Fıstık Ezmesi Kalori ve Besin Değeri, Faydaları, Kilo Aldırır Mı?

Fıstık Ezmesi Kalori ve Besin Değeri, Faydaları, Kilo Aldırır Mı? Tarifi

Enerji Deposu Enfes Krem Fıstık!

Lezzetiyle gönüllerde taht kurmuş fıstık ezmesini evde de rahatlıkla yapabilirsiniz. Enerji kaynağı olarak göz dolduracak ev yapımı fıstık ezmesi hem sofradaki hem de buzdolabındaki yerini uzun süre koruyacaktır. Bu önemli gıdayı sadece ekmek üzerine sürmekle yetinmeyip, tatlı tariflerinin de vazgeçilmezi haline getirebilirsiniz. Kendine has bir aroması olan fıstık ezmesini evinizde bolca yapıp, konuklarınıza da ikram edebilirsiniz.

Fıstık ezmesi, enerji ve protein açısından zengin bir besindir. Lezzetini yer fıstığına borçlu olan krem fıstığı evde de basit biçimde hazırlayabilirsiniz. Zengin fıstık ezmesi içeriği, sahip olduğu birçok vitamin ve mineral ile göz doldurmaktadır. Karbonhidrat ve yağ içerdiğinden dikkatli ve ölçülü tüketilmesinde fayda vardır.

İçine eklenen bazı malzemeler ile zenginleşen fıstık ezmesi çeşitleri, kahvaltılardan kurabiye tariflerine kadar birçok alanda kendisine yer bulabilmektedir. Tariflere pekmez, kakao ya da vanilya katılarak farklı tatlar elde edebilmek mümkündür.

Doğal Fıstık Ezmesi Tarifi

yer fıstığı ezmesi

Fıstık Ezmesi Kalori ve Besin Değerleri Nedir?

  • Enerji vermesi ile tanınan fıstık ezmesinin kalorisi de biraz yüksektir. 100 gram fıstık ezmesi kalori olarak yaklaşık 588 kcal içermektedir.
  • Fıstık ezmesi protein değeri açısından oldukça ideal bir besindir. 100 gramında ortalama 25 gram protein bulunabilmektedir.
  • Yağ oranı da yüksek olan fıstık ezmesi, dikkatli bir şekilde tüketilmelidir.
  • Fıstık ezmesi, enerji deposu olmasının yanı sıra vitamin ve mineraller de barındırmaktadır. İçerisinde B6 vitamini ve bol miktarda potasyum bulunur.
  • Fıstık ezmesi, sağlık açısından faydaları bulunan kalsiyum, sodyum ve demir gibi minerallere de sahiptir.
  • Özellikle soğuk günlerde vücudun enerji ihtiyacını karşılamaya destek olacak bir kahvaltılıktır.
  • Yüksek besin değeri sayesinde de sporcuların tercih ettiği özellikte bir besindir.

Kalori Nedir? 7 Soruda Diyetisyen Bilgileri

Fıstık Ezmesi Faydaları Nelerdir?

  • Fıstık ezmesi protein ihtiyacının ideal bir şekilde karşılanması açısından oldukça iyi bir kaynaktır.
  • Fıstık ezmesinde bulunan E vitamini, antioksidan etkisiyle bilinmektedir. Bu nedenle bağışıklık sistemi için yaralı bir besindir. Ev yapımı fıstık ezmesi içinde bulunan bal da vücut direncine katkı sunacaktır.
  • Fıstık ezmesi faydaları arasında en çok dikkat çeken, enerji kaynağı olmasıdır. Soğuk günlerde enerji vereceğinden tercih edilebilmektedir.
  • Lif içerdiği için sindirim sistemine fayda sağlar.
  • Fıstık ezmesi de her gıda gibi kararında yenmelidir. Aksi halde istenmeyen sonuçlar doğurabilir.
  • Fıstık ezmesi ishal yapar mı ya da fıstık ezmesi sivilce yapar mı gibi soruların cevaplarını almak için bir doktora görünüp muayene olmak gereklidir.
  • Fıstık ezmesi alerjisi oldukça ciddi sonuçlar ortaya çıkarabilen bir problemdir. Özellikle yer fıstığı alerjisi yoğun rastlanan bir gıda alerjisi türüdür.
  • Alerji ya da diğer olumsuz etkilerle karşılaşmamak için fıstık ezmesi yemeden önce doktora danışılmalıdır.

Fıstık Ezmesi Kilo Aldırır Mı?

  • Fıstık ezmesi zayıflama amacında olanlar için pek ideal bir besin türü değildir.
  • İçerisinde bulunan yağ ve karbonhidrat nedeniyle kontrolsüz bir şekilde tüketildiğinde kilo aldırabilmektedir. Bu nedenle fıstık ezmesi diyet yapanlar tarafından çok fazla tercih edilmemektedir.
  • Fıstık ezmesi spor yapanların ihtiyacı olan proteine ulaşmalarında da iyi bir yardımcı haline gelecektir.
  • İçeriğindeki yağa rağmen güçlü bir protein kaynağı olan fıstık ezmesi vücut geliştirme meraklıları tarafından yardımcı bir besin olarak kullanılabilmektedir.
  • Fıstık ezmesi kas yapar mı sorusuna cevap vermek gerekirse tek başına hiçbir besinin kas yapmayacağını belirtmek önemlidir.
  • Vücut geliştirme benzeri süreçlerde, doktorlar tarafından önerilen şekillerde egzersiz ve beslenme planları oluşturulmalıdır.

Fıstık Ezmesi Nasıl Yenir?

  • Fıstık ezmesi ne zaman yenir sorusunun cevabı damak zevkine göre değişse de genellikle kahvaltılarda tüketilmektedir.
  • Fıstık ezmesi ne ile yenir diye soranlar: bu lezzetli besini çay, kahve ve süt gibi içeceklerle birlikte tercih edebilir. Fıstık ezmesini bir dilim ekmeğe sürerek afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Fıstık ezmesi kurabiye, kek ve birçok farklı tatlı çeşidi içinde de sıklıkla kullanılabilmektedir. Fıstık ezmesi özgün aroması ve kıvamı ile tatlı tariflerine hoş bir lezzet ve görsellik katacaktır.

En Beğenilen Nefis Fıstık Ezmeli 8 Tarif

  • Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır? Fıstık ezmesi, baklagiller familyasından olan yer fıstığı ile yapılan bir yiyecektir. Yer fıstığı protein açısından oldukça zengin bir gıdadır.
  • Yer fıstığının püre haline getirilip içine çeşitli ilaveler yapılmasıyla elde edilen fıstık ezmesi, kahvaltılık olarak ya da tatlı tariflerinde kullanılabilmektedir.
  • Fıstık ezmesi organik olması isteniyorsa, fıstığından balına kadar tüm malzemelerin organik şekilde elde edilmesi gerekmektedir.
  • Fıstık ezmesi şekersiz olsun isteyenler de tarifleri, bal benzeri tatlı malzemeleri eklemeden hazırlayabilirler.
  • Fıstık ezmesinin yapılış süreci ise oldukça kolaydır.
  • İşleme yer fıstıklarını kabuklardan ayırmakla başlanabilir. Ardından, yeterli miktarda kavrulan yer fıstıkları bir kaseye alınır. Burada bal ve çok az tuz ile birlikte püre haline gelinceye kadar tercihen mutfak robotu benzeri bir elektronik alet yardımıyla karıştırılmalıdır.
  • Fıstık ezmesi yağı salana kadar bu işlemi devam ettirmek yararlı olacaktır. Bazı tariflere pekmez ve sıvı yağ da ilave edilebilmektedir.

1) Kahvaltıların Ev Yapımı Gözdesi

Evde kendiniz yapacağınız fıstık ezmesi sayesinde, sürekli elinizin altında olacak ideal bir kahvaltılığa sahip olabilirsiniz. Pratik bir biçimde hazırlanabilen tarif ile güne iyi bir şekilde başlamak mümkün hale gelecektir.

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi

2) Lezzetin Ekmeğe Sürülebilen Hali

Hem lezzetli hem de gün içindeki enerji ihtiyacınıza cevap verecek bir atıştırmalık arıyorsanız bu tarif gereksinimlerinizi karşılayacaktır. Nefis ev işi fıstık ezmesini ekmeklere sürerek tüketebilirsiniz.

Ev Yapımı Enerji Deposu Fıstık Ezmesi

Enerji Deposu Fıstık Ezmesi Tarifi

3) Çay Keyfinize Eşlik Edecek Fıstık Tadı

Çay ya da süt içerken onlara eşlik edecek güzel bir ev yapımı fıstık ezmesi sofranızın tamamlayıcısı olur. Ana öğünler haricinde de enerji verici gıdalar almak istediğinizde fıstık ezmesi yardımınıza koşacaktır.

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

4) Enerji Kaynağı Atıştırmalıkların Mezesi

Pratik bir şekilde hazırlanmasıyla göz dolduran fıstık ezmesi tarifi, kahvaltı masalarının vazgeçilmezi olacaktır. Enerji veren yapısıyla dikkat çeken fıstık ezmesi, yüksek besin değerine sahip olmasıyla da bilinir.

Fıstık Ezmesi

Fıstık Ezmesi Tarifi

5) İkramların Vazgeçilmezi Olacak Mini Kekler

Fıstık ezmesini sadece ekmeğe sürerek ya da kahvaltıda değil çeşitli hamur işi tariflerinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mini keklere katacağınız fıstık ezmesi sayesinde, lezzetlerini üst seviyeye çıkarabilmeniz kolaylaşacaktır.

Bisküvi Dolgulu Fıstık Ezmeli Mini Kekler

Fıstık Ezmeli Mini Kekler

6) Fıstık Ezmesiyle Taçlanan Kurabiye Lezzeti

Herkes tarafından zevkle tüketilen kurabiyeler fıstık ezmesi tadıyla bambaşka bir hale gelebilir. Fıstık ezmesi kurabiye ile birleştiğinde ortaya çıkacak aroma sayesinde konuklarınızı etkileyebilirsiniz.

Fıstık Ezmeli Kurabiye

Fıstık Ezmeli Kurabiye

7) Sufleye Fıstık Ezmesi Dokunuşu

Sevdikleriniz için hazırlayacağınız suflelere farklı bir lezzet katmak içim fıstık ezmesini tercihe edebilirsiniz. Fıstık ezmeli sufle tarifi ile misafirleriniz için hoş bir sunum ortaya çıkarabilirsiniz.

Fıstık Ezmeli Sufle

Fıstık Ezmeli Sufle

8) Farklı Tatlar Denemek İsteyenler İçin İdeal

Fıstık ezmeli oreo pastacıkları ile tam bir tatlı doyumuna ulaşmanız garanti :) Diyettekiler uzak dursun kalan sağlar bizimdir! Fıstık Ezmeli Oreo Mini Pasta

Fıstık Ezmeli Oreo Mini Pasta

Fıstık Ezmesi ile Lezzetini Uçuran 10 Süper Tarif

Tuzlu Fıstık Kaç Kalori? Kilo Yapar Mı? Besin Değeri ve Faydası

Badem Ezmesi Kalori ve Besin Değeri, Faydaları, Nasıl Yapılır?

Fındık Ezmesi Kalori ve Besin Değeri, Faydası

Fıstık ezmesi ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Fıstık Ezmesi Tarifi

Fıstık Ezmesi

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Fıstık Ezmesi Tarifi

Fıstık Ezmesi

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Fıstık Ezmesi Tarifi

Fıstık Ezmesi

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Karışık Fıstık Ezmesi Tarifi

Karışık Fıstık Ezmesi

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Elmalı Fıstık Ezmesi Tarifi

Elmalı Fıstık Ezmesi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bitter Çikolatalı Fıstık Ezmesi Tarifi

Bitter Çikolatalı Fıstık Ezmesi

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Fıstık Ezmesi Dolgulu Kurabiye Tarifi

Fıstık Ezmesi Dolgulu Kurabiye

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri