İstanbul’un En İyi 12 İtalyan Restoranı

İstanbul’un En İyi 12 İtalyan Restoranı Tarifi

İstanbul’daki Seçkin İtalyan Restoranları

Türkiye’de yer alan İtalyan restoranı, sınırlı sayıdadır. İşinin ehli olan İtalyan restoran isimleri verdikleri hizmet anlayışı ile en beğenilen mekanlardan olmuştur. Dünya mutfaklarındaki en özel yemekleri denemek isteyenlerin buluştuğu İtalyan restoranları İstanbul semtlerinde ilk günkü gibi kaliteli servisle sizlere ulaşmaktadır. Sadece makarna ve pizzayla sınırlı kalmayan İtalyan mutfağı, birbirinden lezzetli ve özel soslu yemekleriyle de dikkat çekmektedir.

Tiramisu (Gerçek İtalyan Lezzetinde)

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

İstanbul’un En İyi İtalyan Restoranları

  • Chocca Sweet in Moda
  • Trattoria La Scarpetta
  • Brio İstanbul
  • Pizzeria Pera
  • Gina
  • Da Mario
  • Eataly
  • Aida Vino E Cucina
  • Cecconi’s Restaurant
  • Paper Moon
  • Milano Gourmet
  • Fauna Restaurant

Panna Cotta Tarifi (Gerçek İtalyan Lezzetinde – Frambuaz Soslu)

Panna Cotta Tarifi (Gerçek İtalyan Lezzetinde – Frambuaz Soslu)

İstanbul’da keyifli bir öğün yapmak isteyenlere önereceğimiz en iyi İtalyan restoranları, belki de şu güne kadar denediğiniz en lezzetli mekanlardan biri olacak. Salata, pizza, risotto, seçkin şaraplar ve özel peynirlerden oluşan İtalyan restoranı menüsü her mekan için ayrı bir lezzette karşınıza çıkacak. Şimdi İstanbul’da yer alan İtalyan restoranların kapılarını açalım ve lezzet dolu mekanlarda neler varmış görelim!

Orijinal İtalyan Lazanya Bolonez Tarifi / Lasagne Bolognese

Orijinal İtalyan Lazanya Bolonez Tarifi / Lasagne Bolognese

İstanbul’un En İyi 12 İtalyan Restoranı

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Chocca Sweet in Moda

Moda’nın tam merkezinde yer alan Chocca Sweet in Moda, İtalyan tatlılarının lezzetle hazırlandığı bir mekandır. Buraya geldiğinizde güne kahve kokusuyla başlayıp nefis tatlılarla devam edebilirsiniz. Tiramisunun dünyaya yayıldığı İtalyan mutfağında daha pek çok iştah açan tatlının olduğunu biliyor musunuz? Cannoli, panna cotta ve merak edilen birçok İtalyan tatlı lezzeti sizi burada bekliyor olacak.

Adres: Caferağa Mahallesi Mühürdar Karakolu Sokak No: 9/A Moda Kadıköy

İletişim: 0216 337 27 29

2) Trattoria La Scarpetta

Etiler’de bulunan Trattoria La Scarpetta İtalyan pizzaları konusunda uzman denilecek bir mekan. Özenle hazırlanan taze pizza hamurları, her gün pizza sevenlerle buluşuyor. Sıradan peynirlerin kullanılmadığı, pizzanın her katında özeni görebileceğiniz bu lezzet dolu restoranda Akdeniz salataları da oldukça lezzetli. Şık, nezih bir mekanda doyurucu bir öğün için deneyebilirsiniz.

Adres: Etiler, Dilhayat Sokak No:16, 34337 Beşiktaş / İstanbul

İletişim: 0212 263 53 53

3) Brio İstanbul

Günün telaşı arasında kendinize ufak da olsa zaman ayırmak istiyorsanız sizleri Brio İstanbul’a davet ediyoruz. İç ve dış mekanın nezihliği, sakinliği ve rahatlatıcı havasında yemek yerken dinleneceksiniz. İtalyan mutfağının en beğenilen yemekleri ve etli yemekleri burada bulabilirsiniz. Zekeriyaköy ve çevresinde olan mutlaka Brio İstanbul’a uğramalı!

Adres: Uskumruköy Mahallesi, Kilyos Caddesi No: 322, 34450 Sarıyer / İstanbul

İletişim: 0212 202 69 69

4) Pizzeria Pera

İtalyan mutfağında en çok tüketilen yemeklerden biri olan pizza, burada sanata dönüşüyor. Vegan pizzalarından etli pizzalara kadar birçok pizza türü sizler için hazırlanıyor. Salata ve sebzeli makarnaları da gelenler tarafından çok beğeniliyor. Eğer Beyoğlu civarında açlığınızı hissettiğiniz anda kaliteli bir mekan arıyorsanız; sizleri Pizzeria Pera’nın leziz mutfağına bekliyoruz.

Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, Gönül Sokak No: 6, Beyoğlu Merkez / İstanbul

İletişim: 0212 243 86 43

5) Gina

İstanbul’da şık görünümlü, özenli sofraları olan Gina en özel davetleriniz için öneriliyor. İtalyan mutfağının yemeklerini adeta bir sanat eseri gibi hazırlayan Gina mutfağı, unutulmaz öğünlerin ve akşamların adresi olmaya aday. Misafirlerin her konuda memnun kalması için düşünülen detaylar, Gina’yı özel kılıyor. İtalyan salataları, soslu makarnaları ve geleneksel yemekleri burada tadabilirsiniz.

Adres: Levent, Büyükdere Caddesi 164-A, 34394 Şişli / İstanbul

İletişim: 0212 353 54 52

6) Da Mario

Mevsiminde beslenmeye özen gösteren Da Mario mutfağı, her mevsim farklı yemekleri sizlere sunuyor. Et, sebze ve hamur yemeklerini büyük bir titizlikle hazırlayan Da Mario, İtalyan yemeklerini size sevdirmek için 1993 senesinden günümüze kadar kaliteli anlayışından vazgeçmemiş. Makarnalar ev yapımı, pizza hamurları günlük taze, salatalar da tam bir Akdeniz lezzeti olduğunda burada kendinizi kaybedebilirsiniz!

Adres: Dilhayat Sokak No:7 Etiler, İstanbul

İletişim: 0212 265 51 86

7) Eataly

Zorlu Center bünyesinde bulunan Eataly, her damak zevkine göre ayrı bir bölüm açan büyük bir restoran. Makarna sevenler, et ve balık sevenler farklı odalarda bir araya geliyor. Gurme marketi de olan bu mekan, sevdiğiniz lezzetleri evinizde pişirmeniz için paketler halinde satış yapıyor. Tadına doyamadığınız makarna ve diğer yemekleri satın alıp evde kendiniz lezzetli sunumlar yapabilirsiniz.

Adres: Zorlu Center (Levazım Mahallesi Barbaros Bulvarı Zincirlikuyu, Beşiktaş), İstanbul

İletişim: 0212 336 66 00

8) Aida Vino E Cucina

Eski bir İstanbul konağında faaliyet gösteren Aida Vino E Cucina, Vedat Milor tarafından da beğeni alan bir İtalyan restoranı. Gösterişten uzak bir mekanda, hoş bir müzik eşliğinde İtalyan yemeklerini tadabileceğiniz bu mekanda, kendinizi yemeğin lezzetine ve ortamın verdiği sakinliğe bırakmalısınız. İtalyan mutfağında özenle hazırlanan yemekler sizin için İstanbul’da Aida Vino E Cucina masalarında yer alacak.

Adres: Caferağa, No:10, Ressam Şeref Akdik Sokağı No: 10, 34710 Kadıköy / İstanbul

İletişim: 0544 851 51 51

9) Cecconi’s Restaurant

Beyoğlu’nun popüler restoranları arasında senelerdir yerini koruyan Cecconi’s Restaurant; İtalyan yemeklerini İstanbul’da olanlara sunan bir lezzet durağıdır. Şık ve özenli masalarıyla iştahları açan, mutfaktan gelen enfes kokularla mideleri hareketlendiren bir mekandır. Modern klasik bir İtalyan restoranı olan Cecconi’s Restaurant, akşam yemekleri ve brunch toplantıları için ideal bir adres!

Adres: Evliya Çelebi Mahallesi Meşrutiyet Caddesi No: 56 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 377 71 80

10) Paper Moon

İtalyan müzikleri eşliğinde bir öğün geçirmek isteyenlerin ortak buluşma noktası olan Paper Moon, Beşiktaş’ın en leziz mekanlarındandır. Enginar salatası bu restoranın en sevilen yiyecekleri arasında ayrıca. Peynir çeşitleriyle donatılan sebze tabakları, seçkin şaraplar, hızlı servis ve kaliteli tadımlar sizleri burada bekliyor olacak. İstanbul’da bir İtalyan esintisi için deneyebilirsiniz.

Adres: Kültür Mahallesi, Nispetiye Caddesi No: 54 34340 Beşiktaş

İletişim: 0212 282 16 16

11) Milano Gourmet

Şehrin tam ortasında damak zevkinize uygun menüler sunan Milano Gourmet; pizza, şarap ve makarna konusunda başarılı tabaklar hazırlayan bir mekandır. İtalyan restoranları arasında adını duyuran Milano Gourmet, tadımlık tabaklar ve keyifli İtalyan mezelerini de lezzetli şekilde hazırlıyor. Nişantaşı’nda olanlar için önerilen bir İtalyan mutfağıdır kendisi.

Adres: Şakayık Sokak Çınar Apartmanı No: 54/1-A Nişantaşı Şişli

İletişim: 0212 233 10 33

12) Fauna Restaurant

Fauna Restaurant, tam da İtalyan mutfağını sevenlere göre bir mekan. Bu restoranda yemekler, Şef İbrahim Tuna’nın marifetli ellerinden çıkıyor. Mekanın menüsünde çorba, salata, makarna ve tatlı bulunuyor. Yemeklerde kullanılan tüm malzemeler büyük bir titizlikle seçiliyor.

Adres: Küçükbakkalköy, Işıklar Cd. No:9 D:B, 34750 Ataşehir/İstanbul

İletişim: 0545 572 11 30

fauna restaurant

Türkiye’nin En İyi İtalyan Restoranları

İtalyan restoranları sadece İstanbul’da bulunmuyor. Ülkenin dört bir yanında yer alan İtalyan restoranı İzmir gibi diğer büyük şehirlerde de faaliyet gösteriyor. İtalyan restoranları Ankara ve Antalya gibi pek çok bölgede sizleri bekliyor. Türkiye’de hizmet veren İtalyan yemeklerini sizlere ulaştıran restoranların birkaçı bu listede.

1) Luigi’s Ristorante Bar – Ankara

Adres: Çankaya Mahallesi, Çankaya Caddesi Bina No: 10, Atakule No:54, 06690 Çankaya
İletişim: 0530 915 64 74

2) Eatalian – İzmir

Adres: Kazım Dirik, 175. Sokak No: 23/A, 35100 Bornova / İzmir
İletişim: 0232 999 32 29

3) Bella Vita Restaurant – Antalya

Adres: Çağlayan, Lara Caddesi 315/1, 07230 Muratpaşa / Antalya
İletişim: 0242 323 84 84

4) Pizza Villa Burger Çanakkale

Adres: Cevatpaşa Mahallesi, Bahriye Üçok Caddesi No: 31/A, 17100 Çanakkale Merkez / Çanakkale
İletişim: 0286 217 09 17

5) Ristorante Misto & Winehouse – Bursa

Adres: 23 Nisan, Bülent Ecevit Caddesi NO 28 / A, 16120 Nilüfer / Bursa
İletişim: 0224 443 63 93

istanbul italyan restoranları

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Anadolu Yakası En İyi 10 Meşhur Lezzet Durağı – Gezilecek Yerler

İstanbul Boğaz Manzaralı Akşam Yemeği – Şık ve Nezih 10 Restoran

İstanbul Serpme Kahvaltı – Müdavimi Olacağınız En Doyurucu 10 Yer

İstanbul Semtleri ile Bütünleşen 12 Lezzet – Hangi Semtin Nesi Meşhur?

İstanbul En İyi Fasıl Mekanları – Yemekli Müzik Ziyafetine Doyacaksınız!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İnce İtalyan Hamurlu Biberli Pizza Tarifi

İnce İtalyan Hamurlu Biberli Pizza

2-4 kişilik, 35dk Hazırlık, 15dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri