Bel Tutulmasına Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Tedavi, Resimli Egzersizler

Bel Tutulmasına Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Tedavi, Resimli Egzersizler Tarifi

Bel Tutulmasını İyileştirecek Mucize Bilgiler

Bel tutulması pek çok kişinin başına gelen bir durumdur. Günlük koşuşturmacalar içinde dinlenmeye vakit bulamayan kişilerin ve ani bir fiziksel hareket yapan insanların zaman zaman yaşadığı geçici bir rahatsızlıktır. Vücudun büyük bir ağırlığını taşıyan bel, en hassas olan organlardan biridir. Gün içinde hareket ederken daha hassas ve temkinli olmakta fayda olacaktır.

Ani bel tutulmasına ne iyi gelir? Belim tutulduğu zaman hangi doktora gitmeliyim? Bel neden tutulur? gibi sağlık sorularınıza en doğru yanıtları bulabileceğiniz bu yazımız bel tutulmasını giderecek bilgilerden oluşmaktadır. Sağlıklı bir yaşam için hem bedenen hem de ruhen zinde olmalısınız. İşte bu sayfadaki bilgiler de sizin beden sağlığınıza destek olacak nitelikte.

Bel tutulmasına dair tüm merak edilenler sizlerle.

bel tutulması

1) Hint Yağı

Bel tutulması ve ağrısı için etkili bir bitkisel ilaç olan Hint yağı, pek çok kişinin bel tutulmasını iyileştirmiştir. Kronik ve geçici yaşanan bel tutulmaları için Hint yağını ısıtarak belinize masaj yapabilirsiniz. Belinize masaj yaptıktan sonra bir süre bekleyin ve yağın emilmesini sağlayın. Daha sonra belinizi yıkayabilirsiniz. Gün içinde sabah ve akşam olmak üzere 2 kez uygulanması tavsiye edilmektedir. Bu yöntem ile kan dolaşımını hızlandırıp tutulmayı ortadan kaldırabilirsiniz.

bel tutulması nasıl geçer

2) Lahana Yaprağı

Lahana yapraklarında ağrı kesici ve kas gevşetici maddeler yer almaktadır. Bu nedenle bel tutulmasına ne iyi gelir bitkisel çözümler listemizde adı geçmektedir. Lahana yapraklarından bir miktar alın ve bir tencere içinde süt ile kaynatın. Kaynayan karışımı blender ile ezin ve bir krem halini almasını bekleyin. Süt ve lahana blenderden geçerek krem kıvamına geldiyse şimdi bel bölgesine sürün ve yarım saat kadar bekleyin. Bekleme süresinden sonra belinizi bu kremden arındırın.

bel tutulmasına ne iyi gelir

3) Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı bileşenlerinde kasları rahatlatan bir madde bulunur. Bu nedenle çeşitli nedenlerden dolayı tutulan beliniz için ilaç olacaktır. Yaklaşık 2 kaşık kadar Hindistan cevizi yağını ısıtın ve bel bölgesine sürün. Yağın beliniz tarafından emilmesini bekleyin. Daha sonra belinizi ıslak bir bez ile silin. Dilerseniz yıkayabilirsiniz. Bu yağ ile kaslarınız rahatlayacak ve tutulma ortadan kalkacaktır.

bel tutulmasına ne iyi gelir

4) Zencefil

Zencefil doğal bir ağrı kesici ve kas gevşeticidir. Belinizin tutulduğu günlerde zencefili tercih edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken eğer zencefil kökü varsa kökleri ısıtıp bir bez ile sarıp belinize masaj yapmak olacaktır. Eğer zencefil kökü bulamadıysanız zencefil yağını da tercih edebilirsiniz. Yağ ile bel bölgesine masaj yaparak 30 dakika boyunca yağı belinizde tutun. Sonrasında yıkayarak belinizi sıcak tutmayı unutmayın.

bel tutulmasına ne iyi gelir

5) Kırkkilit Otu

Bel tutulması ve bel fıtığı gibi rahatsızlıklar için İbrahim Saraçoğlu, kırkkilit otu önermektedir. Bel tutulmasından bir an önce kurtulmak için 2 tatlı kaşığı kırkkilit otunu bir kase suda demleyin. Daha sonra bu demlenen suyu belirli bir ılıklığa gelince enseden başlayarak bel bölgesine kadar sürün ve bekleyin. Kırkkilit otu kasılan kasların rahatlamasını sağlarken kısa sürede tutulmayı da iyileştirecektir.

bel tutulmasına ne iyi gelir

Bel Tutulması Nasıl Geçer? Tedavi Yöntemleri

Zaman zaman fiziksel hareketlerinizi kısıtlayan bel tutulması için birçok tedavi yöntemi vardır. Tıbbi olarak bu konuya müdahale edildiğinde öncelikle tutulmayı giderecek ilaçlar tavsiye edilmektedir. Doktorunuz gerekli muayeneyi yaptıktan sonra bel bölgesini rahatlatan ve kasların açılmasını sağlayan hap ve merhemler önerebilir. Eğer iltihaptan kaynaklı bir tutulma varsa eczaneden reçetesiz alabileceğiniz ilaçlar ile tedaviye başlayabilirsiniz. Fakat en iyi tedavi yöntemi için doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanmanız gerekecektir. Tutulmanın nedenini tespit etmek ve kısa sürede bu durumu ortadan kaldırmak için doktor gözlemi şart olacaktır.

Bel tutulmasının en son ve ciddi tedavi yöntemi ameliyat olacaktır. Yaşa ve sağlık durumuna bağlı olarak ameliyat tercih edilebilir. Omurgada eğrilik varsa ve tutulma bu nedenle yaşanıyorsa cerrahi operasyon gerekli olabilir. Sinirlerin sıkışması veya iltihaplanmasından dolayı yaşanan bel tutulmaları için ameliyat etkili bir çözüm olarak size sunulur.

bel tutulmasına hangi bölüm bakar

Bel Tutulmasına Hangi Bölüm Bakar?

Belinizi rahat hareket ettiremiyorsanız, hareket halindeyken belinizde ağrı ve gerginlik hissediyorsanız en kısa sürede Fizik Tedavi veya Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi bölümüne gitmeniz gerekecektir. Tutulma sinirlerin sıkışmasından meydana gelebilir.

bel tutulması belirtileri

Bel Tutulması Belirtileri, Nasıl Anlaşılır?

Bel tutulması genellikle 50 yaş sonrasında görülmektedir. Bazen bel tutulması bel fıtığının habercisi olabilir. Eğer listede ifade edilen belirtileri yaşıyorsanız, en kısa zamanda doktordan randevu almanızı tavsiye edeceğiz. Sağlık ihmale gelmeyecek kadar önemlidir!

  • Belinizde hissedilen ağrı ve gerginlik bu rahatsızlığın en basit belirtisidir.
  • Alçakta olan bir nesneyi almak için eğildiğinizde kalkarken bel boşluğunda ağrı hissediyorsanız,
  • Yüksekte bulunan bir eşyayı alırken yeteri kadar esneyemiyorsanız,
  • Sabah uykudan çok zor ve yavaş hareketler ile uyanıyorsanız bel tutulması riski içindesiniz.

bel tutulması neden olur

Bel Tutulması Neden Olur?

Bel tutulmasının birçok nedeni vardır. Zaman zaman yanlış oturuş pozisyonu etkili olurken bazen de kemik yapısı tutulmayı etkiler. Şimdi o nedenlere derin bir mercek tutalım:

  • Bel fıtığı: Bel tutulmasının en net sebebi bel fıtığıdır. Omurganın sinirlere yaptığı baskıdan dolayı zaman zaman bel tutulması stresi ile uğraşabilirsiniz.
  • Kireçlenme: Kemiklerde yaşa bağlı olarak görülen kireçlenme, ani bir hareket ile bel tutulmasını yaşatabilir.
  • Yanlış seçimler: Gün içinde bedeninizin kabul etmeyeceği yanlış seçimlerden dolayı beliniz tutulabilir. Yüksek topuklu ayakkabı giymek, çok ağır çanta kullanmak, çok uzun süre oturmak ve hareketsiz kalmak belinizin tutulmasını etkileyen yanlış seçimlerdendir.
  • Stres: İnsanlar gergin ve stresli anlarında bedenini kasar ve bel bölgesine istemeden daha fazla ağırlık verir. Bu durumun sonucunda da bel tutulması yaşanabilir.
  • Duruş şekli: Araba kullanırken veya koltukta otururken dik bir şekilde oturmamak bele verilen ağırlığı etkiler. Bu hareket ise belin tutulmasına neden olur.
  • Güç kullanma: Gün içinde eşya taşımanız gereken anlarda birden ve çok ağır bir eşya kaldırmaya çalışırsanız kaslarınızı zedeleyebilirsiniz. Belinizin tutulma nedenlerinden biri de ağır eşya kaldırmaktır.

bel tutulması egzersizleri

Kolay Bel Tutulması Egzersizleri

Bel tutulmasına evde çözüm bulacağınız bu sayfada sizlere bel tutulması için egzersizler listesi hazırladık. Evde veya bulunduğunuz ortamda bu hareketleri kolayca uygulayabilirsiniz. Birkaç egzersiz denemesinden sonra bel tutulmasını kendiliğinden iyileştirebilirsiniz. Çok uzun süre yaşanan tutulmalar için doktora görünmenizi yeniden vurgulamakta fayda olacak.

1) Yüzünüz yere bakacak şekilde uzanın. Ellerinizi kaymaz zemine yapıştırın ve boyun bölgesini dik tutarak üst bölgenizi yukarı kaldırmaya çalışın. Üst bölgeniz yukarıda iken 5 saniye kadar bekleyin ve nefes verip hareketi tekrar edin. 10 tekrar bel bölgenizdeki kaslar için etkili olacaktır.

2) Görseldeki gibi bir pozisyon alın ve omurgayı çok kırmadan kalçanızı ayak topuklarınıza olabildiğince gererek yaklaştırmaya çalışın. Topuklara yakınken sırtınızı birkaç saniye gerin ve nefes vererek normal duruşa geçin. Bu hareketi de 10 defa tekrarlayarak bel tutulmasını iyileştirebilirsiniz.

3) Kedi duruşu adı verilen bu egzersizi yaparken hiç yorulmayacaksınız. Birkaç dakikanızı ayırıp bu hareketi denediğinizde belinizdeki tutulmanın etkisini ortadan kaldırabilirsiniz. Fotoğrafta gösterildiği gibi yerde pozisyon alın ve ellerinizi yere sabitleyin. Bacakların da dik olmasına önem göstermelisiniz. Bu konumdayken derin nefes alıp verin. Nefes alırken baş ve göğüs bölgesini yukarı kaldırmaya çalışın. Kaslar rahatlayacak ve tutulma iyileşecektir.

4) Bu egzersiz ile bacak ve bel bölgesini rahatlatabilirsiniz. Görseldeki gibi yerde pozisyon alın. Ellerinizi tamamen açarak ağırlığınızı ellerinize verebilirsiniz. Topukların da yerde sabit kalması gerekecektir. Bu şekilde vücudunuzu germeye çalışın. Her 5 denemede mola verin ve yeniden bu egzersizi tekrar edin. Belinizdeki rahatlamayı fark edeceksiniz.

Bel Ağrısına Ne İyi Gelir? 3 Farklı Bitkisel Tedavi ile Ağrılara Veda Edin

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Beli Kırık Tarifi

Beli Kırık

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Beli Bükük Tarifi

Beli Bükük

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Beli Kırık Tarifi

Beli Kırık

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Bitkisel Şurup Tarifi

Bitkisel Şurup

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Tencerede Beli Bağlı Tarifi

Tencerede Beli Bağlı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Beli Kırık (Yemeği) Tarifi

Beli Kırık (Yemeği)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Bitkisel Antibiyotik (Videolu) Tarifi

Bitkisel Antibiyotik (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri