Yaban Mersini Kurusu Faydaları, Ne Kadar Yemeli?

Yaban Mersini Kurusu Faydaları, Ne Kadar Yemeli? Tarifi

Kurutulmuş Yaban Mersini: Antioksidan Kaynağı!

Son zamanlarda oldukça sevilerek tüketilen yaban mersini, şirin mi şirin görüntüsüyle birçok tarife renk ve lezzet katıyor. Yaban mersini kurusu ile kek ve pasta süslemeleri popülerliği oldukça artan bir tarzdır. Ekşi ve tatlının uyumunu yakalamak isteyenlerin tercihi yaban mersini! Tatlılara mayhoş tadıyla farklı bir aroma katan ve denge sağlayan yaban mersini kurusu reçeli de son yıllarda daha çok yapılmaya başlanmıştır.

Yaban Mersini Kurusu Faydaları

  • Lif Deposudur
  • Kan Şekerini Düzenler
  • Doğal Antibiyotik
  • Göz Sağlığını Korur
  • Alzheimer Riskini Önler
  • Cildi Besler
  • Kolesterolü Dengeler
  • Ağız Yaralarına İyi Gelir

 

Yaban Mersini Kurusu

Yaban mersini meyvesinin kendisi de oldukça faydalı olmakla birlikte, her meyve gibi kurutulmuş yaban mersini de faydalarını daha yoğun hale getiriyor. Yaban mersini kurusu aç karnına yenebildiği için ara öğünleri de birçok kuru meyve çeşidi gibi renklendirip, şenlendirmektedir.

Yaban mersini kurusu blueberry olarak da bilinse de dilimizde mavi yemiş olarak da anılmaktadır. Yaban mersini kurusu turna yemişi farkı ise birinin blueberry diğerinin cranberry olmasıdır, aynı aileden gelseler de farklı meyvelerdir. Yaban mersininin insan sağlığına kendi boyundan büyük faydaları hakkında kısa bir gezintiye çıkıyoruz. Yaban mersini kurusu faydalarını en verimli şekilde görebilmek için doğal, katkı maddesiz ve organik yaban mersini kurusu tüketmek gerektiğini de hatırlatalım.

Yaban Mersini Faydaları Nelerdir? Vitamin ve Lif Kaynağı Mini Meyve

 

Yaban Mersini Kurusu

Yaban Mersini Kurusu Faydaları Nelerdir?

  • Lif Deposudur: Yaban mersini kurusu besin değeri ve lifli yapısıyla sağlıklı beslenmek isteyenler ve diyet yapanlar için de uygundur. 1 çorba kaşığı yaban mersini kalori değeri 22 kcal, 1 küçük fincan yaban mersini kurusu kalori değeri 48 kcal değerindedir.
  • Kan Şekerini Düzenler: Yapılan araştırmalara göre düzenli yaban mersini tüketenlerin tüketmeyenlere göre daha düzenli kan şekerine sahip oldukları belirlenmiştir. Yaban mersini kurusu tüketmek kan şekerinizi düzenler.
  • Doğal Antibiyotik: Yaban mersini kurusu, doğal antibiyotik özellik taşımaktadır. İdrar yolları iltihaplanmasına sebep olan bakterinin vücuttan atılmasında etkin rol oynar. Yaban mersini kurusu faydaları arasında antibiyotik özelliği olması İbrahim Saraçoğlu tarafından da altı çizilen bir konudur.
  • Göz Sağlığını Korur: Yaban mersini kurusu daha berrak görüşü de destekler. Yüksek miktarda antosiyanin içermesiyle göz sağlığını ve görme kalitesini korur.
  • Alzheimer Riskini Önler: Yaban mersini ve yaban mersini kurusu, içeriğindeki A ve C vitaminleri, protein, lif, sodyum ve potasyum ve kalsiyum gibi zengin besin değerleriyle beyin hücrelerini yıpranmaya karşı koruyarak Alzheimer riskini en aza indirir.
  • Cildi Besler: A vitaminiyle yaban mersini kurusu cilde faydaları da olan bir besindir, yaşlanma belirtilerini azaltır.
  • Kolesterolü Dengeler: Kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolü yükseltici özelliğe sahip olduğundan kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini önler.
  • Ağız Yaralarına İyi Gelir: Ağız içi yaralarını iyileştirir. Anneye özel bir durum yoksa yaban mersini kurusu hamilelikte de tüketilebilir ve bebeğin özellikle kemik gelişimini destekleyen lezzetli bir atıştırmalıktır.
  • Hamilelikte yaban mersini kurusu tüketmek kilo alımını kontrol altında tutabilmek açısından da yardımcı olur. Ancak yine de doktora danışılmalıdır.

Yaban Mersini Kurusu Neye İyi Gelir?

  • Yüksek potasyum içeriği ile iltihaplanmaları kolayca iyileştirme özelliğine sahiptir.
  • Varis ve basura iyi geldiği söylenmektedir.
  • Bulantı ve mide kramplarını önler.
  • Yaban mersini çayı, idrar yolu enfeksiyonlarında tedavi niteliği taşır.
  • Yaban mersini kurusu idrar yolu enfeksiyonu için özellikle müzminleşmiş türlerde tekrar etme oranını düşürebilmektedir.
  • Yaban mersini çayının, kadınların regl dönemi sancılarını hafiflettiği söylenmektedir.
  • Yaban mersini çayı ishale iyi gelir.
  • Yaban mersini kurusu çayı boğaz ağrılarını da hafifletir.
  • Yaban mersini kurusu düzenli tüketildiğinde, içeriğindeki yoğun C vitamini ile kolon, rahim ve karaciğer kanserine yakalanma riskini azaltır.
  • Yaban mersini kurusu neye iyi gelir sorusunun bir cevabı da stresle ilgilidir. Birçok rahatsızlığın kaynağı olan stresi azaltmak için yaban mersini kurusu tüketebilirsiniz.
  • Kırmızı-koyu renkli meyvelerin ortak özelliklerinden birisi de enerji vermeleridir. Yaban mersini kurusu antidepresan özelliği taşır.

Yaban Mersini Nedir? Faydaları Nelerdir?

 

Yaban Mersini Kurusu

Yaban Mersini Kurusu Nasıl, Ne Kadar Tüketilir?

  • Yaban mersini kurusunu marketlerin kuru yemiş reyonlarında kolayca bulabilir, aktarlardan da satın alabilirsiniz.
  • Yaban mersini kurusu aktar seçeneğinden alındığında, açık satışlarda koruyucu madde içerme ihtimali de düşmektedir.
  • Yaban mersini kurusu fiyat açısından kaju gibi ortalamadan yüksek fiyatlarda satılan kuru yemişler ile eş değerdir.
  • Oldukça faydalı olan yaban mersini meyvesinin değeri de elbette yüksektir.
  • Kurutulmuş ve taze haliyle ortalama olarak yakın fiyatlarda satılan yaban mersini kurusu fiyatı 100 gramı ortalama 25-30 liradan başlar.
  • Yaban mersini kurusu nereden alınır sorusunun cevabı aslında her alışveriş kanalıdır. Marketlerde paketli formlarda, kuru yemişçilerde açık şekilde ve internette her türde yaban mersini kurusu bulabilirsiniz.
  • Yaban mersini kurusuyla kek, kurabiye ve pasta tariflerinizi renklendirebilir, atıştırmalık olarak çerezlerinizle birlikte tüketebilirsiniz.
  • Yaban mersini kurusu ne kadar yenmeli, günlük miktar ne kadar olmalı derseniz, kuru meyvelerin çoğu için günde ortalama 1 avuç tüketmek yeterlidir. Fazla tüketmek sindirim sisteminde sorunlara neden olabilir.

 

Yaban Mersini Kurusu

Kuru Yaban Mersini ile 2 Nefis Tarif

1) Kuru Yaban Mersinli Muffin ile Mutfağınızda Nefis Tatlar Yaratın

Yaban mersini kurusu çeşitleri hem görüntüleriyle hem de tatlarıyla muffinlere çok yakışır! Kolayca hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bu tarifle sevdiklerinizi mutlu edeceğinizden şüphemiz yok. Kuru Yaban Mersinli Muffin

Kuru Yaban Mersinli Muffin

2) Şifa Deposu Ev Yapımı Meyve Suyu: Kuru Yaban Mersini Hoşafı

Kurutulmuş yaban mersininin faydalarını öğrendikten sonra hazırlamak isteyebileceğiniz bir tarif :) Sofralarınızda doğal meyve suyu tadında leziz bir içecek! Yaban mersini kurusu hoşafı rengiyle gözlerinizi tadıyla damağınızı şenlendirecek. Doğal yaban mersini kurusu ile ferahlatıcı bir lezzet sizi bekliyor. Kuru Yaban Mersini Hoşafı

Kuru Yaban Mersini Hoşafı

Yaban mersini tarifleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kuru Üzüm Faydaları Nelerdir?

Evde Dut Kurutmanın 2 Kolay Yolu

Cennet Hurması Kurusunun 13 Süper Faydası

Gün Kurusu Kayısı Faydaları, Nasıl Tüketilmeli, Zayıflatır Mı?

Kuru Erik Faydaları – Hayrete Düşeceğiniz 7 İyileştirici Özelliği

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yaban Mersini Limonlu Kek Tarifi

Yaban Mersini Limonlu Kek

8-10 kişilik, 35dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Blåbær Muffins ( Yaban Mersini ) Tarifi

Blåbær Muffins ( Yaban Mersini )

12-14 kişilik, 35dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yaban Mersini Reçeli Tarifi

Yaban Mersini Reçeli Tarifi

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yaban Mersinli Kek Tarifi

Yaban Mersinli Kek

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Yaban Mersinli Turta Tarifi

Yaban Mersinli Turta

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yaban Mersinli Pasta Tarifi

Yaban Mersinli Pasta

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Yaban Mersinli Kek Tarifi

Yaban Mersinli Kek

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yaban Mersinli Muffin Tarifi

Yaban Mersinli Muffin

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri