İstanbul’un En Meşhur 12 Çikolatalı Tatlı Dükkanı

İstanbul’un En Meşhur 12 Çikolatalı Tatlı Dükkanı Tarifi

İstanbul’da En İyi Çikolata Nerede Yenir?

Damaklarda tatlı bir duygu oluşturan, yedikçe yediren ve saniyeler içinde mutluluk veren çikolataların İstanbul’daki en leziz adresleri sizleri davet ediyor. El yapımı, çeşit çeşit ve her şekilde dikkatleri üzerine toplayan nefis çikolatalar; bazen kahve keyfinize bazen de kan şekerinizi dengelemek istediğiniz anlara eşlik edecek. Kuru meyvelerle renklenen, en güzel kuru yemişlerle süslenen özel çikolatalar tüm iştah açan halleriyle bu satırlarda gözlerinizi kamaştıracak.

istanbul çikolata dükkanları

İstanbul Çikolatalı Tatlı Dükkanları

  • Çikolatacı Aziz Bey
  • Rumeli Çikolatacısı
  • Çikolata Dükkanı
  • Tarihi Meşhur Beyoğlu Çikolatacısı
  • Vanilin Chocolate
  • Mendel’s Chocolatier
  • Asuman
  • Hümaliva Çikolata & Kahve
  • La Vie Praline
  • Hane Çikolata & Kahve
  • Maia Chocolates
  • Baylan

Çikolataya hayır diyemeyenler için hazırladığımız bu listede, İstanbul çikolatacı duraklarıyla tanışacaksınız. En özel ve unutulmaz anlarınızda dilediğiniz gibi hazırlatacağınız çikolatalar, yıllar sonra size o özel günü hatırlatacak birer simge olacak. İstanbul en iyi çikolata durağı neresidir diyenlerin bir araya geldiği bu yazımızda, birbirinden farklı ve sanat eseri sayılabilecek çikolataların tam adresini görebilirsiniz. İşte pek çok kişi tarafından sık sık ziyaret edilen meşhur İstanbul çikolata dükkanı listesi!

Türkiye’nin En İyi 7 Çikolata Dükkanı

İstanbul’un En Meşhur 12 Çikolatalı Tatlı Dükkanı

1) Çikolatacı Aziz Bey – Kuzguncuk

Çikolatanın hem sıcak hem de soğuk halini nefis bir sunumla tatmak isteyenler, İstanbul’da Çikolatacı Aziz Bey’i tanımalı. Bu mekanın kapısını araladığınız andan itibaren burnunuza gelen kakao kokusuyla mest olabilirsiniz. En ünlü markaların bisküvisiyle harmanlanan sıcak çikolatalar, el yapımı kremalı ve doğal çikolatalar sizleri Kuzguncuk’ta bekliyor olacak.

Adres: İcadiye Caddesi No: 56 Kuzguncuk / İstanbul

İletişim: 0541 712 10 25

çikolatacı aziz bey

2) Rumeli Çikolatacısı – Çengelköy

Hemen hemen her şehirde şubesi olan Rumeli Çikolatacısı’nın İstanbul’daki şubelerinden biri de Çengelköy’de yer alıyor. Havuzlu, sakin bir köşk içinde hizmet veren bu çikolata merkezinde enfes çikolatalı tatlılar ve özel olarak hazırlanmış çikolataları bulabilirsiniz. Kalabalıktan ve hayat telaşından kaçıp kısa bir mola vermek isterseniz; Rumeli Çikolatacısı’nın kapısı sizlere hep açık!

Adres: Havuzbaşı Sokak No: 26 Çengelköy / İstanbul

İletişim: 0216 321 45 55

rumeli çikolatacısı

3) Çikolata Dükkanı – Kadıköy

Kadıköy’de Moda Caddesi’nde gezdiğiniz sırada burnunuza gelen çikolata kokusunun adresidir Çikolata Dükkanı. Tatlı ve çikolatanın onlarca türü sizi burada karşılar. Küçük ve oldukça samimi bir dükkan olan Çikolata Dükkanı’nda damak zevkinize uygun olan her çikolatayı temin edebilirsiniz. Masanızda iştah açan ve mutluluk veren tatlar arıyorsanız; mutlaka Çikolata Dükkanı’na uğramalısınız.

Adres: Caferağa Mahallesi Yeni Fikir Sokak No: 1 Moda (Moda Caddesi) Kadıköy / İstanbul

İletişim: 0216 345 05 26

çikolata dükkanı

4) Tarihi Meşhur Beyoğlu Çikolatacısı – Beyoğlu

Damak çatlatan vitriniyle pek çok kişinin dikkatini çeken Tarihi Meşhur Beyoğlu Çikolatacısı, senelerdir doğal çikolata yapan mekanlardan biridir. İstanbul’da özel anlarınızı lezzetlendirmek için çikolata almak istediğinizde Tarihi Meşhur Beyoğlu Çikolatacısı’na uğrayıp onca çikolata arasında kararsız kalabilirsiniz. Kuru yemişlerle lezzetlenen, bir parçasıyla bile doyum veren bu özel lezzetleri siz de denemelisiniz.

Adres: Katip Mustafa Çelebi, İstiklal Caddesi 69 / A, Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0212 249 53 64

beyoğlu çikolatacısı

5) Vanilin Chocolate – Üsküdar

Vanilin Chocolate’nin özel olarak hazırlanan çikolatalarını gördüğünüzde bu çikolataların gerçek olduğuna inanamayacaksınız. Adeta birer oyuncak ya da şekere benzeteceğiniz rengarenk çikolataların tadı da sizi kendine hayran bırakacak. Kaliteli kakao ve yağlarla harmanlanan çikolatalar, dilediğiniz anda sizi mutlu etmeye hazır! Çay ve kahve saatlerinde buradaki çikolataları tatmayı unutmayın!

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Caddesi No: 78, Üsküdar / İstanbul

İletişim: 0216 391 43 63

vanilin chocolate

6) Mendel’s Chocolatier – Beşiktaş

Hayat telaşına kısa bir tatlı molası vermek için gidebileceğiniz Mendel’s Chocolatier İstanbul’daki en samimi çikolata duraklarından biridir. Çikolata bombaları, sıcak çikolatalar ve çikolatanın yer aldığı enfes tatlıları burada bulabilirsiniz. Sunumlarıyla ilgi gören, servis ve kalitesiyle çok beğenilen Mendel’s Chocolatier gerçek çikolata sevenleri Beşiktaş’a davet ediyor.

Adres: Şair Nedim Caddesi No: 18/A Akaretler / Beşiktaş

İletişim: 0212 258 42 22

Mendel's Chocolatier - Beşiktaş

7) Asuman – Moda

Bir çikolata ne kadar lezzetli olabilir ki dediğinizde; sizleri Moda’da hizmet veren Asuman’a davet ediyoruz. Mevsim meyveleriyle mayhoş bir aroma alan, fındık ve fıstık gibi en sevilen kuru yemişlerle tadını ikiye katlayan, kakao oranına göre her damak zevkine hitap eden özel yapım çikolatalar Asuman’da sizin masanızda olabilir. Özel isimlerle satışa sunulan leziz çikolatalar için Asuman’a uğrayabilirsiniz.

Adres: Caferağa Mahallesi, Şair Nefi Sokak No: 9/A Moda (Bahariye) / İstanbul

İletişim: 0216 338 69 54

asuman moda

8) Hümaliva Çikolata & Kahve – Nişantaşı

Çikolatayla sanat eseri oluşturan Hümaliva Çikolata & Kahve, ilgi çekici isimler verdiği özel lezzetleri tanımanız için Nişantaşı’nda hizmette. Rengarenk ve pek çok aromaya sahip olan ev yapımı doğal çikolataların İstanbul’daki leziz adreslerinden biridir Hümaliva Çikolata & Kahve. Doyurucu ve mutlu edici porsiyonlarıyla servis yapan bu mekanı en kısa sürede siz de denemelisiniz.

Adres: Valikonağı Caddesi Hacı Emin Sokak (Nişantaşı) İstanbul

İletişim: 0212 224 48 62

hümaliva çikolata

9) La Vie Praline – Beşiktaş

Tatlı krizi tutanların bir solukta kendini bulduğu La Vie Praline, İstanbul’un buram buram çikolata kokan mekanlarından biridir. Burada hem bir şeyler içerken dilediğiniz çikolatayı yiyebilirsiniz hem de istediğiniz miktarda çikolata alıp paket yaptırabilirsiniz. Renk renk, her aromaya sahip olan doğal kakao ve yağ içeren çikolataları tattığınızda bu mekanın müptelası olabilirsiniz.

Adres: Türkali Mahallesi Hattat Tahsin Sokak No: 48 Beşiktaş / İstanbul

İletişim: 0212 236 90 96

la vie pralin

10) Hane Çikolata & Kahve – Kadıköy

Gerçek çikolata Belçika çikolatasıdır diyenlerin sık sık uğradığı Hane Çikolata & Kahve, bolca serotonin salgılatan bir mekandır. Buradaki kahve ve çikolata kokusunun tüm stresi alıp götürdüğü gelen müşterilerin yorumlarından biri. Oldukça samimi ve huzurlu bir ortamda kendinize tatlı molası verebilirsiniz. İstanbul’un lezzetli çikolata dükkanlarından biri olarak aklınızda bulunsun.

Adres: Caferağa, Dr. Esat Işık Caddesi No: 7 D: E, Kadıköy / İstanbul

İletişim: 0216 803 06 44

hane çikolata

11) Maia Chocolates – Çengelköy

Kan şekeri düşenler, tatlı krizi tutanlar, evde çikolata stoğu bitenler tüm işini gücünü bırakıp Maia Chocolates’e gelecek. Çünkü buradaki çikolataların tadı başka bir yerde bulunamıyor. Meyvelerle, bisküvilerle ve özel lezzetlerle bir araya geldiğinde tadına doyum olmayan nefis çikolatalar Maia Chocolates’in iştah açan vitrininde sizi karşılıyor. İstanbul’da sizi mutlu eden dükkanlardan biri olarak sizinle!

Adres: Çengelköy Mahallesi Çengeloğlu Sokak No: 10/A Çengelköy / İstanbul

İletişim: 0216 318 34 74

maia çikolata

12) Baylan – Bebek

Baylan, Boğaz manzarası eşliğinde çikolata tadabileceğiniz, enfes içecekleri bulabileceğiniz pastane formunda hizmet veren leziz bir çikolata dükkanı. Bebek’te bulunduğunuz anlarda çikolata kriziniz başladığında hiç düşünmeden buraya gelebilirsiniz. Küçük, samimi ve özel lezzetleriyle iz bırakan Baylan; İstanbul’a çikolatayı sevdiren adreslerden biridir.

Adres: Cevdetpaşa Caddesi No: 52/54 Bebek / Beşiktaş

İletişim: 0212 358 07 60

baylan pastanesi

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’un En İyi 15 Meşhur Tatlıcısı

İstanbul’un En Çıtır 12 Yeni Nesil Lokmacısı

İstanbul’da Cheesecake Nerede Yenir? En İyi 7 Mekan

İstanbul’da Makaron Yiyebileceğiniz En Lezzetli 10 Şirin Pastane

İstanbulda Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En Basit Çikolatalı Tatlı Tarifi

En Basit Çikolatalı Tatlı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Çikolatalı Tatlı Tarifi

Çikolatalı Tatlı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Şerbetli Çikolatalı Tatlı(En Favorim) Tarifi

Şerbetli Çikolatalı Tatlı(En Favorim)

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
New York'un En Meşhur Kurabiyesi Levain Tarifi

New York'un En Meşhur Kurabiyesi Levain

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 10dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Dolgulu Şerbetli Tatlı Tarifi

İstanbul Tatlısı Dolgulu Şerbetli Tatlı

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri