7 Zeytin 1 İncir Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? 7 Faydası

7 Zeytin 1 İncir Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? 7 Faydası

7 Zeytin 1 İncir Kürü Faydaları Saymakla Bitmiyor!

 7 zeytin 1 incir tüketmenin faydaları nelerdir? Bir eksik ya da bir fazla yersem ne olur? 7 zeytin 1 incir kürü nasıl hazırlanır? İşte tüm bu soruları sizler için en ince detaylarına kadar inceledik. Sayfamızı incelemeye başladığınızda neden 7 tane zeytin ve 1 tane incir üzerinde yoğunlaşıldı diye düşünebilirsiniz.

Yapılan araştırmalar sonucunda bedene iyi gelen ve hücre yenileyen besinler arasında, incir ve zeytinin oldukça etkili olduğu tespit edilmiştir. Kuran’da da geçen zeytin ve incir, özellikle de Müslüman toplum için daha kutsal ve faydalı görülmektedir.

Ramazan ayında sofralarda konuk olan zeytin ve incir oruçların açılmasında damakları tatlandıran bir yiyecektir. Şimdi de bilinmeyen diğer sağlıklı yönleri ile evinize konuk olacak.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

7 zeytin 1 incir faydaları

7 zeytin 1 incir diyeti zeytin ve inciri söylenen miktarda tüketenler üzerinde yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. 7 zeytin 1 incir Japon bilim adamları tarafından da incelenen bir konudur. Japon bilim adamlarının yaptığı çalışmada 7 zeytin 1 incir faydaları araştırılmış ve ideal kiloya ulaşmadan başlayarak sağlığa birçok katkısı olduğu görülmüştür.

7 zeytin 1 incir faydaları ve tüm merak ettikleriniz şimdi bu satırlarda!

7 zeytin 1 incir kürü

7 Zeytin 1 İncir Nedir?

Birçok kişinin bildiği, bazılarının ise yeni duyduğu 7 zeytin 1 incir mucizesi, Kuran’da yer alan bir şifayı ifade etmektedir. Omega yağ asitlerin bakımından zengin olan zeytin, antioksidan meyve incirle beraber tüketildiğinde sağlık için önemli faydalar doğuracaktır.

Söz konusu sağlık olduğunda doğal yöntemler ile şifa bulmak isteyenler için şimdi bu yazıda faydalı besinleri daha yakından tanıyacağız.

7 Zeytin 1 İncir Kürü Faydaları Nelerdir?

Bilgiler reçete niteliği taşımaz. Uygulama öncesi doktor görüşü alınız.

1) Toksin Atar, Vücudu Fazlalıklardan Arındırır

7 zeytin 1 incir kürü ne işe yarar sorusunun ilk ve belki de en önemli cevabı vücudun temizlenmesine katkı sağlamasıdır. Zeytin ve incirde bulunan antioksidan maddeler ödem gibi problemler için etki gösterecektir. Bedeninize yük olan yağların yakılmasını hızlandırır. Şişkinlik gibi durumlarda daha rahat mideye sahip olmanızı sağlayacaktır.

detoks

2) Hücreleri Yeniler

Hücre yenilenmesinde rol oynayan zeytin ve incir, beyin hücrelerinden cilt hücresine kadar gücünü gösteriyor. Bedenin ihtiyaç duyduğu vitaminleri bu iki faydalı besinden alabilirsiniz. Cilt lekelerine, saç sağlığına, vücut direncine karşı bir şifa arıyorsanız 7 zeytin 1 incir tabağınızda yerini alsın.

cilt bakımı

3) Zayıflamak Artık Daha Kolay

7 zeytin 1 incir zayıflama konusunda da oldukça iddialı; ancak unutulmamalıdır ki hiçbir besin zayıflamak için tek başına yeterli değildir. Diyet listeleri uzman kontrolünde kişiye özel hazırlanmalıdır.

Bunun yanında, zayıflamak isteyenlere etkisi nedir diyorsanız, biraz daha detay verelim. İncir ve zeytin her şeyden önce metabolizma hızlandıran iki ayrı besindir. İncirde bulunan antioksidan maddeler ve zeytinde bulunan vitaminler, sağlıklı şekilde kilo vermenize destek olabilir.

7 zeytin 1 incir tüketen kişilerin, daha az acıktığı bilinmektedir. Böylece gün içinde ihtiyacınız kadar kalori alıp kaçamaklardan uzak kalabilirsiniz. Günde 7 zeytin ve 1 incir tüketmenin tokluk hissi verdiği ve yağ yakımını hızlandırdığı bilim insanlarınca ortaya koyulmuştur.

zayıflama

4) Kanserli Hücrelerin Oluşumunu Engeller

7 zeytin 1 incir kürünün öyle bir faydası var ki, adeta çağın en yaygın sağlık problemi kanserli hücreler için bir kalkan! Kanserli hücreler, bağışıklık sistemi zayıf olan bünyelere kolayca yerleşir. Bu durumun oluşumunu engellemek için 7 zeytin 1 incir tüketebilirsiniz.

7 zeytin 1 incir vücudun daha güçlü ve dirençli olmasını sağlıyor. Özellikle de meme kanseri, karaciğer hastalıkları gibi durumlarda bu iki besin tercih edilirse iyileşme süreci daha hızlı olmaktadır. İlaç tedavisine ek olarak, sağlıklı beslenmenize 7 zeytin 1 incir ekleyebilirsiniz.

kanser

5) Vücut Fonksiyonlarını Düzenler

7 zeytin 1 incir, vücudun yenilenme saatlerinde daha da etkili olmaktadır. İhtiyacınız olan enerjiyi, vücut fonksiyonlarınızın daha iyi çalışması için gerekli olan vitaminleri, 7 zeytin 1 incirden kolayca ve lezzetli şekilde alabilirsiniz. Solunum yolu hastalıklarında 7 zeytin ve 1 incir, nefesi açan ayrıca mideyi rahatlatan bir öğün olmaktadır.

sağlıklı

6) Bağışıklığı Güçlendirir, Direnci Artırır

7 zeytin 1 incir kürü sayesinde vücudunuzun hastalıklara yakalanma riskini düşürebilirsiniz. Zeytin ve incir vücut direncini artırarak bedenin adeta bir koruma kalkanı oluşturmasını destekler.

bağışıklık sistemi

7) Kalsiyum Deposudur, Kemikleri Güçlendirir

7 zeytin 1 incir kürü sayesinde vücudunuzun ihtiyacı olan kalsiyumun bir miktarını alabilirsiniz. Kalsiyum depolarının dolması kemiklerin güçlenmesi anlamına gelir. Bitkisel yağ alarak iskeletin dengesine destek olabilirsiniz.

kemik sağlığı

7 Zeytin 1 İncir Diyeti Nasıl Yapılır?

7 zeytin 1 incir kürünü uygulamak için öncelikle sabırlı olmanız gerekiyor. Bu kürün 21 gün yapılması planlanıyor. Her sabah ve uykudan önce 7 adet zeytin ile 1 adet incir yemelisiniz.

Vücudunuzun en verimli olduğu saatlerde, yani uykudan hemen sonra ve uykudan önceki zaman dilimlerini değerlendirmelisiniz. 21 gün boyunca bu kürü uyguladığınızda artık tartıya çıktığınızda rakamların eksildiğini görebilirsiniz. Tabii bu süreçte sağlıksız besinlerden kendinizi uzak tutmalısınız.

Önce hangisini yemeliyim diye soranlar olacaktır mutlaka. 7 adet tuzsuz zeytini yedikten sonra 1 adet inciri de yiyebilirsiniz. Kürü uygularken su şişenizi de yanınızda bulundurmalısınız. Çünkü bu besinler sizi birden susatabilir. Su içmeyi sıklaştırdığınızda ise tüm faydalarını daha kolay görebilirsiniz.

incir

7 Zeytin 1 İncir Diyeti Zayıflatır Mı?

Bağırsakları rahatlatan ve metabolizmayı çalıştıran bu besinler, kilo vermek isteyenlerin metabolizmasını hızlandırır ve yağ yakımını başlatarak kilo kaybı sağlar. Aynı zamanda Kuran’da da adı geçen bu yiyeceklerin, kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve daha dinç hissettirdiğini de bilmekteyiz.

Hiçbir besin tek başına zayıflatma özelliği taşımaz; ancak bu sürece destek olabilir. Kilo verebilmek için günlük egzersizlerinize devam etmeli; bütüncül olarak sağlıklı bir yaşamı benimsemelisiniz. Ayrıca 7 zeytin ve 1 incir toplamda yaklaşık 100 kaloriye denk gelecektir. 1 zeytin 8 kcal, 1 taze incir 48 kcal değerindedir.

Sağlığınız için size en uygun diyet programını beslenme uzmanı kontrolünde düzenlemelisiniz. Bilgiler reçete niteliği taşımaz. Diyet listeleri kişiye özel olmalıdır.

İlginizi çekebilir: Zeytin Sütü Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

7 zeytin 1 incir

7 Zeytin 1 İncir Kuran Ayeti

Kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’de de 7 defa zeytin, 1 defa da incir kelimesi yer almaktadır. Bu sağlıklı kürün, Kuran’dan esinlenerek hazırlandığı bilinmektedir. 7 zeytin 1 incir ayeti nedir diye merak edenler için ayeti sizlerle paylaşalım:

“İncire, zeytine, Tûr-i Sinâ’ya ve şu emin beldeye (Mekke’ye) yemin ederim ki gerçekten biz insanı en güzel şekilde yarattık.” Buyurmaktadır. (Tîn 1-4)

İlginizi çekebilir: Zeytin Çekirdeğinin Faydaları: Yutmak Faydalı Mı Zararlı Mı?

7 zeytin 1 incir kürü

7 Zeytin 1 İncir Zararları ve Yan Etkileri

  • 7 zeytin ve 1 incir kürünü uygulamadan önce kan değerlerinizi kontrol ettirmeniz önerilir.
  • Eğer diyabet ya da tansiyon varsa bu kür sizin için tehlikeli olabilir.
  • Hamilelik ve emzirme döneminde bu besinler doktora danışılmadan tüketilmemelidir.
  • Kronik hastalığı olanlar, ilaç kullananlar ve aktif tedavi gören hastalar bu kürü uygulamamalıdır.

İlginizi çekebilir: Zeytin Yaprağı Çayının Hiç Bilmediğiniz 7 Müthiş Faydası

Yeşil ve Siyah Zeytin Kaç Kalori?

İncir Yaprağının Bilmediğiniz 10 Faydası

İncir Sütünün Cildinize İyi Gelecek 8 Faydası

İncirin Faydaları – Bakış Açınızı Değiştirecek 10 Mucizevi Özelliği

İncir Kürü Faydaları – Çok Şaşıracağınız Her Derde Şifa 18 Özelliği

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bebek Muhallebisi +7 Tarifi

Bebek Muhallebisi +7

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Tavuklu Pilav +7 Tarifi

Tavuklu Pilav +7

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bebek Keki +7 Tarifi

Bebek Keki +7

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Havuç Püresi +7 Tarifi

Havuç Püresi +7

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Bebek Çorbası +7 Tarifi

Bebek Çorbası +7

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Pekmezli Muhallebi +7 Tarifi

Pekmezli Muhallebi +7

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
7 Dakikada Sufle Tarifi

7 Dakikada Sufle

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Sebze Çorbası (+7) Tarifi

Sebze Çorbası (+7)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Baby Pankek+7 Tarifi

Baby Pankek+7

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri