Kefken’de Ne Yenir? En Popüler 9 Mekan

Kefken’de Ne Yenir? En Popüler 9 Mekan Tarifi

Kefken Yemek & Seyahat Rehberi

Kefken, Kocaeli ilinin Karadeniz kıyısında bir mahallesidir. Sakarya, İzmit ve İstanbul’a oldukça yakın olması sayesinde özellikle yaz aylarında kısa bir tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri. Kefken mavi bayraklı suları ve ulaşım kolaylığı sayesinde hafta sonu tatillerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Kefken Karadeniz ile Marmara bölgeleri arasında geçiş noktasında bulunur. Bu nedenle canlıların göç yolu üzerindedir. Bu bereketli sularda avlanan balıklar Kefken Limanı’na götürülür. Buradan ülkenin birçok bölgesine ve yurt dışına gönderilir.

Kefken denince akla ilk olarak kalkan balığı gelir. Bu balık yörenin en önemli besin kaynağıdır. Kefken’i ziyaret ettiğinizde en taze balıkların tadına doyasıya varabilirsiniz. Balığı ile ünlü bu şirin beldenin toprakların yetiştirilmiş sebzelerle yapılmış lezzetli salataları da tadabilirsiniz.

Kefken Nerede, Nasıl Gidilir?

  • Kefken, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı bir tatil köyüdür. İstanbul’un Ağva ve Şilesi varsa Kocaeli’nin de Kefken’i vardır. Hatta İstanbul’un bazı bölgelerinden Kefken’e ulaşmak Şile ya da Ağva’ya ulaşmaktan çok daha kısa sürüyor.
  • Masmavi denizi ve yemyeşil doğası ile keyifli vakit geçirebileceğiniz Kefken’e ulaşmak çok kolay. Kefken’de tatil yapmak istiyorsanız ama nasıl gideceğiniz bilmiyor musunuz? İşte Kefken’e nasıl gidilir sorusunun cevapları.
  • Kefken’e İstanbul – Ankara’yı birbirine bağlayan TEM otoyolundan İzmit’e ulaşıp oradan da Kandıra sapağından dönerek Kandıra’ya ve oradan 20 kilometre sonra da Kefken’e ulaşabilirsiniz.
  • Adapazarı – Kaynarca istikametinde 55 kilometre yol aldıktan sonra Kefken’e ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca deniz yolu üzerinden de Kefken’e ulaşabilirsiniz.
  • İzmit’ten Kandıraya otobüslerle de Kefken’e ulaşabilirsiniz. İzmit Garaj Depolama Alanından kalkan otobüslerle Kandıra Terminaline oradan da Kefken’e ulaşabilirsiniz.
kefken'de ne yenir
Kaynak: www.uplifers.com

Kefken’de Ne Yenir? En Popüler 9 Mekan

Tatillerin ya da gezilerin en çok sevilen kısımlarından biri de gidilen yere özgü lezzetleri keşfetmek. Lezzetli yemekler yemek tatilleri daha zevkli hale getiriyor. Peki, Kefken’de ne yenir ve en popüler mekanlar nerelerdir?

1) Reis Balık Lokantası

Reis balık lokantası Kefken’deki en iyi balık lokantalarından biridir. Yıl boyunca ziyaretçilerine hizmet verir. Buranın kalkan balığı ve balık çorbası meşhurdur. Merkezden ve şehrin gürültüsünden uzak bir yerde olan lokantada yemeklerinizi yerken sessizliğin içinde huzur da bulabilirsiniz. Kefken’e geldiğinizde bu balık lokantasına uğramadan dönmemenizi tavsiye ederiz.

Adres: Kefken Mah. Koç Sok. No: 2/A Kandıra/Kocaeli | Reis Balık Lokantası, Kandıra 41600, Türkiye

İletişim: 0262 563 64 64 ‪

reis balık lokantası

2) Kerpe Diem Restaurant

Kerpe Diem Restaurant, manzarası ve sakinliği ile dikkat çekiyor. Mekanın kapalı ve açık alanları mevcut. Kerpe Diem Restaurant’ın kalamar, karides ve salatası meşhur. Denize oldukça yakın olduğu için yemeklerinizi yedikten sonra hemen denize girebilir ve ferahlayabilirsiniz.

Adres: Liman Sok. No: 29 | Kerpe Diem Butik Otel, Kartal Kayalar Yanı, Kerpe 4100, Türkiye

İletişim: 0262 561 22 20

kerpe diem

3) Ekşioğlu Kebap Pide ve Pizza

Ekşioğlu Kebap Pide ve Pizza salonu haziran – ekim ayları arasında hizmet verir. Buradaki odun fırınıyla yapılan pide ve lahmacunların tadını çıkarabilirsiniz. Pide, lahmacun ya da pizza seviyorsanız Kefken’e geldiğinizde mutlaka buraya uğramalısınız.

Adres: Kefken Köyü Kandıra Yolu Kandıra, Kocaeli

İletişim: ‪0262 563 66 67

4) Ekşioğlu Sahil Lokantası

Kefken yemek denildiğinde akla gelen bir diğer adres de Ekşioğlu Sahil Lokantası. Bu lokanta ev yemeklerinden vazgeçemeyenler için Kefken’deki en ideal adres. Üstelik bu lokanta yılın her günü açık.

İletişim: ‪0543 876 58 33

5) Another Cafe & Restaurant

Another Cafe & Restaurant, taze balıkları ile ünlü. Fiyatlar ise oldukça ekonomik siz de Kefken tatil köyüne gitmeyi düşünüyorsanız bu kafe & restoranda balık yiyebilirsiniz.

Adres: Kerpe Tatil Köyü, Kıncıllı, Kerpe, Türkiye

İletişim: 0262 561 26 28

another cafe

6) Emin Baba Közde Piliç ve Kanat

Emin Baba Közde Piliç ve Kanat da Kefken’de yemek yiyebileceğiniz iyi mekanlardan biri. Bu mekana yemek yemeye geldiğinizde közde pişirilen lezzetli tavuğunu mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Adres: Kefken, Kandıra Kefken Yolu No:155, 41600 Kandıra, Kocaeli

İletişim: 0535 328 71 65

emin baba közde piliç

7) Kerpe Kaptan Et & Balık Restaurant

Kerpe Kaptan Et & Balık Restaurant, Kerpe sahilde bulunuyor. Balık ve etleri oldukça lezzetli. Buraya yemek yemeye geldiğinizde levrek, palamut, kabak tatlısı ya da dondurmalı irmiği tercih edebilirsiniz.

Adres: Liman Cad. No:30, Kerpe, Türkiye

İletişim: 0262 561 22 22

kerpe kaptan restaurant

8) Karagöz Restaurant

Salaş bir restoranda yemek yemek istiyorsanız Karagöz Restaurant tam size göre. Ayrıca restoranın manzarası da çok güzel. Bu mekanda yemek yemeye geldiğinizde kalamarı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Alkollü, alkolsüz seçeneklerin olduğu restoranda denizin ve muhteşem doğa manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Adres: Liman Sokak No:11, Kerpe, Türkiye

İletişim: 0262 561 20 22

karagöz restaurant

9) Ceneviz Cafe Bar

Ceneviz Cafe Bar, müthiş manzaraya sahip bir mekan. Kış aylarında sakin olsa da yaz aylarında oldukça yoğun. Mekanda alkollü seçenekler de mevcut. Balık ve salatası oldukça lezzetli.

Adres: Kerpe, Kayalıklar Mevki | Kıncıllı Mahallesi, Kandıra 41600, Türkiye

İletişim: 0541 306 77 01

ceneviz cafe bar
  • Kefken’de yaz mevsiminin gelmesi ile beraber Kovanağzı ve Kumcağız sahillerinde birçok kafeterya ve büfe açılmaktadır. Yazın Kefken’i ziyarete geleceksiniz oldukça fazla yemek yiyebileceğiniz mekan bulabilirsiniz.
  • Kefken yolunda, İzmit – Kandıra yolundan itibaren sahillerin bitimine kadar birçok yerel yemek yeme mekanı bulunmaktadır.
  • Yaz mevsiminde sahil boyunca serviste olan simitçilerle ekonomik yollarla açlığınızı giderebilirsiniz. Sezon sonunda ise mekan sayılarında büyük bir düşüş yaşanmaktadır.

Kefken Gezilecek Yerler Listesi – Aktivite Tavsiyeleri

  • İstanbul’a oldukça yakın olan Kefken, her mevsim tercih edilen tatil beldelerindendir. Kefken daha çok kısa tatiller için tercih edilir. İstanbul’da yaşayan ve hafta sonu için şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri de Kefken’dir. İşte Kefken’e tatile geldiğinizde gezebileceğiniz mekanlar ve yapabileceğiniz eğlenceli aktiviteler.
  • Kefken yemyeşil doğası ile ünlü. Siz de bu doğanın içinde güzel bir kahvaltıyla güne başlayabilirsiniz.
  • Haziran ayında Kefken’i ziyaret edecekseniz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarına katılmanızı tavsiye ederiz. Bölge halkının büyük bir sevinçle kutladığı kutlamalar da siz de iyi vakit geçirebilirsiniz.
  • Pembe Kayalar (bknz görsel) Kefken’in en ünlü turistik mekanlarından. Pembe Kayaların çok ilginç bir jeolojik yapısı var. Buraya geldiğinizde Pembe Kayaları görmeden sakın dönmeyin.
  • Kumcağız Koyuna da mutlaka uğrayın. Bu koya Kefken’den yürüyerek yaklaşık 5 dakika içinde ulaşabilirsiniz. Koyun muhteşem plajını ve bu plajı ikiye ayıran deresini mutlaka görmelisiniz. Plajı ikiye bölen bu derede balık tutmak da mümkün.
  • Kefken Adası da kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biri. Bu adaya tekne ile yaklaşık 5 dakika içinde ulaşabilirsiniz. Sit alanı ilan edilen Kefken Adasında yapılaşmaya izin verilmiyor. Ada hem doğal güzellikleri hem de tarihi eserleriyle ünlü. Adadaki roma, Helenistik ve Bizans dönemlerinden kalma birçok kalıntıyı görerek tarihin içinde kısa bir tur atabilirsiniz.
  • Kefken, deniz mahsulleri ile ünlüdür. Kefken’e gelip de balık yemeden geri dönmemelisiniz. İstavrit, palamut, çinekop ve kalka Kefken’de deneyebileceğiniz lezzetli balık çeşitlerinin başında gelir.
kefken gezilecek yerler
Kaynak: www.hurriyet.com.tr

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Azmak Nehri Sakin ve Huzurlu 8 Kahvaltı Mekanı – Bayılacaksınız!

İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri – Tam Kafa Dinlemelik 10 Süper Tavsiye

Polonezköy Kahvaltı Mekanları – Doğanın İçinde En İyi 5 Kahvaltı Yeri

Ağva’da Mutluluk Garantili 5 Kahvaltı Mekanı – Gezilecek Yerler Listesi

Rumeli Feneri Garipçe Köyü Kahvaltı Yerleri – En İyi 4 Meşhur Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri