İstanbul’un Lezzetiyle Meşhur 12 Dürümcüsü

İstanbul’un Lezzetiyle Meşhur 12 Dürümcüsü Tarifi

İstanbul’da Dürüm En İyi Nerede Yenir?

Doyurucu ve lezzetli yemeklerden biri olan dürüm, sokak lezzetleri arasında yerini alırken bu tadı tadanlara da nefis bir deneyim yaşatır. Dürüm birçok şekilde hazırlanan hamurlu ve yüksek kalorili bir yiyecektir.

Et döner, tavuk döner, kebap çeşitleri, sebzeler ve köfte ile iç malzemesi çeşitlenen dürüm kısa ve acele öğünlerde zamandan kazandıran bir yiyecek olarak karşınıza çıkar. Birçok şehirde farklı yörelere ait hazırlanan dürümler, eti seven kişilerin midesini şenlendirmektedir. Adana kebap dürüm yediğinizde ya da döneri dürüm servisi ile istediğinizde, damağınızda oluşan tadı uzun bir süre unutamayabilirsiniz.

El yapımı lavaşların içine eklenen etler, hafif odun ateşinde kızardığında ise dürüme ayrı bir tat kazandırılır. Hafif çıtırlı bir lezzet alacağınız tandır lavaşları ile dürüm keyfini doya doya yaşayabilirsiniz. Gideceğiniz işletmenin mezesi de bolsa, değmeyin dürüm keyfinize!

Yemesi kolay olan bu sevilen lezzeti İstanbul’da da anında bulmanız adına, sizlere İstanbul dürüm mekanlarını listeledik. Eğer lezzetinden ödün vermeyen ve çok sevilen dürüm mekanlarını merak ediyorsanız; çok şanslısınız çünkü bütün duraklar burada nokta atışıyla karşınızda!

istanbul'da dürüm nerede yenir

İstanbul Dürümcüleri: Lezzetiyle Meşhur 12 Tavsiye

1) Dürümcü Emmi

Geleneksel lezzetimiz dürüm, İstanbul Dürümcü Emmi farkıyla yine bir numara lezzetler arasında. Kebabın en gizemli ve leziz halini burada göreceksiniz. Sadece dürümle yetinmeyip menüdeki diğer iştah açan yemekleri de sipariş edebilirsiniz. Dürümcü Emmi, Kadıköy’ün gece gündüz demeden çalışan ve lezzetli dakikalar yaşamanıza vesile olan bir mekan. Eğer canınız bugün dürüm yemek istiyorsa; istikamet Kadıköy!

Adres: Osmanağa Mahallesi Mahmut Baba Caddesi No: 11 Söğütlüçeşme 34710 Kadıköy

İletişim: 0216 348 18 86

dürümcü emmi

2) Dürümcü Baba

İstanbul Dürümcü Baba, servisi ve iç mekanı ile kendinden söz ettiren bir lezzet durağı. Bir oturuşta kaç tane dürüm yersiniz bilemiyoruz ama buraya geldiğinizde tek porsiyondan daha fazlasını alacağınızı tahmin ediyoruz. Etin dışı çıtır içi yumuşacık lavaşla buluştuğu bir serviste, önce gözler bayram edecek sonra da mide. İstanbul’da bir dürüm evi daha aradığınızda dürümcü baba yanınızda!

Adres: Ümraniye Bostanı Sokak No: 28 /1 34149 İstanbul

İletişim: 0212 662 48 48

dürümcü baba

3) Asmalımescit Dürümcüsü

Asmalımescit İstanbul Dürümcüsü, yıllardır değişmeyen kalitesi ile yine gündemde. Antakya kebabı ve beğendili dürümü denemenizi, bu lezzetin tadını almanızı tavsiye ediyoruz. Dürüm denildiğinde aklınıza gelecek ilk isim olan Asmalımescit Dürümcüsü, ekonomik fiyatları ve kaliteli servisi ile yine kendinden çok söz ettirecek. Farklı dokunuşlar arayanlara, cheddar peynirli dürüm de hazırladıklarını hatırlatalım!

Adres: Asmalımescit, Nergis Sokak 2/A, 34430 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 244 08 02

asmalımescit dürümcüsü

4) Dürümcü Raif Usta

Minik ve salaş dükkanı ile, kapanış saatine kadar müşterileri eksik olmayan Dürümcü Raif Usta sokak lezzetleri söz konusu olduğunda mutlaka adını duyurmaktadır. Közde hazırladığı kebapları, taze lavaşlara sardığında kokusu ile mest etmeye başlar. Köz biberi de dürümle tüketenler bu ikiliyi çok sever. Vakti az olanlar, anında yemek isteyenler, doyurucu bir öğün geçirmek isteyenler Dürümcü Raif Usta’nın yolunu tutacak!

Adres: Küçük Yıldız Han Sokak No: 6 Mahmutpaşa, İstanbul

İletişim: 0212 528 49 10

dürümcü raif usta

5) Dürümcü Sedat Usta

Dürümcü Sedat Usta’nın olduğu sokağa girdiğinizde burnunuza gelen dürüm kokusu, sizi dükkana girmeden heyecanlandıracak nitelikte. Dürümü size sevdiren bir adres olan dürümcü Sedat Usta, soslu ve çıtır dürüm servisi ile yiyenlerin midesinde bir şenlik havası oluşturacak kadar iddialı. Adana dürümün lezzetlendiği bir mekan arıyorsanız, çok uzaklara gitmeyin Dürümcü Sedat Usta sizi bekliyor!

Adres: Merkez, Namık Kemal Caddesi 2/1, 34060 Eyüp, İstanbul

İletişim: 0212 627 17 61

dürümcü sedat usta

6) Dürümzade

Dürümzade, Beyoğlu’nda dürümün çıtır sesine kulak vereceğiniz bir lezzet noktası. Adana ya da Urfa kebapların dürüm içinde kendine hayran bıraktığı servisler, bir yiyene bir tane daha söylettirecek. Lavaşın özel sosla soslanarak etle buluştuğu bu mekanda, aç kalma ihtimalinin olmadığını hatırlatalım. Diyet bozduran nefis dürümler İstanbul’da Dürümzade kalitesiyle sizinle!

Adres: Hüseyin Ağa Mahallesi Kamer Hatun Caddesi Topçekenler Sokak No: 26/A Beyoğlu

İletişim: 0212 249 01 47

dürümzade

7) Meşhur Dürümcü Memet Usta

10 üzerinden 10 puan alma garantisi olan leziz dürümler, İstanbul’da Meşhur Dürümcü Memet Usta’nın ellerinden hazırlanıyor. dürüme eşlik eden bol köpüklü ayran ise içinizi serinleten bir lezzet olarak masanızda yerini alıyor. Dürümcü Memet Usta’da ete dair aradığınız her seçenek en iyi şekilde sizin için sunulacak. Yemek sonrası künefenin de iyi gittiğini söylemeden edemeyeceğiz. Mutlaka uğrayın!

Adres: Taşköprü Metro İstasyonu Yanı 500 Evler Eski Edirne Asfaltı 34250 İstanbul

İletişim: 0212 479 70 05

dürümcü memet usta

8) Antepli Hasan Usta Dürüm Evi

Şöyle doyurucu bir ziyafet yapayım diyenlerin buluştuğu Antepli Hasan Usta dürüm Evi, tavuktan köfteye kadar lezzetli kokular yayan bir durak. Köz soğan, acılı ezme ve turşu ile masanızı lezzetlendiren gönlü bol Antepli Hasan Usta, porsiyonlarını da oldukça doyurucu tutuyor. Küçük fakat gün içinde sürekli aktif olan bu mekanda, etin en lezzetli haline şahit olabilirsiniz. Dürüm ve ötesi için uğramalısınız!

Adres: Katip Mustafa Çelebi, İpek Sokak No: 3, 34433 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 252 25 88

antepli hasan usta dürüm evi

9) Şiva Düruç

Bir dürümcüden beklediğiniz ne varsa hepsi en iyi detaylar ile Şiva Düruç’ta sizlere sunuluyor. Mezeleri ve dürüm lezzeti ile gündemde kalan Şiva Düruç, hijyenik ve samimi ortamı ile misafirlerine konforlu bir hizmet sunuyor. Antakya dürüm ve tantuni dürüm seçenekleri ile Şiva Düruç sizlere lezzetli bir öğün sunmayı hedefliyor!

Adres: Mecidiyeköy Mahallesi Raşit Rıza Sokak No: 7/1  Şişli, İstanbul (Büyükdere Caddesi)

İletişim: 0 444 67 14

şiva düruç

10) Zurna Dürüm Erdal Usta

Dürüm dükkanları arasında meşhur bir lezzet olan zurna dürüm, ince ve uzun şekli ile yemesi en kolay yemeklerden biri olarak bilinir. Bitmeyen lezzet diyebileceğiniz zurna dürüm, İstanbul’da Erda Usta güvencesiyle tabağınızda yerini alıyor. Bu dürümü lezzetli kılan detaylardan biri de lavaşın dışının kızartılması oluyor. Dürüm, zurna porsiyon ile de çok sevilecek!

Adres: Osmanağa, Vişne Sokak 7/A, 34714 Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 414 25 00

dürümcü erdal usta

11) Melekler Ocakbaşı Dürüm Evi

Melekler Ocakbaşı Dürüm Evi, etin ocakbaşında lezzetlendiği bir yer. Buraya geldiğinizde zengin menüden hangi yemeği yiyeceğiniz konusunda kararsız kalırsanız; yumuşacık lavaş içindeki kebap dürümleri tercih edebilirsiniz. Beyti, Adana, Urfa, tavuk ızgara seçenekleri ile iştahınızı kabartan menüsü her zaman kalitesini korumaya devam ediyor. Melekler Ocakbaşı’nın mezeleri de tatlıları da dürümü kadar memnun edici!

Adres: Katip Mustafa Çelebi, İpek Sokak 34433 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 243 05 85

melekler ocakbaşı dürüm evi

12) Zürüm Dürüm

Zürüm Dürüm, Gaziantep lezzetlerini tatma fırsatı sunan nefis bir mekan. Bakır sunumu ile dikkatleri üzerine toplayan Zürüm Dürüm, dürümdeki lezzet ile gelen misafirlerden tam puan almayı da başarıyor. İçli köfte sevenlerin dürüm öncesinde bir içli köfte tatmasını ve yemek sonunda katmerle mutlu son yapmasını öneriyoruz. Ekonomik ve doyurucu bir dürüm lezzeti içi Zürüm Dürüm’e uğrayabilirsiniz.

Adres: Sinanpaşa Mahallesi Şehit Asım Caddesi No: 22/1 Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0 850 888 41 11

zürüm dürüm

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’da Ciğer Nerede Yenir? 10 Meşhur Mekan

Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir? Lezzet Garantili 10 Kebapçı

Etli Ekmek İstanbul’da Nerede Yenir? En Köklü 10 Enfes Restoran

Beyran Çorbası Nerede İçilir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

İstanbul’da En İyi Mantı Nerede Yenir? Müdavimi Olacağınız 12 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Mersin’in Meşhur Lezzeti Tantuni Tarifi

Mersin’in Meşhur Lezzeti Tantuni

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Simidi Tarifi

İstanbul Simidi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 45dk Hazırlık, 35dk Pişirme
İstanbul Simiti Tarifi

İstanbul Simiti

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Islama Köfte ( Meşhur Adapazarı Lezzeti) Tarifi

Islama Köfte ( Meşhur Adapazarı Lezzeti)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri