Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur? Kaçıncı Haftada Anlaşılır?

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur? Kaçıncı Haftada Anlaşılır? Tarifi

Hamilelikte Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Kız Mı? Erkek Mi?

Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur diye düşünen tatlı telaşlı anne babalar! Sizler için hazırlanan bu yazımız bebeğinizin cinsiyetine dair bilgiler içeriyor. Hamilelik döneminin zaman zaman stresli geçtiği günlerde aklınızdaki soru işaretlerinden biri de bebeğin cinsiyeti olacaktır. Yapılacak hazırlıklar bebeğin kız ve erkek olmasına göre de değişecektir. Alınan oyuncaklar, kıyafetler ve oda dizaynı derken tüm planları netleştiren o sonuç gelir:

Tebrikler bir kızınız – oğlunuz olacak!

Bebeğin cinsiyeti kaçıncı haftada belli olur diye bir heyecan içindeyseniz sizler için uzman görüşlerinden faydalandık ve ortalama haftalarını bu sayfaya ekledik. Her gebelik süreci anne adayları arasında farklı olacaktır. Bazı zamanlarda yaramaz bebekler cinsiyetini göstermeyerek aileleri merak içinde bırakır. Bu merakınızı ve heyecanınızı sizinle paylaşmak ve bebek cinsiyeti hesaplama üzerine biraz sohbet etmek istiyoruz.

bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur

Hamilelikte Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Gebelik döneminde her geçen gün sizin ve bebeğinizin gelişimi de tamamlanacaktır. Her hafta gözle görülür değişimlere şahit olacaksınız. Kilo alımı, vücutta oluşan ağrılar, el ve ayaklarda oluşan ödemler bu değişimler arasındadır. Hamilelik süreci içinde bebeğiniz de sizinle beraber gelişir ve değişir. Yaklaşık 13. haftaya geldiğinizde bebeğin cinsiyet organı oluşmaya başlar.

Gebelik takibini yapan doktorunuz tarafından ultrason cihazı ile aklınızdaki soru işaretini giderebilirsiniz. Bunun için en erken 12. haftada en net haliyle de 20. haftada ultrason kontrolü gerekecektir. Bu demek oluyor ki hamilelik döneminin 3. ayı ile 4. ayı arasında bebek alışverişi için hazırlıklara başlayabilirsiniz.

hamilelikte bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur

Bebek Cinsiyeti Tahmin Edilebilir Mi? Belirtileri Nelerdir?

Bebeğin cinsiyetine dair pek çok söylem bulunmaktadır. Özellikle de halk arasında tatlı ve ekşi yeme isteğinin bebeğin cinsiyeti ile bir ilgisi olduğu ifade edilmektedir. Fakat bilinmesi gereken bir şey vardır ki bebek cinsiyeti belirtileri sadece geleneksel bir düşüncedir:

  • Zeytinyağı ile tahmin: Bu geleneksel yöntemlere göre çok eski zamanlarda farklı uygulamalar yapılmaktaydı. Anne karnına bir miktar zeytinyağı döküp yağın akış hızına göre tahminde bulunanlar bile bulunmaktaydı. Zeytinyağı karın bölgesinden çok hızlı akıyorsa bebeğin erkek olacağına inanırlardı.
  • Karın şekli ile tahmin: Bebeğin cinsiyetini tahmin etmek için anne karnının şekli de bir detay olmaktadır. Eğer anne karnı son aylarda çok sivri ise bebek erkek, daha yuvarlak şekilde ise bebek kız olarak dünyaya gelecekti. Tıp henüz uzak şehirlere ulaşmadığı dönemlerde bu yöntemler ile cinsiyet bilgisi sağlanırdı.
  • Sarımsak ile tahmin: Geleneksel yöntemlerden biri de sarımsak olacaktır. Anneye sarımsak verilir ve yemesi istenirdi. Eğer anne sarımsak yedikten sonra kötü kokarsa bebek erkekti. Hiç koku olmadıysa bebek kız olarak bilinecekti.
  • Hormonlar iş başında: Kız ve erkek bebeklerde salgılanan hormonlar da farklı olmaktadır. Testosteronun anne üzerinde oluşturduğu değişime göre bebeğin cinsiyeti tahmin edilirdi. Eğer gebelik sürecinde annede çok fazla tüylenme meydana gelmiş ise erkek bebek için hazırlık yapılırdı. Tam tersi olduğunda ise kız bebek için hazırlıklar yapılmaya başlanırdı.
  • Annenin yüz şekline göre tahmin: Hamilelik döneminde annenin yüzü de vücudu gibi değişmektedir. İnanılan görüşe göre annenin yüzündeki oluşan değişimler de bir cinsiyet belirtisi olarak kabul edilir. Eğer annenin yüzü çok yuvarlak bir şekil almışsa kız bebeğe hamile olduğu bilinirdi. Bu süre içinde annenin yüzü değişmediyse bebek erkek olarak kabul edilirdi. Yüzdeki değişimlere sivilceler de eklenmekteydi. Genellikle hamile kadınların yüzünde hormonlardan dolayı sivilceler meydana gelir. Fakat çok eski zamanlarda annede oluşan sivilceler cinsiyet belirtisi olarak biliniyordu. Yüz bölgesinde sivilce çoksa bebek kız olacaktı.
  • Karbonat ile tahmin: Teknolojinin yeterli olmadığı dönemlerde bebeğin cinsiyetini öğrenmenin bir yolu da karbonat olmaktaydı. Bu yöntem günümüzde hala pek çok insan tarafından denenmektedir. Bir bardak suyun içinde karbonatı karıştırın ve idrarınızdan bir iki damla bu suyun içine ilave edin. Eğer karbonatlı suda kabarcıklar meydana geliyorsa erkek bebekler için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Kabarcıklar gözlemlenmediyse kız bebek için planlar yapabilirsiniz. Tabi halk arasında görüşe göre :)

Cinsiyete dair daha pek çok eğlenceli yöntem ve belirti yer almaktadır. Eğer gebelik sürecinde canınız hiç olmadığı kadar portakal ve portakal suyu çekiyorsa kız bebek; et ve süt ürünlerini sıkça yemek istiyorsanız erkek bebek bekliyor olabilirsiniz :)

En doğru sonuçlar için doğum uzmanınıza danışmayı ihmal etmeyiniz. Sağlıklı günler!

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Aşerilen 8 İlginç Yiyecek, Çok Şaşıracaksınız!

Hamilelikte Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Ne Zaman Başlar? Nedenleri, Tedavisi

Hamile Pilatesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Resimli Anlatım

Hamilelikte Mide Bulantısı Hakkında En Popüler 7 Soru ve Cevapları

Hamilelikte Bel Ağrısı: 6 Popüler Soruda Tüm Merak Edilenler

Hamilelikte Karın Ağrısı Neden Olur? Ne Zaman Başlar? Nasıl Geçer?

Hamilelikte Kilo Alımı: 7 Popüler Soruda Tüm Merak Ettikleriniz!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Pratik Waffle (Tadı Görüntüsünden Belli) Tarifi

Pratik Waffle (Tadı Görüntüsünden Belli)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Enfes Güllaç (Anlaşılır Tarif) Tarifi

Enfes Güllaç (Anlaşılır Tarif)

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Haftalarca Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Haftalarca Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Tuzlu Kurabiye (Haftalarca Bayatlamayan) Tarifi

Tuzlu Kurabiye (Haftalarca Bayatlamayan)

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Haftalarca Bayatlamayan Tırtıl Kurabiye Tarifi

Haftalarca Bayatlamayan Tırtıl Kurabiye

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Hamsili Pilav (Tam Zamanı) Tarifi

Hamsili Pilav (Tam Zamanı)

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tam Zamanı Karışık Turşu Tarifi

Tam Zamanı Karışık Turşu

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Çörek Otlu Kurabiye (Haftalarca Bayatlamaz) Tarifi

Çörek Otlu Kurabiye (Haftalarca Bayatlamaz)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri