Cumalıkızık Köyü’nün En İyi 10 Kahvaltıcısı

Cumalıkızık Köyü’nün En İyi 10 Kahvaltıcısı Tarifi

Cumalıkızık’ta Meşhur Hafta Sonu Kahvaltısı

Çok yakın zamanda bir gezi planını gerçekleştirmek istiyorsanız sizleri Uludağ’ın eteklerinde yer alan Bursa’ya; Bursa’da Cumalıkızık Köyü’ne davet ediyoruz.

Arnavut kaldırımlarıyla, rengarenk evleriyle, tarihi ve otantik dokusuyla dikkatleri üzerine toplayan Cumalıkızık, Türkiye’nin sayılı meşhur köylerinden biridir. Bursa’ya yolu düşenlerin mutlaka uğradığı, uğradığında da popüler Cumalıkızık kahvaltı mekanlarında zaman geçirdiği bir yer olarak tanınır.

Kendinizi sakin mi sakin, şirin mi şirin bir köyde tatil yaparken hayal ediyorsanız seçiminiz Cumalıkızık olabilir. Eğer tatil planını hala netleştirmediyseniz Bursa’da Cumalıkızık sizi bekliyor olacak.

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Türk Kahvaltısı – 5 Farklı Yöreden Hiç Duymadığınız Kahvaltılıklar

cumalıkızık köyü

Cumalıkızık Köyü Neresi?

  • Cumalıkızık, Uludağ’ın etekleriyle Uludağ çevresindeki vadilerin arasında sıkışıp kalan köylerden biridir. Bu tür köylere döneminde “kızık” adı veriliyordu. Cumalıkızık Köyü’nün de adı buradan gelmektedir.
  • Cuma günleri namaz kılmak için çevre halkı bu köyde toplandığı için adı tarihe Cumalıkızık olarak geçmiştir.
  • Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, merkez bir köy konumunda olan Cumalıkızık yerli ve yabancı turistlerin en çok merak ettiği geldiğinde de hayran kaldığı köylerden biridir.
  • Arnavut kaldırımlarıyla dolu sokaklarında gezerken, renkli evleri izleye izleye bu köyü keşfedebilirsiniz.
  • Her bir sokağında birbirinden lezzetli Cumalıkızık serpme kahvaltı mekanları bulunmaktadır. Bursa’da hafta sonu kahvaltılarının lezzetlendiği bir köydür.

Van Kahvaltısı – Rekorlar Kitabına Girmiş 8 Cömert Kahvaltı Durağı

cumalıkızık nerede
  • Bursa çevresinde olanların da sık sık kahvaltı yapmak için geldiği ve tüm günü geçirdiği Cumalıkızık yemek ve eğlence konusunda oldukça dolgun bir köy.
  • 1300’lü yıllarda vakıf köyü olarak kurulan ve günümüzde turistik bir köy halini alan cumalıkızık, müze ve alışveriş dükkanlarına sahiptir.
  • Yer yer taş döşeme yollar, yer yer Arnavut kaldırımı olan yollar sizi ürkütmesin. Bu köyde gezerken yorulduğunuzu anlamayacaksınız. Çünkü köyün sakinleştirici bir havası ve merak ettiren bir dokusu var.
  • Bursa merkezden dolmuşa binip neredeyse 25 dakikada varış yapacağınız bu köye ulaşım oldukça kolay.
  • Yıldırım ilçesine geldiğinizde Cumalıkızık tabelasını takip etmeniz yeterli!
  • Pek çok kişinin dikkatini çeken Cumalıkızık restoranları menüsünde el açması gözlemeler, ev yapımı mantılar, zeytinyağlı sarmalar ve nefis kahvaltılar mevcut. Eğer doya doya gezmek istiyorsanız Cumalıkızık’ı tercih edebilirsiniz.

Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağında Tıka Basa Doyacağınız 10 Mekan

cumalıkızık evleri

Cumalıkızık Kahvaltı Yerleri: En İyi 10 Mekan

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Mavi Yıldız Restoran

Cumalıkızık en iyi kahvaltı mekanları arasında bulunan Mavi Yıldız Restoran, zengin kahvaltı menüsüyle dikkat çeken mekanlardan biridir. Bursa’ya yolu düşenlerin keyifli kahvaltı yapmak istediği zaman ziyaret ettiği Mavi Yıldız Restoran sabahtan akşama kadar çeşitlenen menüsüyle sizi doyurmak için hizmette!

Adres: Cumalıkızık Mahallesi 2. Hamam Sokak No: 9 Yıldırım, Bursa

İletişim: 0224 208 20 61

cumalıkızık kahvaltı

2) Narlı Bahçe

Doğa ile iç içe bir mekanda kurulu olan Narlı Bahçe, ev yapımı reçelleri ve sıcacık gözlemeleriyle beğenileri üzerine toplayan bir mekan. Cumalıkızık’ta gezmeden önce dolgun bir kahvaltı yapıp güne başlayabilirsiniz. Bunun için Narlı Bahçe’nin leziz mi leziz kahvaltı sofrasında sevdiklerinizde buluşabilirsiniz. Üstelik çok uygun rakamlarla!

Adres: Cumalıkızık Mahallesi Ferdağ Sokak Yıldırım, Bursa

İletişim: 0507 950 34 11

narlı bahçe

3) Cumalıkızık Konağı

Doğal köy ürünleriyle donatılmış bir kahvaltı sofrasına kim hayır der ki? Siz de Cumalıkızık’ta enfes bir kahvaltı yapmak istiyorsanız mutlaka Cumalıkızık Konağı’na uğramalısınız. Tamamen köy ürünleriyle hazırlanan kahvaltılıklar size bol bol vitamin olacak. Aileniz ve sevdiklerinizle buraya geldiğinizde iyi ki diyeceksiniz.

Adres: Cumalıkızık Mahallesi Yunus Aralığı Sokak No:2/1 Yıldırım, Bursa

cumalıkızık konağı

4) Taş Ev

Cumalıkızık en iyi kahvaltı mekanı neresidir diyenlere vereceğimiz yanıtlardan biri de Taş Ev olacak. Taş Ev, patates köftesiyle meşhur kahvaltı duraklarından biri. Yumuşacık gözleme, ev yapımı reçeller ve sıcacık kahvaltının adresi Cumalıkızık’ta Taş Ev oluyor. Siz de çok uygun rakamlar ödeyerek dolu dolu bir kahvaltı yapmak isterseniz deneyebilirsiniz.

Adres: Cumalıkızık Mahallesi Yunus Aralığı No: 18 Yıldırım, Bursa

İletişim: 0224 372 71 16

taş ev

5) Otantik Kahvaltı

Cumalıkızık ne yenir diyenlere mutlaka güne leziz bir kahvaltıyla başlamanızı öneriyoruz. Çünkü Cumalıkızık sokaklarını gezerken bol bol enerjiye ihtiyacınız olacak. Bu enerjiyi de Cumalıkızık’ta bulunan Otantik Kahvaltı Evi’nden alabilirsiniz. Çeşit çeşit reçeller, ekmekler, zeytinler ve peynirler damaklarınızda bayram havası oluşturacak. Siz de deneyebilirsiniz!

Adres: Cumalıkızık Mahallesi 2. Orta Sokak No: 24/2 Yıldırım

İletişim: 0535 914 27 31

otantik kahvaltı

6) Arım Balım Kahvaltı Evi

Cumalıkızık’ta tam bir köy havasını yaşatan kahvaltı evi arıyorsanız; sizi Arım Balım Kahvaltı Evi’ne davet ediyoruz. Buradaki dolgun kahvaltıda yok yok! Börekten sarmaya, kaymaktan bala kadar zenginleşen serpme kahvaltı ile kendinize kaliteli bir sabah hediye edeceksiniz. Ev samimiyetinde kaliteli bir kahvaltı için mutlaka uğramalısınız.

Adres: Cumalıkızık Yıldırım, Bursa

arım balım kahvaltı evi

7) Saklı Konak Kahvaltı ve Gözleme Evi

Taptaze ürünlerle doyurucu bir kahvaltı sofrası hazırlan Saklı Konak, gelen misafirlerine samimi bir karşılamada bulunarak gönülleri fethediyor. Kendinizi evinizde hissedeceğiniz Saklı Konak’ta serpme kahvaltının tadını doya doya alacaksınız. Sarma, patates köftesi, kızartma ve doğal kahvaltılık ürünlerle masanız renklenirken mideniz bayram edecek.

Adres: Cumalıkızık Yıldırım, Bursa

saklı konak kahvaltı ve gözleme

8) Mavi Boncuk

Mavi Boncuk’ta semaver çayı eşliğinde kahvaltı yapmak ister misiniz? Cumalıkızık’ın tertemiz havasını içinize çekerek güne başladığınızda mutlaka kahvaltınızı burada yapmalısınız. Mavi Boncuk’ta ev yapımı ahududu suyu, el açması gözlemeler ve nice lezzetler sizi bekliyor olacak. Ekonomik rakamlarla leziz bir kahvaltı yapmak için Mavi Boncuk’a uğramalısınız.

Adres: Cumalıkızık Mahallesi Saldede Sokak. No:188/2 Yıldırım, Bursa

İletişim: 0224 208 10 55

mavi boncuk

9) Bulanlar Restoran

Cumalıkızık’ın en meşhur konaklarından biri olan Bulanlar Konağı restoran ve kahvaltı hizmeti vermekte. Burayı diğer mekanlardan ayıran özellik bir dönem televizyon dizisine ev sahipliği yapmasıdır. Kınalı Kar adlı dizinin çekimlerinin yapıldığı bulanlar Konağı’nda serpme kahvaltının tadını siz de çıkarın!

Adres: Cumalıkızık Mahallesi 2. Hamam Sokak No:15 Yıldırım

İletişim: 0224 372 33 24

bulanlar konağı

10) Sefa Osmanlı Kahvaltı Evi

Cumalıkızık’ta bahçesi doğayla kucaklaşan bir mekan önerimiz var size. Sefa Osmanlı Kahvaltı Evi’nde yapacağınız kahvaltının tadını unutmak zor olabilir. En doğal ürünlerle donatılan masanızda dışı çıtır içi yumuşak gözleme ve zeytinyağlı sarma eksik edilmiyor. Doyurucu bir kahvaltı sofrasında buluşmak için tercih edebilirsiniz.

Adres: Cumalıkızık Mahallesi Yunus Aralığı Sokak No: 6 Yıldırım, Bursa

İletişim: 0 224 208 10 00

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

sefa osmanlı kahvaltı evi

Cumalıkızık Gezilecek Yerler Listesi

Cumalıkızık’a geldiğinizde sizi tarihi konaklar karşılayacak. Birbirinden renkli sokakları geçtiğinizde birkaç müze ve tarihi noktayı da göreceksiniz. Burada gezmek için ortalama 3 saatinizi ayırmanız yeterli olacak. Usul usul gezip fotoğraf çekip hatıra köşenizi zenginleştirdiğinizde Cumalıkızık çevresini de gezmenizi öneriyoruz. Bursa merkeze çok yakın konumda olan ve Cumalıkızık’ta yer alan noktaları şöyle listeledik:

  • Küpeli Ev (UNESCO Derneği Proje Uygulama Evi)
  • Cumalıkızık Müzesi
  • Cin Aralığı
  • Uludağ Teleferik (10 km uzağınızda özel araçlar sizi götürebilir)
  • Bursa Merkez (15 km uzaklıkta)
  • Ulu Cami
  • Gölyazı (65 km uzaklıkta)

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Mudanya ve Trilye’de Ne Yenir? En İyi 10 Mekan

Bursa’da Ne Yenir? Yöresel Lezzetlerin En İyi 8 Adresi

Bursa İftar Mekanları Arayanlara Özel 6 Lezzetli Adres

Bursa Gezilecek Yerler Listesi – Görmeniz Gereken 10 Yer

Bursa Kahvaltı Mekanları – Gidebileceğiniz En İyi 12 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Püreli Köte Tarifi

Püreli Köte

2-4 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sucuk Pestil (Köme) Tarifi

Sucuk Pestil (Köme)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Katmer Gibi Kete Tarifi

En İyi Katmer Gibi Kete

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Tarifler Geri
Videolar Geri