İstanbul’un Lezzeti Meşhur 15 Pastanesi

İstanbul’un Lezzeti Meşhur 15 Pastanesi Tarifi

İstanbul’da En İyi Pastalar Nerede Yenir?

İstanbul pastaneleri ve çeşitli lezzet duraklarıyla meşhur bir ilimiz. Her sokağında birbirinden iştah açan mekanlara ev sahipliği yapan İstanbul, fırından taze çıkmış hamur işleri ve tam kıvamına gelen pastaları servis eden yüzlerce lezzet durağına sahip aynı zamanda.

Sabahın ilk ışıklarında yumuşacık ve sıcacık poğaçalar ile güne başlamanıza yardım eden, gün ortasında kısa bir kahve ya da çay molası vermek istediğinizde kapısını açan, tatlı krizlerinizi en iyi şekilde telafi eden bu mekanları daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Her iki yakada da sizi bekleyen kaliteli ve meşhur pastaneler, siz evde daha fazla yorulmayın diye onlarca çeşit ürün hazırlıyor. Her sabah taze şekilde servis etmek üzere mutfağa giren şefler, tatlı ve tuzlu yiyecekleri büyük bir özenle hazırlıyor.

Şimdi İstanbul’da yer alan ve İstanbul’da olanların midesini fetheden bu mekanları adım adım tanıyalım. Kek, pasta, ünlü tatlılar ve kurabiyelerin adreslerine ulaşmak için yazının sonuna kadar okumanızı öneriyoruz.

Alacağınız kilolardan sorumlu değiliz :) Afiyet Olsun!

İstanbul’un Lezzeti Meşhur 15 Pastanesi

1) Divan Pastanesi – Kadıköy

İstanbul Divan Pastaneleri, sadece İstanbul’da sınırlı olmayıp pek çok şehirde de kendine yer bulmuştur. Seçkin ve birbirinden göz kamaştıran menüsüyle sizi kararsız bırakabilen Divan Pastanesi, tatlı krizlerinizi en iyi şekilde çözmek için akıllara gelebilir. Macaron, sütlü tatlılar, çikolata türleri ve pasta seçenekleri ile geniş bir vitrine sahip olan Divan Pastanesi’ne mutlaka uğramalısınız!

Adres: Caddebostan Mahallesi Bağdat Caddesi No: 361, Kadıköy

İletişim: 0216 355 16 40

divan pastanesi kadıköy

2) İnci Pastanesi – Beyoğlu

İstanbul İnci Pastanesi sizlere senelerin eskitemediği klasik tatlıları ve aradığınız daha pek çok pastane ürününü sunuyor. Beyoğlu’nun meşhur sokaklarında yıllardır ayakta kalmayı başaran İnci Pastanesi, profiterol tatlısı ile oldukça popüler. İstanbul’da kaliteli bir tatlı mekanı aradığınızda İnci Pastanesi’ni tercih edip damakları şenlendirebilirsiniz.

Adres: Mis Sokak No:18 Beyoğlu

İletişim: 0212 293 92 24

inci pastanesi

3) Pelit Pastanesi – Erenköy

İstanbul Pelit Pastaneleri baklavadan pek çok pasta çeşitlerine kadar geniş bir yelpazeye sahip olan lezzet durağıdır. Kıyır kıyır kurabiyeler, ferahlatan ev yapımı dondurmalar ve özel günleriniz için afiyetle tercih edebileceğiniz pastalar özenle Pelit Pastanesi’nde hazırlanıyor. Güne başlarken sıcacık poğaça ve böreklerle midenizi mutlu etmek isterseniz, Pelit Pastanesi sizleri davet ediyor!

Adres: Şemsettin Günaltay Caddesi Osmanlı Sitesi No: 213 A Blok 3-4 Erenköy, İstanbul

İletişim: 0216 385 03 02

pelit pastanesi

4) Savoy Pastanesi – Beyoğlu

Beyoğlu’nda olanlar için tatlı molasında Savoy Pastanesi’ni öneriyoruz. Bu mekana girdiğinizde tatlıların kokusuyla iştahınız açılacak ve eğer diyetteyseniz biraz kaçamak yapacaksınız. Pastalarda kullanılan kremalar ile beğeni toplayan Savoy Pastanesi, simit ve içecekleriyle de ilginizi çekebilir. Hayata tatlı bir mola vermek için İstanbul’daki adresiniz Savoy Pastanesi!

Adres: Sıraselviler Caddesi No:181/183A Cihangir, Beyoğlu

İletişim: 0212 249 18 18

savoy pastanesi

5) Baylan Pastanesi – Beşiktaş

Baylan Pastanesi, Beşiktaş sahilinde sizlere doyumsuz manzara ve enfes tatlı seçenekleri servis eden bir mekan. Her mevsim tercih edilen, huzuru arayanların ortak noktası olan Baylan Pastanesi farklı kahve türleriyle kahve sevenleri de bir araya getiriyor. İçeceklerinize eşlik eden cup tatlılar ve tuzlu yiyecekler, kendinize verdiğiniz bu ödülün lezzet detayları olacak!

Adres: Cevdetpaşa Caddesi No:52/54 Bebek, Beşiktaş

İletişim: 0212 358 07 60

baylan pastanesi

6) Ceviz Ağacı – Kadıköy

Ceviz Ağacı, kendi üretimi olan çikolatalar ile lezzetlendirdiği tatlıları sizlere taze olarak sunan bir mekan. Nezih ve leziz bir mekanda doya doya tatlı yemek, çay ve kahve saatlerinizi şenlendirmek, eve giderken paket ürünlerden alıp bu tadı evde de yaşamak isterseniz Ceviz Ağacı Koşuyolu’nda sizlere hizmet veriyor olacak. Çeşitli damak zevklerine hitap eden geniş bir menü için denemelisiniz!

Adres: Muhittin Üstündağ Caddesi No: 85 Koşuyolu, Kadıköy

İletişim: 0216 339 18 26

7) Emek Pastanesi – Beşiktaş

Damakta uzun süre iz bırakan tatlılar, kıyır kıyır kurabiyeler, pamuk kıvamındaki poğaçalar için İstanbul’da Emek Pastanesi’ne davetlisiniz. Taze meyvelerle donatılmış pastalar, doğal ürünlerle hazırlanmış tuzlu atıştırmalıklar en lezzetli haliyle Emek Pastanesi’nde yer alıyor. Günün her saatinde tercih ederek midenizde bayram havası estirebilirsiniz.

Adres: Akçam Sokak No: 12 4. Levent, Beşiktaş

İletişim: 0212 264 02 07

emek pastanesi

8) B Blok Bakery – Akaretler

İstanbul’da San Sebastian cheesecake ve beyaz çikolatalı brownie tatmak isterseniz, çeşitli tatlılarıyla dikkat çeken B Blok Bakery kapılarını açıyor. Kahve ve tatlı konusunda oldukça başarılı lezzetlere imza atan bu mekanda, beğendiğiniz tatlıları evinize ya da ofis ortamına götürme imkanı da bulunuyor. Çikolatalı tatlılar konusunda pek çok kişiyi memnun eden B Blok Bakery, Akaretler’de sizi bekliyor olacak!

Adres: Vişnezade Mahallesi Şair Nedim Caddesi No: 35/A1 Akaretler, İstanbul

İletişim: 0212 258 31 49

9) Kukis – Acıbadem

Kukis, un ve tatlı malzemelerin sanata dönüştüğü mekanlardan biridir. Çikolata ve meyvelerin bir araya gelmesiyle hazırlanan iştah kabartan tatlıları burada bulabilirsiniz. Kahvaltı vakti için de tercih edebileceğiniz Kukis, pastane hizmeti veren kaliteli adresler arasında yerini koruyor. İstanbul’da keyifli sohbetler ve molalar için Kukis’i tercih ederek lezzetli bir seçim yapabilirsiniz.

Adres: Acıbadem, Acıbadem Caddesi No: 154, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 326 54 88

kukis acıbadem

10) Hümaliva Çikolata & Kahve – Nişantaşı

Nişantaşı’nda ya da çevresinde olanlar için buram buram tatlı kokan bir pastane önerimiz var. Hümaliva Çikolata & Kahve, farklı tatlı denemeleriyle iz bırakan lezzetlere imza atıyor. Çikolatanın en akışkan halini ve pek çok tatlı seçeneğini tam yerinde denemek isterseniz Hümaliva Çikolata & Kahve’de yerinizi ayırabilirsiniz. Buraya geldiğinizde mutluluk hormonlarınız tavan yapabilir!

Adres: Valikonağı Caddesi Hacı Emin Sokak Nişantaşı, İstanbul

İletişim: 0212 224 48 62

hümaliva çikolata

11) Cemilzade – Kadıköy

1883 senesinden günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış ve hala ilk günkü lezzetiyle pastalar hazırlayan Cemilzade, İstanbul’da pastanecilik konusunda çok köklü bir geçmişe sahiptir. Tatlı kaçamakları yapmak istediğinizde kaliteli bir mekan arıyorsanız hiç düşünmeden Cemilzade’yi tercih edebilirsiniz. İstanbul’da olanlar bu mekanı bir an önce keşfetmeli!

Adres: Cemil Topuzlu Caddesi No: 7/C Selamiçeşme, Kadıköy

İletişim: 0216 385 04 23

cemilzade

12) Gezi Pastanesi – Taksim

Gezi Pastanesi, Beyoğlu’nun tarihi sokaklarında saklanmış bir tatlı durağı olarak karşınızda. Çikolatanın ve kremanın enfes kıvama geldiği bu mekanda, çay molalarını lezzetli seçimlerle verebilirsiniz. Çikolata ve atıştırmalık lezzetlerin büyük bir özenle sunulduğu Gezi Pastanesi, İstanbul’da sakin bir pastane arayanların ortak buluşma noktası oluyor. Siz de denemeyi unutmayın!

Adres: Gümüşsuyu Mahallesi İnönü Caddesi No: 5 Taksim, Beyoğlu

İletişim: 0212 292 53 53

gezi pastanesi

13) Karaköy Murat Muhallebicisi – Beyoğlu

Bir pastanede aradığınız ne varsa; Karaköy Murat Muhallebicisi sizlere o lezzetleri sunuyor. Kol böreği, poğaça, pasta, kurabiye, muhallebi ve atıştırmalık yiyecekler günün her anında sizin için hazırlanıyor. Kahvaltı ve gün içindeki öğünlerinizi gayet uygun rakamlar ödeyerek, lezzetli bir şekilde geçirmek isterseniz Karaköy Murat Muhallebicisi’ne uğramanızı öneriyoruz!

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Beyoğlu

İletişim: 0212 245 19 49

murat muhallebicisi

14) Değirmen Pastaneleri – Ataşehir

Değirmen’in kapısını araladığınız anda sizleri karşılayan tatlı ve tuzlu yiyecekler iştahınızı açacak. Özel günleriniz için hazırlanan çikolata ve şekerlemeler, yumuşacık pastalar, çay saati için tercih edilecek tatlılar Değirmen’de sizi bekliyor. Ayrıca kahvaltı için de en doyurucu menüler Değirmen’in mutfağından çıkıyor. İstanbul’da pastane arayışında olanlar mutlaka denemeli!

Adres: İçerenköy Mahallesi Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Caddesi No: 97/A Ataşehir

İletişim: 0216 577 31 34

değirmen pastanesi
Kaynak: www.degirmenpastaneleri.com

15) Beyaz Fırın – Beşiktaş

Pastane ortamında sevdiklerinizde bir araya gelip tatlı yerken tatlı tatlı sohebt etmek isterseniz; Beyaz Fırın size aradığınız konforu ve hizmeti sunabilir. Renk renk kurabiye ve makaronlar, birbirinden lezzetli içecekler, tadımlık pastalar ve daha fazlası için Beyaz Fırın’a gelebilirsiniz. Bu pastane tatlı krizlerinin tatlıya bağlandığı, damakların çatlatıldığı bir lezzet durağı!

Adres: Etiler Mahallesi Nispetiye Caddesi No:82 – Beşiktaş

İletişim: 0212 263 70 91

beyaz fırın

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’un En İyi 15 Meşhur Tatlıcısı

İstanbul’un En Çıtır 12 Yeni Nesil Lokmacısı

İstanbul’da Cheesecake Nerede Yenir? En İyi 7 Mekan

İstanbul’da Makaron Yiyebileceğiniz En Lezzetli 10 Şirin Pastane

İstanbulda Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Levain Pastanesi Kurabiyeleri Tarifi

Levain Pastanesi Kurabiyeleri

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 45dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Sufle (15 Dakikada Nefis Lezzet ) Tarifi

Sufle (15 Dakikada Nefis Lezzet )

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
İstanbul Simidi Tarifi

İstanbul Simidi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Tarifler Geri
Videolar Geri