Diyarbakır’da Ne Yenir? 11 Meşhur Lezzet Durağı

Diyarbakır’da Ne Yenir? 11 Meşhur Lezzet Durağı Tarifi

Diyarbakır Yemek & Mekan Rehberi

Ülkemizin her bir köşesi kendine has motiflerle işlenmiştir. Gezip görebileceğiniz illerin yemekleri de doğal güzellikleri de sizi doyuracak türdendir. Bu şehirlerden biri de Diyarbakır’dır. Etli yemekleriyle ön plana çıkan Diyarbakır sofrası, Doğu mutfağının eşsiz lezzetlerini barındırır. Diyarbakır’ın neyi meşhur diye düşündüğünüzde sizlere uzun bir liste hazırlayabiliriz. Türkiye’nin en kalabalık 12. ili olma özelliğine sahip Diyarbakır yemekleri ile de kendinden sıkça söz ettirmekte. Şu sıralar ülke turunu tamamlamayı planlıyorsanız; listenize Diyarbakır’ı da eklemeyi unutmayınız.

Mezopotamya ve Anadolu arasında adeta bir köprü olan Diyarbakır, sıcağıyla da meşhur. Yaz sıcaklarını en üst seviyede yaşayan bu şehirde, turistik bir gezi ve lezzet gezisi yapmak biraz yorucu olsa da gittiğinizde “İyi ki geldik!” Diyebileceğiniz izler bırakıyor.

Tatlı ve et kültürü epey geniş olan Diyarbakır’da nerede ne yenir sorusunu bu sayfada yanıtlıyoruz. Bol mezeli, sıcacık pideleri sofraları seviyorsanız Diyarbakır’da nerede yemek yenir diye endişe içinde kalmayınız. Şimdi sizlere Diyarbakır’ın en meşhur ve sevilen lezzet noktalarını sunalım. Acıyı, eti ve doya doya yemek yemeyi sevenler Diyarbakır’da ne yenilir sorusunun yanıtını heyecanla bekliyor. O halde fazla heyecan vermeden, hemen lezzet adreslerini sizinle paylaşalım!

diyarbakır'da ne yenir

Geleneksel Diyarbakır Yemekleri – Nesi Meşhur?

Pek çok kişinin severek tükettiği meşhur Diyarbakır yemeklerini, sizler için listeledik. Diyarbakır’a gittiğinizde bu tatları mutlaka denemelisiniz!

  • Ayvalı Kavurma
  • Mumbar Dolması
  • Cartlak Kebabı
  • Patlıcan Dizme
  • Burma Kadayıf
  • Duvaklı Pilav
  • Sıkma
  • İçli Köfte
  • Bostana
  • Köfteli Lebeniye
  • Ekşili Tavuk
  • Hıllorik
  • Diyarbakır Çöreği
  • Revani
  • Fıstıklı İrmik Helvası
  • Diyarbakır Karpuzu
  • Nardanaşı
  • Kaburga Dolması
  • Elma Düzmesi
  • Serbizer
  • Hıncık
  • Paluze Tatlısı
  • Habenisk
  • Tırşık
  • Ciğer

Tarif için: Hıncık (Yöresel Diyarbakır Lezzeti)

Tarif: Hıncık (Yöresel Diyarbakır Lezzeti)

Diyarbakır’da Nerede Yemek Yenir? En İyi 11 Lezzet Durağı

1) Kasabın Yeri

Kasabın Yeri, Diyarbakır’ın gözde mekanlarından biri. Kuzu çevirmesiyle ünlenen bu restoran, aynı zamanda bol mezeli masalarıyla da dillerdedir. Günün her anında karnınızı doyurmak için tercih edebileceğiniz Kasabın Yeri, serpme kahvaltısında yer verdiği leziz ürünlerle de birçok kişinin beğenisini topluyor. Ortalama fiyatlarla, nefis menüler sunan Kasabın Yeri’nde doya doya yemek yiyebilirsiniz. Diyarbakır’a geldiğinizde ya da mekan aradığınızda aklınızda bulunsun!

Adres: Yolboyu Pirinçlik, Şanlıurfa Diyarbakır Yolu, Kayapınar, Diyarbakır

İletişim: 0412 323 30 47

kasabın yeri diyarbakır

2) Buket Lahmacun

Lahmacun konusunda acılı ve özel lezzetlere sahip olan Diyarbakır, bu yemekleri Buket Lahmacun’la daha da sevilir hale getiriyor. Sadece lahmacun değil, pide ve ızgara yemekleri de en özenli şekilde sunan bu restorana geldiğinizde diyetteyseniz kaçamak yapabilirsiniz. İştah açan kokular eşliğinde geçen öğünden sonra mideniz biraz şişecek. Doyurucu ve lezzetli yemeklerin adresi Diyarbakır’da Buket Lahmacun. Makul fiyatlarla, keyifli öğünler için mutlaka uğramalısınız.

Adres: Peyas, 252. Sokak No: 12, Kayapınar, Diyarbakır

İletişim: 0412 257 20 17

buket lahmacun diyarbakır

3) Fırın-Cı

Yeni nesil Diyarbakır mutfağını, en özenli şekilde sunan Fırın-cı ayvalı kebap ve pek çok yöresel yemeği masanıza konuk ediyor. Beyti, tandır, lahmacun ve daha fazlası için Diyarbakır’da adresiniz belli. Fırın-cı hem nezih hem de leziz bir mekan olarak aklınızda kalmaya aday. Ekonomik menülerle, dolgun porsiyonları görebileceğiniz bu restoranda kalabalık davetler geçirebilirsiniz. Tüm öğünlerinizi afiyetle geçirmek isterseniz Diyarbakır’ın meşhur mekanlarından biri olan Fırın-cı sizi bekliyor olacak!

Adres: Mezopotamya Mahallesi, Mahabad Bulvarı Azel Çetin Durmaz Sitesi 1. Etap B Blok 65/A Kayapınar, Diyarbakır

İletişim: 0530 390 65 93

fırıncı diyarbakır

4) Paçacı Fazıl Usta

Diyarbakır mutfağında önemli bir yere sahip olan mumbar ve paça çorbası, Paçacı Fazıl Usta’da lezzetleniyor. Ortalama fiyatlarla konuklara sunulan yöresel yemekler, mideleri şenlendirmesiyle ünlenmiş. Meze ve ikram salatalarla donatılan masanızda, iştah açan kokular oluştuğunda tok olsanız dahi yemek yemek isteyebilirsiniz. Paçacı Fazıl Usta’nın leziz menüleri, Diyarbakır’da yemek yemek isteyenler için sürekli tazelenmektedir. Şırdan, mumbar, etli yemekler ve ötesi için bu mekanı listenize ekleyebilirsiniz.

Adres: Peyas, Kayapınar Caddesi No: 96, Kayapınar, Diyarbakır

İletişim: 0412 257 10 06

paçacı fazıl usta

5) Onur Ocakbaşı

Diyarbakır’da ciğer nerede yenir sorusunun leziz yanıtlarından biri de Onur Ocakbaşı’dır. Yağlı ekmekler, acılı ezme, köz soğan, mevsim salatası, köz biber ve domatesin eşlik ettiği ciğere bir de yayık ayran eklendiğinde, Onur Ocakbaşı’nın ünü birçok ile yayılır. Gözün de midenin de doyuma ulaştığı bu mekanda ızgara etler unutulmaz bir tat bırakıyor. Ciğerin ve kebabın bilinen adresi Diyarbakır’da Onur Ocakbaşı. Eğer acıkmaya başladıysanız ve Diyarbakır’da kaliteli bir mekan arıyorsanız, rotanızı çiziyoruz!

Adres: Gazi Caddesi S. Nazif Sokak Suriçi (Gazi Caddesi) Sur, Diyarbakır

İletişim: 0412 224 14 05

onur ocakbaşı diyarbakır

6) Gabo

Etlerle donatılan Diyarbakır restoranları listesinde farklı bir dokunuş katıyoruz. Bu mekan önerimiz vegan beslenenler için. Zeytinyağlılar, salatalar, makarna ve sağlıklı içecekler Gabo’da özenle hazırlanmakta. Diyarbakır’da vegan mekan arayanların sık sık ziyaret ettiği Gabo, samimi ortamıyla da beğeni topluyor. Çay ve kahve saatleriniz için de ideal bir dinlenme noktası olan Gabo, Diyarbakır’da sizler için kapılarını açıyor.

Adres: Değişim Temel Lisesi Alti, Kooperatifler Mahallesi, Şair Sırrı Hanım Sokak, Yakışır 2 Apartmanı Yenişehir, Diyarbakır

İletişim: 0537 663 90 77

gabo diyarbakır

7) Ciğerim Ocakbaşı

Diyarbakır’da kadayıf nerede yenir diyenler, kadayıfın lezzetli bir kıvam aldığı Ciğerim Ocakbaşı’nda buluşuyor. Künefe ve diğer tatlıları unutamayacağınız tatla denemek isterseniz, Ciğerim Ocakbaşı sizi bekliyor. Lahmacun, kebap ve ciğeri seviyorum diyorsanız daha fazla zaman kaybetmeden Ciğerim Ocakbaşı’na uğramalısınız. En ekonomik rakamlarla leziz yemekleri masanızda görmek için bu mekanı denemelisiniz. Et ziyafetinden sonra künefe istemeyi de unutmayınız!

Adres: Gazi Caddesi, Yakut Plaza 19/B, Suriçi (Gazi Caddesi) Diyarbakır

İletişim: 0 444 35 21

ciğerim ocakbaşı diyarbakır

8) Paçacı Metin Usta

Diyarbakır’da ne yesem diye düşünüyorsanız hemen Paçacı Metin Usta’ya uğrayabilirsiniz. Burada sadece paça değil lezzetli çorba ve ev yemekleri de mevcut. Bugün yemek yapmak istemiyorum diyenlerin sıkça uğradığı Paçacı Metin Usta, birbirinden doyurucu yemekleri hazırlıyor. Yahni ve çorba konusunda ün salmış bu mekan, Diyarbakır’da olanların favori restoranlarından biri. Kelle söğüş, mumbar, çorba gibi yemekler için Diyarbakır’daki adresiniz Paçacı Metin Usta!

Adres: Şehitlik, 61. Sokak, Yenişehir, Diyarbakır

İletişim: 0535 567 5821

paçacı metin usta

9) Umut Ciğercisi

Söz konusu Diyabakır ise; kapıların çoğu ciğerci dükkanlarına açılıyor. Bu kapılardan biri de Umut Ciğercisi oluyor. Çok uzak yollardan Diyabakır’a gelenlerin zaman kaybetmeden uğradığı Umut Ciğercisi, ciğer konusunda oldukça iddialı. Ciğere eşlik eden soslu soğan ise masanın popüler mezesi. Yumuşacık, ağızda dağılan bir ciğer yemek istediğinizde Umut Ciğercisi’ne uğramayı sakın unutmayın. Bu mekanda bolca lezzet ve doyumsuz keyif var!

Adres: Lise Caddesi 4. Sokak, Yeşim Apartmanı Altı Diyarbakır

İletişim: 0535 884 46 98

umut ciğercisi

10) Karadeniz Balıkçısı Balık Evi

Diyarbakır’da deniz ürünlerini nefis şekilde pişiren bir mekan aradığınızda pek çok kişi size Karadeniz Balıkçısı’nı önerecek. Mevsim balıklarını taze şekilde bulabileceğiniz bu mekanda, deniz ürünlerini severek tüketebilirsiniz. Kalamar tava, levrek ızgara, karides ve daha fazlasını sunan Karadeniz Balıkçısı, Diyarbakır’da balık sofralarının tek adresi olmaya aday. Balık satışını ve pişirimini aynı anda yapan Karadeniz Balıkçısı, balık sevenleri bekliyor!

Adres: Fatih, Karadeniz Balıkçısı Yanı, Cemiloğlu Caddesi 86/C, Bağlar, Diyarbakır

İletişim: 0412 236 54 54

karadeniz balıkçısı diyarbakır

11) Meşhur Tavacı Recep Usta

Diyarbakır sokaklarını iştah açan kokuyla donatan bir mekan daha karşınızda. Meşhur Tavacı Recep Usta, zengin menüsüyle pek çok kişiyi sevindirmekte. Küşleme, tandır, lahmacun, tava ve diğer pek çok lezzet sizin için burada. Samimi personel, hızlı servis, doyumsuz keyif için Diyarbakır’da Meşhur Tavacı Recep Usta’yı tercih edebilirsiniz. Adının hakkını veren meşhur yemek sac tava için adresiniz belli!

Adres: Diclekent Medya Kavşağı (Kayapınar Caddesi) Diyarbakır

İletişim: 0532 061 27 67

tavacı recep usta

Diyarbakır Gezilecek Yerler – Aktiviteler Listesi

Diyarbakır’a gelenler mutlaka listede adı geçen tarihi ve doğal güzellikleri görmeli!

  • Diyarbakır Surları
  • Sülüklü Han
  • Diyarbakır Ulu Cami
  • Hasanpaşa Hanı
  • Cahit Sıtkı Tarancı Evi
  • Zerzevan Kalesi
  • Meryem Ana Kilisesi
  • Keçi Burcu
  • Dicle Nehri
  • On Gözlü Köprü
  • Surp Giragos Kilisesi
diyarbakır gezilecek yerler

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Van’da Ne Yenir? Lezzeti Meşhur 10 Mekan

Kahramanmaraş’ta Ne Yenir? 8 Meşhur Lezzet

Malatya’da Ne Yenir? 10 Meşhur Lezzet Durağı, Yöresel Yemekler

Şanlıurfa’da Ne Yenir? Dillere Destan 11 Yöresel Lezzet – En İyi Mekanlar

Mardin’de Ne Yenir? Damağınızda İz Bırakacak 10 Yöresel Lezzet Durağı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Meşhur Diyarbakır Çöreği Tarifi

Meşhur Diyarbakır Çöreği

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Meşhur Diyarbakır Güveç Tarifi

Meşhur Diyarbakır Güveç

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 2 saat 30dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Diyarbakır Lezzetlerinden Nardan Aşı Tarifi

Diyarbakır Lezzetlerinden Nardan Aşı

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Mersin’in Meşhur Lezzeti Tantuni Tarifi

Mersin’in Meşhur Lezzeti Tantuni

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Diyarbakır Çöreği Tarifi

Diyarbakır Çöreği

6-8 kişilik, 2 saat Hazırlık, 35dk Pişirme
Diyarbakır Tırşıkı Tarifi

Diyarbakır Tırşıkı

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Diyarbakır Çöreği Tarifi

Diyarbakır Çöreği

10-12 kişilik, 45dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri