İstanbul’da Ciğer Nerede Yenir? 10 Meşhur Mekan

İstanbul’da Ciğer Nerede Yenir? 10 Meşhur Mekan Tarifi

İstanbul’da Ciğer En İyi Nerede Yenir?

Etin sağlıklı ve leziz bölümlerinden biridir ciğer. Şişte piştiğinde ayrı, tavada kızardığında ayrı bir lezzete bürünür. Ocakbaşı restoranların olmazsa olmaz menüsüdür. Tavuk ciğer, kuzu ciğer, dana ciğer derken birkaç dakika içinde masada görsel bir şölen yaşanır. Ciğerin yumuşacık pişmesi de önemlidir. Bazı püf noktalarını hatırlayan kişiler evinde yumuşacık ciğer pişirebilir.

Ciğer tüketimi sağlıklı koşullarda gerçekleştiğinde, insan sağlığı için olumlu etkilere sahiptir. Güvenilir yerlerden alınan ciğer eti kansızlık sorununu çözmek için akıllara gelir. Sürekli üşüme, yorgunluk ve hastalıkla geçen günleriniz sıklaştıysa sizleri bol bol ciğer yemeniz için davet ediyoruz. Eğer İstanbul’da bulunuyorsanız, İstanbul ciğer şiş mekanları önerilerimizi inceleyip en leziz adreslerde ziyafete ortak olabilirsiniz.

Şimdi sizlere İstanbul’da Edirne ciğeri nerede yenir sorusunun nefis yanıtlarını vereceğiz. Vereceğimiz mekan önerilerinde bolca meze ve lezzet olacak. Masanızda sadece ciğer değil, ciğeri lezzetlendiren yardımcılar da midenizi şenlendirecek. İstanbul’un ciğeri ile ünlü lezzet durakları nereler hep beraber inceleyelim!

istanbul ciğercileri

İstanbul’da Efsane Ciğerin Adresi 10 Meşhur Mekan

1) Ciğeristan

Ciğeristan, mezeleri ve yumuşacık ciğerleri ile İstanbul’un popüler mekanlarından biri olmuştur. Antep ve Urfa yöresineki ciğer dükkanlarını aratmayacak kadar kaliteli bir mutfağa sahip olan Ciğeristan, misafirlerin masasında oluşturduğu lezzet şöleni ile de beğeni topluyor. Ciğer, tavuk, kebap ve ötesi için İstanbul’da bir öğünü Ciğeristan’a ayırabilirsiniz. Şefin tavsiyesi Mevlana çorbası da denenmeli! İstanbul Ciğeristan artık çok yakınınızda!

Adres: İskenderpaşa Mahallesi Simitçi Şakir Sokak No: 16 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 521 77 00

ciğeristan

2) Ciğer Ricco

Ciğer Ricco, sokak arasında sessiz ve sakin bir mekandır ve sessizliği ile ilgi görmektedir. Ciğerin lezzeti tıpkı Edirne ciğeri gibi damakları mutlu eden bir kıvamdadır. Edirne’ye ciğer yemek için gidemeyenleri düşünen Ciğer Ricco, Edirne’nin meşhur ciğer lezzetini masanıza getiriyor. Bakırköy’de ciğer yemek istediğinizde Ciğer Ricco’nun tabelasını takip edebilirsiniz!

Adres: Ebuzziya Caddesi Ömer Naci Sokak No: 20/A Bakırköy, İstanbul

İletişim: 0212 583 78 55

ciğerci rico

3) Ciğerci Bahattin

Ciğerci Bahattin ülke genelinde ciğer söz konusu olduğunda akıllara gelen isimlerden biridir. Birçok şehirde şubesini açan Ciğerci Bahattin, ciğer lezzetini tatmayan kalmasın diyor ve herkesin bu tadı almasını istiyor. Mezelerin lezzeti, servisin kalitesi, lavaşın tazeliği derken kendinizi Ciğerci Bahattin’de doya doya yemek yerken bulabilirsiniz. Menünün dolgun ve ekonomik olması da tam puan almasına yetiyor.

Adres: Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi Nazım Hikmet Bulvarı Esenyurt, İstanbul

İletişim: 0212 863 00 33

ciğerci bahattin

4) Lavaş Kahvaltı & Ciğer Salonu

İstanbul’da ciğerin lezzetlendiği bir diğer adres de Lavaş Kahvaltı ve Ciğer Salonu olacak. Burada kahvaltı saatinde de ciğer yiyerek lezzeti doruklarına kadar yaşayabilirsiniz. Günün hangi saatinde olursa olsun ciğer bulabileceğiniz Lavaş Ciğer Salonu, sizlere bakır sunumlarda leziz ciğer servis edecek. Mezeleri ve yayık ayranı da yemeğin lezzetini ikiye katlamak için masanızda olacak. Denemek için geç kalmayınız!

Adres: Yenişehir, Cumhuriyet Bulvarı , Dumankaya Cadde Sitesi Alti A/107 Pendik, İstanbul

İletişim: 0216 290 02 62

lavaş ciğer istanbul

5) Canım Ciğerim

Bir samimiyet söz kalıbı olan “canım ciğerim” bu mekanda can bulmuş durumda. Bir ciğer ne kadar yumuşak ve lezzetli olabiliyorsa; Canım Ciğerim’de o kadar leziz servis ediliyor. Köz salata, biberli lavaş, soğan salatası ve yeşillikler ile donatılan sofranızda ocakbaşından yeni alınan ciğer şişleri de olduğunda bir süre kendinizi çevreye kapatabilirsiniz. Ciğerleri soğutmadan tüketin de tam tadını alın. Canım Ciğerim, Beyoğlu’nda ciğerin meşhur olduğu bir adres!

Adres: Asmalımescit Mahallesi Minare Sokak No: 1 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 245 77 77

canım ciğerim istanbul

6) Ehl-i Ciğer

Ehl-i Ciğer, İstanbul’da ciğerin ehli olan mekanlardan biri. Eğer ciğeri iri taneli yemek istiyorsanız, doğru adrese yaklaşıyorsunuz. Buradaki ciğerler daha iri parçalar halinde şişlere diziliyor. Ocakbaşında ise tam lezzetinde pişiyor. Her ciğer mekanında olduğu gibi buraya geldiğinizde de masanızda bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Özellikle de gelen misafirler ikram edilen çiğ köftenin tadına hayran kalmış durumda. Herkes denedi, şimdi sıra sizde!

Adres: Sümer Mahallesi Prof.Dr.Turan Güneş Caddesi The İstanbul Veliefendi G1 Tic, 57/16, Zeytinburnu, İstanbul

İletişim: 0212 510 33 33

ehl-i ciğer istanbul

7) Çukur Ciğercisi

Ciğerin her hali Çukur Ciğercisi’nde çok beğeniliyor. Edirne ciğeri, tava ciğer ve ciğer şiş damak zevkine göre hazırlanıp lezzetli dokunuşlar ile servis ediliyor. Ciğer yemek istediğinizde çok uzaklara gitmeden İstanbul’da bu keyfi yaşayabilirsiniz. Kişi başı 50 TL ödeyerek dolgun ve leziz bir öğün geçirmek için Çukur Ciğercisi’ne davetlisiniz!

Adres: Cumhuriyet, Ergenekon Caddesi No: 123, Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 296 65 60

çukur ciğercisi

8) Tarihi Diyarbakır Ciğercisi

Diyarbakır Ciğercisi İstanbul il sınırında leziz kokulara şahit edecek. Ayranın kıvamı, acılı ezmenin tadı, lavaşın lezzeti ve ciğerin yumuşaklığı konusunda gelenlerin beğenisini toplayan Tarihi Diyarbakır Ciğercisi, sizlere Diyarbakır’ın meşhur ciğer tadını tanıtıyor. 1 porsiyonda bulunan 4 şişe dizili ciğerler, kan değerinizi yükselten ve size enerji veren bir öğün olarak masanızda yerini alacak!

Adres: Yavuz Sinan, Küçük Pazar Caddesi No: 29, Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 512 05 06

tarihi diyarbakır ciğercisi

9) Mersinli Ciğerci Apo Ataşehir

Mersin’in meşhur lezzeti Ciğerci Apo İstanbul Ataşehir şubesiyle de yine gönüllerde taht kuruyor. Ağızda dağılan yumuşacık ciğerler, taze mezeler ile beraber tüketildiğinde bu lezzetin bölünmesini istemeyeceksiniz. Sıcak biberli lavaş arasına aldığınız ciğerlerin, bol köpüklü ayran ile beraber uyumuna da bayılacaksınız. Ciğerci Apo, kaliteli sunumu ve hijyenik ortamı ile İstanbul’da ciğerin merkezi olacak!

Adres: Barbaros, Barbaros Caddesi No: 239, Ataşehir, İstanbul

İletişim: 0216 470 10 33

mersinli ciğerci apo

10) Ciğerci Çengelköy

İstanbul’da makul fiyatlar ve kaliteli ortam içinde Edirne ciğeri yeme imkanı veren Ciğerci Çengelköy, mekanın görünümü ile misafirlerde merak uyandırıyor. Ufak fakat sevimli bir yapıda kurulan bu ciğer durağı, Edirne ciğerini taze taze tatma imkanı sunuyor. Ciğer sevmeyenleri de düşünen Ciğerci Çengelköy, mantı ve tatlı menüsü ile de her damak zevkine hitap ediyor. Ciğeri çok uzaklarda aramayın, Ciğerci Çengelköy’de biraz soluklanın!

Adres: Derekayığı Sokak No: 1 Çengelköy Caddesi, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 318 94 71

ciğerci çengelköy

Canı Çekenlere Mis Gibi Ev Yapımı 3 Ciğer Tarifi

Ciğer ziyafetini evde yaşamak isteyenlere çok beğenilen 3 nefis ciğer tarifini önerelim. Kokusuz ve zahmetsiz hazırlanan bu ciğerler, kansızlığa ilaç gibi gelecek!

1) Orijinal Lezzette Edirne Tava Ciğer Yapımı

Edirne’nin meşhur çıtır ciğerini evde kolayca denemek için ihtiyacınız olan tarif, tam da burada sizinle. Adım adım neler yapacağınıza dair bilgileri ekledik. Dışı çıtır, içi yumuşak ciğerin tüm püf noktaları için tarife göz atmayı unutmayın! Edirne Tava Ciğer Yapımı

Tarif: Edirne Tava Ciğer Yapımı

2) Çok Pratik Videolu Arnavut Ciğeri Tarifi

Patates kızartmasının eşlik ettiği Arnavut ciğeri, davet sofralarında iştahları açacak bir servis oluyor. Kolayca hazırlanan bu yemeği dilediğiniz an hazırlayıp masada nefis detaylar yaratabilirsiniz. Hemen denemek için tarife tıklayabilirsiniz! Arnavut Ciğeri

3) Yumuşacık Dana Ciğer Sote Nasıl Yapılır?

Besin değeri yüksek dana ciğerin, lezzetli halinden biri de sote yemeğidir. Pilav ile servis edildiğinde doyurucu bir tabak çıkarabilirsiniz. Ama öncelikle yumuşacık dana ciğer sotenin sırlarını öğrenmelisiniz! Dana Ciğer Sote Nasıl Yapılır?

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ciğer ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Tavuk, Kuzu, Dana Ciğer Kaç Kalori?

Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir? Lezzet Garantili 10 Kebapçı

Etli Ekmek İstanbul’da Nerede Yenir? En Köklü 10 Enfes Restoran

Beyran Çorbası Nerede İçilir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

İstanbul’da En İyi Mantı Nerede Yenir? Müdavimi Olacağınız 12 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Fırında Dana Ciğeri Tarifi

Fırında Dana Ciğeri

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Dana Ciğer Sote Tarifi

Dana Ciğer Sote

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Şipşak Dana Ciğer Tarifi

Şipşak Dana Ciğer

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Dana Ciğer Şiş Tarifi

Dana Ciğer Şiş

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Dana Ciğer Tava Tarifi

Dana Ciğer Tava

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Dana Ciğer Sote Tarifi

Dana Ciğer Sote

1-2 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Dana Ciğeri Sote Tarifi

Dana Ciğeri Sote

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Dana Ciğer Salata Tarifi

Dana Ciğer Salata

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Lokum Dana Ciğer Kavurması Tarifi

Lokum Dana Ciğer Kavurması

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri