İstanbul Çorbacıları: Müdavimi Olacağınız 10 Mekan

İstanbul Çorbacıları: Müdavimi Olacağınız 10 Mekan Tarifi

İstanbul’da Çorba En İyi Nerede İçilir?

İstanbul birçok yemek kültürünün sentezlendiği bir şehir. Canınızın istediği yemeği saat kaç olursa olsun anında bulabileceğiniz imkanlara sahip. Tatlıdan tuzluya, etliden sütlüye kadar ne yemek isterseniz kolayca ulaşabilirsiniz. İstanbul’un meşhur yemek noktalarından sizlere bu sayfada lezzeti ile ün salmış çorbacıları tanıtacağız. Çorba candır diyorsanız, çok uzaklara gitmeyin. Aradığınız her şey birazdan burada olacak.

İstanbul’da paça çorbası nerede içilir? Beyran, ezogelin, mercimek ve yöresel çorbalar nerede daha lezzetli diyorsanız sizlere önerdiğimiz mekanlara bir uğrayın demek isteriz. Dumanı üstünde tüten çorbaların iştah açan kokusu, sizi mest edecek. Bağışıklık sistemini güçlendiren, kış hastalıklarından koruyan enfes çorbacılar İstanbul’un her bir köşesinde sizi bekliyor. İstanbul’da çorba nerede içilir sorusunun en iyi yanıtları sizinle!

İstanbul’da Çorba İçebileceğiniz 10 Meşhur Restoran

1) Şayan

İstanbul’un popüler çorba duraklarından biri olan Şayan, ünlülerin ve futbolcuların lezzetli bir çorba içmek istediği zaman uğradığı bir mekandır. Etli ve sebzeli çorbalar ile herkesin beklentisini karşılayan Şayan, sadece çorba menüsü ile kendini sınırlandırmamış. Izgara et ve kokoreç gibi yemeklere de yer veren bu mekan, vegan beslenenleri de düşünüyor. Eğlenceli bir gece sonrasında, öğle yemeklerinde ve acıktığınız her anda kaliteli çorba isterseniz, Gayrettepe’de bir çorbacınız olduğunu hatırlayabilirsiniz. Çorbalar 10 TL ile 20 TL arasında farklı fiyatlardadır. Bekleniyorsunuz!

Adres: Gayrettepe Mahallesi, Yıldız Posta Caddesi. Ayyıldız Sitesi No: 28 D: 46 -47, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 211 30 89

istanbul şayan çorba

2) Tarihi Haliç İşkembecisi

Tarihi Haliç İşkembecisi, Haliç’te sizi çok eski zamanlara götürecek bir mekan. Otantik yapısı ile gelen misafirlere huzur veren bu çorba durağı, 1938 yılından beri faaliyette. O tarihten günümüze kadar aynı kalitede hizmet veren Tarihi Haliç İşkembecisi, aynı anda 250 kişiyi ağırlama kapasitesine de sahip. Kalabalık bir ekiple gelmek istediğinizde konforlu ve sınırsız hizmet sizi bekliyor olacak. Özenle temizlenen işkembe çorbası, işkembe hayranlarını mutlu edecek kıvamda. Aradığınız tüm çorba çeşitlerine bir adım daha yakın olmak için adresinizi Tarihi Haliç İşkembecisi olarak seçebilirsiniz.

Adres: Cibali Mahallesi, Abdülezelpaşa Caddesi, No: 315, Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 534 94 14

tarihi haliç işkembecisi

3) Hünkar

Nişantaşı’nın akıp giden telaşı arasında kendinize bir çorba içimlik zaman ayırmaya ne dersiniz? Hünkar Restoran’da kelle paça ziyafetini tam tadında yaşayacaksınız. Onlarca çeşit günlük yemek arasından hangisini yesem diye düşünürken bir de bakmışsınız ki masanız donatılmış. Yıllardır hizmet veren Hünkar Restoran, sizlere Nişantaşı’nda çeşit çeşit çorba sunuyor. Damak zevkinize göre çorba tabağınızı şekillendirmek için Hünkar’a davetlisiniz.

Adres: Mim Kemal Öke Caddesi. Nişantaşı/Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 225 46 65

hünkar çorba

4) Lale İşkembecisi

Lale İşkembecisi 1960 yılından günümüze kadar uzanan bir isim. Bu mekanın bulunduğu mimari yapısı neredeyse 150 yaşında. Tarih ve lezzet kokusunun bir arada olduğu Lale İşkembecisi, tüm çorbalarını özenle hazırlıyor. Her sabah detaylı şekilde temizlenen işkembeler, çorba sevenlere sunulmak üzere pişirilmekte. Kokoreç sevenleri de aynı noktada buluşturan Lale İşkembecisi, klasik tatların tek adresi. Çorbaların özel olarak hazırlandığı ekmek kaselerinde sunulması ise bu mekanın sevilme nedenlerinden biri. Önce çorbayı içip ardından ekmeğini yiyebilirsiniz. Üstelik 24 saat hizmetinizde!

Adres: Şehit Muhtar Mahallesi, Tarlabaşı Bulvarı No: 5, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 252 69 69

lale işkembecisi

5) Kanaat Lokantası

Üsküdar’da olanlar Kanaat Lokantası’na yakın olduğu için çok şanslılar. Çünkü burada paça, mercimek, domates, tavuk suyu çorbası sevenler bir arada. Her sabah saat 6 olduğunda çorba servisine başlayan Kanaat, güne sıcak ve doyurucu bir lezzet ile merhaba demek isteyenlere göre. Paça çorbasına gelen ilgi ise oldukça yoğun. Bazı günlerde saat 11 olmadan paça çorbası tükeniyor. Yoldayken masanızı ayırıp siparişinizi verirseniz, siz de tükenmeden bu çorbalardan tadabilirsiniz. Ayrıca birbirinden şahane ev yemekleri de yine sizler için Kanaat Lokantası’nda!

Adres: Sultantepe Mahallesi, Selmani Pak Caddesi No: 9, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 553 37 91

kanaat çorba

6) Karaköy Çorba Evi

Karaköy Çorba Evi, sizi alıştığınız çorba mekanlarından biraz daha farklı yere götürecek. Bu çorba evinde gün içinde ortalama 15 çeşit çorba hazırlanıyor. Geleneksel lezzetler, yöresel çorbalar, etli ve sebzeli çorba çeşitleri günün her saatinde midenizi şenlendirecek. Bol kepçe felsefesi ile hizmet veren Karaköy Çorba Evi, Karaköy’de popüler yemek mekanlarından biri oluyor. Çorba fiyatları ise 10 TL ile 15 TL arasında değişmektedir. Karaköy Çorba Evi 24 saat hizmette!

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Caddesi. No: 35, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 245 00 68

karaköy çorba evi

7) Çorba Konağı

Neredeyse 20 çeşit çorba servis edilen Çorba Konağı, içeri girdiğinizde iştah açan kokusu ile sizi kısa bir saniye düşündürecek. Acaba hangi çorbadan sipariş etsem diye plan yaparken, her çorbadan yarım porsiyon alabilirsiniz. Diyet bozduran Çorba Konağı, geleneksel lezzetleri de iyi kalitede hazırlıyor. Çorba ziyafetinden sonra nefis tatlıları da denemenizi tavsiye ediyoruz. Geceyi tatlı sonlandırabilirsiniz.

Adres: Fazılpaşa Caddesi No :10 Maltepe Topkapı

İletişim: 0212 565 53 51

çorba konağı

8) Mabeyin

İstanbul’da Antep mutfağından esintileri yaşatan Mabeyin Restoran, özellikle de yuvalama ve beyran sevenleri mutlu edecek. Antep yöresel tatları en iyi şekilde servis eden bu mekan, çorbada farklılık isteyenleri bekliyor. Ramazan davetlerinde, özel yemeklerinizde ve çorba yemek istediğinizde Mabeyin, beklentinizi karşılayacak kriterde. Şık ve nezih mekana sahip olan Mabeyin sizi bahçede ve kapalı salonda ağırlayabilir. Huzurun, lezzetin ve kalitenin adresi Mabeyin!

Adres: Eski Kısıklı Caddesi. No: 129 Altunizade, Üsküdar (Çamlıca), İstanbul

İletişim: 0216 422 55 80

mabeyin çorba istanbul

9) Hebun Çorba Evi

Sabah, öğle, akşam ya da ansızın bir gece vakti. Ne zaman çorba içmek isterseniz Hebun o dakika size çorba hizmeti veren bir mekan. Büyük porsiyonlar ile sunulan çorbalara kıtır ekmekler eşlik edecek. Sebzeli, bakliyatlı, etli ve unlu birçok çorba çeşitleri önce göz kamaştırıyor sonra da mideleri lezzetlendiriyor. Menüsü olmayan fakat çorba vitrininde leziz bir görsel olan Hebun Çorba Evi, tüm çorba sevenleri bekliyor. Hebun Çorba Evi, çorbanın lezzetlendiği duraklardan biri!

Adres: Huzur Mahallesi, Atatürk Caddesi. No: 3, Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0532 063 72 57

hebun çorba istanbul

10) Shorba

Shorba, İstanbul’un popüler çorba mekanlarından biridir. Katkı maddesi, tatlandırıcı ve yapay tatlar bulunmayan çorbalar en taze şekilde Shorba’da hazırlanıyor. Her sabah 24 çeşit birbirinden leziz çorbayı menüsüne ekleyen bu şık mekan, aynı zamanda et ve sebze yemeklerine de yer veriyor. Her damak zevkine hitap eden yemekler, iştah açan görüntüsü ile Shorba’da sizin de masanızda olabilir. Çorba ziyafetleri için gideceğiniz mekanlar listesine Shorba’yı eklemeyi unutmayın.

Adres: Ata Plaza 3, Arkadlı Çarşı No: 3/5, Ataşehir, İstanbul

İletişim: 0216 456 4922

chorba istanbul

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Etli Ekmek İstanbul’da Nerede Yenir? En Köklü 10 Enfes Restoran

Uykuluk Nerede Yenir? Sütlüce’nin En Meşhur 5 Uykuluk Dükkanı

Beyran Çorbası Nerede İçilir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir? Lezzet Garantili 10 Kebapçı

İstanbul’un En İyi Kebapçıları – Damakta İz Bırakan 11 Meşhur Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Müdavimi Olacaksınız; Çok Lezzetli Çiğ Köfte Tarifi

Müdavimi Olacaksınız; Çok Lezzetli Çiğ Köfte

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Simidi Tarifi

İstanbul Simidi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri