Hydrafacial Cilt Bakımı Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları

Hydrafacial Cilt Bakımı Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları Tarifi

Nemlendirici Hydrafacial Cilt Bakımı

Pek çok kişi ayna karşısında cildini incelediğinde siyah noktalardan arınmak, daha pürüzsüz görünmek, sivilcelerden kurtulmak ister. Günün her anında bakımlı görünmek adına yapılan cilt bakımlarından biri olan hydrafacial cilt bakımı, bu beklentilere yanıt vermek için artık pek çok konumda uygulanan bir yöntem olarak kendinden sıkça söz ettirir.

Cildin temiz görünmesi, daha canlı hissetmek, yaşlılık izlerini kamufle etmek adına uygulanan son dönemlerin trend bakım yöntemlerinden biri olan hydrafacial cilt bakımı, kadın ve erkeklerin kendilerine ayıracağı 30 dakika içinde uygulanmaya başlamıştır. Eğer kendinizi daha iyi hissetmek ve bakımlı görünmek istiyorsanız; ortalama 30 dakikanızı hydrafacial cilt bakımı için ayırın ve cildinizdeki yeniliği anında hissedin!

Akıllarda soru işaretine neden olan hydrafacial ne demek konusuna bu satırlarda değinerek cilt bakımınıza sihirli bir dokunuş katmak istiyoruz. Özellikle de modellerin, ünlülerin ve bakım konusunda kendine değer veren herkesin ilgisini çeken hydrafacial cilt bakımı, bu yazımız içerisinde açıklığa kavuşuyor.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman görüşü alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

hydrafacial cilt bakımı

Hydrafacial Cilt Bakımı Nedir?

Cildi nem bakımından zayıf olanlar dikkat! Çünkü hydrafacial cilt bakımı, cildin nemli kalmasına yardım eden ve nem dengesini koruyan bir bakım yöntemi olarak tanıtılmakta. Adını “hidrat” kelimesinden alan ve cilde pek çok başlık altında yenilik katan bu yöntem, son yılların en çok konuşulan konularından biri olmayı başardı. Güzellik merkezlerinde sık sık uygulanan hydrafacial cilt bakımı sayesinde ölü derinin kısa sürede temizlenmesi ve nemlendirici serumlarla cildin beslenmesi mümkün.

Hydrafacial, tek bir seansta cilt temizliği, soyma, yenileme, nemlendirme ve koruma işlemleri sağladığından ve 30 dakikalık bir seans olduğundan rağbet görmektedir.

Anında etkilerini hissettiren hydrafacial cilt bakımı, sonuçlarını uzun soluklu göstermekte. Şayet düzenli aralıklarla hydrafacial cilt bakımı yaptırma imkanınız varsa; hydrafacial cilt bakımı öncesi sonrası cildinizde oluşan yeniliği fark edebilirsiniz. Tek seans sonrasında dahi cildin yenilendiğini görebileceğiniz bu bakım tekniği; Vortex teknolojisi ile uygulanıyor.

En hassas cilt tipine sahip olanlarda kolayca uygulanan hydrafacial cilt bakımı, cilde herhangi bir zarar vermeden cildin yenilenmesine katkıda bulunuyor. Son günlerde ölü derilerden, siyah noktalardan, yağlı bölgelerden ve solgun görünen cildinizden rahatsızlık duymaya başladıysanız; sizin için hydrafacial cilt bakımı önerilmektedir.

hydrafacial cilt bakımı

Hydrafacial Nasıl Yapılır, Uygulanır?

Daha önce bu teknikle cilt bakımı yaptırmadıysanız; aklınızda hydrafacial cilt bakımı nasıl yapılır sorusu yer edinebilir. Bu teknik sayesinde cilt bakım süreniz ortalama 30 dakikaya düşüyor ve profesyonel cihazlar kullanılıyor. Tek seans içinde 4 bakım yöntemi içerdiği için; seans sonrasında cildinizin nefes aldığını ve yenilendiğini hissedebilirsiniz.

Hydrafacial cilt bakımı seansında cildin temizlenmesi sağlanır. Temizleme ise sadece cildi silme demek değildir. Bu tekniğin aşamalarından kısaca bahsedelim ve aklınızdaki soru işaretlerine yanıt bulalım.

  • Önce cilt tipinize uygun temizleyici solüsyon sürülerek cilt yüzeyindeki kir tabakası temizlenir, makyajdan arındırılır.
  • Daha sonra peeling uygulanır ve cilt ölü tabakadan arındırılır.
  • Birkaç dakika buhar başlığı ile cilt dinlendirilir ve gözeneklerin iyice açılması sağlanır.
  • Ardından vakum kullanılarak buradaki gözeneklerden kirler temizlenir.
  • Epidermiste kalan yağ tabakası skin scraper uygulaması ile temizlenir.
  • Tekrar cilt tipine özel bir solüsyon sürülerek radyofrekans dalgaları yayan özel başlıkla cilt üzerinde işlem yapılır.
  • Ardından soğuk kompress ile cilt dinlendirilir.
  • Son aşamada cildin ihtiyacına uygun maske yapılır ve işlem sonlanır.

Hydrafacial Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

Güzellik merkezlerinde cilt bakımı yaptıran kadın ve erkekler, hydrafacial ne işe yarar diye düşünmektedir. Bu tekniğin cilde faydaları nelerdir sorusunu düşünmek oldukça normal. Bu konuya açıklık getirmek için sizlere hydrafacial cilt bakımının olumlu yönlerini açıklayalım.

  • Son yılların en çok kullanılan bakım yöntemlerinden biri olan hydrafacial, kadın ve erkek ciltlerine uygundur.
  • Tek seansta etkilerini görmek mümkündür. Ancak uzun soluklu verim almak için birkaç defa hydrafacial seansı uygulanmalıdır.
  • Cilde nefes aldırır; yağ ve kirden, sivilce ve siyah nokta oluşumuna zemin hazırlayan faktörlerden cildi arındırır.
  • Bu yöntem sayesinde uzun süredir cilde hapsolmuş ölü derilerin temizlenmesi kolaylaşır.
  • Temizlenen ölü derinin altında kalan gözenekler de açılır ve yağlar atılır.
  • Renk eşitsizliğini gideren hydrafacial cilt bakımı sayesinde, yüz hatlarında renk eşitlenmesi dikkat çeker.
  • Özellikle de dudak üzeri ve göz çevresinde yaşanan yorgunluk hydrafacial sayesinde iyileşir.
  • Yaşınızdan daha genç ve sağlıklı görünmenize yardım eder; kırışıklıklar üzerinde etkilidir, ancak düzenli seans gereklidir.
  • Güneş ışınlarının cildinizde bıraktığı hasarları, düzenli hydrafacial seansları sayesinde temizleyebilirsiniz. Leke ve iz karşıtı bir yöntem olduğu için cildinizi derinlemesine temizlemeye yardımcıdır.
hydrafacial cilt bakımı

Hydrafacial Zararları: Kimler Yaptırmamalı?

Hydrafacial cilt bakımı zararları üzerine herhangi bir etki bulunmuyor; ancak bazı kişilerin seansa girmeden önce doktoruna danışması öneriliyor. Nemlendirme ve yenileme etkisi bulunan bu bakım tekniği, hassas ciltlere dahi uygulanabiliyor. Ancak cilt konusunda kronik rahatsızlığı olan, gebelik şüphesi olan, reçeteli ilaç kullanan kişilerin doktor onayından geçmesi önerilir.

Hydrafacial kimlere uygulanmaz diye düşündüğünüzde ise öncelikle çocuklara ve ergenlik dönemindeki gençlere uygulanması önerilmez. Çocukların cildi bu yöntem için uygun değildir ve yetişkinlerin bakımına yönelik bir tekniktir. Ayrıca ergenlik döneminde olan gençlerin cildi çok çabuk yenileneceği için teknolojik bakımlar önerilmemektedir. Yüz bölgesinde dövme, aksesuar buluna kişilerin de hassas olması önerilir.

hydrafacial cilt bakımı

Hydrafacial Cilt Bakımı Kalıcı mı?

Cildinize değer vermek adına hydrafacial cilt bakımı yaptırdıktan sonra acaba hydrafacial cilt bakımı ne kadar kalıcı diye düşünebilirsiniz. Bu konu hakkında en doğru bilgiyi almak için işlemi uygulayan uzmana danışabilirsiniz. Size ön bilgi olması adına şöyle bir konudan bahsedebiliriz:

Eğer düzenli olarak hydrafacial cilt bakımı yaptırırsanız; etkisini daha uzun süre hissedebilirsiniz. Çünkü sonraki seansa kadar cildiniz toparlanıp daha da canlanacaktır. Ancak uzun zaman aralıklarıyla hydrafacial cilt bakımı yaptırırsanız; zaman içinde cildinizde ölü deri birikerek daha solgun görünmenize neden olacaktır.

Birkaç defa düzenli olarak hydrafacial cilt bakımı yaptırdıktan sonra sonraki seanslarınızın arasında 3 ay bırakabilirsiniz. Tek seansın kalıcı olmadığını ancak etkili olduğunu ifade edebiliriz. Uzmanların önerdiği periyot ise 3 haftada 1 defa hydrafacial cilt bakımı yaptırmak olacaktır.

Hydrafacial Yaptıktan Sonra Ne Yapılmalı?

Gözenekleri açan ve rahatlatan hydrafacial cilt bakımı sayesinde cildiniz birkaç saat herhangi bir işlem görmemeli. Krem, makyaj ürünleri ve aksesuar kullanmamanız tavsiye edilmektedir. Eğer gün içinde çok fazla güneş ışığı varsa; işlem sonrasında güneşe maruz kalmamanız gerekir.

Ayrıca ölü deriden temizlenen cildinizde gözenekler temiz ve açık olacağı için açık havada bulunmaktan kaçınabilirsiniz. Tozlu, topraklı, rüzgarlı ve yağışlı tüm ortamlardan uzak kalarak birkaç saat evinizde dinlenmeyi tercih edebilirsiniz.

Hydrafacial Cilt Bakımı Sadece Yüze mi Uygulanır?

Özel vakumlama tekniği ve serum uygulama yöntemi ile yapılan hydrafacial cilt bakımı, yüz bölgesine odaklıdır. Eller ve dekolte bölgesi de seanslarda temizlenebilir. Yüz dokusunu temizlemek, arındırmak ve yenilemek için geliştirilmiştir.

Hydrafacial Cilt Bakımı Pahalı Mı?

Yaklaşık 30 dakika içinde uygulanan, birçok serum ve yöntemin uygulandığı hydrafacial cilt bakımı için her kurum farklı ödeme raporlarını çıkarabilir.

hydrafacial cilt bakımı

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman görüşü alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Farklı İhtiyaçlara Özel 8 Cilt Maskesi Tarifi

Yağlı Ciltler İçin Uygun Evde En İyi 7 Doğal Maske Yapımı

Yüz Maskesi: Cildinizi Anında Besleyecek Doğal ve Etkili 10 Tarif

Uçuğa Ne İyi Gelir? Evde Uygulayabileceğiniz 7 Bitkisel Kesin Çözüm

Saç Gürleştirme: Evde 5 Doğal Formül ile Kısa Sürede Hacimli Saçlar

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Tarifler Geri
Videolar Geri