Bereket, İyi Şans ve Para Çiçeği: Crassula
Bugün size tüm dünyada büyük ilgi gören bir bitkiden bahsedeceğiz. Latince adı Crassula olan bu bitki, halk arasında para çiçeği, bereket çiçeği, yeşim ağacı ve mücevher çiçeği olarak tanınıyor.
Bereket çiçeğini diğerlerinden farklı kılan özelliği bereketin, şansın ve paranın çiçeği olması. Peki gerçekten para çiçeği bereket getirir mi? Feng Shui felsefesine göre; evinde bu bitkiyi yetiştiren kişilerin yolları berekete ve şansa çıkıyor. Bu bitkiyle ilgili geçmişten günümüze uygulanan güzel bir ritüel de var. Bereket çiçeğinin toprağına para koymanın ev sahibine para ve bereket getirdiğine inanılıyor. Bereket çiçeğinin ayrıca insana pozitif enerji veren yağlar içerdiği biliniyor.
Bolluk ve bereketi getirmesinin yanı sıra dekoratif görüntüsüyle çok güzel bir salon bitkisi olan bereket çiçeği, nasıl yetiştirilir? Evde nasıl konumlandırılmalı, yetiştirildiği ortamının ısı ve ışık durumu nasıl olmalı? Bereket çiçeği çeşitleri var mıdır? Tüm bu soruların yanıtları yazımızın devamında sizleri bekliyor.
Karanfil Çiçeği Bakımı: Bakımı, Anlamı, Çeşitleri
Bereket Çiçeği Nedir?
- Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir.
- İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır. Ancak bir şartla! Ne mi bu şart? Sizi fazla meraklandırmadan açıklayalım. Bu çiçeğin para ve şans getirmesi için bulunduğu ortamda en az 3 ay kalması gerekir. Dolayısıyla bereket çiçeği bakımı çok önemlidir.
- Bereket çiçeğinin yeşim yeşili yaprakları vardır. Gövdesi etli, pürüzsüz ve parlaktır.
- Bitki yaşlandıkça gövde kısmı kalınlaşır.
Bereket Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Bereket çiçeği sık bakıma ihtiyaç duymaz. Çok hızlı büyüyen bir bitkidir. Ancak sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. İşte tüm püf noktalarıyla bereket çiçeği nasıl yetiştirilir sorusunun cevabı:
Barış Çiçeği Bakımı: Çoğaltma, Saksı Değiştirme, Sulama Teknikleri
1) Toprak ve Saksı Seçimi
- Bereket çiçeğinin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesinde yetiştirildiği saksının derinliği büyük role sahiptir.
- Bereket çiçeği çok hızlı büyüdüğünden mutlaka büyük ve derin bir saksıya dikilmelidir.
2) Sulama
- Şimdi sıra geldi “bereket çiçeği nasıl sulanır” sorusunun cevabına.
- Aslında bereket çiçeği çok fazla su isteyen bir bitki değildir. Fazla su vermek bitkinin çürümesine neden olur.
- Haftada bir kez sulanması gerekir. Toprağın susuz kalmamasına dikkat edilmelidir.
- Sulama işlemi saksının tüm üst yüzeyi ıslanacak şekilde yapılmalıdır.
3) Isı
- Bereket çiçeği çok soğuk havaları sevmez. Bu bitkiyi yetiştirmek istiyorsanız ortam sıcaklığının 15 ila 35 derece arasında olmasına özen göstermelisiniz.
- Evde odada veya kapalı balkonda yetiştirilebilir.
- Eğer dış ortamda yetiştirecekseniz havalar soğumaya başlamadan, sonbahar mevsiminin başında çiçeği iç mekana almanızı öneririz. Ancak bu işlemi yavaş yavaş yapmalısınız. Çünkü bereket çiçeği ani hava değişiminden çok fazla etkilenir.
- Bu nedenle çiçeği birden dış mekandan iç mekana almak yerine, gün içinde kısa sürelerle bitkiyi iç mekana alıştırmalısınız.
Sümbül Çiçeği Bakımı: 6 Adımda İhtiyacınız Olan Tüm Püf Noktaları
4) Konumlandırma
- Bereket çiçeğinin hava değişiminden olumsuz yönde etkilendiğini belirtmiştik.
- Bu nedenle bereket çiçeği cereyanda kalmayacağı, ani ısı değişikliklerinin olmadığı bir alanda yetiştirilmelidir.
- Ani ısı değişiklikleri ve soğuk hava bitkinin ölmesine neden olur.
Peki bereket çiçeği evin neresine konur?
- Feng Shui felsefesine göre; bereket çiçeği evin girişinin sağ tarafına, daima kuzeye bakacak şekilde yerleştirilmeli.
- Ayrıca bereket çiçeği birçok çiçek gibi gün ışığına ihtiyaç duyar. Dolayısıyla bu bitkiyi evin en aydınlık ve güneş alan yerine koymanızı öneririz.
Menekşe Bakımı: Evde Nasıl Dikilir, Çoğaltılır, Sulanır? Püf Noktaları
Bereket Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
- Bereket çiçeğini çoğaltmak çok kolaydır.
- Sağlıklı bir bereket çiçeği yaprağını bir bardak suyun içine koyun ve yaklaşık bir hafta kök vermesi için bekleyin.
- Yaprak kök verdiğinde, bu kökü iyi bir toprağa dikin. İşte hepsi bu kadar! Bu adımları takip ederek bereket çiçeğini kolaylıkla çoğaltabilirsiniz.
- “Para çiçeği açar mı” sorusu sıklıkla soruluyor. Gelin, bu sorunun cevabına birlikte bakalım.
- Para, bereket çiçeği olarak bilinen crassula bitkisinin çiçek açması için 2 şart vardır. Birincisi aydınlık bir ortamda yetiştirilmesi gerekir. İkincisi ise; 4 yaşında olması gerekir. Bereket çiçeği 4 yaşından önce çiçek açmaz.
- Bodur bir ağaç görünümünde olan bereket çiçeği, her yıl, baharın ilk aylarından çiçek açar. Çiçekleri pembe veya beyaz renkte, yıldız şeklindedir.
Evde 9 Doğal Çiçek Coşturan Yapımı
Kaktüs Toprağı Nasıl Olmalı? 5 İpucu
Areka Palmiyesi Bakımı Püf Noktaları
Ben aldım binpişman oldum.afişteki çiçeğin aynısı aldım. Evde küçük sinekler çoğaldı. oldu olmadık yerlerde çıktılar türediler. Evin heryerinde varlardı. Attım.