Atom Çayının Faydaları, İçindekiler, Ne İşe Yarar?

Atom Çayının Faydaları, İçindekiler, Ne İşe Yarar? Tarifi

Atom Çayı: Bitkisel Bağışıklık Koruyucunuz!

Bitki çayları çoğu zaman hayat kurtarır. Kış enfeksiyonlarında, stresli ve gergin günlerde, yorgun düştüğünüz akşamlarda bir fincan bitki çayı ile kendinize gelebilirsiniz. Tamamen doğal ürünlerle hazırlanan bitki çaylarından sizlere bu şifalı yazımızda atom çayından söz etmek istiyoruz. Son yılların popüler çayı haline gelen atom çayı, yaz kış demeden şifa dağıtmaya devam ediyor. Atom çayı nedir, neye iyi gelir merak ediyorsanız tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Atom Çayının Faydaları

  • Ses Tellerini Açar
  • Bronşiti İyileştirir
  • Enerji Verir
  • Hazımsızlığa İyi Gelir
  • Bademcik İltihabına İyi Gelir
  • Anne Sütünü Artırır
  • Doğal Ağrı Kesicidir
atom çayının faydaları

Fincanlarda adeta bir enerji bombası haline gelen bu çayı daha iyi tanımanızı istedik. Bakalım atom çayı hangi özelliklere sahip ve atom çayı faydaları nelerdir?

Birden fazla malzeme ile hazırlanan atom çayı, kimler için faydalı kimlere zararlı hep beraber bu soruları yanıtlayacağız. Öksürenlere ve gripten bir türlü kurtulamayanlara bardak bardak şifa dağıtan atom çayı; tüm yönleriyle sizlerle!

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman desteği alınız. İçeriğimizdeki bilgiler reçete niteliği taşımaz.

atom çayı faydaları

Atom Çayı Nedir?

Soğuk algınlığının bitkisel tedavisinde tercih edilen atom çayı, birçok bitkiden hazırlanan şifalı bir içecektir. İçeriğinde yer alan bitkiler solunum yolunu açma ve boğaz ağrılarını hafifletme etkisine sahiptir.

Kış ayları yaklaşırken vücut direncini güçlendirmek adına tercih edilen atom çayı, birçok uzman tarafından da önerilmektedir. Tamamen bitkisel bir destek olarak kullanabileceğiniz atom çayı, soğuk günlerin vazgeçilmez bir içeceği haline gelmiştir.

Atom Çayı İçindekiler Listesi

Atom çayı içindekiler ile bireyleri hastalıklardan korumaktadır. Atom çayı içerik olarak farklılaşabiliyor olsa da genel çerçevede karışıma eklenen bitkiler bellidir. Hangi bitkiler kullanıldı diye merak ediyorsanız; işte içinde yer alan malzemeler listesi:

  • Zencefil
  • Tarçın
  • Yenibahar
  • Zerdeçal
  • Havlıcan
  • Karanfil
  • Hibiskus
  • Karabiber
  • Kuşburnu
  • Hint Cevizi (Muskat)
atom çayı nedir

Atom Çayının 7 Faydası, Ne İşe Yarar?

1) Ses Tellerini Açar

Atom çayının faydaları nelerdir listesine güzel şarkı söylemenize katkısıyla başlıyoruz. Atom çayında bulunan baharatlar, ses tellerini açma konusunda iddialıdır. Zerdeçalda yer alan kurkumin maddesi, ses tellerinin daha sağlıklı şekilde kullanılmasını sağlar.

Boğaz yolu enfeksiyonu geçirdiğiniz süreçte sesiniz kısılmış ise atom çayı tüketmeniz önerilir. Daha güçlü bir konuşma için atom çayının faydalarını alabilirsiniz. Atom çayı öksürüğe iyi gelir mi diye düşünüyorsanız hemen 1 fincan atom çayı için ve boğazınızdaki yumuşamayı fark edin. Soğuk günlerde sesinizin daha gür ve sağlıklı çıkması için atom çayını muhakkak içmelisiniz.

ses telleri

2) Bronşiti İyileştirir

Atom çayın faydaları özellikle kış mevsiminde çok işe yarar çünkü kış hastalıklarının en çok etkilediği akciğerlere iyi gelir. Atom çayı, bronşit hastalığının en doğal ilacıdır. Antibiyotik kullanmaya gerek kalmadan doğal yollar ile bronşitten dolayı yaşanan iltihaplar temizlenir.

Bronşitte etkili olan atom çayı gribe iyi gelir mi sorunuza da yanıt verelim. Gribe neden olan virüslerden arınmak için atom çayı, oldukça etkili bir bitki çayı olmaktadır. Konuşma odaklı bir meslekte çalışıyorsanız, atom çayı sizi bir an önce ayağa kaldıracaktır.

bronşit

3) Enerji Verir

Atom çayı nelere iyi gelir sorusunun bir cevabı da halsizliği ortadan kaldırmasıdır. Bitkisel atom çayı faydaları arasında vücudun zindeliğini artırıcı bir etki de vardır. Zencefil, tarçın, kuşburnu gibi bitkilerden hazırlanan atom çayı kişilerin enerji kaynağıdır.

Gün içinde yoğun bir iş temposu içinde olacaksanız, güne başlarken 1 fincan atom çayı tüketebilirsiniz. Dinamik ve zinde bir vücut için atom çayı size iyi gelecektir. Sporcular için de enerji kaynağı olan atom çayı, artık fincanları renklendiren bir bitki çayınız olacak!

enerji

4) Hazımsızlığa İyi Gelir

Atom çayı faydası sayesinde sindirim sisteminizle ilgili hafif zorlanmalar yaşıyorsanız biraz rahatlayabilirsiniz. Bitkisel atom çayı faydaları sindirim sistemi sağlığını da güçlendirir. Mide problemlerine karşı önlem almak isterseniz; bitki çayı listenize atom çayını muhakkak eklemelisiniz. Sindirim problemlerini anında iyileştiren etkiye sahip olan atom çayı, yemeklerden sonra sizi kurtaracak bir içecek olmaktadır.

Çok sık tüketmemeye özen gösterdiğinizde, mide problemlerini önlemiş olabilirsiniz. Yemekleri sindirme konusunda da sorun yaşıyorsanız; atom çayındaki baharatlar ile sindirimi kolaylaştırabilirsiniz.

hazımsızlık

5) Bademcik İltihabına İyi Gelir

Tozdan ve soğuktan etkilenen bir bünyeniz varsa, bademcik iltihabı hastalığını sık sık yaşayabilirsiniz.  Atom çayı faydaları nelerdir sorusunun bir cevabı da bademciklerle ilgili şifalı etkisinde saklıdır.

Bademcik iltihabının etkilerini hafifletmek ve bu durumdan kurtulmak için atom çayı size şifa dağıtacak. Boğaz hastalıkları için atom çayı faydası mikropları kırıcı özelliğiyle ilgilidir.

boğaz ağrısı

6) Anne Sütünü Artırır

Anne sütünün daha verimli gelmesi için annenin beslenmesine dikkat etmesi gerekir.  Atom çayı faydaları özel olarak anneleri de ilgilendirmektedir. Atom çayında bulunan faydalı baharatlar anne sütünün kalitesini ve miktarını artıracaktır. Aynı zamanda atom çayı faydaları sayesinde, bebeğin gaz oluşumu da önlenmektedir.

Hassas mideye sahip annelerin doktor kontrolü ile kullanması daha sağlıklı bir adım olabilir. Özellikle çocuk emzirme dönemi gibi özel süreçlerde kullanımına dair uzman görüşü de almak gerekir. Atom çayı çeşitleri ve içeriği incelenerek en uygun karışıma yönelmek uygun olur.

anne sütü

7) Doğal Ağrı Kesicidir

Baş ağrısı ve kemik ağrısı gün içinde pek çok insanın yaşadığı stresli anlardan biridir. Hareketli geçen günler ve yoğun spor yapmak, bazı durumlarda baş ağrısı meydana getirir.  Atom çayı yararları sayesinde gevşeyip, enerjinizi yükseltip baş ağrınızı da hafifletebilirsiniz. Bu ağrılardan kurtulmak için sizlere faydalı bir önerimiz var: Atom çayı!

Atom çayından alacağınız vitamin ve mineraller ile kan dolaşımınız düzenlenecek böylece ağrıdan kurtulacaksınız. Atom çay faydaları hastalandığınızda yaşanan kırıklık için de toparlayıcı etkisiyle iyi bir çözümdür.

baş ağrısı

Atom Çayı Zayıflatır Mı?

Atom kış çayı faydaları arasında zayıflamaya yardımcı etkisi de vardır. Birçok farklı bitkinin karışımından oluşan atom çayı hem metabolizmayı hızlandırarak hem ödem atımını sağlayarak hem de yağ yakımını destekleyerek zayıflamaya yardımcı olur. Zayıflama sürecinde atom çayı tercih edilecekse, listedeki görüşler işinize çok yarayacak!

Atom çayında bulunan tarçın, kan şekerini dengeleme görevindedir. Bu ise daha az acıkmanızı sağlar. İçeriğindeki zerdeçal ile zencefil de yağ yakımına destek bir baharattır. Metabolizma hızını yükseltebilirsiniz. Karanfil aromalı bu çay da yine ödemden kurtulmak için tercih edilebilir. Atom çayının metabolizma hızlandırma etkisi oldukça kuvvetlidir. Bu çayı zayıflama sürecinde içerken şeker eklemeden içmeniz önerilmektedir.

Şekerli şekilde tüketilen atom çayı, vücutta şeker birikmesine ve bu süreçte kilo alımına neden olmaktadır. Hazır alınan atom çayının içinde şeker olup olmadığını kontrol ederek diyet beslenmenize ekleyebilirsiniz. Atom çayı kullananlar elbette sadece bu çayı içerek kalıcı bir zayıflama ve ideal kiloyu koruma durumuna erişmezler, çay sadece destekleyicidir. Düzenli spor ve dengeli beslenme ile sağlıklı şekilde kilo verebilirsiniz.

Kiraz Sapı Çayı Faydaları Nelerdir?

atom çayı zayıflatır mı

Atom Çayı Nasıl Yapılır?

Atom çayı nasıl kullanılır, nasıl hazırlanır merak etmiş olabilirsiniz. Faydalarını öğrendikten sonra sıra geldi atom çayda evde nasıl yapılır sorusunu cevaplamaya! Atom çayını hazır almışsanız sıcak su ile buluşturup içebilirsiniz. Eğer evde kendiniz atom çayı hazırlamak isterseniz öncelikle malzemeleri hazırlamaya başlamalısınız:

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı yenibahar
  • 2 adet zencefil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 kök havlıcan
  • 1 kaşık toz zerdeçal
  • 5 – 6 yaprak hibisküs
  • 1 kaşık toz Hint cevizi (muskat)

Hazırlanışı:

  • Listede yer alan tüm şifalı malzemeleri, derin bir tencereye ekleyin.
  • Üzerine yaklaşık 2 litre kadar kaynar su dökün ve birkaç dakika kaynatın.
  • Yaklaşık 10 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatıp sıcağının geçmesini bekleyin. Çayınız içime hazır hale gelmiştir.
  • Sıcağını bırakan atom çayını buzdolabında muhafaza edip soğuk olarak da tüketebilirsiniz.

Tarif için: Atom Çayı

Atom Çayı

Atom Çayı Zararları ve Yan Etkileri

Atom çayının zararları sağlıklı ve herhangi bir yiyeceğe alerjisi olmayanlar için yok denebilir. Atom çayında birden fazla baharat yer alır. Eğer bu baharatlardan birine alerjiniz varsa çay sizin için tehlikeli hale gelebilir. Dışarıdan satın aldığınız atom çayının içindekileri inceledikten sonra tüketmeniz önerilir.

Gün içinde çok fazla tüketimde ise mideyi yoracağı için yanma hissi oluşturabilir. Atom çayı günde kaç defa içilir derseniz gün içinde 2 fincandan fazla tüketmemeniz daha sağlıklıdır.

Civanperçemi Çayı Faydaları, Adet Söktürür Mü?

atom çayı nasıl yapılır

Atom Çayını Emziren Anneler İçebilir Mi?

Atom çayının emziren annelere olan faydasını birkaç satır yukarıda ifade ettik. Bu açıklamayı okuyan anneler biraz endişe içinde kalabilir. Faydalı olan bu çay, hassas bir dönem olan emzirme döneminde nasıl içilmelidir diye düşünülebilir.

Atom çayında zararlı herhangi bir madde yer almamaktadır. Emzirme döneminde annelerin mideleri daha hassas olacağı için; 1 fincanı aşmamak kaydıyla tüketmesi önerilir.

Olası bir rahatsızlığı önlemek adına doktorunuza danışıp atom çayını tüketebilirsiniz.

Gül Çayının 10 Harika Faydası, Nasıl Yapılır?

atom çayı içindekiler

Atom Çayı Fiyatı Ne Kadar? Nerede Satılır?

Atom çayını artık hemen hemen tüm marketlerde bulabilirsiniz. Bazı atom çayları poşet halinde satılırken bazıları da minik küpler şeklinde satılmaktadır. Hatta toz halinde de satışa sunulan atom çayları da piyasa da yerin alır. Atom çayı almak istediğinizde internet dükkanlarını ve size en yakın aktarları ziyaret edebilirsiniz. Atom çayı fiyatı ortalama 25 TL’den satılmaktadır.

atom çayı ne işe yarar

Form Çayı Ne Zaman İçilmeli? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

Kırmızı Çayın Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Nasıl Demlenir?

Hibiskus Çayı Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilmeli?

Zayıflama Çayı – Diyetisyenden Detoks Etkili, Yağ Yakan 5 Mucize Tarif

Kış Çayı Faydaları ve İçindekiler Listesi, Zayıflatır Mı? Nasıl Hazırlanır?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Atom Tarifi

Atom

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Atom Tarifi

Atom

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Atom Tarifi

Atom

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Atom Tarifi

Atom

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Atom Tarifi

Atom

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri