Kurban Bağışı Nasıl Yapılır? Güvenilir 9 Vakıf

Kurban Bağışı Nasıl Yapılır? Güvenilir 9 Vakıf

Kurban Bağışı Yapabileceğiniz Kurumlar, Fiyatları

Müslümanlar için manevi yönü önemli olan Kurban Bayramı’nda, çocukların yüzünü güldürmek, büyüklerin gönlünü mutlu etmek ister misiniz? Eğer cevabınız “evet” ise her yıl pek çok kişi tarafından yapılan kurban eti bağışı ile sizler de bir iyilik yapabilirsiniz. Peki, kurban bağışı kabul eden kurumlar hangileri?

  • Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı: 5.400 TL
  • Türk Kızılay: Yİ 5.950 TL /  YD 2.650 TL
  • Darüşşafaka Cemiyeti: 5.000 TL
  • Darülaceze: 5.600 TL 
  • LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı: 5.450 TL
  • Türkiye Diyanet Vakfı: Yİ 5.950 TL / YD 2.750 TL
  • Yeryüzü Doktorları Türkiye: 2.600 TL
  • Koruncuk Vakfı: 7.500 TL
  • Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı: Min 200 TL
kurban bağışı kabul eden kurumlar

Tüm gönüller bir olsun ve herkes bu bayram sevincini doya doya yaşasın diye kurban bağışı bu yıl da desteklerinizle nice evleri mutlu edecektir. Bu mutluluğun bir nedeni olmak istediğinizde sizler için hazırladığımız kurban bağışı yapılabilecek yerler listesine göz atabilirsiniz. Kurban bağışı alan kurumlar nereler diye soruyorsanız, doğru sayfadasınız.

Güvenilir devlet kurumlarına hayır işlemek isteyen okurlarımız kurban bağışı kaç lira, kurban bağışı fiyatları ne kadar oldu gibi araştırmalar yapmaktadır. Bizler de bu hayırlı desteğe katkı sağlamak adına güvenilir kurum ve kuruluşlardan oluşan kurban bağışı yapılabilecek yerler listesi oluşturduk.

İşte, güncel fiyatlarına göre kurban bağışı yapılabilecek kurumlar:

kurban bağışı nasıl yapılır

Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

Kurban bağışları pek çok yere yapılabilir. Öncelikli amaç ihtiyacı olan kurumlar ve derneklerdir. Diyanet Vakfı’nın yaptığı açıklamalara göre yapılan bağışlar internet sitelerinden bağış yapanın bilgilerine göre kabul edilmektedir. Bağış formunda yer alan bilgiler aracılığıyla, bağış kurumlarındaki personellere vekalet verilmiş olur.

Bağış yapmak istediğiniz kurumlarla iletişime geçerek, bağış formunu da eksiksiz tamamlayarak 2023 Kurban bağışını gerçekleştirebilirsiniz.

kurban bağışı nasıl yapılır

Kurban Bağışı Nereye Yapılmalı?

Diyanete kurban bağışı yapabileceğiniz gibi kurban bağışları Lösev, TSK Mehmetçik Vakfı, TEGV ve diğer derneklere de yapılabilir. Kurban bağışı bedelleri kurumlara göre değişkenlik gösteriyor olmakla birlikte 2023 senesi için ortalama olarak 5.000 / 7.500 TL arasındadır.

kurban bağışı nereye yapılmalı

Kurban Bağışı Kabul Eden Kurumlar ve Kurban Fiyatları

1) Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı 1982

Kurban bağışı Mehmetçik Vakfı tarafından kabul edilmektedir. Yapılan bağışları internet sitesi üzerinden birkaç sorudan oluşan formu doldurarak gerçekleştirebilirsiniz. Bağışlarınızı vekaleten, nakit ve çelenk olarak gönderebilirsiniz. Vekaleten TSK Mehmetçik Vakfı kurban bağışı 2023 yılında 5.400 TL (275 Dolar / 250 Euro) olarak belirlenmiştir.

Vekaleten kurban bağışı hakkında TSK Mehmetçik Vakfı web adresinden alıntıladığımız bilgiler şu şekildedir:

Vekâleten kurban kesimi faaliyeti:

Modern tesislerde, hijyenik koşullarda,

Her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli huzurunda,

Veteriner denetiminde,

Noter gözetiminde,

Din görevlisi nezaretinde,

Dini vasıflara uygun kurbanlıklar seçilerek yapılmaktadır.

Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerindeki şehit ve gazi ailelerine taze et olarak, bir bölümü de tüm şehit yakınları ve gaziler ile kurban bağışında bulunan bağışçılarımıza üretimini müteakip kurban etinden yapılmış 750 gr. konserve kavurma olarak gönderilmektedir. Kurban etinin dağıtılamayan kısmı ise ekonomik olarak değerlendirilerek yardım planına dahil şehit yakınları ve gazi Mehmetçiklerimiz ile çocuklarına yardım için kullanılmaktadır.

Kurban bayramı dönemi dışında gerçekleşen vekâleten adak kurban bağışına ilişkin olarak sürekli bir organizasyonu gerçekleştirmediğimiz için adak kurbanı ile ilgili müracaatların bu organizasyonu gerçekleştiren kurumlara yapılması gerekmektedir.

Bağış tutarı: 5.400 TL

Bağış sayfası: onlinebagis.mehmetcik.org.tr

mehmetçik

2) Türk Kızılay 1868

Kızılay kurban bağışı modern kesim tesislerinde, veteriner hekim ile birlikte, din görevlileri eşliğinde yapılmaktadır. Halkbank, Vakıfbank ve İş Bankası’na taksit imkanı bulunmaktadır.

  • Yurt içi: 5.950 TL
  • Yurt dışı:  2.650 TL

Bağış sayfası: www.kizilay.org.tr/kurban

kızılay

3) Darüşşafaka Cemiyeti 1863

Kurban bağışı alan kurumlar arasından yapacağınız seçimle eğitime katkı olabilirsiniz. Eğitime destek olmak ve yüzlerce çocuğun yüzünü güldürmek için kurban bağışınızı Darüşşafakaya yapabilirsiniz.

Darüşşafaka Cemiyeti Kurban Bayramı bağışı 2023 yılı için 5.000 TL değerindedir; ancak bu asgari orandır, dilediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz.

Resmi web adresinden alıntıladığımız şu bilgiye dikkatinizi çekmek isteriz:

Vekaleten kesimli kurban bağışı kabul edemiyoruz.

Öğrencilerimizin et ihtiyacını, siz değerli bağışçılarımızın yıl boyu yaptığı adak bağışlarıyla karşıladığımız için Cemiyetimiz, Kurban Bayramı’nda vekaleten kesimli kurban bağışı kabul edememektedir. Buna karşın Kurban Bayramı vesilesiyle Darüşşafaka’nın “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuna destek olmak isteyen hayırseverler, bayram bağışını Darüşşafaka’ya yapabilirler.

Bağış tutarı: 5.000 TL

Bağış sayfası: www.darussafaka.org/bagis

darüşşafaka

4) Darülaceze 1895

Darülaceze, Türkiye’de yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere hizmet veren bir kurumdur. İstanbul’da bulunan bu kurum, 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulmuştur. Darülaceze, sosyal hizmetler ve sağlık hizmetleri sunarak yaşlı ve ihtiyaç sahibi bireylere barınma, sağlık bakımı, rehabilitasyon ve psikososyal destek gibi hizmetler sağlar.

Ayrıca, Darülaceze bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetlerle yaşlıların sosyal hayata katılımlarını ve yaşam kalitelerini artırmayı hedefler. Kurum, toplumun desteğiyle yaşlıların ihtiyaçlarını karşılamak ve onların saygın bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir.

Darülaceze online adak kurbanı bağışı 2023 yılı 5.600 TL olarak belirlenmiştir. Adak ve kurban bağışları ile pek çok insanı mutlu etmek istiyorsanız, detaylı bilgi almak için web sitelerine göz atabilirsiniz.

Bağış tutarı: 5.600 TL

Bağış sayfası: online.darulaceze.gov.tr

darülaceze

5) LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı

Kurban bağışı alan dernekler arasında seçiminizi çocukların hayatına ışık tutan kurumlardan yana da yapabilirsiniz. Lösev kurban bağışı kabul eden diğer bir kurum. Lösev’e bağış yaparak bu sene de lösemili çocuklara sağlık giderleri için destek olabilirsiniz.

Lösev kurban bağışı ile vekaleten kurban kesimi yapıldığında, kurban etleri dini kurallara göre kesilip 1 yıl boyunca dağıtılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı yönlendirmesiyle kalan etler ve deriler rayiç bedelle değerlendirilip hastalar için kullanılmaktadır.

Kurban bağışı LÖSEV 2023 yılında vekaleten yapılacaktır. Vekaleten kurban bağışı 5.450 TL olarak belirlenmiştir. 2023 Kurban Bayramı bağışınızı LÖSEV’e bağışlamak istediğinizde sitelerinden online form doldurabilirsiniz.

Bağış miktarı: 5.450 TL

Bağış sayfası: www.losev.org.tr/bagis/kurban

lösev

6) Türkiye Diyanet Vakfı

Türkiye Diyanet Vakfı, ülkemizde kamu yararı için çalışan bir vakıf kuruluşudur. 2023 senesi içinde Kurban Bayramı bağışlarınızı Türkiye Diyanet Vakfı’na yapabilirsiniz. Dilerseniz yurt içi ve yurt dışı seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Yurt içi kurban bağışı bedeli 2023 senesi içinde 5.950 TL olarak belirlenmiştir. Eğer yurt dışı bağışı yapmak istiyorum diyorsanız bu bağışın bedeli 2.750 TL olacaktır.

Yurt içi bağış bedeli: 5.950 TL

Yurt dışı bağış bedeli: 2.750 TL

Bağış sayfası: kurban.diyanet.gov.tr

7) Yeryüzü Doktorları Türkiye

Yeryüzü Doktorları Türkiye Vakfı, insan haklarına saygılı ve insani yardım ilkelerine bağlı olarak faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Türkiye merkezli olan vakıf, dünyanın farklı bölgelerinde insani yardım projeleri yürüterek, dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi toplumlara sağlık hizmeti ulaştırmayı hedeflemektedir.

Acil yardım, sağlık hizmetleri, eğitim ve rehabilitasyon gibi alanlarda çalışmalarını sürdüren Yeryüzü Doktorları Türkiye Vakfı, kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretmeye odaklanarak, insanların yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

2023 yılı için yurt dışı kurban bağışı bedeli 2.600 TL olarak belirlenmiştir. Kurban bağışları; Afganistan, Benin, Çad, Etiyopya, Filistin, Hindistan, Tanzanya, Kamerun, Nijer, Somali, Suriye, Yemen, Kazakistan, Azerbaycan, Kosova ve Türkiye’de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Bağış bedeli: (1 adet) 2.600 TL

Bağış sayfası: www.yyd.org.tr/tr/projeler/

yeryüzü doktorları

8) Koruncuk Vakfı

Koruncuk Vakfı Türkiye, çocukların haklarını koruma ve geliştirme amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Türkiye merkezli olan vakıf, dezavantajlı ve korunmaya muhtaç çocuklara destek olmak için çeşitli projeler yürütmektedir.

Eğitim, sağlık, barınma, psikososyal destek gibi alanlarda çalışmalarını sürdüren Koruncuk Vakfı, çocukların güvenli bir ortamda büyümelerini sağlamak, eşit fırsatlara erişimlerini desteklemek ve potansiyellerini geliştirmelerine yardımcı olmak için çeşitli programlar ve hizmetler sunmaktadır. Vakıf, toplumun ve paydaşların desteğiyle çocukların yaşamlarını dönüştürmeyi ve onlara umut veren bir gelecek sunmayı hedeflemektedir.

2023 yılı için Koruncuk Vakfı 1 kesimli kurban hisse bedeli 7.500 TL olarak belirlenmiştir. Dilerseniz kurban hissesi haricinde nakit para bağışında da bulunabilirsiniz.

Bağış bedeli: (1 hisse) 7.500 TL

Bağış sayfası: koruncuk.org/page/kurban-bagisi

koruncuk vakfı

9) Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türkiye’de eğitim alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Vakıf, çocukların eğitimine katkıda bulunarak onların sosyal, kültürel ve bilişsel gelişimlerini desteklemeyi amaçlar.

Gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikler, okullarda ve TEGV Eğitim Parkları’nda çocuklara eğitim materyalleri, atölye çalışmaları, spor etkinlikleri ve sanatsal faaliyetler gibi farklı alanlarda eğitim imkanları sunar. TEGV, eşit fırsatlar çerçevesinde çocukların potansiyellerini keşfetmelerine ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olurken, onların gelecekte başarılı bireyler olmalarını hedeflemektedir.

TEGV için dilerseniz Kurban Bayramı kapsamında 200, 400, 800, 1000 TL veya daha üzeri miktarda nakit para bağışında bulunabilirsiniz.

Bağış sayfası: tegv.org/bagis-yap

türk eğitim gönüllüleri vakfı

Kurban Bağışı Yapmak Caiz Midir?

Kurban bağışı yurt dışı veya yurt içinde vekalet verilerek yapıldığında kabul edilmektedir. Vekaleten kurban kesimi caizdir. Bu bilgiler Diyanet İşleri tarafından yayımlanan yazılı kaynakta da yer almaktadır.

Kurban bağışının caiz olması için Din İşleri Yüksek Kurulu Kararları Karar Yılı: 2018 – Karar No: 31 Konusu: Vekâlet Yoluyla Kurban Alımı ve Kesimi Organizasyonları uyarınca 14 maddelik şartı yerine getirmesi gerekir. Bu şartlar arasında: Kurbanlık hayvanın İslami şartlara uygun olması, umumi vekalet alınması, amacın tamamen ibadet olması gibi maddeler yer almaktadır.

Kurbanın mal ile yapılan bir ibadet olduğu ve bu tür ibadetlerde vekaletin geçerli olduğu ifade edilir. Kurban eti ve kurban derisi bağışı öncelikle kendi ülkelerinde, sonrasında başka ülkelerde kesilmelidir diye de eklenir. Çünkü kurban kesen kişinin kendi ülkesinde yaşadığı kişilerin üzerinde hakkı vardır.

kurban bağışı yapmak caiz mi

Kurban Bayramı Ne Zaman, Bayram Tatili Kaç Gün?

Kurban Bayramı Mesajları, En Güzel Hayırlı Dilekler

Kurban Eti Nasıl Dağıtılır? Kimlere Verilir, Verilmez?

Kurban Eti Nasıl, Kaç Saat Dinlendirilir? Neden Kokar?

Kurban Bayramı Hakkında En Çok Merak Edilen 20 Bilgi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kurban Kavurması Tarifi

Kurban Kavurması

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kurban Eti Kavurması Tarifi

Kurban Eti Kavurması

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Yumuşacık Kurban Kavurması Tarifi

Yumuşacık Kurban Kavurması

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Kurban Etinden Et Yemeği Tarifi

Kurban Etinden Et Yemeği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
İki Çeşit Kurban Kavurması Tarifi

İki Çeşit Kurban Kavurması

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Lokum Kıvamında Kurban Haşlaması(Videolu) Tarifi

Lokum Kıvamında Kurban Haşlaması(Videolu)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Kurban Köftesi (Satır Kıymadan) Tarifi

Kurban Köftesi (Satır Kıymadan)

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Arpacık Soğanlı Kuzu Etli Kurban Kavurması Tarifi

Arpacık Soğanlı Kuzu Etli Kurban Kavurması

2-4 kişilik, 35dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri