Ülkenin En İyi 16 Karadeniz Lokantası

Ülkenin En İyi 16 Karadeniz Lokantası Tarifi

Karadeniz Mutfağının Leziz Adresleri

Balık etleri ve sebzelerle lezzetlenen Karadeniz mutfağı, birbirinden farklı iştah açan nefis yemeklerle doludur. Enerji veren, tok tutan, bağışıklığı güçlendiren Karadeniz yemekleri sayesinde Karadeniz’de uzun senelerdir yaşayan insanlar, hastalıklardan uzak kalmayı başarır. Öylesine meşhurdur ki Karadeniz kahvaltısı ve ana yemekleri, ünü pek çok ile yayıldığı gibi ülke sınırları dışına da çıkmıştır.

Trabzon Yemekleri: Karadeniz Mutfağından 21 Yöresel Tarif

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Ülkenin En İyi 16 Karadeniz Lokantası

  • KalıntaÅŸ Lokantası – Gebze
  • Cemil Usta Akçaabat Köfte – Ä°stanbul
  • Karadeniz Sofrası – BaÄŸcılar
  • Muhlama Karadeniz Mutfağı – Rüzgarlıbahçe
  • Karadeniz Lokantası – Kağıthane
  • Saray Restoran – Sinop
  • Karadeniz Restoran – Fatih
  • Ayder Karadeniz Ev Yemekleri – Ä°zmir
  • Karadeniz Balık Restoran – Samsun
  • Karadeniz Kahvaltı Salonu – Balıkesir
  • Fasuli – Ä°stanbul
  • KaraoÄŸlan Balık Restoran – Çorum
  • Çömlek Kuru Fasulye – Ä°stanbul
  • Karadeniz Sofrası – Antalya
  • Çay Tarlası Kafe – Ä°stanbul
  • Lazistanbul – Ä°stanbul

Tarif için: Trabzon Usulü Kuymak

Kaymak, tereyağı, mısır unu, hamsi ve diğer balıklar, bal, köy peynirleri, mısır ekmeği, kuru fasulye ve lahana gibi birçok faydalı yemek Karadeniz mutfağının incilerindendir. Özellikle de hamsinin tatlıdan tuzluya pek çok tarifte yer alması, yine Karadeniz mutfağının kendine has özelliklerinden biridir.

Bulunduğunuz coğrafyada Karadeniz yemeklerini tam tadında ve kıvamında yapan mekanlar arıyorsanız; sizlere yardımcı olacak bir yazıyla karşınızdayız. Karadeniz’den gelen organik ve doğal ürünlerle hazırlanan nefis Karadeniz yemeklerinin Türkiye genelindeki adreslerini bu listede bulabilirsiniz. Acıktığınızda ve memleket hasretiyle yanıp tutuştuğunuzda önerdiğimiz Karadeniz lokantası listesini inceleyip yola çıkabilirsiniz!

Tarif için: Hamsi Tava Tarifi (Videolu)

Hamsi Tava Tarifi (Videolu)

Ülkenin En İyi 16 Karadeniz Lokantası

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) KalıntaÅŸ Lokantası – Gebze

İzmit, Gebze’de yer alan Kalıntaş Et ve Balık Lokantası, 20 seneyi aşkındır faaliyettedir. Canlı alabalık, hamsi tava, tereyağı üzerinde eriyen iştah açan Karadeniz pideleri bu restoranda her sabah taze olarak hazırlanır. Tüm malzemeleri Karadeniz’in seçkin köylerinden temin edilir ve İzmit’te yaşayan gurmelere sunulur. Gebze’de olup Karadeniz yemeklerini yemek isterseniz; ana cadde üzerinde kolaylıkla bulabileceğiniz Kalıntaş Restoran’a davetlisiniz.

Adres: Sultanorhan Mahallesi, Kışla Caddesi, No: 33 Gebze – Kocaeli

Ä°letiÅŸim: 0262 641 14 54

kalıntaş restoran

2) Cemil Usta Akçaabat Köfte – Ä°stanbul

İstanbul’da Karadeniz yemeklerine hasret kaldıysanız; en özel yemekleri tatmak için Cemil Usta Akçaabat Köfte’ye uğrayabilirsiniz. Kuymak, hamsi tava, Hamsiköy sütlaç, mısır unu ekmeği tüm diğer lezzetler için bu mekanı tercih edebilirsiniz. Cemil Usta Akçaabat Köfte, Karadeniz’in iştah açan lezzetlerini özleyenlerin bir araya geldiği Karadeniz restoranı olarak aklınızda kalsın.

Adres: Altayçeşme Mahallesi Zuhal Sokak No: 22 Maltepe (Niyazibey İş Merkezi, No:1)

Ä°letiÅŸim: 0216 371 61 61

cemil usta akçaabat köfte

3) Karadeniz Sofrası – BaÄŸcılar

21 senedir hizmet veren Karadeniz Sofrası, Bağcılar’da olanların sevdiği Karadeniz restoranlarından biridir. Gün içinde onlarca çeşit sıcak yemeğin ve taze hazırlanan tatlıların servis edildiği bu mekanda, Karadeniz pidelerinden sulu yemeklerine kadar birçok yemek sizi bekliyor olacak. Acıktığınızda, memleketinize olan özleminiz arttığında Karadeniz Sofrası’na uğrayabilirsiniz.

Adres: KemalpaÅŸa Mahallesi Namık Kemal Caddesi No: 125 BaÄŸcılar – Ä°stanbul

Ä°letiÅŸim: 0212 629 56 42

karadeniz sofrası

4) Muhlama Karadeniz Mutfağı – Beykoz

Beykoz’da İstanbul manzaralı bir Karadeniz restoranı arıyorsanız, sizi Muhlama Karadeniz Mutfağı’na davet ediyoruz. Buraya geldiğinizde kendinizi Karadeniz’in herhangi bir yöresinde yer alan lokantada hissedebilirsiniz. Karadeniz motifli dizayn edilen bu mekanda, kuymaklı kahvaltıdan lahana sarmasına kadar birçok lezzeti bulabilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Caddesi No: 131 Kavacık Beykoz İstanbul

Ä°letiÅŸim: 0216 425 25 22

muhlama karadeniz mutfağı

5) Karadeniz Lokantası – Kağıthane

Yüzbinlerce Karadenizli, İstanbul’da iş ve eğitim nedeniyle yaşarken özledikleri Karadeniz yemeklerine Kağıthane’de yer alan Karadeniz Lokantası’nda kavuşuyor. En özenli şekilde hazırlanan pide, lahana sarması, hamsili pilav ve diğer özel lezzetler İstanbul’da bu mekanda sizi bekliyor!

Adres: Sapphire AVM Büyükdere Caddesi İstanbul

karadeniz lokantası

6) Saray Restoran – Sinop

Karadeniz’in tam zirvesinde yer alan Sinop, sahip olduğu coğrafi özellikleri mutfağına da yansıtıyor. Hırçın sularda beslenen Karadeniz balıklarının damak zevkinize göre hazırlandığı Saray Restoran, Sinop’ta olup iyi bir mekanda yemek yemek isteyenleri davet ediyor. Oldukça ekonomik menülerle, doyurucu tabakları masanızda görmek için Saray Restoran’a uğrayabilirsiniz.

Adres: Camikebir, Meydankapı Mahallesi İskele Caddesi, Rıhtım Sokak No: 18, Sinop Merkez/Sinop

Ä°letiÅŸim: 0368 261 17 29

saray restoran

7) Karadeniz Restoran – Fatih

Fatih’te olanların sık sık uğradığı Karadeniz Restoran, bu çevrede yıllardır Karadeniz yemeklerini hazırlamaktadır. Doyurucu ve uygun menüler sunan Karadeniz Restoran, Karadeniz’in köylerinden gelen tereyağını kullandığı nefis yemeklerle iştahları açmayı başarıyor. Pide, sütlaç, kuru fasulye ve özlenen lezzetleri burada bulabilirsiniz.

Adres: Katip Çelebi Cad. No:49 Fatih – Ä°stanbul

Ä°letiÅŸim: 0 212 519 01 28

karadeniz restoran

8) Ayder Karadeniz Ev Yemekleri – Ä°zmir

Karadeniz’in meşhur yemeklerini, İzmir’de Ayder Karadeniz Ev Yemekleri’nde bulabilirsiniz. Karşıyaka’da yer alan bu leziz adreste, güveçte kuru fasulye ve hamsi tava çok seviliyor. Yemek sonrasında meşhur Hamsiköy sütlaç da istediğinizde kendinizi Karadeniz’de hissedebilirsiniz.

Adres: Yeni Girne Bulvarı 6065 Sokak No: 37/1A Karşıyaka

Ä°letiÅŸim: 0232 365 21 53

ayder karadeniz ev yemekleri

9) Karadeniz Balık Restoran – Samsun

Deniz ürünlerinin, doğal tereyağında pişirilmesinden sonra sofranıza konuk olması; size Karadeniz Balık Restoran’ı çok sevdirecek. Samsun’da, manzarasıyla dikkat çeken her damak zevkine hitap eden bu mekanda doyurucu ve keyifli zaman geçirebilirsiniz. Karadeniz yemeklerinin Samsun’da lezzetlendiği adresi siz de deneyebilirsiniz.

Adres: Baruthane Mahallesi Atatürk Bulvarı, Dolgu Alanı No: 67, İlkadım/Samsun

Ä°letiÅŸim: 0543 445 13 13

karadeniz balık restoran

10) Karadeniz Kahvaltı Salonu – Balıkesir

Balıkesir’de Karadeniz’in yöresel ürünleriyle donatılan kahvaltı sofrasını hazırlayan samimi bir mekandır Karadeniz Kahvaltı Salonu. Izgarada pişen Akçaabat köftesi, doyurucu ve nefis kahvaltılık ürünleriyle Balıkesir’de Karadeniz hasretini gidermektedir. Balıkesir ve çevresinde olanlar, bu kahvaltı salonunu tercih edebilir.

Adres: Mustafa Kemal Bulvarı 154/A2 Balıkesir

karadeniz kahvaltı salonu

11) Fasuli – Ä°stanbul

Karadeniz’in meşhur kuru fasulyesi, tam kıvamında ve tadında Fasuli’de hazırlanıyor. Servis sonrasında masanızda iştah açan turşu, manda yoğurdu ve tereyağlı pilav da yer aldığında fasulyenin tadına doyum olmayacak. İstanbul’da yöresel kuru fasulye lezzetini aradığınızda Karadeniz’e gitmeden de aradığınızı İstanbul’da bulabilirsiniz. Fasuli, Tophane’de sizi bekliyor.

Adres: KemankeÅŸ Mahallesi Kılıç Ali PaÅŸa Caddesi No: 6 Tophane – Ä°stanbul

Ä°letiÅŸim: 0212 243 65 80

fasuli

12) KaraoÄŸlan Balık Restoran – Çorum

Çorum’da olanların Karadeniz lezzetleriyle bir araya gelmesine yardım eden Karaoğlan Balık Restoran, tadı damaklarda iz bırakan ızgara ve fırın balık servisleriyle beğenilen bir mekandır. Porsiyonluk hamsi tava, fırında kabak tatlısı ve güveçte deniz ürünlerini leziz bir şekilde yemek için Karaoğlan Balık Restoran’ı deneyebilirsiniz.

Adres: Yavruturna, Esnafevleri 6. Sokak No: 5, Çorum Merkez/Çorum

Ä°letiÅŸim: 0364 225 10 00

karaoğlan balık restoran

13) Çömlek Kuru Fasulye – Ä°stanbul

Karadeniz’in pek çok ilinde güveçte pişen ve sofraları lezzetlendiren kuru fasulye yemeğini, İstanbul’da tam kıvamında tadabilirsiniz. Lezzetini güveçten alan bu özel Karadeniz yemeğini, cacık ve pilavla beraber afiyetle tüketebilirsiniz. Dillere destan Karadeniz turşusu da yemeğinizin lezzetini ikiye katlayacak!

Adres: Turistik Caddesi No: 50 Büyük Çamlıca, Ãœsküdar – Ä°stanbul

Ä°letiÅŸim: 0216 316 29 53

çömlek kuru fasulye

14) Karadeniz Sofrası – Antalya

Doyurucu lahana sarması, çıtır çıtır hamsi tava, bol tereyağlı kuymak ve daha da ötesinde olan Karadeniz yemeklerini Antalya’da Karadeniz Sofrası’nda bulabilirsiniz. Tahinle buluşan kabak tatlısı, dışı çıtır içi pamuk pideler ve aklınıza gelen pek çok Karadeniz yemeğine Antalya’da kavuşmak için en kısa sürede Karadeniz Sofrası’na uğrayabilirsiniz.

Adres: Antalyaspor Stadı, Meltem Mahallesi (İsmail Baha Sürelsan Caddesi) Antalya

karadeniz sofrası

15) Çay Tarlası Kafe – Ä°stanbul

Karadeniz’e gittiğinizde tatmanızı önerdikleri menemen, muhlama, Laz böreği gibi özel kahvaltılık lezzetleri İstanbul’da Çay Tarlası’nda bulabilirsiniz. Buraya geldiğinizde sizi karşılayan samimi mekan ve personeller, kendinizi evinizde hissetmeniz için gerekli konforu sağlıyor. Küçük ve şirin bir mekanda Karadeniz’in meşhur muhlamasını tadabilirsiniz.

Adres: Caferağa, Dr. Esat Işık Caddesi No: 34, Kadıköy/İstanbul

Ä°letiÅŸim: 0541 500 34 08

çay tarlası

16) Lazistanbul – Ä°stanbul

İstanbul’da Karadeniz yemeklerini tam kıvamında pişiren bir mekan olarak tanıtılan Lazistanbul; bu işin en iyileri arasında yer alıyor. Kiremitte pişen köfte, akışkanlığı tartışılmaz mıhlamalar, çıtır Karadeniz pidesi ve daha fazla lezzet sizin için Lazistanbul’da hazırlanıyor. Lahana sarmasını ve yöresel yemekleri özleyenler, Lazistanbul’a davetli!

Adres: Osmanağa, Vahap Bey Sokak 14 A, 34714 Kadıköy/İstanbul

Ä°letiÅŸim: 0216 348 34 53

lazistanbul

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Trabzon’da Ne Yenir? Kalitesi Sabit En Ä°yi 10 Restoran

Samsun’da Ne Yenir? Kalitesiyle MeÅŸhur 10 Leziz Adres

Sinop’ta Ne Yenir? UÄŸramanız Gereken En Ä°yi 10 Lezzet Durağı

Tokat’ta Ne Yenir, Nesi MeÅŸhur? En Ä°yi 8 Restoran – Gezilecek Yerler

Rize’de Nerede Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken En İyi 11 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

8. Gün İftar Menüsü

Birbirinden değişik iftar menüleri tariflerinde 8. gün! Açılışı midenizi yumuşatacak lezzet garantili kolay şehriyeli un çorbası ile yapıyoruz. İftar yemekleri için değişik tarifler arayanlara tavuklu sultan kebabı, iftarın favorisi olacak soğan mezesi ve iftar tatlısı olarak kadayıflı sütlà ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

Ä°lk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En Ä°yi Brownie Tarifi

En Ä°yi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En Ä°yi HaÅŸhaÅŸpare Tarifi

En Ä°yi HaÅŸhaÅŸpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En Ä°yi Profiterol Tarifi

En Ä°yi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En Ä°yi HaÅŸhaÅŸpare Tarifi

En Ä°yi HaÅŸhaÅŸpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En Ä°yi Hamburger EkmeÄŸi Tarifi

En Ä°yi Hamburger EkmeÄŸi

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Karadeniz Kuymağı Tarifi

Karadeniz Kuymağı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Karadeniz Pidesi Tarifi

Karadeniz Pidesi

2-4 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en deÄŸerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. Ä°nananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiÄŸinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiÄŸinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

AÄŸda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kiÅŸiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en deÄŸerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. Ä°nananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiÄŸinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiÄŸinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

AÄŸda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kiÅŸiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen Ä°badet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: Ä°ftar Sofralarının BaÅŸ Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. Ä°ftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: Ä°ftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri