Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? 9 Doğal Yöntem

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? 9 Doğal Yöntem

Evde El Tırnak Bakımı: Estetik & Sağlıklı Görünüm!

Güçlü tırnakların sırrı, düzenli olarak bakım yapmaktır. Erkek ve kadınları yakından ilgilendiren tırnak bakımı, genellikle kuaför ve güzellik merkezlerinde yaptırılır. Ancak çoğu kişi buna zaman ve bütçe ayıramaz. Bu sebeple evde tırnak bakımı yapması gerekir. Tırnak bakımı evde doğal yöntemlerle çok rahat bir şekilde yapılabilir.

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

  • Limon Suyu
  • Elma Sirkesi
  • Bal ve Yumurta Sarısı
  • Limon Suyu ve Tuz
  • Zeytinyağı
  • Badem Yağı
  • Jojoba Yağı
  • Karbonat
  • Lavanta Yağı
tırnak bakımı nasıl yapılır

Evdeki malzemeleri kullanarak güçlü tırnaklara kavuşabilirsiniz. Bazı kişiler vakit ayırıp maniküre gidiyor olabilir. Ancak tek başına manikür yeterli olmuyor. Bunun yanında tırnaklarınızı sık sık nemli tutmanız gerekir. Peki, tırnak bakımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? İşte, tırnak bakımı ile ilgili bilmeniz gereken detaylar.

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? 9 Doğal Yöntem

1) Limon Suyu

Özellikle ayak tırnak bakımı için kullanılan limon suyu, tırnakların güçlenmesine yardımcı oluyor. Tırnaklarda oluşan çatlakları ve lekeleri giderir. Tırnak sararması yaşıyorsanız, mutlaka limon suyu kullanmalısınız. Yapmanız gereken ise çok basit. Tırnaklarınızı limon suyunun içerisinde bekletin. Ardından limon kabukları ile tırnaklarınızı ovalamalısınız. Sabah ve akşam bu işlemi yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Bal Limon Maskesi Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?

limon suyu

2) Elma Sirkesi

Elma sirkesi tırnak etlerinin yumuşamasını sağlar. Güçlendirir ve büyümesini hızlandırır. Bir bardak ılık suya bir kaşık elma sirkesi eklediğinizde, birkaç dakika bekleyin. Daha sonra ellerinizi iyice yıkayın. Sonuçtan memnun olana kadar bunu düzenli olarak tekrarlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

elma sirkesi

3) Bal ve Yumurta Sarısı

Tırnaklarınızın mahvolmasını önlemek istiyorsanız, bal ve yumurta sarısı karışımını düzenli olarak kullanmalısınız. Yumurta sarısı A vitamini içerir. Böylece kırılgan tırnaklarınızın güçlenmesine yardımcı olur. Bir çay kaşığı balı bir yumurta sarısını kâse içerisine iyice karıştırın. Bu karışımı tırnaklarınıza ve çevresindeki deriye sürün. 15 dakika bekletip yıkayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Kusursuz Cildin Sırrı En İyi 9 Bal Maskesi

bal

4) Limon Suyu ve Tuz

Tırnak bakımı kürü hazırlamak istiyorsanız, bu karışımı denemelisiniz. Bir tutam tuz ve bir kaşık limon suyunu karıştırın. Karışımı fırça yardımı ile tırnaklarınıza iyice sürün. Biraz bekledikten sonra ellerinizi yıkayabilirsiniz. Bu karışım da tırnaklarınızın güçlenmesine ve parlak görünmesine yardımcı olur.

İlginizi çekebilir: Limonlu Suyun Hiç Duymadığınız 15 Faydası

limon tuz

5) Zeytinyağı

Tırnaklarınızın hem güçlenmesini hem nemlenmesini istiyorsanız, zeytinyağı en doğal çözüm olur. Özellikle çabuk kırılan bir tırnağınız varsa, etkili bir çözüm bulmanıza yardımcı olur. E vitamini bakımından da zengin olan zeytinyağı, tırnakların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Bununla beraber tırnaklarınızı besler. Tırnaklarınıza temiz bir pamukla zeytinyağı sürüp biraz bekletin. Ardından ellerinizi bol su ile yıkayın.

İlginizi çekebilir: Zeytinyağı Faydaları Nelerdir?

zeytinyağı

6) Badem Yağı

A, B ve E vitamini bakımından zengin olan badem yağı, tırnakları besler ve onarır. Düzenli olarak kullandığınızda güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz. Özellikle vitamin eksikliği nedeniyle kırılan tırnaklar için idealdir. Günlük birkaç damla badem yağını tırnaklarınıza ve çevresine masaj yaparak uygulamalısınız. Ardından ellerinizi bol su ile yıkamalısınız.

İlginizi çekebilir: Saç, Sakal İçin Badem Yağı Faydaları, Ne İşe Yarar?

badem yağı

7) Jojoba Yağı

Tırnaklarınızın güçlenmesine yardımcı olan yağlardandır. Birkaç damla jojoba yağını tırnaklarınıza ve çevresine uygulamanız yeterlidir. 5 dakika masaj yaparak tırnaklarınıza ve çevresine yedirin. Bol su ile durulayın.

İlginizi çekebilir: Jojoba Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

jojoba yağı

8) Karbonat

Karbonat da tırnakların güçlenmesini ve beyazlamasını sağlar. Bir su bardağı suyun içerisine bir kaşık karbonat katın. Ardından ellerinizi bu suda 15 dakika bekletin. Ellerinizi bol su ile durulayın.

İlginizi çekebilir: Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

karbonat

9) Lavanta Yağı

Antibakteriyel özellikleri ile bilinen lavanta yağı, tırnaklarınızın nemlenmesine yardımcı olur. Özellikle tırnak etlerine iyi gelir. Sakinleştirici yapısından dolayı bakım yaparken stresten arınırsınız. Temiz bir pamuğa lavanta yağı dökün. Ardından tırnaklarınıza ve çevresine sürün.

İlginizi çekebilir: Lavanta Yağı Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?

lavanta yağı

Sağlıklı Tırnak Bakımının Püf Noktaları

Manikür yaptırsanız dahi sağlıklı tırnaklara kavuşmak için şu püf noktalarını aklınızda bulundurmanız gerekir.

  • Tırnaklarınızı daima temiz tutmaya özen göstermelisiniz. Çünkü tüm problemleriniz bakterilerden kaynaklanıyor olabilir. Günde birçok defa ellerinizi bol su ile yıkamalısınız. Ardından temiz ve pamuklu havlu ile kurulama yapmalısınız.
  • Kalıcı oje sonrası tırnak bakımı oldukça önemlidir. Tırnaklarınızı nemli tutmanız gerekir. Asla ojeleri çıkartmak için tırnaklarınıza müdahale etmemelisiniz. Bununla beraber çok sıcak sudan kaçının ve ellerinize maske uygulayın.
  • Tırnaklarınızı yeme alışkanlığı bağımlılık yapabiliyor. Ancak tırnaklarınızı asla yememelisiniz. Tırnak yeme alışkanlığınız için size acı ojeyi önerebiliriz. Ayrıca tırnak yiyerek sağlığınızı da tehlikeye atarsınız.
  • Tırnaklarınızı ve çevresini sürekli nemli tutmalısınız. Bununla beraber sık sık bakım yapmalısınız. Tırnak etlerinizi kesmeyin ve koparmayın. Düzenli olarak tırnaklarınızı ovalayarak doğal yağlarla masaj yapmalısınız.
  • Tırnaklarınızı düzenli kesmelisiniz. Tırnaklarınızı düzenli olarak kestiğinizde, sağlıklı uzamalarına yardımcı olursunuz. Hepsinin düz ve eşit boyda olmasına özen göstermelisiniz.
  • Sert ojeleri kullanmamalısınız. Bununla birlikte asla kalitesiz asetonla ojelerinizi çıkarmayın. Kötü aseton seçimi yaparsanız, tırnaklarınız güçsüzleşir ve hemen kırılır. Aseton içermeyen oje çıkarıcılar kullanabilirsiniz.
  • Tırnak bakımı yaparken törpü seçimi de oldukça önemli. Çünkü sert törpüler tırnağınızın bakımsız görünmesine ve kırılmasına neden oluyor. Bu sebeple törpü seçerken de sert olanlardan uzak durmalısınız.
  • Cilde zarar verebilecek temizlik malzemeleri kullanırken mutlaka eldiven kullanın. Hatta bulaşık yıkarken de eldiven kullanmanız gerekir.
  • Deterjanlar hem cildinizin hem tırnaklarınızın yapısını bozabilir. Bazı deterjanlar tırnaklarınızda kalıcı hasarlar yaratabilir.
tırnak bakımı evde

Tırnakların Güzel Görünmesi İçin Ne Yapmalıyız?

Bakım yapan oje temizleyicisi kullanın. Aseton içeren çıkarıcıdan uzak durun. Kütiküllerinizi kesmeyip bakım yapın. Nemlendirme işlemi yapabilirsiniz. Tırnaklarınıza her türlü onaylı bakım malzemesi ile bakım yapabilirsiniz.

Tırnak Nasıl Güçlendirilir?

Sıcak su dolu bir kaba deniz tuzu, limon, buğday tohumu yağı ve mür esansiyel yağlarını eklemelisiniz. Tırnaklarınızı bu suyun içerisinde 15 dakika bekletin. Ardından ılık su ile durulayın. Bunun sonucunda da tırnaklara nemlendirici sürün. Bunu haftada 2-3 kez yapmalısınız.

Tırnakların Beyaz Olması İçin Ne Yapılmalı?

Bir miktar oksijenli su ile bir tutam karbonattan macun elde etmelisiniz. Bu macunu tırnaklarınıza sürün ve biraz bekletin. 3 gün arayla her gün bu işlemi uygulayın. Kısa süre içerisinde tırnaklarınızın rengi açılır.

evde tırnak bakımı doğal

Tırnak Kırılmasına İyi Gelen 12 Doğal Çözüm

Evde 5 Kolay Adımda Pedikür Nasıl Yapılır?

Evde Manikür Nasıl Yapılır? 6 Kolay Adımda Göz Alıcı Tırnaklar

El Bakımı: Yıpranmış Elleriniz İçin Onarıcı 5 Bitkisel Bakım Maskesi

Tırnak Beyazlatma Nasıl Yapılır? Evdeki Malzemelerle 5 Kolay Yöntem

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Tırnak Pide Tarifi

Tırnak Pide

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Tırnak Pide Tarifi

Tırnak Pide

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tırnak Pide Tarifi

Tırnak Pide

4-6 kişilik, 40dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tırnak Pide Tarifi

Tırnak Pide

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tırnak Pide Tarifi

Tırnak Pide

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Tırnak Pide Tarifi

Tırnak Pide

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tırnak Pide Tarifi

Tırnak Pide

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tırnak Pidesi Tarifi

Tırnak Pidesi

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Tarifler Geri
Videolar Geri