İftar Sofrası Nasıl Hazırlanır? Ramazan Sunum Önerileri

İftar Sofrası Nasıl Hazırlanır? Ramazan Sunum Önerileri Tarifi

İftar Sofrası Hazırlama: Ramazanın Tatlı Telaşı

11 ayın sultanı geldiğinde en büyük heyecan mutfakta hissedilir. Dolaplar yenilenir, en taze meyve ve sebzeler alınır. El açması börekler, eş dost sohbetleri ile afiyetle yenilir. İftar sofralarının en güzel yönü barıştırıcı ve birleştirici olmasıdır.

Bu yazımızda sizler için samimi ve lezzetli iftar sofralarınız olması adına fikir alabileceğiniz iftar sofrası yemekleri ve iftar sofrasında neler olmalı konuları hakkında bilgileri derledik. Aileniz ve misafirleriniz için güzel bir izlenim bırakmak istiyorsanız, iftar sofrası düzenleme püf noktaları içeren yazımız, sizler için destekçi olacaktır.

Tarif için: İftariye Tabağı Hazırlama

İftar Sofrası Nasıl Hazırlanır?

Oruç açma vaktinden birkaç saat önce başlanan hazırlıklar, ezan okunma saatine kadar devam etmektedir. Önce tatlılar yapılır, sonra etli yemekler. İftara kalan son dakikalarda ise tazeliğini koruması için çorba ve salatalar masada yerini almak için bekler.

Peki kusursuz ve keyifli bir iftar sofrası düzenleme için neler yapılmalıdır?

  • Menünüzde sıcak ve soğuk yemekler olacaksa çorba kasesi, yemek tabağı, servis tabağı masanızda bulunmalıdır.
  • Çatal, kaşık ve bıçak düzeni ise dikkat edilmesi gereken bir husustur. Şık iftar sofrası için, çatalları zarif bir peçete üzerine dizebilirsiniz. Oruçlar suyla açıldığından mutlaka kişiye özel su bardağı servis tabaklarının sağ üst köşesinde yer almalıdır.
  • Bardakların tamamı değil de biraz boşluk kalacak şekilde su doldurulmalıdır. Yemek esnasında meşrubat gibi içecekler ikram edilecekse, su bardağından farklı bir içecek bardağı eklenmelidir.
  • Ara sıcak ve ara soğuk mezelerinizi, masada yer alacak kişilerin kolaylıkla ulaşmasını sağlamalısınız. Yemek esnasında servis trafiğini önlemek için sağ ve sol olmak üzere ufak tabaklarla mezelerinizi ikram edebilirsiniz.
  • Ramazanın ekmek kültürünü lezzetlendiren pidelerinizi, ezan vaktine yakın bir zamanda dilimleyip ikram edebilirsiniz.
  • Şık iftar sofrası hazırlamak adına, yemeklerinize ulaşımı engellemeyecek şekilde ufak bir vazoda çiçek koyabilirsiniz. Tabaklarınızın ve yemeğinizin şıklığını biraz daha göstermek için masanıza, sade ve açık tonlarda bir masa örtüsü örtebilirsiniz.
  • Tuz ve baharat kullananlar için, rahat kullanımlı tuzluk ve baharatlık eklenebilir. Dilerseniz ufak sosluklara çeşitli baharatları koyabilirsiniz. Kullanmak için ise şık bir çay kaşığı tercih edebilirsiniz.
iftar sofrası nasıl hazırlanır

İftar Sofrası Nasıl Olmalı?

Pek çok insan için iftar sofrası hazırlama özel bir andır. İftar sofrası nasıl hazırlanır diyenlere tavsiye edeceğimiz nadide detaylardan biri bu sofrayı sevgiyle hazırlamak olacaktır. Eğer iftar davet sofrası kuruyorsanız; misafir sayısına göre tabakları şık bir şekilde masaya dizebilirsiniz.

Sofrada kullanılacak ürünlerin ve tüketilecek yiyeceklerin özenle seçildiği iftar yemekleri, aile üyelerini bir araya getirir. Kişilerin damak zevkine uygun iftariyelikler, oruç açmak için mideyi hazırlar.

Kullanacağınız peçetelerin tabaklarla uyumlu olması, konuklarınız tarafından tam not alabilir. Şık ve leziz iftar sofrası sunumları elde etmek için, masada konsept oluşturabilirsiniz. Uyumlu renklerin bir arada kullanılması, iştahları açarken gözleri de kamaştıracaktır.

Osmanlı iftar sofralarında çorba ile başlayan yemek faslı, mutlaka güllaç ile biterdi. Bu sebeple güllaç Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar gelen ramazan kültürü kabul edilmektedir. İftar sofrası hazırlama geleneği Osmanlı’dan bize kalan manevi bir miras olmuştur.

Ezan beklenirken aile masanın başında olmalıdır. Tüm gün gösterilen sabır ve bekleyiş, yemekler masada iken de gösterilmelidir. Ezan okunana kadar geçen sürede iftar duaları okunur. Verilen nimetler için şükran ve minnet dile getirilir. İftar sofrasına gösterilen özen ve düzen, ramazana olan saygıyı ifade etmektedir.

Oruç açıldıktan sonra, yemeklerin yenmesi için acele edilmemelidir. Acele yemek yemek hem ahlaki açıdan hoş karşılanmaz hem de boş kalan mideye zarar vermektedir. Uzmanlar dinlenerek ve yemekler arasında 15 dakika ara vererek beslenmeyi tavsiye etmektedir.

İftar sofrası, mümkün olduğunca sebzeli yemekler içermektedir. Gün içinde aç kalan midenin rahat etmesi için lifli gıdaların tüketilmesi önerilir. Sebzelere eşlik etmesi ve vücut direncini koruması için kırmızı et tüketimi de önemlidir. Protein ihtiyacını karşılamak ve kas kaybını önlemek için beyaz et içeren yemekler de iftar sofrasında yerini alan besinlerden biridir.

iftar sofrası nasıl hazırlanır

İftar Sofrası Sunum Teknikleri

Yemeklerin pişeceği saatler yaklaşırken, mutfaktaki aşçıların aklındaki en önemli sorudur “İftar sofrasında neler olmalı?” Davetlilerin ve ev halkının sofradan karnı tok ve memnun kalkması için birkaç detaya dikkat edilmelidir. İftar sofrası nasıl hazırlanır sorusuna cevaben adım adım izlenebilecek bir yol haritası hazırladık. Ramazan sofralarında bereketli yemekler yemek için iftar sofrasında olması gerekenler işte sizlerle:

  • İftar sofrası menüsü öncelikle herkese hitap edecek yiyeceklerden oluşmalıdır.
  • Gün boyu yavaşlayan ve sakin kalan metabolizmayı canlandıracak besinleri tercih ederseniz, kilo alma riskiniz azalabilir.
  • Sıcak bir çorba, limonlu bir salata ve etli sulu sebze yemekleri, midenize iyi gelecek tercihler olabilir.
  • Oruç etkisiyle kan şekeriniz ve tansiyonunuz düşecektir. İftar sofrasında orucunuzu açmak için çerez ve zeytin gibi iftariyelikleri bulundurabilirsiniz. Bu ufak atıştırmalıklar şeker ve tansiyon değerlerinizi, sakince ideal dengeye getirecektir.
  • Birden yenilen yemeklerden sonra çay içmek için muhakkak 30 dakika geçmesini bekleyin.
  • Çayın yanına ağızları tatlandırması için tatlı isteyen nefsinize hakim olup, sütlü tatlıları tercih etmeye özen göstermelisiniz.
  • Yoğun ve fazla şekerli tatlılar kan şekeriniz birden yükseltebilir.
  • Sağlıklı bir ramazan ayı geçirmek için tuz oranına dikkat edildiği gibi, şekerli yiyecekler konusuna da özen gösterilmelidir.
  • Sofranın olmazsa olmazı suyu da gözden kaçırmamak gerekir.
  • Sindirimin daha rahat gerçekleşmesi için sürahinize bir iki dilim limon ekleyebilirsiniz.
  • Estetik açıdan şık bir iftar sofrası hazırlamak isterseniz, iftar sofrası süslemeleri için ufak çiçeklerden faydalanabilirsiniz.
  • İftar sofrası düzenleme işini ise yemekler demini alırken yapabilirsiniz.
iftar sofrası

İftar Menüsünde Ne Olmalı?

İftar menüsünü mümkünse çeşitli yapmanız, sofranızdaki kişilerin damak tadına daha çok hitap etmenize yardım edecektir. İmkanlar doğrultusunda oruç açmak için birkaç atıştırmalık menüye eklenmelidir.

  • İftariyeliklerle (hurma, kuru meyveler, zeytin, peynir vs.) menüye başlayabilirsiniz.
  • Hafif bir yoğurt veya sebze çorbası ile iftar menüsü gelişebilir.
  • Et ve sebze ağırlıklı ana yemek hazırlayıp menüye bir de yardımcı yemek eklenebilir.
  • Makarna, makarna salatası, pilav ya da erişte gibi ana yemeği tamamlayan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
  • İftar menüsüne mümkünse salata ya da yoğurtlu bir meze eklenebilir. Çünkü bu yardımcı yemekler sayesinde iftar yemeklerinin sindirimi kolaylaşır.
  • İftarda yemekler esnasında ev yapımı hoşaf veya kompostolar meşrubat yerine geçer; üstelik katkı maddesi, yüksek şeker ve asit içermez.
  • Menüye eklenen ancak iftar sonrasında tüketilen tatlı ya da atıştırmalık lezzetler, gün sonunda mideyi yormayacak şekilde ikram edilebilir.
  • Sütlü ramazan tatlıları mideyi yormamak ve hızlıca yüksek kalori almamak adına faydalı olabilir.

İftar Menüleri ile 30 gün boyunca yanınızdayız. Tamamı denenmiş tariflerden oluşan yemek çeşitlerimiz mobil uygulama ile kolaylıkla cebinizde.

İftarda Ne İkram Edilir?

İftarda aklınıza gelen birçok sıcak ya da soğuk tarifi ikram edebilirsiniz. Gün boyu aç kalan mideyi düşünerek midenin yorulmasına neden olacak yemeklerden kaçınmanız önerilir. Hafif ve doyurucu yiyecekler sayesinde hem oruç tutan hem de iftar sofranızda bulunan herkesin midesine hitap edecek lezzetli yemekler sunabilirsiniz. İkramlık olarak hurma, zeytin, tuzlu gevrek ya da helva gibi atıştırmalık yiyecekleri masanıza ekleyebilirsiniz.

iftar sofrası nasıl hazırlanır

İftar Sofrası Yemek Tarifleri

“İftara ne yapacağım?” diye düşünürken, bizler Nefis Yemek Tarifleri ekibi olarak sizlere yardım etmek için kolları sıvadık. Doyurucu ve kolay tariflerden oluşan iftar sofrası yemekleri listesi işte karşınızda:

Ramazan boyunca 30 günlük iftar menüsü tarifleri için: İftar Menüleri

1) Heyecanla Beklenen İftara Lahmacun Böreği

İftar sofrası menüsü içinde doyurucu ve lezzetli bir börek olmazsa olmazdır. Fırından çıktığı gibi masada yerini alması, tüm aileyi iştahlandırır. Bu tarifimizle lahmacun tadında kıymalı nefis bir böreği iftar sofranızda kısa bir süre için misafir edebilirsiniz. Çünkü bir yiyen bir daha yiyecek! Lahmacun Böreği Tarifi (Videolu)

Lahmacun Böreği Tarifi (Videolu)

2) İftar İçin Hafif Trileçe Tatlısı

İftar sofrası hazırlıkları içinde tatlı yapımı da olmazsa olmazlar arasındadır. Kilo kontrolü sağlamak istediğinizde hafif iftar sofrası hazırlamayı tercih etmelisiniz. Sağlıklı ve hafif yiyecekler ile yapılan iftar yemekleri sizi daha iyi hissettirecektir. Bu tatlı tarifimiz de yemekten sonra demli bir çayla tüketildiğinde hem hafif hem de lezzetli bir tercih olacak! Trilece Tatlısı (Videolu Anlatım)

Trilece Tatlısı (Videolu Anlatım)

3) İçinizi Isıtan Lezzetiyle Domates Çorbası

Oruç açmak için tercih edilmesi gereken sıcak yemeklerden biridir çorba. Sıcacık kokusu ezan vaktinde tüm evi saracaktır. Fırından alınan taze ekmekler ile de lezzetini katlayacaktır. İftar sofrası için çorba seçiminde yoğun kıvamlı bir domates çorbası hem tadıyla hem kokusuyla herkesi mutlu edecektir. İftar sofranızı lezzetlendiren domates çorbası tarifini sizler için hazırladık. Afiyetle! Domates Çorbası

Domates Çorbası

4) Damakları Lezzetlendiren İftar Sofralarının Favorisi: Etli Pilav

Ramazan sofralarında en özenli ve lezzetli yemekler yapılır. Her şey oruca olan saygıdan ve önemdendir. Hep bir arada yenilen yemeklerin lezzeti, uzun süre unutulmaz. Unutulmayacak bir lezzet olan etli pilavı denemeniz için tarifimiz sizlerle. Etli Pilav

Etli Pilav

5) İftarda Farklı Lezzetlere Açık Olun: Sebzeli Nefis Kuskus Pilavı

İftar sofrası için yemek tarifleri araştırılırken pilav çeşitlerine de mutlaka göz atılır. Alışılmış lezzetler dışında bir iftar sofrası hazırlamak istediğinizde, bu tarifimiz size yardım etmek için burada. Sebzeli pilavı bir de kuskus ile denemeye ne dersiniz? O halde buyurun çok sevilecek tarifimiz: Sebzeli Nefis Kuskus Pilavı

Sebzeli Nefis Kuskus Pilavı

6) İftar Sofranızı Lezzetlendiren Tavuklu Arap Tava

İftara çok az bir zaman kalmışken kolay iftar sofrası hazırlamak için tavuklu tarifimizi denemek için daha fazla geç kalmayın. Pratik ve kolay tarifi ile akşama nefis bir yemek hazırlayabilirsiniz. Üstelik tavuk eti ile daha hafif bir iftar menüsü, midenizi daha iyi hissettirecek. Tavuklu Arap Tava (Videolu)

Tavuklu Arap Tava (Videolu)

7) Ramazan Pidesiz Olmaz: Orijinal Yumuşacık Ramazan Pidesi

Ramazan sofralarını diğer günlerden ayıran en önemli özellik, sadece ramazan ayında yapılan pidelerdir. Pidenin mis gibi kokusu iştahları fazlasıyla açar. Sahurda ve iftarda afiyetle tüketeceğiniz ramazan pidesi tarifimizi deneyince çok seveceksiniz. Özellikle iftar davet sofrası hazırlıyorsanız pidenin ev yapımı olmasının misafirlerinizi çok memnun edeceğine eminiz. Ramazan Pidesi Tarifi (Videolu)

8) Bir Osmanlı İftar Klasiği: Güllaç

Güllaç tatlısını anlamlı kılan özelliği, ramazan ayında yapılmasıdır. Osmanlı Dönemi ramazan günlerinde de iftariyeliklerle başlayan iftar sofraları, güllaç ile bitermiş. Bir klasik olan bu tatlıyı sizler de evinizde deneyebilirsiniz. İftar sofrası ev yapımı güllaç ile daha tatlı ve leziz bir hale gelecektir… İşte kolay ve nefis tarif sizlerle. Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi

9) İster Sıcak İster Soğuk: Tam Kıvamında Yoğurt Çorbası

Oruç tutan kişi ezan vaktine kadar susuz kaldığı için kendini halsiz hisseder. Bu tarifimizi sıcak şekilde deneyerek iftar vaktinde yeniden canlanabilirsiniz. Soğuk şekilde tüketerek de sıcak ramazan günlerinde içinizi ferahlatabilirsiniz. İftar sofrası hazırlığı için çorba yaparak işe başlamak iyi bir fikirdir. Mideleri rahatlatan ve diğer yemekleri de daha yavaş ve sakince yemeyi sağlayacak olan yoğurt çorbasını çok seveceksiniz. Afiyetle. Yoğurt Çorbası (Videolu)

Yoğurt Çorbası (Videolu)

10) İftara Hazırlık Devam Ediyor: Gavurdağı Salatası

İftar sofrası nasıl olmalı denince cevap içerisinde mutlaka şöyle güzel ve ferahlatıcı bir salata da olur! İftar yemeklerinin yanında salata, neredeyse herkes tarafından tercih edilen bir ara yemektir. Salataları da çeşitlendirip lezzetlendirmek, mutfaktaki aşçının en büyük zevkidir. Gavurdağı salatasıyla iftar sofranıza renk ve lezzet katabilirsiniz. Buyurun leziz tarifimiz: Gavurdağı Salatası Tarifi

Gavurdağı Salatası Tarifi

11) Ramazan Lezzetlerine Bir Yenisi Daha Eklendi: Soğan Dolması

Ramazan iftar sofrası yemekleri arasına saray mutfağı yemeklerinden birinin de çok yakışacağını düşünüyoruz. Kalabalık ve şen iftar sofralarınızı çeşit çeşit yemeklerle lezzetlendirmek istediğinizde, soğan dolması aklınıza gelsin. Pratik tarifi ile tadına hayran bırakan soğan dolması iftar sofrası menüsü hazırlarken size bir fikir olabilir. Soğan Dolması

Soğan Dolması

12) Fırından Yeni Çıktı: Köfteli Patlıcan Kebabı

İftar sofrası ana yemekleri arasında protein deposu olabilecek etli tarifler her zaman sevilerek tüketilir. İftar lezzetlerinde köfteli yemeklerin yeri de köfte sevenler için ayrıdır. Özellikle de patlıcanla buluştuğunda damaklarda bıraktığı lezzeti tarif etmeye kelimeler yetmez. Karnıyarıktan sonra en çok yapılan köfteli patlıcan kebabı tarifimiz sizlerle. Afiyetle. Köfteli Patlıcan Bohçası (Videolu)

Köfteli Patlıcan Bohçası (Videolu)

İstanbul’un En Ucuz İftar Mekanları

İftar Mesajları: En Güzel İftar Sözleri

İftar Nedir? Anlamı, İftar ile İlgili Hadisler

Üsküdar İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran

İftar Duası Türkçe ve Arapça Okunuşu, Anlamı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Maydanozlu Krep Nasıl Hazırlanır Tarifi

Maydanozlu Krep Nasıl Hazırlanır

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Lohusa Şerbeti Nasıl Hazırlanır Tarifi

Lohusa Şerbeti Nasıl Hazırlanır

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Hindi İçin Sos Nasıl Hazırlanır Tarifi

Hindi İçin Sos Nasıl Hazırlanır

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 2 saat 30dk Pişirme
Panna Cotta Tarifi Nasıl Hazırlanır

Panna Cotta Tarifi Nasıl Hazırlanır

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Ev Yapımı Mayonez Nasıl Hazırlanır ? Tarifi

Ev Yapımı Mayonez Nasıl Hazırlanır ?

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
En Pratik Kışlık Domates Nasıl Hazırlanır Tarifi

En Pratik Kışlık Domates Nasıl Hazırlanır

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri