Macchiato Nedir? Nasıl Yapılır, İçilir?

Macchiato Nedir? Nasıl Yapılır, İçilir?

Espressoya Köpüklü Dokunuş: Macchiato

Kahve artık günün her anında pek çok kişinin en yakın arkadaşı olmuş durumda. Türlü türlü damak zevklerine göre hazırlanan kahveler, demlenme süresi ve eklenen aromalar ile farklı şekillerde sunulmaktadır.

Kafein içeren kahveler, kafeinsiz kahveler ve meyveli kahveler derken son günlerin popüler bir içeceğinden bahsedelim sizlere. Bol köpüklü yumuşak içimli olan macchiato espresso kahvesi üzerine konuşalım. Bu satırları okuduktan sonra da taze taze macchiato hazırlamayı sakın unutmayalım.

Bu yazımız, kahvesiz uyanamayanları yakından ilgilendiriyor. Ders çalışırken, yolculuk esnasında, keyifli sohbetlerde fincanlarınızdan eksik etmeyeceğiniz macchiato tüm özellikleriyle burada olacak. Bolca kahve içeren bu yazımız, çağın en çok sevilen kahvelerinden birini sizler için inceliyor!

macchiato nedir

Macchiato Nedir?

  • Macchiato kahvesinin içeriğinden önce bu kahvenin adının nereden geldiğine değinelim. Macchiato “benekli – lekeli” anlamına gelen bir İtalyanca kelimedir.
  • Benekler, kahvenin üzerinde oluşan süt köpüğüne denilmektedir. Bu nedenle bu kahveye macchiato adı verilmiştir.
  • Macchiato kahvesi espresso kahveden elde edilen bir kahvedir. Espresso kahve, süt köpüğüyle süslenir ve içimi daha yumuşak hale gelir.
  • Sıradan bir espresso hazırlanırken süt ilave edilmezken; macchiato hazırlığında çok az miktarda süt eklenir.
  • Cappuccino kahve görünümüne sahip olan macchiato, İtalya’da çok sık tüketilmektedir.
  • Geleneksel macchiato kahve için 35 ile 40 ml espresso kahve demlenir. Bu ölçüye süt eklenir.
  • Macchiato nasıl okunur diye merak ettiğinizde “ Makiyato ” şeklinde söyleyebilirsiniz. Bu okunuş, kafelerde sipariş verirken size kolaylık sağlayacaktır.
  • Klasik macchiato ile macchiato latte farkı süt oranıdır. Latte macchiatonun süt oranı daha yoğundur.
macchiato nasıl yapılır

Macchiato Çeşitleri

Macchiato çeşitleri 4 farklı başlıkta incelenebilir. Eklenen aromaya ve süte göre bu çeşitler belirlenir. Şimdi macchiato çeşitlerine göz atalım ve neler içerdiklerini inceleyelim:

  • Macchiato Caldo: Bu kahvenin sıcak sütle hazırlanmış halidir. Sıcak sütle hazırlanan macchiato siparişi verirken macchiato caldo isteyebilirsiniz. Sıcak sütlü kahve sevenlerin favorisi olabilir.
  • Macchiato Freddo: Soğuk süt tadını sevenlerin tercihi olan macchiato fredo, soğuk sütle hazırlanmaktadır.
  • Latte Macchiato: Büyük miktar sütün içine eklenen espresso ile hazırlanan macchiato türüdür.
  • Caramel Macchiato: Espressoya tadını yumuşatması için karamel sosu eklenir ve caramel macchiato elde edilir. Tadı biraz daha tatlıdır.
macchiato yapımı

Macchiato Nasıl Yapılır?

Macchiato kahvesi hazırlamak istediğinizde şimdi sizlere önerdiğimiz adımları izleyebilirsiniz. Bu aşamalardan geçtiğinizde nefis bir macchiato kahve elde edebilirsiniz.

  • Bu kahveyi hazırlamak için öncelikle bir miktar sütü köpürtmeniz gerekir. Bunun için süt köpürtücü aparat veya French press kullanabilirsiniz. Dilerseniz blender ile de sütü köpürtebilirsiniz.
  • Köpüren süt, krema kıvamına gelmelidir. Krema kıvamını alan süt, kahve için hazırdır.
  • Sütü krema kıvamında köpürttükten sonra, espresso kahve hazırlanır. Espresso kahve için iyi kavrulmuş, ince çekirdeklere sahip kahve tercih edilmelidir.
  • Espresso hazırlandığında, fincanın tam ortasından hemen hemen 10 – 15 ml süt ilave edilir.
  • Sütün sıcak veya soğuk olması tamamen damak zevkinizle belirlenir.
  • Dilerseniz fincana karamel sos ekleyerek caramel macchiato da tüketebilirsiniz.

Macchiato Nasıl İçilir?

  • Macchiato kahvenizi günün her anında afiyetle içebilirsiniz. Genellikle tatlılara eşlik eden macchiato, kakao ve çikolatanın aradığı bir içecektir.
  • Sıcak ve soğuk şekilde tüketime uygun olan bu içecek; yazları ferahlatan kış günlerinde ise iç ısıtan bir tür kahvedir.
  • Son zamanlarda baristalar, macchiato kahve üzerine sanatsal çalışmalara imza atmıştır. Bu çalışmalar, macchiato kahvesinin popüler olmasında etkendir. Çeşitli görsellerle sunulan bu kahve türü, her haliyle kahve saatlerinizi taçlandırabilir.
macchiato nasıl okunur

Macchiato Kalori ve Besin Değerleri

Macchiato, kullanılan sütün yağ oranına ve aromasına göre farklı kalori değerlerine sahip olmaktadır. Eğer kahve konusunda şeker ve yağ dengesini kuruyorsanız; şimdi ifade edeceğimiz rakamlar dikkatinizi çekebilir:

  • Küçük Boy Caramel Macchiato Yağlı Sütlü: 137 kalori
  • 1 Fincan Caramel Macchiato Yağlı Sütlü: 101 kalori
  • Küçük Boy Caramel Macchiato Yağsız Sütlü: 97 kalori
  • Küçük Boy Starbucks Caramel Macchiato Soya Sütlü: 104 kalori

Büyük 1 fincan caramel macchiato kahvede bulunan besin değerleri ise şöyledir:

  • 16.88 gram Karbonhidrat
  • 5.58 gram Protein
  • 6 gram Yağ
macchiato nasıl içilir

Macchiato Nasıl Servis Edilir?

  • Espresso temelli bir kahve olan macchiato, gelişen kahve makineleri sayesinde artık daha şık sunumlarla servis edilmektedir.
  • Köpüğün üzerinde bazen Hindistan cevizi, tarçın, kakao, kahve parçacıkları eklenerek farklı bir dokunuşlar sağlanabilir.
  • Macchiato bardakları da kendine has bir biçimdedir. Kahveyi bardağa döktüğünüzde katmanlarını görebileceğiniz bir bardağa ihtiyacınız vardır.
  • Genellikle cam ve konik bardaklar tercih edilmektedir. Latte macchiato için uzun ve cam bardaklar kullanılır.
  • Sade macchiato kahve için zaman zaman porselen ve cam fincanlar da tercih edilir.
  • Latte macchiato sunumlarında, bardakla uyumlu uzun bir kahve kaşığı da kullanılır.
macchiato çeşitleri

Ev Yapımı 6 Nefis Macchiato Tarifi

Kahve saatinizde macchiato içmek istediğinizde mutlaka dışarı çıkmanıza gerek olmadığını, sitemizde birbirinden lezzetli macchiato kahve tarifleri olduğunu biliyor muydunuz? Günün her anında dakikalar içinde hazırlanan bu özel macchiato tariflerini denediğinizde, evinizin baristası olabilirsiniz! İşte en beğenilen 5 macchiato tarifi!

1) Yumuşak İçimli Enfes Latte Macchiato

Kahveyi sek içemeyenler için yumuşak içimli bir alternatif sunuyoruz sizlere. 1 kaşık granül kahve ile leziz bir macchiato hazırlayabilirsiniz. Üstelik dakikalar içinde! Kahve sohbetlerinizi tatlandıran, görünümüyle iştah açan latte macchiato, bu tarifte tüm püf noktalarıyla hazırlanıyor! Biraz farklılık olsun diyenler, tarifi deneyebilir! Latte Macchiato

Tarif: Latte Macchiato

2) Ev Yapımı Sütlü Köpüklü Latte Macchiato

Sütün kahveyle buluşmasından doğal latte macchiato, şimdi bu önerimizle damakları çatlatacak. Kafede içtiğiniz macchiatodan farkı olmayan bu tarifimiz, dilediğiniz anda kahve krizlerinizi tatlıya bağlayan türden. Güne kahvesiz başlayamam, kahve olmadan yapamam diyenler zaman kaybetmeden sütlü köpüklü latte macchiato denemeli! Latte Macchiato (Sütlü Köpüklü)

Tarif: Latte Macchiato (Sütlü Köpüklü)

3) Karamelli Sütlü Köpüklü Kahve: Caramel Macchiato

Şimdi de biraz daha tatlı kahve sevenlere hitap edelim. Caramel macchiato önerimizi denediğinizde, şu güne kadar içtiğiniz en yumuşak kahve olduğunu düşünebilirsiniz. Karamel sosuyla içimi yumuşatılan bu espresso, kahve saatlerini taçlandıran bir içecek olacak. Biraz kafeine ihtiyacım var, kahve saatim geldi diyorsanız hemen tarife tıklayabilirsiniz! Karamelli Sütlü Köpüklü Kahve (Caramel Macchiato)

Tarif: Karamelli Sütlü Köpüklü Kahve (Caramel Macchiato)

4) Çok Beğenilecek Orijinal Fikir: Türk Kahveli Macchiato

Macchiatonun kahve aromasını bu defa Türk kahvesiyle vermeye ne dersiniz? Yoğun olarak granül kahveyle hazırlanan macchiatoya bir tutam Türk kahvesi ekliyoruz ve daha çok köpük elde ediyoruz. Bu tarifi denediğinizde elde edilen kahvenin hem tadı hem de görüntüsü sizi mest edecek. Kahve sevenler, Türk kahveli macchiato önerisini kaçırmasın! Türk Kahveli Macchiato

Tarif: Türk Kahveli Macchiato

5) Diyette Olanlar İçin Fit Karamel Macchiato

Şeker oranı düşük bir macchiato tarifiyle karşınızdayız. Enerji veren, dinamiklik sağlayan ve diyet dostu olan fit karamel macchiato farklı bir sunuma sahip. Sporcu ve diyet beslenmesinde de sevilen bir tarif olan fit karamel macchiato, kolay yapılışa sahip olduğu için de pek çok kişi tarafından denendi. Şimdi deneme sırası sizde! Fit Caramel Macchiato

Tarif: Fit Caramel Macchiato

6) Yapımı Kolay Evde Latte Macchiato Keyfi!

Evde tek başına kaldınız ve kahve içmek istiyorsunuz. Tam da o sırada bu tarifimizi hatırlayabilirsiniz. Tek kişilik ölçüde, tam kıvamında ve tadında bir macchiato hazırlayabilirsiniz. Tadı yumuşak, yapımı çok kolay olan latte macchiato sakin anlarınızı taçlandıran bir kahve olarak sizinle! Evde Latte Macchiato

Tarif: Evde Latte Macchiato

Lungo Kahve Nedir? Nasıl Yapılır, İçilir?

Videolu Resimli: Kumda Kahve Nasıl Yapılır?

Affogato Nedir? Nasıl Yapılır? İyisi Nerede İçilir?

Kahve Çeşitleri Nelerdir? Türk ve Dünya Kahveleri Resimli Listesi

Espresso Kahve Nedir? Nasıl İçilir? Çeşitleri, Yapılışı, Kalorisi, Faydaları

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Latte Macchiato Tarifi

Latte Macchiato

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Latte Macchiato Tarifi

Latte Macchiato

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Latte Macchiato Tarifi

Latte Macchiato

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Latte Macchiato Tarifi

Latte Macchiato

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Latte Macchiato Tarifi

Latte Macchiato

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Starbucks Caramel Macchiato Tarifi

Starbucks Caramel Macchiato

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Tarifler Geri
Videolar Geri