İstanbul’un En Leziz 15 Vegan Mekanı

İstanbul’un En Leziz 15 Vegan Mekanı Tarifi

İstanbul’daki En İyi Vejetaryen & Vegan Mekanlar

Özel ve sağlıklı beslenme şeklini yaşam tarzı haline getiren birçok kişinin ortak sorunu dışarıdayken yemek yiyecek bir mekan bulamaması. Vejetaryen ve veganlar da çoğu zaman bu sorunu yaşıyor. Ancak ülkemizde vegan ve vejetaryenlerin sayısındaki artışa bağlı olarak bu yaşam tarzına uygun restoran ve kafelerin sayısı da artıyor.

Bu yazımızda sizler için İstanbul vegan restoranlar ve İstanbul vegan mekanlar hakkında araştırma yaptık. Genellikle Beyoğlu, Teşvikiye ve Kadıköy civarlarında konumlanan bu mekanların her biri lezzet garantili. Hangisine giderseniz gidin pişman olmayacağınızı en baştan söylemeliyiz.

Vejetaryen Köfte

İstanbul’un En Leziz 15 Vegan & Vejetaryen Mekanı

1) Zencefil

Listemize veganlar tarafından çok iyi bilinen bir mekan ile başlıyoruz. Burası aynı zamanda Türkiye’nin ilk vegan restoranı. Taksim’de yer alan Zencefil, menüsündeki lezzetler ve benzersiz ambiyansıyla misafirlerinden her zaman tam puan alıyor. 09.30 – 23.00 saatleri arasına hizmet veren Zencefil, Pazar günleri kapalı. Mekanın sabit menüsünün yanı sıra günlük menüsü bulunuyor. Bu küçük sıcak mekanın bahçesi tam anlamıyla nefes aldıran ve huzur veren cinsten. Hava güzelse ve yer varsa yemeğinizi Zencefil’in bahçesinde yemenizi tavsiye ederiz. Zencefil’de hem dünya hem de Türk mutfağının en lezzetli sebze yemeklerini bulabilirsiniz. Ekmekler de Zencefil’in marifetli ustalarının elinden çıkıyor. Mekanın menüsündeki her bir yiyecek lezzet garantili. Ancak bizim önerilerimizi sorarsanız Halep dolması, pazılı kiş, nohutlu pırasa, mücver veya bal kabağı kekini deneyebilirsiniz.

Adres: Şehit Muhtar, Kurabiye Sk. No:8 D:10, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 243 82 34

zencefil istanbul

2) İyi Lokanta

İstanbul vejetaryen restoranlar listemizde ikinci sırayı İyi Lokanta alıyor. Şişli’de konumlanan İyi Lokanta, 11.30 – 21.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Mekan, Cumartesi günleri kapalı. Veganlar için oldukça zengin bir menüye sahip olan İyi Lokanta, sadece paket servis yapıyor. Evinizin rahatlığında lezzetli vegan yemekleri yemek istiyorsanız, tercihinizi gönül rahatlığıyla İyi Lokanta yönünde kullanabilirsiniz.

Adres: Esentepe, Kardeşler Cd, No:45, 34394 Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 264 79 16

iyi lokanta

3) Bi Nevi Deli

Karaköy’de hizmet veren Bi Nevi, vejetaryenlerin çokça sevdiği bir mekan. Menüsünde oldukça farklı tatları bir araya getiren mekan, farklı tatları denemeyi sevenler için ideal bir adres. Yolunuz Bi Nevi’ye düşerse pancar burger, siyah fasulyeli burger, kinoa salatası ve pesto soslu kabak makarnasını tatmanızı öneririz. Mekan haftanın 7 günü 08.30 – 21.30 saatleri arasına açık. Bi Nevi, yakın zaman önce Bi Nevi Deli adıyla Etiler’de bir şube açtı. Bi Nevi Deli’nin de menüsündeki tüm yemeklerin lezzet garantili olduğunu söylemeliyiz.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Necatibey Caddesi, Karanlık Fırın Sokak, No 5/A, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 249 68 80

bi nevi deli

4) Parsifal

1996 yılından bu yana vejetaryenlere hizmet veren Parsifal, Taksim’de biraz önce bahsettiğimiz Zencefil ile aynı sokakta yer alıyor. Doyurucu, tabiri caizse kocaman menüleriyle dikkat çeken Parsifal’da buna karşılık fiyatlar oldukça uygun. Mekanın özellikle kiremitte pazı dolması, sebzeli kişi, vegan brownisi, falafel tabağı tadanlardan tam not alıyor. Mekan haftanın her günü 11.30 – 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Cihangir, Havyar Sk. No: 34, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 243 50 25

parsifal istanbul
Kaynak:tr-tr.facebook.com

5) Mahatma Cafe

İstanbul vegan kafeler seçeneklerinde ilk sırada Mahatma Cafe yer alıyor. Kadıköy Yeldeğirmeni’nde konumlanan Mahatma Cafe, renkli sandalyeleriyle adeta bölgeyi güzelleştiriyor. Pazartesi günleri kapalı olan mekan haftanın diğer günlerinde 11.00 – 21.00 saatleri arasına hizmet veriyor. Mahatma Cafe’nin özellikle kek, pasta ve kurabiyeleri çok beğeniliyor. Bunların yanı sıra yolunuz Mahatma Cafe’ye düştüğünde falafeli, zeytinyağlı enginarı, mercimek çorbası veya humusu denemenizi öneririz. Yeldeğirmeni tarafındaysanız şirin mi şirin bu kafeye mutlaka uğramalısınız.

Adres: Rasimpaşa Mahallesi, Macit Erbudak Sk. 50/a, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0535 608 32 80

mahatma cafe

6) Vegan İstanbul

Beyoğlu’nda yer alan Vegan İstanbul, haftanın her günü sabah 11.00 akşam 21.00 saatleri arasına hizmet veriyor. Adından da anlaşılacağı üzere bu mekan tamamen vegan. Ayrıca mekanın market bölümünde vegan ve glutensiz ürünler satılıyor. Vegan İstanbul’un misafirleri yemeklerin lezzetinin yanı sıra işletmenin misafirperverliğinden de olukça memnun. Eğer Vegan İstanbul’a giderseniz bizim tavsiyemiz lahmacun, fellah köfte, kabak mücver, biber dolma ya da mercimek köftesinden birini tatmanız. Pişman olmayacağınıza eminiz.

Adres: Firuzağa, Türkgücü Cd. No:51, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 249 00 08

vegan istanbul

7) Govinda İstanbul

Mecidiyeköy’de Goranga Yoga Merkezi içerisinde hizmet veren Govinda İstanbul, Hint mutfağının en özel lezzetlerini misafirlerine sunuyor. Sadece hafta içi açık olan Govinda İstanbul’da menüler her gün değişiyor. Mekanın özellikle pancar köftesi, sabjileri ve tatlıları çok beğeniliyor. Mekan öğlen 12 ile akşam 8 arasında açık. Mecidiyeköy taraflarına iyi bir vegan kafe arıyorsanız, Govinda İstanbul tam size göre bir yer.

Adres: Büyükdere Caddesi Naci Kasım Sokak, No:6B Mecidiyeköy, Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 234 36 33

govinda istanbul

8) Helvetia

Taksim’de veganların sıklıkla tercih ettiği mekanlardan biri de Helvetia. Pazar günleri kapalı olan bu mekan misafirlerini 12.00 – 21.00 saatleri arasında ağırlıyor. Mekanın mercimek köftesi, zeytinyağlı havucu, pırasa yemeği, kısırı ve pazı kavurması oldukça meşhur. Taksim tarafında vegan bir mekan arıyorsanız, Helvetia’yı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Adres: Asmalı Mescit, General Yazgan Sk. No:8, 34430 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 245 87 80

helvatia

9) Healin Foods

Nişantaşı’nda hizmet veren Healin Foods, yemeklerinin yanı sıra dekorasyonu ve şık ortamıyla da beğeniliyor. Sağlıklı yiyecek ve içecek konseptiyle çalışan mekan menüsünde vegan ve glutensiz lezzetlere yer veriyor. Mekanda sabahları 07.30 – 11.00 saatleri arasına kahvaltı servisi yapılıyor. 11.00 – 14.00 saatleri arasına öğle, 17.00 – 21.00 saatleri arasında ise akşam yemeği servisi mevcut. İstanbul vegan kahvaltı mekanı arıyorsanız Healin Foods’a mutlaka uğramalısınız.

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No: 110 Teşvikiye, İstanbul

İletişim: 0212 260 08 08

healin foods

10) Vegisso Ev Kafe

Kendinizi evinizin konforunda hissedeceğiniz bir başka vegan mekan seçeneği ile karşınızdayız. Feriköy’de 11.00 – 23.00 saatleri arasında hizmet veren Vegisso Ev Kafe, pazartesi günleri kapalı. Bahçesiyle ve sakin ortamıyla misafirlerine huzurlu anlar yaşatan mekan, kaosundan uzaklaşmak isteyenler için ideal bir adres. Ev sıcaklığını hissettiren vegan bir mekan arayışındaysanız Vegisso Ev Kafe’ye mutlaka uğramalısınız

Adres: Duatepe, Bozkurt Cd. No:23 D:1, 34379 Şişli, İstanbul

İletişim: 0542 238 97 17

vegisso istanbul

11) Upper West Side Falafel

Lezzetli hamburgerleri ile çok sevilen Upper West Side Falafel, Mecidiyeköy’de Cevahir AVM içerisinde yer alıyor. Upper West Side Falafel’in hizmet verdiği saatler alışveriş merkeziyle aynı. Sabah 10’da açılıyor ve akşam 10’da kapanıyor. Canınız hamburger ya da falafel istiyorsa, hiç tereddüt etmeden Upper West Side Falafel’e gitmenizi öneririz.

Adres: 19 Mayıs, Büyükdere Cd. No:22, (Cevahir AVM içerisinde) Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 543 49 73

upper west side falafel

12) Rulo Lezzetler

Kadıköy Caferağa’da hizmet veren Rulo Lezzetler, haftanın her günü 11.30 – 21. 30 saatleri arasında açık. Birbirinden lezzetli yiyecekleri uygun fiyata sunan Rulo Lezzetler’in porsiyonları oldukça doyurucu. Kadıköy ve civarındaysanız Rulo Lezzetler’e gitmenizi ve özellikle nohut ruloyu denemenizi öneririz.

Adres: Caferağa, Nail Bey Sk. No:15, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0507 500 45 47

rulo lezzetler

13) Galata Kitchen

İstanbul en iyi vejetaryen restoranları listemize devam ediyoruz. Vegan ve vejetaryenler tarafından sıklıkla tercih edilen bir başka mekan ise Galata Kitchen. Burası aslına ev yemekleri yapan bir mekan ancak menüsünde vejetaryenler ve veganlar için harika lezzetler bulunuyor. Beyoğlu’ndaki bu mekan Pazar günleri hariç diğer günlerde 11.30 – 22.00 saatleri arasına hizmet veriyor. Yolunuz Galata Kitchen’e düşerse ıspanaklı keki tatmanızı tavsiye ederiz.

Adres: Müeyyedzade, Tatar Beyi Sk. 9 B, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 252 20 22

galata kitchen

14) Ek Biç Ye İç

Yerel ve organik lezzetler sunan Ek Biç Ye İç, Beyoğlu’nda yer alıyor. Pazar günleri kapalı olan bu mekan, haftanın diğer günlerinde 11.00 – 17.00 saatleri arasına hizmet veriyor. Felsefesi ile takdir toplayan bu mekanın sıcak ve samimi ortamı da çok beğeniliyor. Ek Biç Ye İç’e yolunuz düşerse tercihinizi çorba, salata ve wrap üçlüsünden yana kullanabilirsiniz.

Adres: Gümüşsuyu Mahallesi, İnönü Caddesi, No 9/A, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 293 52 42

ek biç ye iç

15) Plus Kitchen

İstanbul vegan restoran ve kafeler listemizi Plus Kitchen ile sonlandırıyoruz. Nişantaşı’nda hizmet veren Plus Kitchen, haftanın 7 günü 08.00 – 22.00 saatleri arasına hizmet veriyor. Vejetaryen ve vegan dostu olan bu mekanın lezzetlerinin yanı sıra sunumu da çok beğeniliyor. Doğal ve geri dönüşümlü ürünlerin satışının yapıldığı mekan hoş bir konsepte sahip. Plus Kitchen’da isterseniz içeride isterseniz de kapının önündeki masalarda oturabilirsiniz. Şişli, Nişantaşı tarafındaysanız, öğle ya da akşam yemeği için Plus Kitchen’a uğrayabilirsiniz.

Adres: Teşvikiye Mahallesi, Ahmet Fetgari Sokak, No 31, Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 213 41 77

plus kitchen

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’un En Sağlıklı 10 Diyet Kahvaltı Mekanı

Vegan Beslenme Nedir? Tablo, Menü, Besin Listesi

İstanbul’da Makaron Yiyebileceğiniz En Lezzetli 10 Şirin Pastane

İstanbul’da Taco Yiyebileceğiniz Meksika Esintili 10 Nefis Restoran

İstanbul Açık Büfe Kahvaltı Mekanları – Tıka Basa Doyacağınız 10 Yer

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En Leziz Kısır Tarifi

En Leziz Kısır

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
En Leziz Kısır Tarifi

En Leziz Kısır Tarifi

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En Leziz Kısır Tarifi

En Leziz Kısır Tarifi

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, Pişirme yok
Fırın Helva En Leziz Tarifi

Fırın Helva En Leziz

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Pişinin En Leziz Hali Tarifi

Pişinin En Leziz Hali

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri