Midyat’ta Ne Yenir? Çok Beğeneceğiniz 10 Mekan

Midyat’ta Ne Yenir? Çok Beğeneceğiniz 10 Mekan Tarifi

En Güzel Midyat Restoranları &  Yemek Rehberi

Pek çok farklılığı bir araya getiren Midyat, Mardin’in en meşhur ve hareketli bir ilçesidir. Geçmişten günümüze kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Midyat, günümüzde yerli ve yabancı turistleri hem dini hem de tarihi değerleriyle kendine çekmektedir.

Mezopotamya olarak bilinen Mardin Midyat, vaktinde mağara şehir olarak kurulmuştur. Bu nedenle Midyat’ta eski dönemlere ait birçok mağara yer almaktadır. Bu şehrin adı da mağaralar kenti ifadesini çağrıştıran “Matiate” kelimesinden türediği bilinmektedir.

Güneydoğu Anadolu coğrafyasının en sık ziyaret edilen yerlerinden biri olan Midyat, hem mutfağıyla hem de gezilecek yerleriyle ülkemizin en nadide yerlerinden biri haline gelmiştir. Eğer siz de Türkiye’nin değerli topraklarını gezmeyi hedefliyorsanız; sıradaki durağınız Midyat olabilir. Çünkü Midyat’ta yemek yenecek yerler sizlere eşsiz Anadolu mutfağını sunarken, gezilecek yerleri de unutulmaz hatıralar bırakacak.

İşte Midyat’a gittiğinizde lezzetli yemeklere kavuşacağınız Midyat restoranları! Sayfanın sonunda ise Midyat’ta görmeniz gereken gezi duraklarını ekledik. Hem bol bol gezeceksiniz hem de doya doya yemek yiyeceksiniz!

midyat'ta ne yenir

Midyat’ta Ne Yenir? Çok Beğeneceğiniz 10 Mekan

1) Bahar Sofra Salonu

Midyat lokantaları arasında Bahar Sofra Salonu’na uğrarsanız sizlere en beğenilen Midyat lezzetlerini sunacaktır. Midyat tabağı adlı menüyü seçtiğinizde, yöresel Midyat yemek şöleni masanıza gelecektir. İçli köfte ve çeşitli et yemeklerinden oluşan bu özel servis, Midyat’a ilk defa gelenlerin midesinde bayram havası estirecek. Midyat’ta tadılması önerilen pek çok lezzetin adresi Bahar Sofra Salonu!

Adres: Mardin Caddesi Estel Oteli Karsisi 21 Estel, Midyat

İletişim: 0543 913 91 91

bahar sofra salonu midyat

2) Midyat Cağ Sofrası

Midyat’ın meşhur yemeklerinden kaburga dolmasını tatmak isteyenler, Midyat Cağ Sofrası’nda buluşuyor. Çeşitli ev yemeklerinin ve yöresel yemeklerin leziz şekilde sunulduğu Midyat Cağ Sofrası, ekonomik rakamlarla kaliteli bir hizmet veriyor. Yolunuz Midyat’a düştüğünde ve dolu dolu bir yemek yemek istediğinizde buraya gelerek enfes yemekleri tadabilirsiniz.

Adres: Yeni Mahallesi Hükümet Bulvarı, Belediye Karşısı Midyat, Mardin

İletişim: 0482 462 44 45

midyat cağ sofrası

3) Tarihi Gelüşke Hanı

Midyat’ın tarihi dokusunu koruyan ve günümüze yansıtan Gelüşke Hanı’nda bir kahve içme keyfi sizin de hakkınız. Yöresel tatların ve çeşitli kahvelerin sunulduğu bu tarihi yapıda, kısa bir mola vermek hepinize iyi gelecek. Mardin sokaklarında gezerken, Tarihi Gelüşke Hanı dinlenme noktanız olabilir. Kahvaltı ve tüm öğünler için tercih edebilirsiniz.

Adres: Akçakaya, Eski Midyat Kuyumcular Çarşısı, 47510 Midyat Estel, Mardin

İletişim: 0482 464 14 42

tarihi gelüşke hanı

4) Midyat Saray Lokantası

Midyat Saray Sofrası, size saray mutfağını servis edecek bir lezzet durağı. Midyat içinde yemek yemek için bir mekan arıyorsanız; Midyat Saray Sofrası’na gidip çok meşhur olan sebzeli kebabı tercih edebilirsiniz. Sadece sebzeli kebap değil birçok yemeğin hazırlandığı Midyat Saray Sofrası, yöresel mutfağın sanata dönüştüğü bir mekan olarak hatırlanacak!

Adres: Cumhuriyet Caddesi Askerlik Şubesi Karşısı, Maliye Lojmanları Altı No: 16/H Midyat, Mardin

İletişim: 0482 462 34 36

midyat saray lokantası

5) Ciğerim Ocakbaşı

Türk mutfağının sevilen lezzetlerini Midyat’ta Ciğerim Ocakbaşı’nda tadabilirsiniz. Buraya geldiğinizde çıtır çıtır lahmacunlar, yumuşacık ciğerler ve nefis kebaplar masanızda yerini alacak. Uygun rakamlar ödeyerek dolu dolu bir sofrada buluşmak isterseniz, Midyat’taki durağınız Ciğerim Ocakbaşı olacak. Daha önce ciğer yemediyseniz, Ciğerim Ocakbaşı’nda bir ilke imza atabilirsiniz.

Adres: Bahçelievler Mahallesi, Eski Devlet Hastanesi Karşısı Midyat, Mardin

İletişim: 0482 462 34 72

ciğerim ocakbaşı midyat

6) Kafro’s Pizzeria

Midyat’ta hep yöresel yemekler var, farklı lezzetleri de denemek istiyorum diyenler için Kafro’s Pizzeria öneriliyor. Kendine has bir mimaride olan Kafro’s Pizzeria, incecik hamuru ve bol malzemeli pizzaları ile Midyat’ta oldukça popüler. Doyurucu ve damak çatlatan pizzaları yemek için Midyat’ta uğramanız gereken bir durak da Kafro’s Pizzeria olacak.

Adres: Elbeğendi, 47500 Midyat, Mardin

İletişim: 0531 298 32 24

kafro's pizzeria midyat

7) Hivroj Cafe

Midyat’ın eşsiz manzarasına karşı bir kahve yudumlamaya ne dersiniz? Hivroj Cafe, sizlere huzurlu anlar yaşatmak için kapılarını açıyor. Özellikle de akşam vakitlerinde gelirseniz, ışıltılı bir Midyat manzarası size unutulmaz bir an yaşatabilir. Akşam yemekleri ve çay saatleri için tercih edebileceğiniz Hivroj Cafe, Midyat sokaklarında oldukça meşhur. Deneme sırası artık sizde!

Adres: Akçakaya Mahallesi Sokak 133 No: 9, 47510 Midyat, Mardin

İletişim: 0553 989 87 81

hivroj cafe midyat

8) Köşem Ocakbaşı

Midyat’ta yemek yenecek yerler arasında adını duyuran Köşem Ocakbaşı, tadına doyum olmayan kebap ve ciğer menülerini sunmaktan mutluluk duyar. Eğer Midyat’ta yemek yemek için kaliteli bir adres arıyorsanız, zaman kaybetmeden Köşem Ocakbaşı’na uğramalısınız. Salata, meze ve sofraya sunulan ayran köpüğü ile bambaşka bir öğün geçirebilirsiniz.

Adres: Yenimahalle Seyfettin Güneştan Caddesi 911. Sokak No: 2

İletişim: 0482 462 24 33

midyat köşem ocakbaşı

9) Cihan Et Lokantası

Midyat’ta ev yemeklerini en güzel sunan mekanlardan biri olan Cihan Et Lokantası, ününü kaburga ile yapmış durumda. Pek çok kişi kaburga yemek için burayı tercih ediyor. Eğer siz de kaburga seviyorsanız, geldiğinizde memnun ayrılabilirsiniz. Çeşitli yöresel lezzetlerin de sunulduğu Cihan Et Lokantası, sizlere samimi ve konforlu bir mekanda yemek yeme imkanı tanıyor.

Adres: Midyat Karakol Karşısı Midyat, Mardin

İletişim: 0482 464 15 66

cihan et lokantası midyat

10) Beyaz Konak

Midyat kahvaltı mekanı arayanlara Midyat manzarası eşliğinde bir mekan armağan edelim. Beyaz Konak, serpme kahvaltının ve kahve molalarının adresi. Hem dinlenme anında hem de güne güzel başlamak adına tercih edebileceğiniz Beyaz Konak, nezih ve huzurlu bir mekan aynı zamanda. Midyat’ta bulunanlar bu mekanı mutlaka denemeli.

Adres: Akçakaya, Cumhuriyet Caddesi No: 33, 47500 Midyat, Mardin

İletişim: 0530 886 53 67

beyaz konak midyat

Yöresel Midyat Yemekleri – Neyi Meşhur?

Güneydoğu mutfağı dillere destan yemeklerden meydana gelmektedir. Midyat mutfağı da bu yemekler çerçevesinde şekillenmiştir. Etin, bulgurun ve hamurun sıkça kullanıldığı Midyat yöresel yemeklerine göz atacak olursak; iştah açan bir liste karşımıza çıkar. Bu listedeki yemekleri Midyat’ta bulunan lokanta ve restoranlarda sıcak sıcak bulabilirsiniz. Midyat’a gittiğinizde damaklarda iz bırakan yöresel yemekler ise şöyledir:

  • Genadir Çorbası
  • Kibbe Dolması
  • Lebeniye Çorbası
  • Haşlama İçli Köfte, İkbebet
  • Soğan Kebabı – Soğanlı Mardin Kebabı
  • Kaburga Dolması
  • Çağla Yemeği
  • Sembusek
  • Kiliçe (Mardin çöreği de denilir)
  • Accin
  • Mırra Kahvesi
  • Zingil Tatlısı
  • Kişk Çorbası
  • Muhammara
  • Harire Tatlısı
  • Kahiye Tatlısı
  • Mardin Usulü Dizme
  • Kuru Patlıcan Dolması
  • Cevizli Börek
  • Peynir Helvası

Muhammara Tarifi (Videolu)

Midyat Gezilecek Yerler – Aktivite Tavsiyeleri

Buram buram tarihten izler taşıyan Midyat, pek çok görülmesi gereken yerlere ev sahipliği yapar. Eğer yolunuz Midyat’a düşerse şimdi sizlere önereceğimiz gezi duraklarına uğramadan dönmeyin. Sınırlarınızı biraz daha genişletip Mardin merkezi de gezebilirsiniz. Tıpkı Midyat gibi Mardin merkez de pek çok güzelliği size sunabilecek bir konumdur. Eğer otobüsle ulaşım sağlıyorsanız Midyat ile Merkez arasındaki otobüsleri kullanabilirsiniz. Şimdi görmeniz gereken yerleri hatırlatalım:

  • Mor Gabriel Manastırı
  • İzozoel Kilisesi
  • Gelüşke Hanı
  • Midyat Zaz
  • Turabdin Platosu
  • Cevat Paşa Cami
  • Midyat Kent Müzesi
  • Midyat Eski Kent
  • Meryem Ana Kilisesi
  • Beyazsu
midyat'ta ne yenir
Mor Gabriel Manastırı

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Diyarbakır’da Ne Yenir? 11 Meşhur Lezzet Durağı

Hatay’da Nerede Ne Yenir? Gitmeniz Gereken 11 Meşhur Lezzet Durağı

Şanlıurfa’da Ne Yenir? Dillere Destan 11 Yöresel Lezzet – En İyi Mekanlar

Gaziantep’te Ne Yenir? Kesinlikle Tatmanız Gereken 10 Yöresel Lezzet

Mardin’de Ne Yenir? Damağınızda İz Bırakacak 10 Yöresel Lezzet Durağı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekler (Çok Beğeneceksiniz) Tarifi

Ekler (Çok Beğeneceksiniz)

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Midyat Bulgurlu Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi

Midyat Bulgurlu Zeytinyağlı Pırasa Dolması

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Midyat Bulgurlu Sulu Köfte Yemeği Tarifi

Midyat Bulgurlu Sulu Köfte Yemeği

2-4 kişilik, 45dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Tereyağlı Zeytinyağlı Midyat Bulgur Pilavı Tarifi

Tereyağlı Zeytinyağlı Midyat Bulgur Pilavı

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Tandır Çöreği Tarifi

Tandır Çöreği

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Tandır Böreği Tarifi

Tandır Böreği

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kuzu Tandır Tarifi

Kuzu Tandır

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 3 saat Pişirme
Kuzu Tandır Tarifi

Kuzu Tandır

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 3 saat 30dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri