Yemek Atölyesi, Hızlandırılmış Kurs Etkinlikleri
Öğrenmenin ne zamanı vardır ne de yaşı. Bilgiye her zaman aç ve hazır olan insanoğlu, dilediği bilgiye gelişen teknoloji çağında anında ulaşabilmektedir. Kişisel gelişime destek olması amacıyla pek çok kursa katılan öğrenme meraklıları için, son zamanlarda popüler olan yeni bir etkinlik gündeme gelmektedir. Sosyal medya ve yazılı ilanlarda gözünüze çarpan workshoplar, sizlerin daha iyi deneyim kazanması ve bilgi alması için yapılmaktadır.
Workshop temalı bu yazımızda, son günlerin popüler yemek ve pastacılık kurslarını inceleyeceğiz. Pek çok alanda aktif olarak eğitim veren workshop yemek alanında da kendini göstermekte. Bu yazıda workshop nedir, nerede yapılır, imkanları nelerdir gibi aklınıza takılan soruları cevaplandırdık.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır felsefesi ile yola çıkan ve kendini her alanda geliştirmeye devam eden herkes, aradığı tüm soruları burada bulacak. Başlıyoruz!
Workshop Nedir?
İngilizce bir kelime olan workshop ne demek öncelikle onu açıklamak gereklidir. Workshop; el becerileri gerektiren ufak ve kolay işlerin üretiminin yapıldığı mekanlardır. Diğer anlamı ise belirlenen sayıdaki kişilerle beraber yapılan ve bu kişiler arasında dayanışma, yardımlaşma ve bilgi paylaşımı gerçekleşen, bir çeşit eğitim türüdür. Bu anlamı konumuzla daha yakından ilgili olacaktır.
Bu uygulamadaki hedeflenen amaç; belirlenen konuda kişilerin hem teorik bilgi sahibi olması hem de deneyerek konuyu öğrenmesidir. Öğrenmeye ve uygulamaya ağırlık veren bir eğitim, kurs veya öğrenme biçimidir denilebilir. Katılımcılar merak ettiği konu hakkında bilgi alırken, tecrübe sahibi de olmaktadır.
Aşçılık ve Pastacılık Workshop Etkinlikleri
Workshoplar mutfak akademileri veya alanında uzman kişiler tarafından belirlenen program dahilinde, workshop atölyeleri olan yerlerde yapılmaktadır. Eğitim süresi kurs veren kişi veya kişiler tarafından belirlenir. Eğitim belirli bir ücret karşılığında yapılmaktadır. Workshop boyunca kullanılan malzemeler, kurs verenler tarafından hazırlanır. Size düşen sadece workshopa katılmak ve kendinizi istediğiniz alanda geliştirmek.
Verilen listede çeşitli workshop örnekleri yer alıyor. Söz konusu mutfaksa workshop alanı da oldukça geniş olacaktır. İşte en çok katılım yapılan ve merak edilen mutfak workshop alanları:
1) Temel Aşçılık Workshopları
Bu eğitimler, özel mutfak akademileri tarafından yapılmaktadır. Daha verimli bir öğrenme gerçekleşmesi için genellikle 8 veya 10 kişilik bir mutfak belirlenir. Mutfakta bilinmesi gereken temel püf noktalarından mutfak sırlarına kadar bilgiler sunulur. Bıçak kullanımı, yemekler için doğru tava ve tencere kullanımı, mutfakta pratik ve usta olmanın detayları hakkında bilgiler verilir ve zamanla yarışma konusunda uygulamalar yapılır. Eğitimler birkaç saat olacak şekilde ve belirli bir ücret karşılığında yapılmaktadır.
2010 yılından beri Türkiye’de en çok adı duyulan mutfak akademilerinden MSA’ya başvuru yapıp ilgilendiğiniz mutfak alanında kendinizi geliştirebilirsiniz.
Detaylı bilgi için: MSA
2) İçecek Workshopları
Kafe ve restoranlara gittiğinizde kahvenizin muazzam sunumunun nasıl olduğunu merak ediyorsanız, içecek workshoplarına katılabilirsiniz. Bu eğitimlerde sıcak ve soğuk içeceklerin hazırlanma evresi ve malzemeleri hakkında bilgiler verilirken, içecek hazırlama uygulaması da yapılmaktadır. Kahve cihazlarının doğru kullanımı da yine uygulama ile öğretilmektedir. Bu workshoplar bolca kahve kokacaktır :)
Profesyonel ve amatör mutfak bilgileriyle beraber daha fazlasını öğrenmek için sizlere USLA’yı tavsiye edebiliriz.
Detaylı bilgi için: USLA
3) Tatlı Workshopları
Çayların ve kahvelerin yanında olmazsa olmaz tatlıların lezzet sırrını öğrenmek için, tatlı workshoplarına katılabilirsiniz. Belirlenen iki veya üç çeşit tatlıları hem yaparak öğreneceksiniz hem de lezzetinde neler gizli olduğunu bu eğitimlerde görebileceksiniz. Şerbetli, sütlü ve hamurlu tatlıların yapımına dair bilgiler bu kurslarda verilmektedir.
Aşçılık konusunda bilgilerini zenginleştirmek ve deneyim kazanmak için Chef’s Table ile iletişime geçebilirsiniz:
Detaylı bilgi için: CHEF’S TABLE
4) Dünya Mutfakları Workshopları
Dünya mutfaklarının eşsiz ve farklı tatları hakkında bilgi veren bu workshoplar, kimi zaman yabancı kökenli eğitmenler tarafından verilmektedir. Daha verimli ve kalıcı bir öğrenme için dünya mutfaklarından ekmek, tatlı ve yemekler yapılır. Farklı tatlara ve yeniliklere açık olanlar için ideal bir workshop tercihi olabilir.
Türk mutfağı hakkında daha da uzmanlaşmak isteyenler için iyi bir workshop fırsatı olacak adres: İstanbul Cooking School
5) Diyet Beslenmesi Workshopları
Sağlıklı beslenmeyi yaşam felsefesi olarak belirleyenlerin, kendilerini daha da geliştirmek için katıldığı eğitimlerdir. Bu eğitimlerde genellikle sağlıklı yiyeceklerin, besin değerini kaybetmeden tüketilmesine dayalı bilgiler ve uygulamalar yer alır. Yaklaşık 3 çeşit diyet beslenmesine göre yemekler yapılır ve eğitim tamamlanır.
Deniz ürünleri konusunda kendini sushi ile bilgilendirmek isteyenler için Sushico workshoplarına devam ediyor. Katılmak için:
Detaylı bilgi için: SushiCo
6) Ekmekçilik Workshopları
Ekmek workshoplarında ekmek mayaları, mayalama yöntemleri ve ekmek çeşitlerine dair bilgiler verilmektedir. El emeğinin ve ekmek yapmanın püf noktalarını, bu eğitimlerde bizzat ekmek yaparak öğrenebilirsiniz. Ekmeğin her türünde uzman olmayı amaçlayanlar bu eğitimlere katılabilirler.
Klasik lezzetleri sevenler ve Türk mutfağı kültürüne daha fazlasını eklemek isteyenler için Soffa workshop durağınız olabilir.
Detaylı bilgi için: SOFFA
7) Bitki ve Sebze Workshopları
Bu workshoplarda birden fazla bitki türünden neler yapılabileceği öğretilir. Sebzelerin değerlendirilmesi ve bitkiler hakkında detaylı bilgiler verilir. Ege, Akdeniz ve diğer bölgelerde yetişen otlar hakkında görerek ve tanıyarak öğrenme sağlanır. Eğitim gününde var olan bitki ve sebzenin kullanıldığı, çeşitli yemekler ve salatalar yapılarak eğitim tamamlanır.
İzmir’de yaşayanlar için workshop imkanı tanıyan İMSE, mutfak konusundaki deneyimlerinizi daha da geliştirmeniz için iyi bir tercih olabilir.
Detaylı bilgi için: İMSE
8) Pastacılık Workshopları
Severek tüketilen pastaların yapım aşamaları, kullanılan malzemelerin ölçüleri ve pasta çeşitlerine dayalı olan bu eğitimlerde, eğitim süresi boyunca 2 veya 3 çeşit pasta yapılır. Şeker hamurunun, kremanın, jölenin ve pandispanyanın hazırlık sırları öğretilir. Her katılımcı dilediği bir pastayı eğitim sonunda hazırlar. Oldukça keyifli ve eğlenceli geçen bu eğitimler diğer eğitimler gibi hemen hemen her şehirde yapılmaktadır.
Bir veya iki günlük eğitimlerle pasta ve kurabiye konusunda uzmanlaşmak isteyenler için Gutava Atölye kapılarını sizlere açıyor. Detaylı bilgi almak isterseniz:
Detaylı bilgi için: www.gutavacake.com
Gastronomi Nedir? Gastronomi ve Mutfak Sanatları Hakkında Her Şey
İlk yorumu sen yaz.
Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.