushi ile bilgilendirmek isteyenler için Sushico workshoplarına devam ediyor. Katılmak için:

Detaylı bilgi için: SushiCo

diyet beslenme

6) Ekmekçilik Workshopları

Ekmek workshoplarında ekmek mayaları, mayalama yöntemleri ve ekmek çeşitlerine dair bilgiler verilmektedir. El emeğinin ve ekmek yapmanın püf noktalarını, bu eğitimlerde bizzat ekmek yaparak öğrenebilirsiniz. Ekmeğin her türünde uzman olmayı amaçlayanlar bu eğitimlere katılabilirler.

Klasik lezzetleri sevenler ve Türk mutfağı kültürüne daha fazlasını eklemek isteyenler için Soffa workshop durağınız olabilir.

Detaylı bilgi için: SOFFA

ekmekçilik workshop

7) Bitki ve Sebze Workshopları

Bu workshoplarda birden fazla bitki türünden neler yapılabileceği öğretilir. Sebzelerin değerlendirilmesi ve bitkiler hakkında detaylı bilgiler verilir. Ege, Akdeniz ve diğer bölgelerde yetişen otlar hakkında görerek ve tanıyarak öğrenme sağlanır. Eğitim gününde var olan bitki ve sebzenin kullanıldığı, çeşitli yemekler ve salatalar yapılarak eğitim tamamlanır.

İzmir’de yaşayanlar için workshop imkanı tanıyan İMSE, mutfak konusundaki deneyimlerinizi daha da geliştirmeniz için iyi bir tercih olabilir.

Detaylı bilgi için: İMSE

şef

8) Pastacılık Workshopları

Severek tüketilen pastaların yapım aşamaları, kullanılan malzemelerin ölçüleri ve pasta çeşitlerine dayalı olan bu eğitimlerde, eğitim süresi boyunca 2 veya 3 çeşit pasta yapılır. Şeker hamurunun, kremanın, jölenin ve pandispanyanın hazırlık sırları öğretilir. Her katılımcı dilediği bir pastayı eğitim sonunda hazırlar. Oldukça keyifli ve eğlenceli geçen bu eğitimler diğer eğitimler gibi hemen hemen her şehirde yapılmaktadır.

Bir veya iki günlük eğitimlerle pasta ve kurabiye konusunda uzmanlaşmak isteyenler için Gutava Atölye kapılarını sizlere açıyor. Detaylı bilgi almak isterseniz:

Detaylı bilgi için: www.gutavacake.com

pastacılık

Gastronomi Nedir? Gastronomi ve Mutfak Sanatları Hakkında Her Şey

Aşçılık Okulları, Dünyaca Ünlü 6 Profesyonel Yemek Okulu

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Dominos Pizza ( Anasınıfı Etkinlik Alternatifi) Tarifi

Dominos Pizza ( Anasınıfı Etkinlik Alternatifi)

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Waffle (Anne Mutfağında) Tarifi

Waffle (Anne Mutfağında)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Osmanlı Mutfağı ( Zerde ) Tarifi

Osmanlı Mutfağı ( Zerde )

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Baba (Boşnak Mutfağı) Tarifi

Baba (Boşnak Mutfağı)

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Mișoriz (Arnavut Mutfağı) Tarifi

Mișoriz (Arnavut Mutfağı)

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ramen (Asya Mutfağı) Tarifi

Ramen (Asya Mutfağı)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Paella (İspanya Mutfağı) Tarifi

Paella (İspanya Mutfağı)

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Saganaki - Yunanistan Mutfağı Tarifi

Saganaki - Yunanistan Mutfağı

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri