Nişantaşı’nda Nerede Ne Yenir? Son Zamanların En Popüler 10 Mekanı

Nişantaşı’nda Nerede Ne Yenir? Son Zamanların En Popüler 10 Mekanı Tarifi

Nişantaşı’nda Enfes Lezzetlerin 10 Buluşma Noktası

Nişantaşı, birçok kişi tarafından zengin ve lüks bir semt olarak bilinse de; biraz sokaklarında gezdiğinizde samimi ve eğlenceli mekanlarla donatılmış bir bölge olduğunu anlayabilirsiniz. Bir zamanlar Avrupa Yakası dizisinde de gündemde olan Nişantaşı, şimdilerde pahalı markaların ve elit mekanların bulunduğu bir civar olmuştur. Peki bu isim neden Nişantaşı adıyla anılmıştır hiç merak ettiniz mi? Nişantaşı’nın isim hikayesi şöyle rivayet edilir:

Teşvikiye Cami’de iki nişan taşı yer alır. Bu taşlardan biri 3. Selim’e diğeri de 2. Mahmut’a aittir. Nişan taşlarından biri yani 1811 tarihli olanı, Topağacı’nda bir apartman bahçesinde yer almaktadır. Nişantaşı ve Ihlamur Yolu’nda bulunan bu taştan dolayı, İstanbul’un bu semti Nişantaşı olarak hatırlanmaktadır. Nişan taşı nedir diyenler için de ufak bir bilgi verelim. Padişah ve şehzadelerin attıkları okların olduğu noktaya dikilen taşlardır.

İstanbul’da gezilecek yerler listenize Nişantaşı’nı eklediğiniz takdirde, bir gün yeterli olmayabilir. Bu civarın rengini ve hareketliliğini yaşamak için akşama doğru gelmeniz önerilir. Kalabalığın içindeki cümbüş ile İstanbul’un ritmini yakalayabilirsiniz. Şimdi sizlere rehber olması amacıyla, Nişantaşı mekanlar üzerine bir derleme hazırladık. En sevilen Nişantaşı restaurantlar leziz yemekleri ile sizlerle oluyor. En popüler Nişantaşı cafeleri hangileri diyorsanız, işte Nişantaşı kahvaltı ve tüm öğünler için karşınızda!

nişantaşı
supergezginler.com

Nişantaşı Nerede, Nasıl Gidilir?

  • Özel araç ile Nişantaşı’na varmak istediğinizde İstanbul’da Şişli’ye doğru ilerlemelisiniz.
  • Toplu taşıma araçları ile de ulaşım mümkün. Bunun için 34 – 34 AS – 34C -34 BZ metrobüslerini kullanmalısınız.
  • Ardından Mecidiyeköy’de inmelisiniz.
  • İndiğinizde M2 Yenikapı – Hacıosman metro hattı ile yola devam edeceksiniz.
  • Osman Bey durağına geldiğinizde Nişantaşı size yürüme mesafesi kadar yakın olacak.
nişantaşı
listelist.com

Nişantaşı’nda Nerede Ne Yenir? İşte En Popüler Mekan Listesi!

1) Glens

Nişantaşı’nda İtalyan lezzetlerini sunan popüler bir mekan önermek istiyoruz size. Taze ve el yapımı pizzalar, enfes İtalyan makarnaları, tadına doyamayacağınız kahvaltı menüsü ve bol enerji veren kokteyl içecekler sizin için Glens’te hazırlanıyor. Yüksek tavan, loş ışıklar, nezih bir iç mekan ile burada kendinizi çok iyi hissedeceksiniz. Nişantaşı’nı Nişantaşı yapan mekanlardan biri olan Glens, hafta sonu canlı müzik düzenliyor ve tüm misafirlerini erken rezervasyon ile bekliyor. Kalabalığa kalmadan, siz yerinizi ayırabilirsiniz.

Adres: Harbiye Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi No: 12/1, Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 803 77 77

glens

2) Çeşme Bazlama & Kahvaltı

Güzel bir güne başlamak için iyi bir kahvaltı yapmak gerekir. İşte Çeşme Bazlama & Kahvaltı bu beklentiyi karşılayan bir mekan. Mekana yaklaştığınızda bir sıra görebilirsiniz. Oluşan bu sıra, kahvaltı yapmak için gelenlerle uzadıkça uzuyor. Eğer erken geliyorsanız, şanslısınız. Kahvaltının lezzetlendiği bu adreste gözleme, pişi taze ve sıcak sıcak tabağınızda Organik reçeller ile tatlanan masanız, dolgun kahvaltılıklar ile daha da keyifli hale geliyor. Üstelik kişi başı 65 TL ödeyerek sınırsız şekilde, doyana kadar kahvaltı yapabilirsiniz.

Adres: Teşvikiye Mahallesi Ahmet Fetgari Sokak, No 40/A, Şişli, İstanbul

İletişim: 0541 229 52 62

çeşme bazlama kahvaltı

3) Grey Food & Drink

Nişantaşı’nın popüler mekanlarından biri de Grey Food & Drink oluyor. Burada isterseniz iş çıkışı yemeğinizi, isterseniz keyifli pazar kahvaltınızı planlayabilirsiniz. Son derece elit ve özenli bir mekana sahip olan Grey Food, Türk ve dünya mutfağının sevilen lezzetlerini kendine has sunumu ile servis ediyor. Eğlenceli anlarınızı daha da unutulmaz hale getirmek için, müziğin eşlik ettiği hoş sohbetlerinizi burada gerçekleştirebilirsiniz. Lezzet ve hizmetin tam puan aldığı Grey Food, sizden de tam puan almak için kapılarını açıyor.

Adres: Teşvikiye Mahallesi Şakayık Sokak No: 19, Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 234 01 23

grey teşvikiye

4) Nusr-et Burger

Et konusunda uluslararası bir ün salmış olan Nusr’et, Nişantaşı’nda burger keyfini doya doya yaşatacak bir mekan daha açtı. %100 dana etinden hazırlanan burger köftelerinin doyurucu olması buraya gelenleri oldukça memnun ediyor. Sadece burger değil çeşitli steak menülerin de yer aldığı Nusr’et Burger, ülkenin dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor. Nişantaşı’nda muhakkak bulunmanız gereken mekanlara Nusr-et Burger’i de ekleyebilirsiniz.

Adres: Harbiye Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi No: 57/A İstanbul

İletişim: 0212 231 24 70

Detaylı bilgi için: Nusret Burger Fiyatları 2019 Menüsü – Müdavimi Olacağınız Lezzet!

nusret burger

5) Moc – Ministry Of Coffee

Farklı ve özgün kahve demleme tekniği ile popüler bir mekan konumuna gelen MOC, taze kahve çekirdeklerinin oluşturduğu koku ile mekanda huzurlu bir ortam yaratıyor. Sakin ve sessiz ortama sahip olan MOC, kitap okumak isteyenlere ya da bilgisayar ile çalışacaklara ferah bir ambiyans oluşturacak nitelikte. Günün tatlıları kahvenize eşlik etsin diyorsanız, Moc’a bekleniyorsunuz.

Adres: Teşvikiye Caddesi Şakayık Sokak No: 4/A İstanbul

İletişim: 0212 234 44 65

moc ministry coffee

6) Spago İstanbul by Wolfgang Puck

Nişantaşı’nın elit ve gözde mekanlarından biri olan Spago İstanbul by Wolfgang Puck, nefes kesen manzarası ile yerli ve yabancı turistlerin dinlenme noktası oluyor. Leziz İtalyan pizzaları, çikolatalı diyet bozduran tatlıları, keyifli müzikler ve eğlencenin ötesi sizin için, Spago İstanbul by Wolfgang Puck bünyesinde yer alıyor. Nişantaşı’nın en popüler adreslerinden biri neresi diyorsanız, hemen adresi takip edebilirsiniz.

Adres: The St. Regis İstanbul (Mim Kemal Öke Cad. No:35 Nişantaşı) İstanbul

İletişim: 0212 368 08 08

spago regis istanbul

7) Frankie

Anadolu mutfağından ilham alan Frankie, İstanbul manzaralı terası ile gelen misafirlerinin keyifli dakikalar yaşamasını sağlayacak. Et, ızgara, Akdeniz yemeklerinin lezzetli şekilde sunulduğu bu ferah mekanda gün batımını yakalayabiliyorsanız ne mutlu size. İstanbul’u tepeden izlemek ve sevdiklerinizle unutulmaz bir akşam geçirmek için Nişantaşı’nda Frankie’nin tadını alabilirsiniz. Canlı müzik, bol eğlence, çok keyif arayanlar Frankie’de buluşuyor.

Adres: The Sofa Hotel Nişantaşı Harbiye Mahallesi Teşvikiye Caddesi No: 41 – 41A

İletişim: 0212 230 66 66

frankie istanbul
frankieistanbul.com

8) Başköşe

En özel gününüzü unutulmak kılmak istediğinizde, Nişantaşı’ndaki durağınız Başköşe olacak. Başköşe, ilgili ve kibar personelleri ile gelenlerini en iyi şekilde ağırlama politikasına sahip. Zengin menüsü ile damaklarınızda iz bırakacak Başköşe, keyifli sohbetler için de sakin bir ortam oluşturacak. Lezzetli mezeleri ile dilden dile yayılan bu mekanı bir de siz keşfedin. Beyti, ızgara, döner ve nefis Türk yemeklerini en iyi kalitede sunan bir mekan olarak programınıza dahil olacak. Yemek sonrası tatlıları denemeden aman mekandan ayrılmayın!

Adres: Harbiye Mahallesi Bronz Sokak No: 5 Şişli

İletişim: 0 212 230 38 68

başköşe

9) Palivor Çiftliği

Acıkmanın zamanı yok değil mi? Palivor Çiftliği, acıktığınız her an seçkin menüsü ile hizmetinizde. Sucuklu burger, pancar cips ve şaraplar ile kendinden söz ettiren Palivor Çİftliği, taze ve organik ürünleri ile sağlıklı bir mutfağa sahip. Kaliteli servis ve sunumların olduğu bu leziz mekanda keyifli bir kahvaltı da planlayabilirsiniz. Üstelik bol peynir çeşitleri ile lezzetlenen sabahlarınız, kahvaltı sonrasındaki tatlı tercihiniz ile daha da anlamlı olacak. Palivor Çiftliği sizi Nişantaşı’na çağırıyor!

Adres: Harbiye Mahallesi Maçka Caddesi No: 35/A Reasürans Çarşısı Dükkan No: 55 Maçka Caddesi Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 234 31 91

palivor çiftliği

10) 400 Derece Pizza

Nişantaşı’nda incecik hamurla hazırlanan pizzaların adresi 400 Derece olacak. Samimi çalışanların sunduğu hızlı servis, sizlere birbirinden lezzetli pizzaları ulaştıracak. Ananaslı, ıspanaklı, elmalı, tarçınlı ve bol malzemeli pizzaları tatmak için 400 Derece’de masanızı ayırmalısınız. Kalite ve fiyat konusunda misafirlerden yüksek puan alan bu mekanı keşfetme sırası sizde.

Adres: Avukat Süreyya Ağaoğlu Sokak No: 13/A Teşvikiye, İstanbul

İletişim: 0212 511 21 09

400 derece pizza

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Bağdat Caddesi’nde Gidebileceğiniz En İyi 10 Gözde Mekan

Akaretler Mekanları – Kalitesiyle Size Keyif Verecek En Gözde 10 Adres

Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres

Kalamış’ta Nerede Yemek Yenir? Lezzetiyle Meşhur 10 Kaliteli Mekan

Üsküdar’da Nerede Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 10 Meşhur Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri