Karın Kası Yaparken Ne Yemeli Ne Yememeli?

Karın Kası Yaparken Ne Yemeli Ne Yememeli? Tarifi

Gösterişli Karın Kasları İçin Beslenme Tüyoları

Fazla yağlardan arınmış, sıkı ve fit görünümlü ve aynı zamanda dayanıklı karın kasına kim hayır diyebilir? Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazları arasında bulunan spor, zinde ve ölçülü bir vücuda kavuşmak isteyenler için oldukça faydalıdır.

Gün içerisinde, gün sonunda ya da yoğun tempoya bağlı olarak spor yapmak hem beden hem de ruh gelişimine katkı sağlar. Peki sporu biraz daha artırıp sımsıkı karın kaslarına kavuşmaya ne dersiniz?

Düşük yağ oranı, yüksek protein içeriği ve doğru beslenme sayesinde düzenli bir şekilde spor yapıyorsanız biraz emek vererek istediğiniz kaslı görünüme ulaşmak aslında çok da zor değil. Her ne kadar vücudun diğer bölgelerine oranla karın bölgesinde kas oluşumu sağlamak bir nebze daha zor olsa da, ufak püf noktaları ve düzenli beslenme ile siz de karın kası oluşturabilirsiniz.

Henüz nereden başlayacağınıza dair bir fikriniz yoksa ya da karın kası yapmak için neler yemeliyiz sorusuna ayrıntılı cevaplar arıyorsanız sizin için harika önerilerimiz var! Biraz zaman ve uygulayacağınız bu yöntemler sayesinde ortaya çıkan sonuca çok şaşıracaksınız!

karın kası diyeti

Karın Kası Yapabilmek İçin Ne Yemeli?

1) Yulaf Ezmesi

  • Vücuttaki kas oluşumunun en önemli etmenlerinden birisi protein alımının artmasıyla sağlanmaktadır.
  • Sporcuların ya da kas oranını artırmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği yulaf ezmesi, bir bölgede kas oluşumu sağlamanın ilk adımları arasındadır.
  • Vücudun ihtiyaç duyduğu proteini %30 ila %40 civarında artmasını sağlayan yulaf, aynı zamanda sindirim sistemi için de oldukça faydalıdır.
  • Karın kası beslenme programınıza yulaf ekleyerek hem egzersiz sırasında kaybettiğiniz enerjiyi dengeleyebilir hem de tok tutan sağlıklı öğünler geçirebilirsiniz.

Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir, Pişirilir? Sağlıklı ve Kolay 8 Diyet Tarif

yulaf

2) Yumurta

  • Vücudun tıpkı proteine ihtiyaç duyması kadar yeterli kalsiyumu alması da, sıkı bir vücut için gereken şartlar arasındadır.
  • Özellikle diyetisyenler tarafından fazlasıyla önerilen yumurta elbette karın kası oluşturmak isteyenler için tam bir kalsiyum kaynağıdır.
  • Sabah kahvaltılarda tüketeceğiniz haşlanmış yumurta sayesinde uzun süreli tokluk hissi oluşturabilir ve vücudunuza enerji depolayabilirsiniz.
  • Ancak her besinde olduğu gibi yumurta tüketirken de aşırıya kaçmamakta fayda var.

Gezen Tavuk Yumurtası Faydaları, Besin Değerleri ve Vitaminli Tarifler

yumurta

3) Elma

  • Eğer kaslı bir karın bölgesi hayal ediyorsanız vücudun fazla yağlardan arınması gerektiğini biliyorsunuz demektir.
  • Kilo vermek, diyet yapmak ya da düzenli spor sayesinde kısa bir sürede fazla yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.
  • Ancak karın kası yapmanın en önemli kuralı vücudun belirli bir yağ oranında sabit kalmasını sağlamaktır.
  • İşte bu nedenle ara öğünlerinize elmayı ekleyerek hem vücudun enerjisi yükseltebilir hem de düşük kalorisi sayesinde yağ oranında dengeyi sağlayabilirsiniz.

Elmanın Faydaları Nelerdir? Kimse Evinden Eksi Etmeyecek

elma

4) Fıstık Ezmesi

  • Fıstık ezmesinin karın kası için harika bir seçim olduğunu biliyor muydunuz?
  • Sağlıklı bir yaşam için diyet programları uygulamak bazen zorlayıcı olabiliyor.
  • Hem diyet hem sporu bir arada götürüyorsanız; fakat açlık hissine dur diyemiyorsanız fıstık ezmesi tam size göre!
  • Yüksek doyurucu gücü ve içeriğindeki sağlıklı yağlar sayesinde rahatlıkla tüketebileceğiniz fıstık ezmesi, açlık krizlerini ortadan kaldırır ve vücudun ihtiyaç duyduğu iyi yağ oranını dengede tutar.

Fıstık Ezmesi Kalori ve Besin Değeri, Faydaları, Kilo Aldırır Mı?

fıstık ezmesi

5) Badem

  • Karın kası oluşturmak için uygun bir yemek programı oluşturdunuz; ancak ara öğünler için henüz bir fikriniz yoksa badem tam size göre!
  • İçeriğindeki kaliteli proteinler ve zengin yağ oranı sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlayan badem çoğu zaman tek başına bile yeterli olmaktadır.
  • Aynı zamanda bademin lif oranının yüksek olması, bağırsak hareketlerini artırır ve metabolizmaya olumlu etki eder.
  • İster spor öncesinde, ister spor sonrasında ya da gün içerisinde aşırıya kaçmamak şartı ile tüketeceğiniz badem sayesinde siz de eksiksiz bir beslenme programı oluşturabilirsiniz.

Bademin Faydaları Nelerdir?

badem

Karın Kası Yaparken Hangi Besinleri Yememeli?

1) Fast Food

  • Aynaya baktığınızda fit bir vücut görmek istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey fast food tarzı gıdaları hayatınızdan çıkarmak!
  • Çoğu zaman içeriğinde ne olduğu dahi bilinmeyen bu gıdalar, hem hazırlanma koşulları hem de zararlı yağ barındırması nedeniyle vücut için fazlasıyla zararlı olmaktadır.
  • Aynı zamanda hiçbir besin değeri bulunmayan bu gıdaları tükettiğinizde zamanla vücudun zararlı yağ oranı artacak ve özellikle karın ve bel bölgenizde yağlanma meydana gelecektir.
  • Karın kası oluşturmak için hem hevesiniz hem de zamanının varsa fast food tarzı gıdaları tüketmekten kaçınarak güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

Hangi Hamburger Kaç Kalori? Hamburger Menü Kaç Kalori?

fast food

2) Patates

  • Bir patates tutkunuysanız ve karın kası oluşturmak istiyorsanız size üzücü bir haberimiz var.
  • En çok kilo aldıran gıdalar arasında bulunan patates, karın ve bel bölgesinde fazla yağlanmaya sebep olmaktadır.
  • Özellikle karın kası oluşturmak için spor programı uyguluyorsanız yapacağınız ilk yanlış spor sonrasında patates tüketmek olacaktır.
  • Siz de hem kilo kontrolü yapmak hem de karın bölgesindeki yağlanmayı en aza indirgemek için patatesi mümkün olduğunca az tüketebilirsiniz.

Patates Kaç Kaç Kalori? Salatası, Yemeği, Böreği, Püresi Kaç Kalori?

patates

3) Donmuş Gıdalar

  • Tıpkı fast food tarzı işlenmiş besinler gibi vücut için zararlı olan donmuş gıdalar, içerdikleri trans yağ oranı ile çoğu zaman tehdit oluşturmaktadır.
  • Hali hazırda düzenli bir beslenme rutininiz yoksa ve sık sık işlenmiş gıdalar tercih ediyorsanız vücudunuzdaki kas- yağ oranı da büyük ölçüde bozulmaya uğrayacaktır.
  • Eğer dümdüz bir karın hayali kuruyorsanız donmuş tatlılardan, donmuş ana yemeklerden ya da fırın ürünlerinden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Bu sayede beslenme alışkanlığınızı büyük oranda değiştirerek daha sağlıklı bir vücuda kavuşabileceksiniz.
dondurulmuş gıdalar

4) Şeker Miktarı Yüksek Abur Cuburlar

  • Gün içerisinde çok uzun süreler spor yapıyor ancak spor sonrasındaki açlık hissini abur cubur ile bastırıyorsanız, üzgünüz, yanlış yoldasınız!
  • Yağ ve fazlasıyla şeker barındıran abur cuburların en önemli özelliği vücuttan belirli bir süre boyunca atılamamasıdır.
  • Bu da zamanla vücuttaki şeker miktarının yükselmesi ve aynı zamanda karın ve bel bölgesinde yağlanmanın artması anlamına gelir.
  • Siz de abur cuburu hayatınızdan tamamen çıkartarak doğru bir spor programı oluşturabilirsiniz. Eğer yine de abur cuburdan vazgeçmem diyenlerdenseniz şeker oranı daha düşük, kalori olarak sınırlandırılmış enerji barları tercih edebilirsiniz.

Şekerin Zararları – Acilen Bırakmanız İçin 23 Neden

abur cubur

5) Kırmızı Et

  • Tam bir protein kaynağı olan et karın kası için engel değil diyorsanız yanılıyorsunuz!
  • Vücudun bir bölgesinde kas oluşumu sağlamak için yapılacak ilk şey daha az yağlı, çok fazla işlenmemiş ve daha sağlıklı besinler tüketmektir.
  • Çok fazla et tüketiyorsanız ya da etlerinizi sıklıkla çok pişmiş ve işlem görmüş bir şekilde tercih ediyorsanız bir süre sonra hem kilonuzda hem de karın bölgenizdeki yağlanmada artış olduğunu göreceksiniz.
  • İşte bu durumu ortadan kaldırmak istiyorsanız, az yağlı et tüketebilir ya da diyet programınıza et yerine yine az yağlı tavuk ilave ederek karın kası oluşumuna katkı sağlayabilirsiniz.

Et Kaç Kalori? Pişirme Çeşitlerine Göre Et Yemekleri Kalori Değerleri

kırmızı et

Kas Ağrısı Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Protein Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? 3 Günlük Protein Diyeti Listesi

Sporcu Beslenmesi – Diyetisyen Onaylı En İyi Fit Beslenme Programı

Protein İçeren Besinler Listesi – Yüksek Protein Kaynağı 13 Yiyecek

Kas Yapmak İsteyenler İçin En Etkili 12 Yiyecek, Beslenme Tüyoları

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye) Tarifi

Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye)

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ne Bulduysam Keki Tarifi

Ne Bulduysam Keki

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Akıtma (Krepte Neymiş) Tarifi

Akıtma (Krepte Neymiş)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri