En Hızlı Bel İncelten 10 Sağlıklı Çözüm

En Hızlı Bel İncelten 10 Sağlıklı Çözüm Tarifi

Bel İncelten Doğal Beslenme Alışkanlıkları

Sıkı bir karın, sağlam bir vücut ve ince bir bel görüntüsüne ulaşmak her ne kadar meşakkatli bir süreç olsa da doğru adımlar ve süreklilik sağlandığında hayali kurulan fit görünüme kavuşmak aslında çok kolay. Özellikle havaların ısınması ile birlikte hem kilo verme hem de spor yapma isteğinin artması pek çok farklı çözüm önerisini de sunmaktadır.

Sağlıklı bir yaşam hedefiniz varsa ya da aynaya baktığınızda çok daha ince bir bel görüntüsüne kavuşmak istiyorsanız birkaç püf noktası ve doğru tekniklerle çok kısa zamanda bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle spor yaparken zorlananlar ya da spor yapmaktan pek hoşlanmayanlar için kurtarıcı niteliğinde olan bu ipuçları sayesinde siz de bel incelten besinler ile tanışarak günlük hayatınızda bu besinleri rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Denediğim hiçbir yöntem işe yaramıyor diyorsanız bu güne kadar denediklerinizi bir kenara bırakın ve yepyeni bir sayfa açarak hayal ettiğiniz ince bele kavuşun. İşte sizler için hazırladığımız bel incelten yiyecekler ve beslenme alışkanlıkları listesi!

En Hızlı Bel İncelten 10 Sağlıklı Çözüm

1) Güne Mutlaka Kahvaltı ile Başlayın

  • Günün en önemli öğünü olarak nitelendirilen kahvaltı, ister spor yapın ister yapmayın, metabolizmayı dengelemekte oldukça başarılıdır.
  • Yoğun bir iş hayat temposu yaşıyorsanız ya da kahvaltı hazırlamak size zor geliyor ve bu öğünü atlıyorsanız beslenme düzeninizde dengesizlikler oluşabilir.
  • Bu nedenle günün erken saatlerinde vücudun ihtiyaç duyduğu porsiyon miktarı ile hazırlayacağınız kahvaltı hem tüm gün sizi zinde tutacak hem de ekstra öğünleri ortadan kaldıracaktır.
  • Aynı zamanda kahvaltı öğünlerinize tahıllı ya da tam buğday gıdaları takviye ederek yağ oranını azaltıp enerji seviyenizi yükseltebilirsiniz.
kahvaltı

2) Hamur İşlerine Veda Edin

  • Türk mutfağının birbirinden leziz hamur işleri her ne kadar iştah kabartıcı olsa da özellikle bel bölgesinde incelme isteyenlerin kaçınması gereken bir seçenektir.
  • Kızartma, fast food ya da gün içinde sık sık tüketilen hamur işi gıdalar vücutta direkt yağ olarak depolanmakta ve uzun vadede vücutta kalmaktadır.
  • Hamur işinden vazgeçemiyorum ancak düzenli olarak spor yapmama rağmen bel bölgesinde incelme göremiyorum diyenlerdenseniz yapmanız gereken tek şey hamur işi gıdalara veda etmek!
  • Bu sayede vücudun depoladığı yağ oranını azaltabilir, hamur işi ya da işlenmiş gıdaları en aza indirerek lifli gıdalar için daha fazla yer açabilirsiniz.
hamur işi

3) Gün İçinde Şekersiz Yeşil Çay İçin

  • Bel inceltme diyeti konusunda bilgi sahibi olmak isteyenlere önerilen en etkili yöntemlerden birisi yeşil çaydır.
  • Bitki çaylarının vücut için olan faydaları bir yana, yeşil çayın özellikle bel bölgesinde ekstra yağ yakıcı bir etkisi olmaktadır.
  • Vücutta biriken ödemi atmada ve sindirimi kolaylaştırmada önemli rolü olan yeşil çay hem bel hem de göbek bölgesindeki yağ oluşumunu hızlı bir şekilde engellemektedir.
  • Siz de ister gün içerisinde öğünlerinize, isterseniz de diyet listenize yeşil çayı ilave ederek çok kısa bir zaman içerisinde bu mucizevi sonuç ile tanışabilirsiniz.
yeşil çay

4) Porsiyonlarınızı Kontrol Altına Alın

  • Kilo vermek ya da bölgesel incelmek söz konusu olduğunda yapılması gereken ilk şeylerden birisi porsiyonlarda düzenleme yapmaktır.
  • Gün içerisinde düzensiz bir beslenme şekline sahipseniz, gece gelen açlık krizlerini bastırmakta zorlanıyorsanız ya da sofradan aşırı doymuş şekilde kalkıyorsanız yanlış yoldasınız demektir!
  • Hem beslenme rutini hem de düzenli bir spor rutini oluşturmak için öğünlerinizdeki porsiyon miktarını ihtiyaç duyduğunuz kadarı ile sınırlandırmalısınız.
  • Bu sayede vücudun ihtiyaç duyduğu miktardan fazlasını engelleyerek bel ve istediğiniz herhangi bir bölgede daha hızlı incelme sağlayabilirsiniz.
porsiyon kontrolü

5) Yemeklerinizde Acı Tüketin

  • İşte size bel bölgenizdeki yağlardan kurtulmanın en hızlı yolu!
  • Metabolizmayı çalıştırmada oldukça etkili olan acı, gün içerisinde aşırıya kaçmamak şartıyla tüketildiğinde bel bölgesindeki incelmeyi sağlamaktadır.
  • Bel inceltme kürü için farklı tarifler denemeye vakit bulamıyorsanız acı ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir!
  • Aynı zamanda acı tükettiğinizde vücut ısısında artış görülür ve bu sayede daha fazla enerji harcayarak daha hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
acı yemek

6) İşlenmiş Gıdalardan Uzak Durun

  • Hem kilo kaybı yaşamak hem de bölgesel incelme sağlamak isteyenlerin yaptığı en büyük hatalardan birisi doğru bir beslenme rutini oluşturamamaktır.
  • Yoğun iş temposu, uyku düzeninin bozulması ya da öğün atlama gibi nedenler besinlerin çoğu zaman işlenmiş ve hatta çiğ olarak tüketilmesine neden olmaktadır.
  • Sık sık işlenmiş gıdalar tüketiyorsanız, vücudunuz doğru bir sindirim sağlamayacağı için bel bölgesindeki incelme zor olacaktır.
  • Bu nedenle günlük besin ihtiyacınızı karşılarken mümkün olduğunca pişmiş ve işlenmemiş gıdaları tercih edebilir, besinlerden alacağınız oranları dengeleyerek daha sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz.
işlenmiş gıda

7) Bol Bol Su İçin

  • Hem beslenme uzmanlarının hem de spor ile ilgilenenlerin sürekli olarak tavsiye ettiği su, fit bir vücudun anahtarlarından birisidir.
  • Vücudun su ihtiyacının karşılanmaması durumunda artan bölgesel fazlalıklar, ödem ya da şişlikler zamanla kalıcı hale gelmektedir.
  • Bu tarz problemlerle sık sık karşılaşıyorsanız güne başladığınız andan itibaren düzenli aralıklarla su tüketerek kolay yoldan ödem atabilirsiniz.
  • Aynı zamanda su içmeyi alışkanlık haline getirerek bir spor rutini oluşturduğunuzda bel bölgenizdeki fazlalıklardan ve yağ oranından daha hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.
su tüketimi

8) Daha Fazla Yeşillik Tüketin

  • Öğünleri şenlendiren ve renk katan yeşil rengin bel inceltmede etkili olduğunu biliyor muydunuz?
  • Her daim sofraların vazgeçilmezi arasında bulunan salatalar elbette sağlıklı yaşamı seçenlerin vazgeçilmezleri arasındadır.
  • Pek çok yeşil renkli sebzenin hem yağ yakımına hem de göbek ve bel bölgesini şekillendirmeye yardımcı olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir.
  • İster ara öğünlerde, isterseniz akşam yemeklerinde tüketeceğiniz farklı salata tarifleri ile siz de daha sıkı bir bel görüntüsüne kavuşabilir ve aynı zamanda hafif bir alternatif ile sofradan doymuş şekilde kalkabilirsiniz.
yeşillik

9) İyi Yağlara Evet!

  • Diyet yapmak, porsiyon azaltmak ya da spor yapmak demek vücudun ihtiyaç duyduğu gıdaları almaya engel demek değil!
  • İşlenmiş ya da fast food olmadığı sürece her türlü besine ihtiyaç duyan vücut elbette belirli miktarda yağ oranına da ihtiyaç duymaktadır. Ancak bu yağların doymamış yağ asitleri grubunda olması gerekir.
  • Bilinenin aksine sağlıklı ve doğal yağlar bel bölgesini inceltmede rol oynamakta ve vücudun enerji seviyesini arttırmaktadır.
  • Belirlediğiniz sağlıklı yağları öğünlerinize ilave ettiğiniz taktirde doğal yoldan ve vücudun hiçbir eksiği olmadan istediğiniz incelmeye kavuşabileceksiniz.

Doymuş ve Doymamış Yağ Farkı Nedir? Doymamış Yağ İçeren Besinler

doymamış yağ

10) Yavaş Yeyin, Uzun Uzun Çiğneyin

  • Bel bölgesinde kusursuz bir incelme hayali kuruyorsanız öncelikle sorunsuz işleyen bir sindirim sistemine sahip olmanız gerekmektedir.
  • Söz konusu beslenme olduğunda yapılan en büyük yanlışlardan birisi besinleri gerekenden fazla hızlı ve az çiğneyerek tüketmektir.
  • Hızlı yediğinizde ağzınızdan giren hava miktarı artacağı için sindirim sisteminde bazı sorunlar oluşabilir ve aynı zamanda şişkinlik gibi problemler artabilir.
  • Siz de tükettiğiniz besinleri mümkün olduğu kadar fazla çiğneyerek ve aşırı hızlı yemekten kaçınarak neredeyse sorunsuz bir sindirim sistemine sahip olabilirsiniz.
yavaş yemek

Karın Kası Yaparken Ne Yemeli Ne Yememeli?

En Etkili Göbek Eritme Yolları, Hareketleri, Diyeti

Göbek Eriten Kür Tarifleri, Egzersizler, Yiyecek ve İçecekler

Basen Eritme Yöntemleri: Egzersizler, Kür Tarifleri, Bitkisel Çözüm

Karın Egzersizleri: Evde Kısa Sürede Karın Eriten 10 Kolay Hareket

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En Hızlısından Cocostar Pasta Tarifi

En Hızlısından Cocostar Pasta

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Beli Kırık Tarifi

Beli Kırık

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Beli Bükük Tarifi

Beli Bükük

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Beli Kırık Tarifi

Beli Kırık

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En Hızlı Hazırlanan Ekmek (Mayasız) Tarifi

En Hızlı Hazırlanan Ekmek (Mayasız)

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En Hızlı Cevizli Rulo Baklava Tarifi

En Hızlı Cevizli Rulo Baklava

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Şinitzel Tarifi En Hızlısından Videolu

Şinitzel Tarifi En Hızlısından Videolu

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
En Hızlı Pasta Kremalı Kek Tarifi

En Hızlı Pasta Kremalı Kek

6-8 kişilik, 25dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri