Basen Eritme Yöntemleri: Egzersizler, Kür Tarifleri, Bitkisel Çözüm

Basen Eritme Yöntemleri: Egzersizler, Kür Tarifleri, Bitkisel Çözüm Tarifi

İstenmeyen Basenlerden Kurtuluyoruz!

Basen Eriten İpuçları ve Doğal Yöntemler

Yağ hücresi vücut için elzem A,D, E ve K vitamini gibi yağda eriyen vitaminlerin depo yeridir. Vücut ısısının sağlanmasında önemli rol oynayan yağ dokuları aynı zamanda organları dış etkilerden gelen darbelere karşı korur ve bazı hormonları sentezlenmesini sağlar.

Vücuttaki yağ dokusu kadınlarda %25’in erkeklerde ise %30’un üzerinde olduğu zaman obezite, kalp ve damar hastalıkları, eklem hastalıkları, şeker hastalıkları ve kanser hastalıkları için risk oluşturur. Yağ hücreleri bütün hücrelerde vardır ancak bazı bölgelerde daha yoğundur.

Türk kadınlarının en önemli problemlerinden biri olan basen bölgesindeki yağlanma vücudun şekilsiz bir hale gelmesine neden olur. Genetik yatkınlık, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam ve sürekli oturarak çalışma basen bölgesindeki yağlanmanın en önemli sebepleridir.

Peki, basen eritmek için ne yapmalıyız? Bu bölgede gelişen yağlanmayı engellemek için sıkı bir diyet programı ve beslenme programını destekleyen basen egzersizleri uygulanmalıdır. Tek başına diyet ya da tek başına egzersiz programı yetersizdir.

basen eriten yiyecekler

Basen Eritmek İçin Ne Yemeliyiz? Basen Eriten Yiyecekler, Doğal Çaylar

Yağ yakımını artıran bazı besinler bölgesel yağlanmanın giderilmesine yardımcı olur. Basen eritmede etkin olan besinler:

  • Greyfurt: Yüksek oranda C vitamini ve enzim içeren greyfurt, vücuttaki toksin maddelerin dışarı atılmasını sağlayarak metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca vücuttaki fazla suyun dışarı atılmasında da etkin rol oynayan greyfurt posa içeriği açısından da yüksek bir besindir. Kahvaltı ya da ara öğünlerde greyfurt tüketerek basenlerinizi eritebilirsiniz.
  • Yoğurt: yüksek oranda protein ve kalsiyum minerali içeren yoğurt, uzun süre tokluk hissi sağlamasının yanı sıra metabolizma hızını artırarak basenlerdeki yağların eritilmesine yardımcı olur. Özellikle acı biber, tarçın, zencefil ve zerdeçal ile birlikte tüketilen yoğurt iştah kontrolünün sağlanmasında önemli rol oynar.
  • Yumurta: Anne sütüne en yakın kaliteli protein kaynağı olan yumurta, düzenli olarak tüketildiğinde kasların güçlenmesini sağlar. B12, biyotin, kalsiyum içeriği ile dikkat çeken besin uzun süre tokluk hissi sağlar ve bazal metabolizma hızını artırarak basen bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur.
  • Roka: C vitamini, A vitamini, folik asit, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi antioksidan vitamin ve mineral içeren roka kendine has aromasını veren bileşenleri sayesinde başta kanser olmak üzere tüm enfeksiyonların tedavisini destekler. Bazal metabolizma hızını da artırıcı etkiye sahip olan roka kilo vermeye yardımcı olur ve basen bölgesindeki yağlanmayı azaltır.
  • Yağsız Tavuk Eti: Protein içeriği oldukça yüksek olan beyaz tavuk eti, düşük kalorili bir besindir. Uzun süre tokluk hissi sağlayan tavuklu yemekler, kolay sindirilir ve oldukça lezzetlidir. Bazal metabolizma hızını artırarak yağ yakımını artırır ve basen bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur.

Bunlara ek olarak gün içinde basen eritme çayları da tüketilebilir. Özellikle doğal olarak tüketilen yeşil çay, tarçın çayı, zencefil, zerdeçal, funda, sinameki, biberiye gibi çaylarda basen bölgesindeki yağlanmayı önler.

basen eritme hareketleri

Evde Basen Eritme Hareketleri Nasıl Yapılır?

En etkili şekilde basen eritme yolları arasında evde her gün 15 dakika yapabileceğiniz basen egzersizleri yeterlidir.

  1. Hareket: Bir sandalye alarak önünde uzanın ve topuklarınız sandalyenin üzerine gelecek şekilde ayaklarınızı uzatın ve kollarını da iki yana açın. Sağ bacağınızı 90 derecelik bir açıyla yukarı kaldırın ve kalçanızı sıkarak havaya doğru kaldırıp yaklaşık 5 saniye bekleyin. Bu hareketi 20 kez tekrarlayın. Aynı hareketi sol bacağınızla da yapın.
  2. Hareket: Sırt üstü uzanın ve ayak topuklarınız yere gelecek şekilde dizlerini kırın. Bacaklarınızı karnınıza çekip uzatın. Bu hareketi onar kez 3 set halinde yapın.
  3. Hareket: Ayağa kalkın ve ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak ellerinizi kafanızın yanlarına ya da belinize koyun. Kalçalarınızı dışarıya çıkarın ve dizlerinizi kırarak çömelin. 3 set halinde onar kez bu hareketi tekrarlayın
  4. Hareket: Yan bir şekilde yere uzanın ve dirseğinizin üstünde gövdenizi kaldırın bu şekildeyken üstteki ayağınızı kırmadan açıp kapayın. Her iki taraf için hareketi 3 set halinde onar kez tekrarlayın.
  5. Hareket: Emekleme pozisyonunda yere uzanın. Sol ayağınızı geriye doğru düz ve yukarıya uzatın ve geri çekini her iki bacağınız için hareketi 3 set halinde onar kez tekrarlayın.

basen eritme çayları

Basen Eriten Bitkisel Çözüm Önerileri

Vücutta biriken yağın yakılmasında bazı bitkiler önemli rol oynar. Yeşil çay, biberiye, zencefil ve lahana gibi besinler basen eritmek için bitkisel çözüm desteği sağlar.

  • Lahana: Yüksek oranda su içeriğine sahip olan lahana düşük kalorili bir besindir. Özellikle zayıflama diyetlerinin gözde besinleri arasında yer alan lahana, iştah kontrolünü sağlayarak açlık hissini bastırır aynı zamanda toksin maddelerin vücuttan atımını kolaylaştırarak metabolizmayı hızlandırır. Yağ yakımında da oldukça etkili olan lahana ödem atımını sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştırır.
  • Biberiye: Yağ yakıcı özelliği ile dikkat çeken biberiye, bir bardak kaynamış suyun içine bir tutam atılır ve birkaç dakika demlendikten sonra tüketilir. Düzenli olarak aç karnına tüketildiğinde basen bölgesindeki yağların eritilmesine destek olur.
  • Zencefil: İçeriğindeki antioksidan maddeler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren zencefil, sahip olduğu fenol bileşenler ile de yağ yakımını artırır. Yemeklerinizde baharat olarak tüketebileceğiniz gibi 1 bardak sıcak suyun içine birkaç dilim taze zencefil ekleyerek de tüketebilirsiniz.
  • Yeşil Çay: Özellikle ödem atıcı etkisiyle adından söz ettiren yeşil çay içeriğindeki kateşin bileşikler sayesinde vücut metabolizma hızını da artırır ve yağ yakımını hızlandırır. Günde iki fincan yeşil çay tüketimi basen bölgesindeki yağların erimesine yardımcı olur.

basen eritme diyeti

Basen Eritme Diyeti Nasıl Yapılır? Diyet Listesi

Basen eritme diyeti Ender Saraç tarafından da ele alınmıştır. Saraç basen eritme diyetinde hayvansal besinlere daha az yer verilmesi gerektiğini ve daha çok sebze, meyve, tahıl gibi bitkisel kaynaklı besinlerin tüketilmesini önerir. Günde 100 gramın üzerinde olmayacak şekilde yağsız tavuk, et ve balık; 3 su bardağı yarım yağlı süt ya da yoğurt ve 1 yumurta tüketiminin basen yağlarının erimesine yardımcı olduğunu savunmaktadır. Ender Saraç’ın basen eriten diyet listesi:

  • Kahvaltı: 1 haşlanmış yumurta, 1 ince dilim tam buğday ekmeği, 2 yemek kaşığı kuru üzüm ve bol maydanoz
  • Ara: 1 fincan yeşil çay, 1 adet kivi, 1 adet ceviz
  • Öğle Yemeği: Patates hariç tüm sebzeler kullanılarak hazırlanan 6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği, 1 bardak yoğurt, domates ve bir ince dilim tam buğday ekmeği
  • İkindi: 1 fincan tarçınlı zencefil çayı, 2 dilim ananas, 1 adet ceviz
  • Akşam: 100 gram et, tavuk ya da balık, zeytinyağlı mevsim salatası, 1 ince dilim ekmek
  • Gece: 1 su bardağı yarım yağlı süt.

basen eritmek

Basen Eritmek İsteyenler Nelerden Uzak Durmalı?

  • Şeker ve şeker içeren, reçel, bal ve pekmez gibi tüm besinlerden,
  • Börek, çörek, pasta, kurabiye ve kek gibi tüm hamur işlerinden
  • Cips, kraker, bisküvi, çikolata, gofret, fındık, fıstık, ay çekirdeği gibi tüm kuru yemişlerden
  • Gazlı içecekler, hazır meyve suları, soğuk çaylar, alkol
  • Kızartmalar, margarin, tereyağı, tahin, kaymak, krema, mayonez gibi yağlı besinlerden
  • Turşu, salamura gibi aşırı tuzlu besinlerden
  • Sucuk, salam, sosis gibi şarküteri ürünlerinden
  • Hazır soslar, et suyu tabletleri, hazır paketlenmiş ürünlerden
  • Pizza, pide, lahmacun, hamburger gibi fast food gıdalardan
  • Hareketsizlikten kaçınmalı.

basen eritme

Etkili ve Sağlıklı 5 Basen Eriten Kür Tarifi

1) Çok Basit Çok Etkili: Basen ve Göbek Yağlarını Eriten Denenmiş Mucize Kür

Yoğurt, limon, pul biber ve soda kullanılarak hazırlanan kür, özellikle bazen ve göbek yağlarının eritilmesinde mucizevî bir etkiye sahiptir. Aç karnına sabahları tüketilmesi gereken kürün en az 15 gün uygulanmalıdır. Yeterli ve dengeli zayıflama diyeti ve fiziksel aktivite ile desteklendiğinde 15 gün içinde gözle görülür bir değişiklik yaratır. Basen ve Göbek Eriten Mucize Kür

Tarif: Basen ve Göbek Eriten Mucize Kür

2) Maden Suyu ve Yoğurdun Muhteşem Uyumu: Göbek ve Basen Eriten, Kabızlık Gideren İçecek

Maden suyu, yoğurt ve taze nane kullanılarak hazırlanan içecek bağırsak hareketlerini hızlandırarak kabızlık gibi problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Ayrıca metabolizmanın hızlanmasını da destekleyen basen eritme kürü düzenli olarak yatmadan 3-4 saat önce tüketilir. Yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeyi desteklemesinin yanı sıra uykuya dalmayı da kolaylaştırır. Göbek – Basen Eriten, Kabızlık Gideren İçecek

Tarif: Göbek – Basen Eriten, Kabızlık Gideren İçecek

3) Yağları Yakmanın En Lezzetli Yolu: Göbek ve Basen Yağı Eriten Müthiş Kür

Yoğurt, maden suyu, pul biber ve limon suyu kullanılarak hazırlanan kür, geceleri yatmadan önce 1 kâse tüketilir. Bol su ile birlikte tüketilmesi önerilen kürün metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakımını artırıcı etkisi vardır. Düzenli olarak tüketildiğinde özellikle basen ve göbek bölgesindeki yağların erimesine yardımcı olur. Müthiş Göbek ve Basen Yağı Eriten Kür

Tarif: Müthiş Göbek ve Basen Yağı Eriten Kür

4) Yoğurt ve Maden Suyunun Mükemmel Birlikteliği: Basen, Göbek Eriten Ayran ve Maden Suyu Kürü

Maden suyu ve yoğurt kullanılarak hazırlanan kür, gece yatmadan yarım saat önce içildiğinde hem rahat uyumanıza yardımcı olur hem de bazal metabolizma hızını artırarak yağ yakımını destekler. Düzenli olarak tüketilen kür zayıflamanıza yardımcı olur. Ayran ve Maden Suyu Kürü

Tarif: Ayran ve Maden Suyu Kürü

5) Süt ve Toz Tarçınla Kolayca Zayıflayın: Bel ve Basen Eriten Kür

Süt ve tarçın kullanılarak hazırlanan kür, sabahları aç karnına ve akşamları yatmadan önce günde iki kez tüketildiğinde hem kan şekerinin düzenlenmesinde yardımcı olarak insülin direncini kırar hem de metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur. Özellikle basen ve bel bölgesindeki yağlanma için mükemmel bir çözüm sağlayan kür düzenli kullanılmalıdır. Bel ve Basen Eriten Kür

Tarif: Bel ve Basen Eriten Kür

En Etkili Göbek Eritme Yolları, Hareketleri, Diyeti

Zayıflama Hikayeleri, Motivasyonunu Arttıracak 5 Gerçek Tecrübe

Karın Egzersizleri: Evde Kısa Sürede Karın Eritme Etkili 10 Kolay Hareket

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri: Vücudunuza Şekil Verecek 5 Hareket

Bacak İnceltme Hareketleri, Evde 5 Kolay Yöntemle Daha İnce Bacaklar

Kalça Eritme Paket Programı! Hareketleri, Diyeti ve Kür Tarifleri

Plank Hareketi Nedir? Evde Nasıl Yapılır? Faydaları, Ne İşe Yarar?

Squat Nedir? Faydaları, Resimli Squat Hareketleri, Kaç Kalori Yakar?

Evde Kilo Verme Egzersizleri: Hızlı, Kolay ve Etkili! Resimli Anlatım

Yüz Yogası: 6 Hareketle Daha Genç ve Canlı Bir Cilde Ne Dersiniz?

Nefes Egzersizleri: Sizi Anında Sakinleştirecek 6 Nefes Alma Tekniği

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karın Basen Bel Yağlarını Eriten Kür Tarifi

Karın Basen Bel Yağlarını Eriten Kür

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kaşar Eritme Tarifi

Kaşar Eritme

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Benmari Usulü Çikolata Eritme Tarifi

Benmari Usulü Çikolata Eritme

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Karnabahar Kürü Tarifi

Karnabahar Kürü

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
İshal Çözüm Tarifi

İshal Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bitkisel Çaylı Muhallebi Tarifi

Bitkisel Çaylı Muhallebi

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri