Burdur’da Ne Yenir? 11 Meşhur Lezzet Durağı

Burdur’da Ne Yenir? 11 Meşhur Lezzet Durağı Tarifi

Burdur Seyahatinizi Taçlandıracak Rehber

Türkiye’nin her bir köşesi farklı lezzetli yemeklerle ve kültürel miraslarla doludur. Sizler için bu eşsiz köşelerden Burdur’u seçtik. Göller Yöresi’nin nadide yerlerinden biri olan Burdur, Türkiye’nin en geniş göllerinden birine de ev sahipliği yapmaktadır. Bu göl Burdur Gölü’dür ve ülkemizde bulunan pek çok göz kamaştıran kuş türünün yaşam alanıdır.

Doğaseverlerin ve doğa fotoğrafçılarının sık sık ziyaret ettiği Burdur’a gezi sırası neden sizde olmasın? Hadi, sıradaki tatil planınızı Burdur için yapın ve sizleri bekleyen sürprizleri görmek için bir an önce yola çıkın!

Burdur yemek ve görülmesi gereken yerler konusunda oldukça zengin. Yolunuz Burdur’a düştüğünde Burdur’da nerede yemek yenir diye telaşa girmemeniz adına sizlere rehber bir yazı hazırladık. Bu rehber yazımız sayesinde, Burdur meşhur yemekleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Burdur nesi meşhur dediğinizde aklınıza sadece Türkiye’nin Maldivler’i Salda Gölü gelmesin. Salda Gölü’nün de ötesinde Burdur’un güzellikleriyle tanışmak için öncelikle bu yazımızı inceleyebilirsiniz. Bakın sizi Burdur’da neler bekliyor olacak?

burdur'da ne yenir

Burdur’da Ne Yenir? 11 Meşhur Lezzet Durağı

1) Bizim Şişçi

Burdur’da şiş nerede yenir sorularının leziz yanıtlarından biri Bizim Şişçi’dir. Bu mekanda sizlere sunulan meşhur şişler, yumuşacık tereyağlı pidelerle beraber iştahları kabartacak. Burdur’un ünlü yemeklerinden şişi tam yerinde yemek isterseniz Bizim Şişçi’ye uğrayabilirsiniz. Bu noktada sizi bekleyen leziz menüler yer alıyor. üstelik çok uygun rakamlara!

Adres: Özgür Mahallesi Mehmet Akif Caddesi No: 12 Gazi Caddesi, Burdur

İletişim: 0248 233 29 33

bizim şişçi burdur

2) Kahyaoğlu Pide ve Kebap Salonu

Lezzetli Burdur lokantalar listesinde yerini alan Kahyaoğlu Pide ve Kebap Salonu, nefis seçenekleriyle gözleri ve damakları kamaştıracak. Burdur’un yöresel yemeklerinden biri olan Burdur şişi unutulmaz bir tatta denemek isterseniz, muhakkak uğramalısınız. Yemek sonrasında kaymaklı kadayıfı denemeyi de unutmayınız!

Adres: Namık Kemal Caddesi, 15 Burç Burdur

İletişim: 0248 233 68 13

kahyaoğlu pide burdur

3) Toros Aile Lokantası

Burdur’da birbirinden özenli ve nefis et yemeklerini bulabileceğiniz, aynı zamanda pide çeşitleriyle de masanızı lezzetlendirebileceğiniz bir mekan var. Toros Aile Lokantası hem Burdur şiş hem de ev yemekleri ile kendinden söz ettiriyor. Kendi evinizde olduğunuzu hissettirecek samimi bir lokanta aradığınızda Toros Aile Lokantası’nı tercih edebilirsiniz.

Adres: Konak Mahallesi, Oğuz Sokak No: 9 Burdur

İletişim: 0248 233 57 52

toros aile lokantası burdur

4) Altay Pide ve Kebap Salonu

Burdur’da ekonomik rakamlarla çıtır pideleri sunan bir yer arıyorsanız sizi Altay Pide ve Kebap Salonu’na davet ediyoruz. Burada yediğiniz pidelerin lezzetini belki de daha önce hiçbir yerde almadınız. Lahmacun ve pide alanında gündeme gelen, Burdur’da pek çok kişi tarafından sevilen Altay Pide ve Kebap Salonu sizleri de salonunda görmek istiyor.

Adres: Burç Mahallesi Hükümet Caddesi No: 6/A Burdur

İletişim: 0248 234 28 66

altay pide burdur

5) Sahra Kahvaltı & Kahve Evi

Burdur kahvaltı mekanı arayanlara güne güzel ve doymuş şekilde başlayabileceğiniz bir adres önereceğiz. Sahra Kahvaltı ve Kahve Evi, serpme kahvaltı menüsüyle pek çok kişiyi şenlendirecek. Sıcak ve soğuk kahvaltılık ürünlerle donatılan masanızda, taze demini almış çayınız da yer aldığında kahvaltının tadına doyacaksınız.

Adres: Bahçelievler, Şht. Kalmaz Caddesi 11/A, Burdur

İletişim: 0537 575 04 15

sahra kahvaltı evi burdur

6) Şişçi Kadir

Eğer Burdur’a meşhur şiş yemek için gelecekseniz uğramanız gereken adreslerden biri de Şişçi Kadir olacak. Fiyat ve kalite dengesini kuran, servisi ile konuklarını memnun eden, lezzetiyle kendine hayran bırakan Şişçi Kadir Burdur’da olan herkesi bekliyor. Kaliteli etle hazırlanan Burdur Şiş, Şişçi Kadir’de yenir diyenlerin çağrısına kulak verin ve siz de bu lezzeti deneyin!

Adres: Özgür Cümbüşlü Caddesi. No: 35, Akdeniz Bölgesi, Burdur

İletişim: 0248 212 47 20

şişçi kadir burdur

7) Hanımeli Ev Yemekleri

Burdur’da öğrencilerin ve pek çok kişinin anne eli değmiş lezzetindeki yemeklerle buluştuğu Hanımeli Ev Yemekleri, birbirinden lezzetli menüler sunuyor. Uygun fiyatlar, doyurucu servisler ve samimi bir ortam sizi Hanımeli Ev Yemekleri’nde karşılayacak. Burdur’dan yolunuz geçtiğinizde, ev yemekleri yapan bir durak ararsanız aklınıza hemen Hanımeli Ev Yemekleri gelebilir!

Adres: Çeşmedamı, Eski Demirciler Caddesi No: 13, Burdur

İletişim: 0553 001 15 10

hanımeli ev yemekleri burdur

8) Uludağ Pide ve Kebap Salonu

Burdur’da çok yaygın olan pide ve kebap salonlarına Uludağ Pide ve Kebap Salonu da eklendi. Buraya gelenler özellikle karışık pideyi çok seviyor. Pide tercih etmeyenler için ise Burdur şiş de lezzetli şekilde menüsünde yerini alıyor. Acıktığınız anda Burdur’da uğramanızı önerdiğimiz bir mekan da Uludağ Pide ve Kebap Salonu olacak!

Adres: Yeni Sanayi, Burdur

İletişim: 0248 252 85 19

uludağ pide kebap salonu burdur

9) Beyzade Restoran

Burdur’da olanlar için Burdur sokaklarını iştah açan kokuyla donatan bir mekan olduğunu ilan edelim. Beyzade Restoran, kalabalık davetlerin ve öğle yemeklerinin nefis geçeceği restoranlardan biri. İskender, Burdur şiş, pide ve lahmacun çeşitleri birbirinden lezzetli mezeler sizinde sofranızda yer alabilir. Geç kalmadan deneyebilirsiniz!

Adres: Çeşmedamı, Kahya Sokak No: 9, Burdur

İletişim: 0248 234 60 61

beyzade restoran burdur

10) Şişçi Mücahit

Burdur’un şişi meşhur olur da bu lezzetli yemeği yapan yerler biter mi? Şimdi de sizlere Şişçi Mücahit’i tavsiye ediyoruz. Şişçi Mücahit, Burdur’da otogara çok yakın bir konumda yerini alıyor. Burdur şiş hasretiyle yanıp tutuşan kişiler otobüsten indiği anda bu lezzete kavuşacak. Pide türlerini denemeyi de unutmayın!

Adres: 2 Sokak, Küçük sanayi sitesi D: No 21, Burdur

İletişim: 0248 234 29 29

şişçi mücahit burdur

11) Takıl Kahvaltı & Kahve Evi

Burdur’da cıvıl cıvıl bir mekan daha sizi bekliyor. Takıl Kahvaltı ve Kahve Evi, günün her anında sizi mutlu etmek için kapılarını açık tutuyor. Birbirinden lezzetli tatlı ve içecekleriyle masalara renk katan Takıl Kahvaltı ve Kahve Evi, nezih mekanıyla da göz kamaştırıyor. Burdur’da telaşlarınıza kısa bir mola vermek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz.

Adres: Bahçelievler, Şht. Kalmaz Caddesi No: 45, Burdur

İletişim: 0546 896 88 09

takıl kahvaltı evi

Yöresel Burdur Yemekleri – Neyi Meşhur?

Zengin bir yelpazeye sahip olan Burdur mutfağı, sizlere birbirinden lezzetli yöresel yemekleri tatma imkanı veriyor. Eğer yolunuz bir zaman Burdur’dan geçerse listedeki yemekleri mutlaka tatmalısınız!

  • Testi Kebabı
  • Kabak Helvası
  • Burdur Şişi
  • Peynirli Pide
  • Kömbe
  • Ceviz Ezmesi
  • Burdur Muhallebisi
  • Mürdümek Aşı
  • Mısır Böreği
  • Gazel Böreği
  • Dirmil Kebabı
  • Teneke Kebabı
  • Erikli Et
  • İncir Dolması
  • Demir Tatlısı

Burdur Bucağın Meşhur Tavuklu Düğün Çorbası

Burdur Bucağın Meşhur Tavuklu Düğün Çorbası

Burdur Gezilecek Yerler – Aktivite Tavsiyeleri

Burdur’a geldiğinizde görebileceğiniz tarihi ve doğal güzellikler, sizlere unutulmaz Burdur hatırası yaşatacak. Bol bol fotoğraf çekebileceğiniz, izlerken hayrete düşeceğiniz Burdur’un gezilecek yerlerini sizlere liste olarak sunalım. Burdur’u zaman kaybetmeden ve doya doya gezmek için bu listeden yola çıkabilirsiniz!

  • Salda Gölü
  • Burdur Gölü
  • Bakibey Konağı
  • Ulu Cami
  • Burdur Arkeoloji Müzesi
  • Pirkulzade Medresesi
  • Lavanta Deresi
  • Sagalassos Antik Kenti
  • Karacaören Barajı
  • İnsuyu Mağarası
  • Salda Kayak Merkezi
  • Susuz Kervansarayı
  • Kibrya Antik Kenti
  • İncir Han

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Salda Gölü’nde Nerede Ne Yenir? En İyi Tavsiyeler

Aydın’da Ne Yenir, Neyi Meşhur? En İyi 7 Restoran

Denizli’de Ne Yenir? En Meşhur 10 Yöresel Restoran

Isparta’da Ne Yenir? Ağzınıza Layık 10 Meşhur Lezzet Durağı

Afyon’da Ne Yenir? Tadı Damağınızda Kalacak 10 Lezzet Durağı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Lezzet Durağı Kurabiye Tarifi

Lezzet Durağı Kurabiye

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bursa’nın Meşhur Lezzeti İnegöl Köfte Tarifi

Bursa’nın Meşhur Lezzeti İnegöl Köfte

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Meşhur Bursa Süt Helvası Tarifi

Meşhur Bursa Süt Helvası

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Meşhur Bursa Süt Helvası Tarifi

Meşhur Bursa Süt Helvası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Meşhur Bursa Süt Helvası Tarifi

Meşhur Bursa Süt Helvası

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Cantık (Bursa nın Meşhur Pidesi) Tarifi

Cantık (Bursa nın Meşhur Pidesi)

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Bursa'nın Meşhur Süt Helvası Tarifi

Bursa'nın Meşhur Süt Helvası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri