Kas Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Neden Olur?

Kas Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Neden Olur? Tarifi

Kas Ağrısı Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Kas ağrıları, günlük yaşamın verimini düşürebilecek bir problemdir. Duruş bozukluğuna bağlı kas ağrıları, spor ve zorlamaya bağlı kas ağrıları ve hafif kas ağrıları türleri bulunur. Çeşitli sebeplerle meydana gelen bu kas ağrıları için uygulanabilecek çözüm yolları bulunmaktadır. İçeriğimizde kas ağrısına iyi gelen tedavi tavsiyelerini paylaşıyor olacağız.

Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

  • Su tüketimini artırınız.
  • Ağrıyan bölgeyi dinlendiriniz.
  • Spor öncesi ve sonrası esneme hareketleri yapınız.
  • Ağrıyan bölgeye buz koyabilir, masaj yapabilirsiniz.
  • Stres ve yoğun tempoyu hafifletmelisiniz.
  • Nane yağı ile masaj yapıp sargı beziyle sarabilirsiniz.
  • Zerdeçal veya zencefil çayı tüketebilirsiniz.
  • Egzersiz öncesi elma sirkeli su içebilirsiniz.
  • Yemeklerinize pul biber ekleyerek tüketebilirsiniz.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımamaktadır. Geçmeyen ağrılar için acilen sağlık kuruluşuna başvurunuz.

kas ağrısı neden olur

Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

  • Kas ağrısına yetersiz su ve sıvı tüketimi neden olur. Bu nedenle su ve sıvı tüketiminizi artırmalısınız.
  • Spor sonrası yoğun kas ağrıları yaşıyorsanız egzersiz sürenizi kısaltmalı veya bu planı hafifletmelisiniz.
  • Fiziksel aktivite öncesi ve sonrası esneme hareketleri yaparak kas ağrılarının oluşumunu önleyebilirsiniz.
  • Medikal masaj ve fizyoterapi kas ağrılarına en iyi gelen yöntemler arasındadır.
  • Stres ve yoğun çalışma temposundan uzaklaşmak kronik kas ağrılarını hafifletmeye yardımcıdır.
  • Nane yağı ile ağrıyan bölgeye nazikçe masaj yapıp sargı bezi ile sarabilirsiniz.
  • Toz zerdeçal veya zencefil çayı demleyerek günde 1-2 fincan tüketebilirsiniz.
  • Egzersiz yapacağınız günlerde sabahları aç karna 1 su bardağına 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip içebilirsiniz.
  • Pul biber, kas ağrıları için etkilidir. Yemeklerinize pul biber ekleyerek kas ağrısı oluşumunu önleyebilirsiniz.

Normalden uzun süren ve şiddeti giderek artan kas ağrıları yaşıyorsanız vakit kaybetmeden doktorunuza başvurunuz. Tüm egzersiz ve spor çalışmalarını uzman kontrolünde veya uzman onayı ile yapınız. Tavsiyelerimiz reçete niteliği taşımamaktadır.

kas ağrısı nasıl geçer

Kas Ağrısı Neden Olur?

  • Yetersiz veya yanlış beslenmek.
  • Burkulma, sakatlanma ve vücudu zorlayan egzersizler yapmak.
  • Stres, yorgunluk ve uzun saatler boyu yoğun çalışmak.
  • Dehidrasyon ve vücudun ihtiyacını karşılamayacak kadar az sıvı, su tüketmek.
  • Vücudun kaldırabileceğinden daha uzun süre spor yapmak.
  • Yetersiz uyumak ve dinlenmemek.

Kas ağrısı nedenleri genelde yanlış ya da fazla hareket etmektir. Aşırı kullanım kasları yorabilir ve ağrıya neden olabilir. Kas ağrısı çoğunlukla fazla zorlama ve aynı kas grubunu çok fazla kullanmaya bağlı olarak meydana gelir.

Özellikle ani kas ağrısı nedenleri arasında en çok karşılaşılan ani ve ters hareketler yapılmasıdır. Bunun dışında hareketsizlik, yanlış duruş pozisyonları, ara vermeden çalışmalar da kas ağrısına neden olmaktadır.

Yalnızca bunlara bağlı olmamakla birlikte belli bir rahatsızlıktan dolayı da kas ağrısı meydana gelmiş olabilir. Bunlara da örnek vermek gerekirse ateşli hastalıklar kas ağrılarına neden olur. Bunlar grip, nezle, kızamık, ateşli romatizma, sıtma gibi hastalıklardır ve bu hastalıklarda kas ağrısı ve halsizlik baş gösterir.

Belli başlı kas hastalıkları da şiddetli kas ağrısı meydana getirebilir. Bunlar ise yumuşak doku romatizması, polimiyozit gibi bağışıklık sistemiyle alakalı hastalıklar ve mikroplardan kaynaklı iltihap hastalıkları kas ağrılarına sebep olabilmektedir.

Kas ağrısının nedenleri nelerdir sorusunun cevapları arasında bazı hastalıklar da vardır. Fibromiyalji veya polimiyaljiya romatika benzeri romatizmal rahatsızlıklar, vücutta vitamin eksiklikliği olması, tiroit, tip 1 diyabet, karaciğer yağlanması, kalıtsal kas hastalıkları ve bazı kalp hastalıkları da kas ağrısı yapabilir.

Yaygın kas ağrısı nedenleri arasında kaslarda meydana gelen deformasyonlar da vardır. Küçük yaralanmalar ve tabii ki ciddi incinmeler kas ağrıları yapar. Yaralanmalar, şiddetli kas ağrıları nedenleri arasında gösterilebilecek önemli bir başlıktır.

Kas Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Genelde kas ağrılarını kaslarda oluşan acıya bağlı olarak fark edilir; ancak bundan çok daha fazlasıdır.

Kaslarda verimsizlik ve güçsüzlüğün oluşması, ağrı olan kası ideal düzeyde kullanamama, yürüme ve koşmada zorlanmalar, otururken ayağa kalkmak istendiğinde oluşan zorlanma, uzunca bir süre oturulduğunda boyun bölgesinde meydana gelen gerginlik, boynun tutulma ve ağrıması, başta dönme ve nefes almakta güçlük gibi belirtiler hissediyorsanız kas ağrısı rahatsızlığınız olabilir.

Kas ağrısı spor sonrasında da meydana gelebilmektedir, buradaki neden kontrolsüz spor yapılmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca doku gerginliği ve kramp girme durumları da bacak kas ağrısı belirtilerini gösterir. Genelde bu durum söz konusu kas kitlesinin ortalama bir hafta dinlendirilmesi sonucu geçmektedir.

Kas ağrısı magnezyum eksikliğinde de ortaya çıkabilmektedir. Eğer geçmeyen kas ağrıları ve sık sık ortaya çıkan kas sancılarınız varsa ağırlıklı olarak magnezyum içeren gıdaları tüketmelisiniz. Uyutmayan kas ağrısı durumu yaşanıyorsa rahatsızlığın perde arkasında iltihap ya da fibromiyalji olabilir.

kas ağrısı belirtileri

Kas Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kas ağrısı hisseden bir kişi ne yapmalıdır diyorsanız öncelikle kas ağrısı tedavisi konusunda en önemli nokta dinlenmek ve dengeli beslenmektir. Protein içeren besinlere ağırlık verdiğinizde ve ortalama bir haftalık süreyle dinlendiğinizde çoğunlukla kas ağrılarınız ortadan kalkacaktır.

Geçmeyen kas ağrılarınız varsa bu durumda kas ağrısı kremleri kullanılabilir veya doktorunuza başvurabilirsiniz. Kas ağrısı için kas gevşetici haplar da bulunmaktadır. Bunlarla da hızlı ve etkili sonuçlar görebilirsiniz. Tüm ilaçlar için mutlaka doktor onayı almalısınız.

Eğer hafif ölçüde kas ağrılarınız bulunuyorsa bu durumda öncelikli olarak kas kütlesini serbest bırakarak bir süre masaj yapmayı deneyebilirsiniz. Masaj sonrası kaslar doğal yoldan gevşeyecektir. Ilık duş alabilirsiniz. Çoğunlukla hafif kas ağrısı nasıl geçer diye düşünenler nazik masaj ve ovalama hareketlerinden sonra rahatlama hissederler.

Tüm bunların dışında kas ağrısı için kuşburnu, zerdeçal, anason çayı, çörek otu yağı, nane yağı, hardal yağı gibi şifalı bitkileri aktarlardan elde ederek kas ağrısı doğal tedavi yöntemlerinden de faydalanabilirsiniz. Bu durumda çörek otu yağı ve hardal yağını ağrı olan kasın üzerine sürüp üzerini kapatarak emilmesini bekleyebilirsiniz. Bu doğal yağlar kas gevşetici krem etkisi gösterecektir. Yumurta, peynir tavuk eti süt ve yoğurt gibi besinler uzun süreli kas ağrılarının tedavisinde etkilidir. Uygulama öncesi uzman onayı almalısınız.

Halk arasında sıklıkla uygulanan kas ağrısına sıcak iyi gelir mi sorusu için ise her kas ağrısına sıcak uygulanmamalıdır. Bazı kas ağrıları soğuk tedavi gerektirebilmektedir. Bu konuda doktorunuza mutlaka danışarak tedavi yöntemi uygulamalısınız.

Özellikle hamile bireylerde sırt, bel ve eklem ağrıları oluşabilmektedir. Hamilelikte kas ağrısına ne iyi gelir sorusu için verilebilecek en iyi tavsiyeler ise doğru duruş pozisyonları, yavaş hareketler ve bolca istirahattir. Bu durumda oluşacak olan sırt kas ağrısına ne iyi gelir konusunda da düz bir zemine sırt üstü uzanarak dinlenmek, ayakta dik bir şekilde dururken belden sağa ve sola dönmek iyi gelecektir. Geçmeyen ağrılarınız için hamileliğinizi takip eden doğum doktorunuzla görüşmelisiniz.

Değinilmesi gereken en önemli konulardan biri de kalp kas ağrısına ne iyi gelir sorusudur. Burada doğrudan doktorunuza görünmenizde fayda vardır. Çünkü kalp damar tıkanıklıkları, kalp krizi riskleri gibi durumlar nedeniyle ciddi bir ağrı türü olabilir, ihmal edilmemelidir.

Ciddi durumlarda kas ağrısı tedavisi uygulamasının hastanede ya da uzman kontrolünde yapılması gerekebilir. Kas ağrılarında fizik tedavi uygulamaları da profesyonel destek sağlar. Fizik tedavi sürecinde hem ağrının hafiflemesi hem de ağrıya sebep olan postür bozukluğu gibi durumlar varsa bunların olabildiğince düzeltilmesi hedeflenir.

kas ağrısına ne iyi gelir

Bacakta Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bacak kas ağrısı farklı şekillerde meydana gelebilir. Kramplar, batma hissine sahip ağrılar, yayılan ağrılar gibi. Bacak kas ağrısı diğer kas ağrılarına oranla daha hızlı iyileşebilen ağrı türüdür. Bu konuda kas ağrısı egzersizleri çözüm olabilmektedir.

Bunun en bilinen örneği bacağı vücuttan yüksekte tutmaktır. Burada kan akışı hızlanacak ve ayaklarda birikmiş, durgunlaşmış kan tekrar devirdaim haline girecektir. Sonrasında bacak kas ağrılarınız için ciddi hafiflemeler fark edebilirsiniz.

Ayrıca varis çorapları da damarlara bağlı olarak meydana gelen bacak kas ağrılarında hem önleyici hem de tedavi edici işlev görmektedir. Bu çoraplar hem erkek hem de kadınlar için üretilebilmektedir. Bacaklarınızı esnetme ve germe gibi egzersizler de kasları gevşetecek, rahatlatacak ve ağrıların geçmesini sağlayabilecektir.

Spor yaparken meydana gelen bacak kas ağrısı için sprey yöntemi de sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Bu spreyler kaslara soğuk şok uygulayarak kasların kendine gelmesini sağlamaktadır. Bu tip bacak kas ağrısına ne iyi gelir sorusuna en hızlı cevap olan spreyler spor müsabakalarında da sık sık kullanılır.

bacak kas ağrısı

Kol Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kol kas ağrıları, kol kaslarının zorlanması, aynı kolun uzun süre ağır kaldırması veya aynı kasa yüklenme, kol kasına alınan darbe ve kollardaki sinir sıkışmalarına bağlı olarak oluşan ağrılardır.

  • Masaj yapma yöntemi, kolu dinlendirme yöntemi gibi basit yöntemlerle ağrının geçmesin bekleyebilirsiniz.
  • Şiddetli bir ağrıysa ağrı kesici ilaç kullanabilirsiniz. Mutlaka doktor onayı almalısınız.
  • Eğer 1 haftadır geçmeyen sıkışmalar, gerilmeler ve ağrılar yaşıyorsanız mutlaka doktorunuza görünmelisiniz.
  • Tüm bunların dışında kollarda hareketsizlik veya sigara içmeye bağlı olarak da gelişebilir. Bu durumda kol germe ve esnetme egzersizleri uygulayabilir, sigarayı bırakmayı düşünebilirsiniz.
  • Kol ve bacak kasları için en çok sorulan eklem ve kas ağrısına ne iyi gelir sorusu için de bol su tüketimi öncelikli cevap olarak verilebilir. Yine şifalı bitkilerden özellikle ısırgan otu çayının kol ve bacak için kas ağrılarında güçlü bir tedavi edici bitki olduğu bilinmektedir.
kol kas ağrısı

Spor Sonrası Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kas ağrısı spor yaparken kontrolsüz ya da dikkatsiz hamleler sonucunda meydana gelebilir. Yine kasları ısıtma, alıştırma işlemi uygulamadan yapılan sporlar yoğun kas ağrılarına sebep olmaktadır.

  • Spor programınızı bir süre hafifletin, masaj yapın ve ılık duş alın. Spor yapmadan önce mutlaka ısınma hareketleri uygulamaya özen gösterin.
  • Ayrıca kas ağrısı bandı sporcuların özellikle kullandığı bir üründür. Mevcut kas ağrılarınızın bulunduğu yüzeye yapıştırdığınızda kas ile deri arasında yüzey alanı açacak ve kan dolaşımını sağlayacak ve kasları rahatlatacaktır. Ayrıca kaslara destek olarak spor sırasında kontrollü bir hamle sağlayacaktır. Derinizle bütünleşir, suya dayanıklıdır.
  • Fitness kas ağrılarına ne iyi gelir sorusu için bol su içmek, ılık duş almak, masaj uygulamak ve buz torbasını mevcut kas ağrısının olduğu bölgeye bir havlu üzerinde uygulamak iyi gelecektir.
  • Spor yaparken en çok meydana gelen bir diğer ağrı da adale ağrılarıdır. Bu noktada adale kas ağrılarına ne iyi gelir konusunda ise, bitkisel tedavi öncelikli olmak üzere doktorunuza danışarak ilaç tedavisi de alabilirsiniz. Ardıç tohumu yağının bu bölgelere sürülmesi bir müddet sonra buradaki kas ağrılarını tedavi edecektir.
spor sonrası kas ağrısına ne iyi gelir

Karın Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Karın kas ağrılarının sebepleri kas yorulması ve zorlanması dışında mide ve pankreas bölgelerindeki sorunlardan da kaynaklanabilmektedir. Bu açıdan öncelikle doktorunuza başvurarak bir hastalık olup olmadığını öğrenmelisiniz.

Uzun süreli öksürükler karın kaslarında bir müddet sonra ciddi ağrılar da meydana getirebilmektedir. Bunun nedeni kaslarda oluşan gerilmelerdir. Burada karın bölgesine parmak uçları ile sırt üstü uzanarak yapacağımız masajlar iyi gelecektir.

karın kası ağrısı

Omuzdaki Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Omuz ağrıları çoğunlukla gerilme ve yel alma, soğukta kalma sebepleriyle oluşabilir. Fakat şiddetli bir ağrı hissediyorsanız ciddi bir nedeni de olabilir; sağlık kuruluşuna başvurunuz. Omuzdaki kas ağrısı şiddetli bir ağrıysa doktora başvurabilirsiniz, doktor kontrolünde kas ağrısı için iğne vurdurabilir ve böylelikle ciddi nedeni olmayan şiddetli kas ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

Omuz kas ağrısı tedavisi için sıcak tedavi uygulamak (sıcak su torbası, ılık duş gibi) ya da omuz masajları en etkili yöntemlerdir. Germe gevşetme egzersizleri uygulayabilirsiniz. Ayrıca stres ve kaygıdan uzak durmanız da omuz ağrılarınızı önleyecektir. Strese bağlı kas ağrısı belirtileri arasında ağrı bölgesinin özellikle boyun ve omuz olması sayılabilir.

Omuzdaki kas ağrısı pektoral kas ağrısı belirtileri ile kendini gösterebilir. Ters duruş ya da yanlış duruş sonucu pektoral kas ağrısı yaşanabilir. Rahatlamak için buz uygulaması etkili olabilir. Eğer ağrının sebebi kas yırtılması durumuysa omuz ve göğüs bölgesinde deformasyonla durumun ciddi olduğu zaten anlaşılır ve uzmana başvurmak şarttır; çünkü cerrahi müdahale gerekebilir.

omuz kas ağrısı

Boyun Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Yanlış oturma pozisyonu, yanlış duruş ve hareket pozisyonları sonucu çoğunlukla boyun kas ağrıları meydana gelebilir. Boyunda meydana gelebilen ağrılar çeneye vurabilmektedir. Bu durumda çene kas ağrısı da hissedilebilmektedir.

Bunun dışında çene ağrıları en çok diş sıkma sebepleriyle medyana gelmektedir. Boynunuza yapacağınız masaj ile buradaki ağrıları hafifletebilir, kafanızı sağa sola yavaşça döndürerek ve esnetme hareketleri uygulayarak boyun bölgesindeki ağrıların geçmesini sağlayabilirsiniz.

Boyun bölgesindeki ağrıları önlemek için duruş ve hareket pozisyonlarınızın doğru olmasına özen göstermelisiniz. Geçmeyen kas ağrıları için fizyoterapi hareketleri de yardımcı olabilir.

boyun kas ağrısı

Omuz Ağrısına İyi Gelen 9 Doğal Tedavi

Bacak Ağrısına İyi Gelen 8 Doğal Çözüm

Ağrı Kesici 2 Krem Tarifi: Ev Yapımı, Doğal, Etkili

Bel Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde 3 Farklı Bitkisel Tedavi

Ağrı Kesici Etkili Besinler, Ağrılarınızı İlaçsız Dindirmenin 9 Doğal Yolu

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye) Tarifi

Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye)

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ne Bulduysam Keki Tarifi

Ne Bulduysam Keki

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri