İstanbul’un En Ünlü 11 Meyhanesi

İstanbul’un En Ünlü 11 Meyhanesi Tarifi

İstanbul Meyhaneleri: Tarihi & Modern Mekanlar

İstanbul’a şöyle bir tepeden baktığınızda yüksek yüksek binalar, dar sokaklar, yoğun trafik ve bitmeyen bir hareketlilik izlenir. Bu detaylar sadece İstanbul’un görünen yüzüdür. İş ve hayat telaşından artık günlük rutin haline gelmiştir. Bu telaşları bırakıp İstanbul’un bir de görünmeyen eğlenceli yüzünü tanımak ister misiniz?

Alkol tüketimi sağlığa zararlıdır. Alkol dostunuz değildir…

En İyi İstanbul Meyhaneleri

  • Duble Meze Bar
  • Mükellef Karaköy
  • Latife Hanım Meyhanesi
  • Refik Restaurant
  • Safa Meyhanesi
  • Ney’le Mey’le Meyhane
  • İnciraltı Meyhanesi
  • Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi
  • Piraye Taş Plak Meyhanesi
  • Agora Meyhanesi 1890
  • Güneşin Sofrası

Nefis etlerin pişirildiği ve fasılların keyif verdiği İstanbul meyhaneleri bu yıl da bir nebze olsun stresinizi atmanız için hizmetinizde. Dertsiz tasasız, bol eğlenceli şen kahkahalı anlar için sizleri İstanbul’un en işlek meyhaneleri ile tanıştıralım istiyoruz. Tanzimat Dönemi’nden günümüze kadar gelen Çiçek Pasajı’nın ihtişamında kaybolup ara sokaklardan nice mekanlara gideceğiz. Hazır mısınız?

Şimdi sizler için hazırlanan İstanbul meyhane önerileri ile kendinizi ödüllendirmek istediğiniz akşamlarda, listeden birini seçebilirsiniz. Eğlence, lezzetli menüler ve doyumsuz sohbetler İstanbul meyhaneleri fasıl ve eğlence noktalarında sizi bekliyor. Eş dost kim varsa güvenle ve rahatlıkla gidebileceğiniz İstanbul meyhaneleri karşınızda. Üstelik bu yıl da İstanbul meyhane fiyatları her cebe hitap eden rakamlarda!

Mekana gitmeden önce “Bu akşam Bütün Meyhaneleri Dolaştım İstanbul’un” sözlerine bakmanızı da tavsiye ederiz çünkü muhtemelen İstanbul meyhaneleri sözleri bir ağızdan söylenecektir, katılmak isteyebilirsiniz.

İstanbul Romantik Akşam Yemeği Mekanları

İstanbul’un En Ünlü 11 Meyhanesi

1) Duble Meze Bar

Bir iki duble rakı ile nefis yemekleri tatmak istediğinizde, sizlere Duble Meyhane en özel masayı hazırlayacak. Duble Meze Meyhane’ye geldiğinizde İstanbul ayaklarınızın altında kalacak ve bu doyumsuz seyre hayran olacaksınız. Gündüz ve akşam ayrı manzaraları sunan Duble Meze, seçkin ve farklı menüsü ile de göz önünde bir mekan. Etlerde ve balıklarda kullanılan farklı baharatlar, menünün lezzetini ikiye katlıyor. Mekanda, hizmette, menüde ve keyifte şıklık arıyorsanız, Duble Meze hizmetinizde. Bu mekanda doyumsuz eğlence için ortalama 200 TL ödeyebilirsiniz. İstanbul meyhaneleri Beyoğlu semtinde, merkezi bir konumda meyhane arıyorsanız Duble Meze tam da aradığınız yer diyebiliriz.

Adres: Palazzo Donizetti Hotel Asmalımescit Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi. No: 85 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 244 01 88

2) Mükellef Karaköy

Mutfağın sevilen yüzlerinden Arda Türkmen’in özel tariflerinin sunulduğu Mükellef Karaköy, sabah leziz kahvaltı akşam öğünlerinde ise tadını unutamayacağınız lezzetleri sunuyor. Teras, mangal başı ve ferah iç mekanı ile biraz keyifli saatler yaşamak isteyenlerin durağı Mükellef Karaköy. Tüm özel davetlerinizde, eğlenceli yemeklerinizde ve güzel bir gün yaşamak istediğinizde Mükellef Karaköy’e gidip damakları şenlendirebilirsiniz. Üstelik burada tadına doyum olmayan kahvaltı lezzetlerine bayılacaksınız. Arda Türkmen’in eşsiz lezzetleri sizi bekliyor.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Maliye Caddesi 8/A, Karaköy/Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 252 86 36

3) Latife Hanım Meyhanesi

Latife Hanım Meyhanesi size Cumhuriyet günlerinde yaşıyormuşsunuz hissi verecek mekanlardan biri. Bu mekanda duvarlarda yer alan fotoğraflar, Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde yaşamış kadınlara ait. Kıbrıs ve Türk yemeklerinden harmanlanan özel lezzetleri deneyebileceğiniz Latife Hanım Meyhanesi’nde Türk sanat müzikleri ile ruhunuzu arındırabilirsiniz. Biraz nostalji, biraz da keyif için Latife Hanım Meyhanesi mutlaka listeye eklenmeli! Fiyatları merak edenler için; Akdeniz, Türk ve seçkin yemekler için 1 kişilik yaklaşık tutar 200 TL civarındadır.

Adres: İstiklal Caddesi Bekar Sokak No: 22/A Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 293 00 68

4) Refik Restaurant

İstanbul meyhane kültürünü doya doya yaşamak istediğinizde, muhakkak uğramanız gereken bir yer Refik Restoran. Çok eski zamanların şarkıları ile günceller lezzetleri bir arada hissetmek için iyi bir mekan önerisi. Vedat Milor’un da önerdiği Refik Restoran, samimi ve sıcak mekanında müşterilerine keyifli bir gün yaşatmak için iş başında! 2 kişilik keyifli bir gece için ortalama 400 TL ödeyebilirsiniz.

Adres: Sofyalı Sokak, No: 7 Asmalı Mescit, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 243 28 34

5) Safa Meyhanesi

Cem Yılmaz’ın oynadığı Av Mevsimi sinema filmini izleyenler, Safa Meyhanesi’ni anında tanıyacak. Siz usul usul yemeğinizi yerken ve derin sohbetlere dalarken; radyodan çalan eski şarkılar size eşlik edecektir. Safa Meyhanesi, Yedikule’de bir nebze olsun dinlenmek isteyenlerin sıkça gittiği mekanlardan biri. 1895 yılından günümüze kadar canlı kalan bu meyhaneyi gördüğünüzde Safa Meyhanesi’nin neden bu kadar meşhur olduğunu anlayabilirsiniz.

Adres: Yedikule Mahallesi, İlyas Bey Caddesi. No: 169 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 585 55 94

En İyi 13 Fine Dining Restoran: Şık, Nezih

6) Ney’le Mey’le Meyhane

Nevizade’nin en işlek mekanlarından biridir Ney’le Mey’le. Rakı ile sohbetin buluştuğu, lezzetli yemeklerin eşlik ettiği, zamanın su gibi akıp geçtiği bir gün için Nevizade’de buluşma vakti. Mezgit lezzetini sevenlere fesleğenli mezgiti önerebiliriz. Tüm mezeleri ise bir efsane. Ney’le Mey’le ile geçireceğiniz bir akşam, sizi bu mekana bağımlı yapabilir. Menüde yer alan birbirinden güzel yemek ve mezeler ile masanızda ziyafete yer açın.

Adres: Nevizade Sokak Balık Pazarı Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 249 81 03

7) İnciraltı Meyhanesi

İnciraltı Meyhanesi, Beylerbeyi’nde size meyhane kültürünü yaşatmak için kapılarını açıyor. Buraya geldiğinizde ruhunuzu ve karnınızı bir güzelce doyuracağınıza emin olabilirsiniz. Eve dönmeden ise özel olarak hazırlanan çikolatalı helvasını tatmanızı tavsiye ederiz. Alkolün verdiği hafif mayhoşluktan ise gecenin sonuna doğru Türk kahvesi ikramı ile kurtulabilirsiniz. Sıcak ve soğuk mezelerin eşlik ettiği nefis yemekleri yeyip biraz eğlenmek istediğinizde rotanız İnciraltı Meyhanesi!

Adres: Beylerbeyi Caddesi, Arabacılar Sokak, No: 4 Beylerbeyi, İstanbul

İletişim: 0216 557 66 86

8) Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi

İstiklal Caddesi’ni renklendiren mekanlardan biri de İstanbul Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi olarak karşınıza çıkıyor. Bu meyhanede isterseniz fix olarak hazırlanan 2 farklı menüden birini seçebilir ve doya doya gecenin tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz masanızı lezzetlendiren yiyecekleri menüden kendiniz de seçebilirsiniz. Fasıllar, eğlenceler, taze ve lezzetli mezeler tam bana göre diyorsanız; İstanbul’da uğramanız gereken bir yer daha var: Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi! İstanbul meyhaneleri Avrupa Yakası aramalarında üst sıralarda karşınıza çıkacak bu nezih ve nostaljik yerde iyi vakit geçireceğinize emin olabilirsiniz.

Adres: Hüseyinağa Mahallesi, Sahne Sokak, No: 27 Kamer Hatun Caddesi Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 243 64 06

İstanbul’un En İyi Deniz Ürünleri Restoranı

9) Piraye Taş Plak Meyhanesi

İstanbul Anadolu Yakası’nda damak zevkinize göre bir meyhane arıyorsanız, şüphesiz ki Piraye Taş plak aradığınız mekan olacak. Sıcak ve soğuk mezeler arasından balıklı mezeleri çok seveceğinizi ifade edebiliriz. Girit kavurmayı ise denemeden dönmeyin. Taş plaktan yükselen müzikler ile ruhunuzu dinlendirip masanızdaki nefis lezzetler ile midenizi ödüllendirebilirsiniz. İstanbul meyhaneleri Anadolu Yakası araması yapıyorsanız güzel bir seçenek olarak bu mekanı tercih edebilirsiniz.

Adres: Osmanağa Mahallesi, Serasker Caddesi, Mimar Çıkmazı No: 8/A, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 330 57 52

10) Agora Meyhanesi 1890

İstanbul’da meyhane denildiğinde akıllara ilk gelen isimlerden biri de Agora olmakta. Yıllardır aynı kalitede ve lezzette misafirlerinin gönlünde taht kurmayı başarmıştır Agora Meyhanesi. Balat’ın tam merkezinde yer alan Agora, rakı ve mezelerin ustası olmuş durumda. Mevsim balıklarını en lezzetli şekilde yemek ve meyhane kültürünü yaşamak için Agora, keyif durağınız olabilir. Unutulmaz lezzetler ve dakikalar için sevdiklerinize öğlen ve akşam yemeklerinde Agora’da buluşabilirsiniz. Sıradaki parça sizler için: Müzeyyen Senar – Agora Meyhanesi!

Adres: Leblebiciler Sokak, Balat, İstanbul

İletişim: 0212 631 21 31

11) Güneşin Sofrası

İstanbul meyhaneleri arasında samimi, sıcak, eski zamanların ruhunu taşıyan bir yer arıyorsanız Nazım Hikmet Kültür Merkezi yanında yer alan Güneşin Sofrasında güzel vakit geçirebilirsiniz. Havalar sıcak olduğu dönemde bahçeyi, soğuk günlerde ise tarihi binayı tercih edebilirsiniz.

Mekana has Güneş böreği ve kalamar dolmasını meze olarak tatmanızı tavsiye ederiz ayrıca asma yaprağında sunulan levrek de ızgara balık severler için menüde leziz bir yemek olarak yer almaktadır. Meyhane denince akla ilk olarak rakı gelse de mekanda şarap da içebilirsiniz. İstanbul meyhaneleri fiyatları alkol fiyatlarına göre değişkenlik gösteriyor diyebiliriz. Bu mekanda da iki kişi ortalama kişi başı 150 TL vererek ana yemek yemeden rakı ve mezeyle hoş bir akşam geçirebilirsiniz.

Adres: Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokagı) No: 7 Nazım Hikmet Kültür Merkezi 1.kat 34714 Bahariye – Kadıköy

İletişim: 0216 418 53 51 – 0536 335 0001

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Alkol tüketimi sağlığa zararlıdır. Alkol dostunuz değildir…

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Anadolu Yakası En İyi 10 Meşhur Lezzet Durağı – Gezilecek Yerler

İstanbul Boğaz Manzaralı Akşam Yemeği – Şık ve Nezih 10 Restoran

İstanbul Serpme Kahvaltı – Müdavimi Olacağınız En Doyurucu 10 Yer

İstanbul Semtleri ile Bütünleşen 12 Lezzet – Hangi Semtin Nesi Meşhur?

İstanbul En İyi Fasıl Mekanları – Yemekli Müzik Ziyafetine Doyacaksınız!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Simidi Tarifi

İstanbul Simidi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 45dk Hazırlık, 35dk Pişirme
İstanbul Simiti Tarifi

İstanbul Simiti

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En Pratik Un Helvası Tarifi

En Pratik Un Helvası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri