Bağdat Caddesi’nde Gidebileceğiniz En İyi 10 Gözde Mekan

Bağdat Caddesi’nde Gidebileceğiniz En İyi 10 Gözde Mekan Tarifi

Bağdat Caddesi’nde Nerede Yemek Yenir?

Bağdat Caddesi, İstanbul’un ünlü ve hareketli caddelerinden biridir. Kimi İstanbullular bu caddeye sadece “Cadde” adını verir. Cadde’de bekliyorum, Cadde’de buluşuyoruz gibi cümleler duyuyorsanız, bilin ki Bağdat Caddesine bekleniyorsunuz. Meraklılar için detaylı bir araştırma yaptık ve Bağdat Caddesi mekanlar üzerine bir keşfe çıktık. Burada neler yok ki? Tüm ünlülerin uğradığı Bağdat Caddesi cafeler sayesinde dolup taşıyor. Her rengi ve her dokuyu görebileceğiniz Bağdat Caddesi yemek durakları, iştahları açan menüleri ile misafirlerini bekliyor.

Güzel bir güne başlamak için Bağdat Caddesi kahvaltı buluşması için iyi bir fikir olabilir. Gecenin ritmini yakalayan Bağdat Caddesi barları ise müziği sevenleri ve eğlenmek isteyenleri memnun edecek kalitede. Yaz kış demeden Bağdat Caddesi dondurma dükkanlarına akın akın uğrayan gezginlere ne demeli peki? Ocakbaşında, sazlı sözlü eğlenceleri ile Bağdat Caddesi kebapçı önerileri de sizler için keşfedildi.

Her zevke hitap eden ve tüm beklentinizi karşılayan Bağdat Caddesi restoranlar tam da bu sayfada detayları ile yer alıyor. Bakalım bu eğlence ve lezzet kapılarını kimler aralayacak?

bağdat caddesi
listelist.com

Bağdat Caddesi Nerede, Nasıl Gidilir?

  • Bağdat Caddesi’ne gitmek için öncelikle İstanbul’da Kadıköy semtine varış yapmanız gerekiyor.
  • Kızıltoprak Caddesi ve Maltepe Belediyesi arasında kalan bu uzun ve işlek cadde, Cevizli sınırlarına kadar devam etmektedir.
  • Eğer Anadolu Yakası’ndan yola çıkacaksanız; Kadıköy üzerinden Tavşantepe metrosuna binmeniz gerekiyor. Ayrılıkçeşme durağına geldiğinizde inin ve
  • Marmaray’a aktarma yapın. Ardından Suadiye durağında indiğinizde kendinizi Bağdat Caddesi’nde bulabilirsiniz.
bağdat caddesi
www.zingat.com

Bağdat Caddesi Mekanları – Sık Sık Gitmek İsteyeceğiniz 10 Popüler Adres

1) Tarihi Bağdat Kuru Kahvecisi

Bağdat Caddesi’nde yer alan mekan keşfine bir fincan kahve içerek başlayabiliriz. Özel olarak harmanlanan kahvelerin dilenen aromalarla lezzetlendiği bu mekan, Bağdat Caddesi’ni yıllardır kahve kokusu ile donatmaktadır. Şirin ve salaş bir mekan olarak izlenim yaratan bu mekan, kapıdan içeri girdiğiniz anda kahve kokusu ile sizi mest edecek. Bağdat Caddesi’nden yolu düşen birçok kişinin burada kahve ya da çay içimlik vakit geçirmesi meşhurdur. Aromalı bitki çayları ve kahveleri ile zengin bir menü oluşturan Tarihi Bağdat Kuru Kahvecisi, sizi de mekanında ağırlamak istiyor.

Adres: Bağdat Caddesi Kazım Özalp Sokak Kazım Kulan Pasajı No: 371/6 Şaşkınbakkal, İstanbul

İletişim: 0216 363 69 64

tarihi bağdat kuru kahvecisi

2) Burrito Shop

Burrito Shop, Bağdat Caddesi’nde Meksika rüzgarı estiren bir adres. Bol acılı ve farklı yemekleri seviyorsanız, Meksika mutfağından lezzetleri bulabileceğiniz Burrito Shop’a uğrayabilirsiniz. Meksika yemeklerini en uygun şekilde denemek istediğinizde Bağdat Caddesi’ndeki yeriniz bu nokta olacak. İç tasarımında kullanılan salıncaklar ile dikkat çeken Burrito, sizlere Meksika tatlarını sunan kaliteli ortamlardan biri olarak aklınızda yer edinebilir. Denemeye değer!

Adres: Caddebostan Mahallesi, Bağdat Caddesi No: 298, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 411 45 67

burrito shop

3) The Crepe Escape

Caddebostan’ın en eğlenceli ve en keyifli mekanlarından bir tanesi daha sizinle. The Crepe Escape, kahvaltı ve krep noktanız olabilir. Buraya geldiğinizde, yumuşacık pankek, krep, waffle seçenekleri ve iştah açan kahvaltı tabakları ile midenizi şenlendirebilirsiniz. Leziz tatlılar ve serotonin hormonunu tavan yaptıran kahveler sizler için The Crepe Escape’de hazırlandı.

Adres: Bağdat Caddesi Beyaz Akasya Sokak Desen Apartmanı No: 4

İletişim: 0216 408 23 05

the crepe escape

4) Samatyalı Rum Meyhanesi

Bağdat Caddesi’nde eğlenceye tam gaz devam ediyoruz. Samatyalı Meyhane’ye geldiğinizde samimi ortam ve lezzetli menüler sizleri karşılayacak. Kalabalık davetler ya da baş başa eğlenceler için tercih edebileceğiniz bu mekanda eğlenceyi tam manası ile yaşayabilirsiniz. Canlı müziğin eşlik ettiği ziyafet sofranızı, uzun bir süre unutamayacaksınız. Bağdat Caddesi’nde keyifli bir gün geçirmek için Samatyalı Rum Meyhanesi’ni de listeye ekleyebilirsiniz.

Adres: Göztepe Mahallesi Bağdat Caddesi No: 235/2 Kadıköy

İletişim: 0216 467 53 54

samatyalı rum meyhanesi

5) Köşebaşı Restaurant

Bağdat Caddesi’nden geçerken acıktığınız bir an olduğunda muhakkak uğramanız gereken bir önerimiz daha var. Köşebaşı Restaurant, sizlere et ve fırın yemeklerini sunacak bir restoran. Lahmacun, kebap ve lezzetli mezeler Köşebaşı’nda masanızda yerini alacak. Kalabalık gelen ailelerin de konforu düşünülerek çocuklar için oyun alanı da hazırlanmış durumda. Sizler keyfinizi tam tadında yaşayın diye Köşebaşı Restoran, kapılarını Bağdat Caddesi üzerinde açıyor.

Adres: Göztepe Mahallesi Bağdat Caddesi No: 235/1 Kadıköy

İletişim: 0216 467 53 53

köşebaşı restaurant

6) Yaşar Usta’nın Sorbe ve Dondurmaları

Yaz kış demeden her mevsim kalabalık olan Bağdat Caddesi, Yaşar Usta Dondurma ile bu kalabalığa ortak oluyor. Özellikle de sıcak günlerde içinizi ferahlatmak için dondurma yemek istediğinizde Yaşar Usta dondurma sırasına girebilirsiniz. Evet, dondurma sırası diyoruz; çünkü enfes ve bol çeşitli dondurmaları almak isteyen onlarca kişinin olduğu bir sipariş kuyruğuna denk gelebilirsiniz. Kırmızı erik, şeftali, incir, tahin ve bisküvi aromalı enfes dondurmalar için daha fazla geç kalmayın deriz.

Adres: Caddebostan Mahallesi, Bağdat Caddesi, No 348/12, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 363 00 40

yaşar usta sorbe

7) Nelipide Gurme

Karadeniz mutfağının iştah açan lezzetlerini en taze şekilde hazırlayan Nelipide Gurme, sizleri kahvaltı ve tüm öğünlerde mekanda görmekten mutluluk duyacak. Enfes Karadeniz pideleri, otlu yöresel çorbalar ve zengin serpme kahvaltı menüleri ile ilgi gören Nelipide Gurme, alıştığınız pide restoranlarından çok farklı. Şık ve özenli mekanı sizlere kafe ortamını yansıtsa da masanızdaki yemeklerden yayılan tereyağının kokusu ile biraz Karadeniz’e doğru gidebilirsiniz. Bu farklı ve samimi restoranı daha yakından görmek için adresi not alınız.

Adres: Bağdat Caddesi No: 199/C Göztepe, Kadıköy

İletişim: 0216 356 52 52

neli pide

8) Muhtelif Mekan

Bağdat Caddesi’nde vegan beslenenlerin de uğradığı mekanlar var elbette. Vegan beslenmeye uygun olarak hazırlanan enfes tatlı ve yemekler, Muhtelif Mekan’da en iyi şekilde sunuluyor. Vegan malzemeler ile hazırlandığını hiç belli etmeyen bu yemekleri gördüğünüzde farkı anlamayacaksınız bile. Enfes sebze tabakları, vegan pastalar, çayla eşlik etmeyi pek seven vegan kurabiyelerin hepsi sizin için bu mekanda hazırlandı. Denemek ve sağlıklı tatları almak için muhakkak uğramalısınız.

Adres: Rasimpaşa Mahallesi, Karakolhane Caddesi, Beydağı Sokak 16B İstanbul, Kadıköy

İletişim: 0542 345 75 70

muhtelif

9) The North Shield Pub

İstanbul’un kalbinde, Bağdat Caddesi’nde doya doya yemeye ve gezmeye devam ediyoruz. The North Shield Pub, bar kültürünü en kaliteli şekilde yaşatan mekanlardan biri. Enfes kokteyl içecekleri ve atıştırmalıkları ile gelenleri memnun ediyor. Balkon ve iç mekanda keyifli dakikalar geçirebileceğiniz The North Shield Pub, bol ve doyurucu ikramları ile masanızı tatlandıracak.

Adres: Bağdat Caddesi No: 183/A Göztepe, Kadıköy

İletişim: 0216 360 66 31

norh shield pub

10) Ceviz Ağacı

Tatlı yeyip tatlı konuşmak isteyenler, tatlı krizi tutup kendini bir kafeye atmayı düşünenler, sevdikleri ile keyifli dakikalar geçirmek için nezih mekan arayanlar Ceviz Ağacı’nda buluşuyor. Ceviz Ağacı’nda rengarenk ve bol iştah açan tatlılar, en özel şekilde vitrinde sunuluyor. Pastalarda kullanılan kremalar muhallebi ile hazırlanıp damaklarda iz bıraktığında, Ceviz Ağacı’nın müptelası olacak kişi listesi de bir hayli çoğalıyor. Çikolatadan pastaya kadar aradığınız ne varsa hepsi sizin için Ceviz Ağacı’nda!

Adres: Muhittin Üstündağ Caddesi No: 85 Koşuyolu, Kadıköy

İletişim: 0216 339 18 26

ceviz ağacı

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

Akaretler Mekanları – Kalitesiyle Size Keyif Verecek En Gözde 10 Adres

Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres

Çengelköy Gezilecek Yerler, Uğrak Noktası 10 Meşhur Adres

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Göz Göz Krep Tarifi

Göz Göz Krep

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Hürrem Gözü Tarifi

Hürrem Gözü

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri Tarifi
Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Tarifler Geri
Videolar Geri