Ankara’da Çorba İçebileceğiniz En İyi 15 Mekan

Ankara’da Çorba İçebileceğiniz En İyi 15 Mekan Tarifi

Ankara’da Çorba Nerede İçilir?

İçinizi ısıtan, bol lezzetli sıcacık çorbalara Ankara’da ulaşmak ister misiniz? Günün her anında, lezzetli şekilde hazır olan çorbalar Ankara’nın çeşitli semtlerinde sizleri bekliyor. Yaz kış demeden, et suyuyla hazırlanan sebzeli ve bol çeşitli çorbaları tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Ankara çorbacı konusunda birbirinden kaliteli ve lezzetli mekanlara sahiptir. Şimdi size önereceğimiz Ankara en iyi çorbacı listesinden kendinize en yakın olan mekanı seçip doya doya çorba içebilirsiniz. Üstelik en uygun rakamlarla!

Ankara’nın pek çok semtinde yer alan çorbacıları sizin için bir araya getirdik. İşte Ankara’nın sevilen 15 leziz çorba durağı!

İstanbul Çorbacıları: Müdavimi Olacağınız 10 Mekan

Ankara’da Çorba İçebileceğiniz En İyi 15 Mekan

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Devrez – Çankaya

Ankara çorbacı Devrez yıllardır özenle pişirdiği çorbalarıyla meşhur bir mekandır. Ankara’nın soğuk kış günlerinde oldukça kalabalık olan Devrez, çorbalara eşlik eden mezeleriyle ve çorba sunumuyla dikkatleri üzerine topluyor. Katkı maddesi içermeyen, tamamen doğal ürünlerle hazırladığı çorbaları denemeniz için Devrez sizi 24 saat boyunca davet ediyor.

Adres: Küçükesat, Esat Caddesi No: 143 D:A, Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 436 49 10

devrez çankaya

2) Köroğlu İşkembecisi – Çankaya

Ankara meşhur çorbacı önerilerinde sık sık yer alan Köroğlu İşkembecisi, çorba kültürünü tam tadında yaşatan mekanlardan biridir. Çorbalara eklediği tereyağlı sosuyla iştahları daha da açan Köroğlu İşkembecisi, ekonomik rakamlarla sunduğu çorbaları herkese ulaştırmayı hedefliyor. Aradığınız pek çok çorba türü için mutlaka ziyaret etmelisiniz!

Adres: Uğur Mumcu Caddesi Koza Sokak No:116 Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 446 54 64

köroğlu işkembecisi

3) Çorbacı Hasan Usta – Çankaya

Ankara Çorbacı Hasan Usta, dillere destan işkembe ve diğer çorbalarıyla Ankara’da olanların sevdiği bir çorba durağıdır. Çorba sunumu, damaklarda iz bırakan lezzeti ve mekandaki samimiyetiyle beğenileri üzerine toplayan Çorbacı Hasan Usta; çorbanın yanında ikram ettiği kızarmış ekmekle de doyurucu olmayı başarıyor. Tunus Caddesi’nden yolunuz geçerse muhakkak uğrayın!

Adres: Tunus Caddesi (Tunus Caddesi Bülten Sokak) Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 467 37 39

çorbacı hasan usta

4) Maraşlı Çorbacı – Çankaya

Anıttepe civarında çorba içmek için leziz bir adres arıyorsanız size Ankara Maraşlı Çorbacı yardım edecektir. Buraya geldiğinizde, çok uygun rakamlara dolgun porsiyonlu nefis çorbaları bulabilirsiniz. Kelle paça, işkembe, sebze ve et çorbalarının damaklarda iz bırakan haline şahit olmak için Maraşlı Çorbacı’yı deneyebilirsiniz.

Adres: Maltepe Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı. No: 45 D:C, Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 230 06 46

5) Beykoz Çorbacısı – Çankaya

Ankara ünlü çorbacı listesinde yerini koruyan Beykoz Çorbacısı, Çankaya’da oldukça işlek bir çorba mekanıdır. Gece gündüz demeden sıcacık çorba sunan bu mekan, kelle paçasıyla meşhurdur. Yaklaşık 10 çeşit çorba seçeneğine sahip olan Beykoz Çorbacısı, makul rakamlardan oluşturduğu menüsüyle hizmetinizde!

Adres: Hoşdere Caddesi No: 212/A Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 442 68 68

beykoz çorbacısı ankara

6) Tarihi Murat Efendi Lokanta & İşkembecisi – Çankaya

1955 yılından günümüze kadar içleri ısıtan çorbalarıyla hizmet veren Tarihi Murat Efendi Lokanta & İşkembecisi, çeşitli yemekler hazırlayan bir lezzet durağıdır. Ankara’da olup çorba molası vermek isteyenlerin memnun kalacağı menüye sahiptir. Etin ve sebzenin harmanlandığı, geleneksel çorbaların hazırlandığı bu mekana davetlisiniz!

Adres: Yıldızevler, Turan Güneş Bulvarı 34/C, Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 440 00 16

tarihi murat efendi lokantası

7) Meşhur Ankara İşkembecisi – Elvankent

Çorba denildiğinde pek çok kişinin aklına işkembe ve mercimek gelmektedir. Gelenekselleşen bu çorbalara ve daha fazla çeşidine tam yerinde ulaşmak için Ankara’da popüler olan Meşhur Ankara İşkembecisi’ne gidebilirsiniz. Konforlu bir mekanda dolgun servisle çorba içmek için daha fazla geç kalmayın!

Adres: Topçu Mahallesi 1543. Cadde 11/A Elvankent (14. Cadde) Ankara

İletişim: 0312 261 10 01

meşhur ankara işkembecisi

8) Paşam İşkembe ve Türk Mutfağı – Çankaya

Hastaları ayağa kaldıran, yorguna enerji veren, üşüyeni ısıtan lezzetli ve şifalı çorbalar çorba sevenler için Paşam İşkembe ve Türk Mutfağı tarafından hazırlanıyor. Dikmen civarında bir kase çorba içip kendinize gelmek istediğinizde, bu mekan aklınızdan çıkmasın. Ev yemekleri ve çorbaların ekonomik rakamlarla sizlerle!

Adres: Dikmen Caddesi No: 259/F Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 480 66 66

paşam işkembe ve türk mutfağı

9) Rumeli İşkembecisi – Çankaya

Sebzeli, tahıllı ya da sakatatlı çorbaların Ankara’daki durağı Rumeli İşkembecisi oluyor. Yılların eskitemediği, günün her anında sıcacık çorba servisi olan Rumeli İşkembecisi Ankara’da çorba içmek için kaliteli bir adres arayanların ortak durağı oluyor. Ev yemeklerine ve birbirinden lezzetli çorbalar ulaşmak için davetlisiniz!

Adres: Cumhuriyet, Bayındır-1 Sk. 25/A, 06420 Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 467 13 62

rumeli çorbacısı çankaya

10) İstanbul Çorbacısı – Etimesgut

Ankara’da bir İstanbul Çorbacısı! Her biri bir diğerinden lezzetli sıcak ve doyurucu çorbalar, ikram meze ve salatalar damak zevkine güvenenler için İstanbul Çorbacısı’nda sunuluyor. Dilediğiniz an midenizi bir kase çorbayla ısıtmak için tercih edebilirsiniz. Burada bolca lezzet var!

Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi 1419. Cadde No: 12/A Etimesgut, Eryaman

İletişim: 0312 504 24 78

istanbul çorbacısı yenimahalle

11) Çorba Dünyası – Ankara

Sebzelerin lezzetlendiği, et suyunun kıvam verdiği, tahıllarla donatılmış birbirinden farklı çorbaların Başkent’teki adresi neresi diye merak ediyorsanız sizlere Çorba Dünyası’nı önerelim. Uygun rakamlarla, dolgun porsiyonlarla servis edilen sıcacık çorbalar sizin de içinizi ısıtacak! Denemek için geç kalmayın.

Adres: Ahi Mesut Mahallesi (Ahi Mesut bulvarı 1901. Sokak 68/I) Etimesgut, Ankara

İletişim: 0312 504 65 65

çorba dünyası ankara

12) Meşhur Polatlı Çorba & Sakatat – Etimesgut

Yolunuz Etimesgut’tan geçtiği anda bir çorba içimlik durak ararsanız sizlere Meşhur Polatlı Çorba & Sakatat kapısını açacak. Mercimek, domates, yoğurt, taneli etli, kremalı ve aklınıza gelen pek çok çorbayı burada tadabilirsiniz. Kelle paça ve tuzlama konusunda da popüler olan bu mekanı keşfetmelisiniz!

Adres: Ahi Mesut Mahallesi, Zirve Caddesi(eski 1776 Cadde) 19/B Etimesgut , Ankara

İletişim: 0312 504 20 30

meşhur polatlı çorba sakatat

13) Çorba Mola – Gölbaşı

Ankara’da çorba molası vermek istediğinizde Çorba Mola size seçkin menüsüyle hizmet veriyor. Çorbalardan alacağınız lezzetin kullanılan et suyundan geldiğini öğrendiğinizde, bir porsiyon daha yemek isteyeceksiniz. Çorba Mola, doyurucu bir çorba öğünü geçirmek isteyenlerin Ankara’daki tercihi olacak!

Adres: Ankara Caddesi No:10 Gölbaşı (Konya Yolu Üzeri Gölbaşı Girişi)

İletişim: 0312 485 00 10

çorba mola gölbaşı

14) Ege İşkembecisi – Keçiören

Keçiören civarında yemek molası için ya da kısa bir dinlenme için Ege İşkembecisi’ni tercih edebilirsiniz. Bu mekandan içeri girdiğinizde iştahınızı açan çorba kokusuna karşı koyamayacaksınız. Çok uygun menüye sahip olan Ege İşkembecisi, Keçiören’de çorba durağınız olacak.

Adres: Kanuni, Osmangazi Caddesi No: 138, Keçiören, Ankara

İletişim: 0312 580 80 61

ege işkembecisi keçiören

15) Çorbacı Bekir Usta – Etimesgut

24 saat açık olan Çorbacı Bekir Usta, ansızın çorba içmek isteyenlerin buluşma noktasıdır. Siparişinizle beraber masanıza gelen ikram meze ve salatalar, çorbaların lezzetini ikiye katlarken bir porsiyon daha içsem mi diye düşünebilirsiniz. Şifa niyetine içeceğiniz çorbalara ulaşmak için mutlaka uğramalısınız!

Adres: Süvari Mahallesi (Ersoy Cad. E-7/E-2) Etimesgut, Ankara

İletişim: 0312 392 08 08

çorbacı bekir usta

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ankara Ocakbaşı Mekanları En İyi 15 Restoran

Ankara’da Kebap Nerede Yenir? En İyi 15 Mekan

Ankara’nın Tıka Basa Doyuran 10 Hamburgercisi

Ankara’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı

Ankara’da Hakiki Döner Yiyebileceğiniz 12 Meşhur Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İnce Bulgur Köfteli Çorba Tarifi

İnce Bulgur Köfteli Çorba

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yoğurtlu Çorbaların En Güzeli Tarifi

Yoğurtlu Çorbaların En Güzeli

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri