Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? Tarifi

Göz Altı Morlukları İçin Evde Pratik Maskeler

Gözler, kalbin aynasıdır derler. Mutluluk, hüzün, acı, keder gibi birçok duyguyu yansıtan gözler yüze ifade katarlar ve iletişimin en güçlü araçlarından biri olarak kabul edilirler. Gözler bu kadar önemliyken, yüze yorgun bir ifade katan göz altı morlukları birçok kişinin şikayet ettiği durumlardan biri haline gelir.

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

  • Salatalık
  • Patates
  • Yeşil Çay
  • Üzüm Çekirdeği Yağı
  • Gül Suyu
  • Aloe Vera
göz altı morluklarına ne iyi gelir

Göz altı morluklarının oluşumu kimi zaman genetik sebeplere kimi zaman yaşam tarzına bağlanır. Göz altı morluklarının görünümü kozmetik ürünler ve bazı tıbbi uygulamalarla azaltılabilir. Bu yazıda göz altı morlukları neden olur, göz altı morluklarına ne iyi gelir gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

göz altı morlukları nasıl geçer

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Birçok hafif problem gibi göz altı morlukları evde çözüm bulabileceğiniz sorunlardan biri. Mutfağınızdan elde edeceğiniz doğal yöntemlerle, göz altı morluklarınızın görünümünü bir nebze de olsa azaltabilirsiniz. İşte göz altı morlukları için deneyebileceğiniz birkaç doğal içerik:

1) Salatalık

Göz altı morluklarına ne iyi gelir diye sorulduğunda akla ilk gelen besinlerden biri salatalıktır. İçeriği ile cilt renginin açılmasını sağlayan salatalığı, haftalık cilt bakımı rutininize ekleyerek göz altı morluklarınızı hafifletebilirsiniz. Bu yöntem için, sulu olduğuna emin olduğunuz bir salatalığı bir süre buzdolabında bekletin ve daha sonra kabuklarını kesmeden, dilimleyerek göz altlarınıza yerleştirin. Salatalık göz altı morluklarının yanı sıra, göz çevresindeki şişliklerin giderilmesinde de etkilidir.

İlginizi çekebilir: Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır? Cildinizi Yenileyecek 4 Doğal Formül

salatalık

2) Patates

Göz altı morlukları patates ile de giderilebilir. Göz altı morluklarının giderilmesinde patatesin çeşitli kullanım yöntemleri vardır. Bunlardan biri patatesi çiğ olarak dilimleyip göz çevrenize yerleştirmek ve yaklaşık 20 dakika beklemektir. Bir diğer yöntem de, patatesi rendeledikten sonra, bir tülbent yardımıyla suyunu sıkmak ve bu suyu göz çevresine sürmektir. İçerdiği nişasta ve C vitamini, patatesi göz altı morluklarının tedavisinde faydalı bir besin olarak öne çıkarmaktadır.

İlginizi çekebilir: Patates Maskesi Nasıl Yapılır? 6 Doğal Tarif

patates maskesi

3) Yeşil Çay

Faydaları saymakla bitmeyen yeşil çay, göz altı morluklarının tedavisinde de oldukça etkilidir. Demlenmiş ve soğutulmuş yeşil çay poşetlerini gözlerinizin üstüne yerleştirerek göz çevrenizin rengini açabilirsiniz. Yeşil çay, göz çevresindeki kan dolaşımını artırarak göz altı morluklarının azalmasına yardımcı olur.

İlginizi çekebilir: Yeşil Çayın Faydaları, Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilmeli?

yeşil çay

4) Üzüm Çekirdeği Yağı

Doğal yağlar göz altı morlukları için etkili çözümlerden biri. Üzüm çekirdeği yağı, içerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde göz altı morluklarının rengini açar. Üzüm çekirdeği yağını, haftada iki üç kere göz çevrenize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

üzüm çekirdeği yağı

5) Gül Suyu

Cildi yenileme özelliği sayesinde, gül suyu, göz altı morluklarına iyi gelen doğal çözümlerden biri olarak kabul edilir. Her gün, bir pamuk yardımıyla göz çevrenize uygulayacağınız gül suyu, dört haftanın sonunda morluklarınızın görünümünü azaltacaktır.

İlginizi çekebilir: Gül Suyu Faydaları, Nasıl Yapılır, Kullanılır? 3 Farklı Gül Suyu Maskesi

gül suyu

6) Aloe Vera

Göz altlarına masaj yaparak uygulayabileceğiniz aloe vera jeli, göz çevresini nemlendirir ve aynı zamanda pigmentasyonu azaltır.

İlginizi çekebilir: En İyi 7 Aloe Vera Maskesi Tarifi: Tüm Ciltlere Özel

aloe vera

Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?

Yukarıda bahsi geçen nedenlerden dolayı göz altında morluk yaşama durumunuz varsa; sizlere uzmanlardan bazı önerilerimiz olacak. Eğer daha canlı ve sağlıklı görünmek istiyorsanız; yaşamınızda bazı değişimler yaparak göz altı ve çevresindeki morluklardan kurtulabilirsiniz. İşte dikkat etmeniz gerekenler:

Uykuya Önem Verin

Birçok kişi uykunun değerini günümüzde bilmemekte. Uyku sayesinde göz altındaki morluklar önlenebilir ve daha kaliteli yaşam sürdürülebilir. Gözlerdeki yorgunluğu ve alt bölgedeki mor görüntüyü önlemek için günlük uyku rutini oluşturulmalı. Özellikle de ekran karşısında çok uzun süre kalan kişilerin uykuyu ihmal etmemesi önemlidir.

göz altı morlukları nasıl geçer

Soğuk Masaj Uygulayın

Soğuk masaj sayesinde göz altındaki kılcal damarlar daha sağlıklı çalışacaktır. Soğuk masajı dilerseniz antioksidan meyve ya da sebzeyle yapabilirsiniz. Dilerseniz buzlu bir peçeteyle göz çevresinde birkaç saniyelik masaj uygulanabilir. Soğuk masaj sayesinde göz altındaki morluklar kısa sürede iyileşebilir.

soğuk masaj

Doğal İçerikli Makyaj Ürünleri Kullanın

Makyaj yapan kadınların, ürün seçiminde doğal içerikli olanlara yönelmesi önerilir. Kimyasal maddeleri içeren göz çevresi bakım ürünleri nedeniyle morluk oluşabiliyor. Bitkisel makyaj ürünlerini kullananlarda göz altındaki yorgunluk ve morluk çok nadir hissediliyor.

göz altı morlukları nasıl geçer

Demir Değerlerinize Baktırın

Göz altındaki morluğun sebeplerinden biri olan kansızlık, kişiye yorgun ve solgun görünüm katmakta. Bu görünümü önlemek için 6 ayda 1 defa kan değerlerinize baktırabilirsiniz. Şayet kan değerlerinde düşüş varsa; doktorunuz göz altı morluğu için size ilaç ve tedavi önerebilir.

demir değerleri

Cilt Ürünlerinde Antioksidan İçerenleri Tercih Edin

Cilt temizleme ürünlerini kullananlar, göz altındaki morluğu önlemek ve iyileştirmek için mutlaka hassas olmalı. Antioksidan formüllerle geliştirilmiş ürünlerin kullanılması, göz altı sağlığını korumaya yardım eder.

göz altı morlukları nasıl geçer

Çay Poşetlerini Değerlendirin

Çay poşetlerini soğuk kompres şeklinde göz altına uygularsanız; mor halkaların zamanla açıldığını ve daha iyi göründüğünüzü fark edebilirsiniz. Özellikle de bitki çaylarının poşetleri bu konuda size yardım edebilir.

göz altı morlukları nasıl geçer

Yüz Hijyenine Dikkat Edin

Göz altı morluğunu önlemek için hatırlamanız gereken bir diğer detay da yüz yıkama alışkanlığı. Ilık suyla yüzünüzü sık sık yıkayarak cilt hücrelerinin yenilenmesine destek olabilirsiniz. Sıcak su göz çevresinde hasara neden olacağı için morluğu tetikleyebilir.

göz altı morlukları nasıl geçer

Sağlıklı Öğünler Geçirin

Göz altındaki morlukları iyileştirmek için demir içeren besinleri tüketmeniz tavsiye edilmekte. Ayrıca antioksidan ağırlıklı beslenerek cildinizde değişime imza atabilirsiniz. Kolajenli besinleri tüketmeyi de unutmayınız. Kolajen sayesinde, cildinizde daha genç görünüm oluşur ve morlukların rengi daha hızlı açılma gösterir.

sağlıklı beslenme

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

  • Göz altı morluklarının oluşumu çeşitli sebeplere bağlı olabilir. Göz altı morluğunun sebepleri arasında ilk sırada genetik faktörler gelir. Genetik kaynaklı göz altı morlukları, genellikle çocukluk döneminde kendini göstermeye başlar. Genetiğin sebep olduğu göz altı morlukları kesin çözüm arayışında olanları en çok zorlayan göz altı morluğu türüdür. Bu tür morlukların görünümü azaltılabilse de tamamen yok edilmesi neredeyse imkansızdır.
  • Yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıkları da göz altı morluklarının başlıca sebeplerindendir.
  • Aşırı alkol ve sigara tüketimi, çok tuzlu yiyecekler yemek, fazla su tüketmemek kişiye göz altı morluğu olarak geri döner.
  • Yetersiz uyku alımı da göz altı morluğuna sebep olmakla birlikte, gereğinden fazla uykunun da benzer bir etki yarattığı bilinmektedir.
  • Bilgisayar ekranı önünde çok fazla vakit geçirmek de göz altı çevresindeki morlukları tetikler.
  • Çok fazla bilinmese de göz altı morluğunun bir diğer sebebi de burun tıkanıklığıdır. Burun tıkanıklığı, göz kapağınız ve burnunuz arasındaki kan damarlarında şişmeye neden olarak göz çevresinin daha koyu görünmesine yol açar.
  • İnce bir cilt ve beyaz ten kombinasyonu da göz altı morluklarının en çok görüldüğü durumlardan biridir. Ayrıca yaşlandıkça, cildin incelmesiyle göz altı morlukları çok daha belirgin bir hal alır.
  • Hormonal değişimler de göz altı morluklarının sorumlusu olabilmektedir. Kadınların yüzde 25’i hamilelik dönemlerinde göz altı morluğuyla karşı karşıya kalırlar. Bunun sebebi kan ve vücuttaki oksijen değerlerindeki değişikliktir.

Göz Altı Morlukları İçin Maske Tarifleri

Maskeleri denemeden önce doktor onayı alınız.

Karbonat Maskesi

Göz altı morlukları karbonat ve su ile kolayca hazırlayabileceğiniz bir karışım ile azaltılabilir. Her gün, bir pamuk yardımıyla uygulayacağınız karbonat maskesini göz çevrenizde 10-15 dakika bekletmeniz yeterlidir. Karbonat, hem cilt rengini açmada hem cildi yumuşatmada etkili olduğu için, göz çevresindeki kan dolaşımını hızlandırır ve göz altı morluklarını azaltır.

İlginizi çekebilir: Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

karbonat

Zerdeçal Maskesi

Göz altı morlukları bitkisel çözüm yolları ile de geçirilebilir. Zengin içeriğiyle zerdeçal göz altı morlukları için önerilen doğal ürünlerden biridir. Tatlı badem yağıyla karıştırarak hazırlayabileceğiniz zerdeçal maskesi, göz çevrenizi rengini açmada oldukça etkilidir. Zerdeçal, günümüzde birçok kremde kullanılan ve beyazlatıcı etkisi kanıtlanmış bir baharattır.

İlginizi çekebilir: Zerdeçal Maskesi Nasıl Yapılır? Neye İyi Gelir? Nasıl Temizlenir?

zerdeçal

Domates Maskesi

Domates de içerdiği likopen ile cilt üzerinde olumlu etkileri olan bir besindir. Püre haline getirdikten sonra eser miktar limon suyuyla karıştırarak hazırlayabileceğiniz domates maskesi göz altı morluklarının rengini açmada faydalı olmaktadır. Bu karışıma bir miktar gül suyu da ekleyebilirsiniz.

Göz çevresi hassas bir alan olduğu için, bu tarz maskeleri uygulamadan önce ufak bir deneme yapmanızı ve cildinizin tepki verip vermediğini gözlemlemenizi tavsiye ederiz.

İlginizi çekebilir: Domates Maskesi Nasıl Yapılır? Kusursuz Bir Cilt İçin 7 Farklı Tarif

domates maskesi

Göz Altı Morlukları Tedavi Yöntemleri

Özellikle son yıllarda estetik sektörünün ilerlemesiyle, göz altı morlukları estetiği de oldukça popüler bir hale geldi. Ameliyatsız veya ayakta yapılabilen bu tarz uygulamalardan biri lazer. Göz altı morlukları lazer tedavisi ile büyük ölçüde tedavi edilebilir. Lazer tedavisi göz altındaki koyuluğa sebep olan melanini yok etmeyi amaçlar. Araştırmalar, lazerin kolajen üretimini de hızlandırdığını ve hastaların bu sayede daha genç görünen bir göz çevresine kavuştuğunu göstermiştir.

Göz altı morlukları ışık dolgusu adı verilen ve göz çevresine hyalüronik asit içeren bir karışımın enjekte edilmesi işlemi olarak bilinen yöntemle de tedavi edilebilir. Göz altı için özel geliştirilmiş bir dolgu maddesiyle yapılan bu tedavi, göz çevresine de nem ve sıkılık kazandırır. Işık dolgusu, göz altı morluklarının yarattığı yorgun havayı da yok ederek, deriye aydınlık bir görünüm katar.

Lazer veya dolgu gibi işlemleri yaptırmaktan çekinenler için, göz çevresi kremleri de bir alternatiftir. Bütçenize göre edineceğiniz bir göz altı morlukları kremi ile göz çevrenize bakım yapabilirsiniz. İçeriğinde antioksidan maddeler, peptid, C veya K vitamini bulunan kremler bu tedavi için formüle edilmiştir ve düzenli kullanımda göz altı morluklarını azalttıkları gözlenmiştir.

göz altı morlukları

Göz Altı Morlukları Morlukları Hangi Hastalığın Belirtisi?

Tıpkı vücudumuzda fark ettiğimiz diğer değişiklikler gibi, göz altı morlukları da hastalık belirtisi olabilirler.

  • Demir eksikliği anemisi,
  • Böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları göz altı morluklarına sebep olduğu bilinen bazı rahatsızlıklardır. Özellikle böbrek üstü bezlerinin sağlıklı çalışmaması, vitamin emilimi döngüsünü bozmakta ve göz çevresinde morluklara sebep olmaktadır.
  • Atopik egzama da göz altı morluklarına yol açan rahatsızlıklardan biridir.
göz altı morlukları

Göz Altı Morlukları Hangi Vitamin Eksikliği Sonucudur?

Vücuttaki:

  • B vitamini
  • C vitamini
  • K vitamini
  • E vitamini eksikliği göz altı morluklarına neden olabilmektedir.

Bu vitaminler yönünden zengin yiyecekleri beslenme düzeninize eklemek, göz altı morluklarını içeriden tedavi etmek açısından oldukça önemlidir.

göz altı maskesi

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Ev Yapımı En İyi Göz Altı Kremi Önerileri

Farklı İhtiyaçlara Özel 8 Cilt Maskesi Tarifi

Cilt Lekelerine Çözüm Önerileri 6 Doğal Yöntem

Şems Arslan Güzellik Sırları, Doğal Cilt ve Saç Bakımı Maskeleri

Suna Dumankaya Tarifler, Cilt Beyazlatma Yöntemleri, Doğal Maskeler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Göz Göz Krep Tarifi

Göz Göz Krep

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Altı Kat Poğaça Nasıl Yapılır?

Altı Kat Poğaça Nasıl Yapılır?

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 35dk Pişirme
Pırasalı Tava Böreği ( Lezzet'i Ala) Tarifi

Pırasalı Tava Böreği ( Lezzet'i Ala)

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Hürrem Gözü Tarifi

Hürrem Gözü

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Hürrem Gözü Tarifi

Hürrem Gözü

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Tarifler Geri
Videolar Geri