Kemik Erimesine Ne İyi Gelir? İyi Gelen Besinler, Şifalı Bitkiler

Kemik Erimesine Ne İyi Gelir? İyi Gelen Besinler, Şifalı Bitkiler Tarifi

Kemik Erimesi: Osteoporoz

Hakkında Merak Edilen Her Şey

Kemik kalitesi ve yoğunluğu zamanla azalmaktadır. Vücudun iskelet yapısını oluşturan kemiklerin sağlığı bozulduğunda ise çeşitli hastalıklar görülebilir. Bu hastalıklardan kemik erimesi, özellikle ileri yaşlarda kişiyi rahatsız eder. Daha kaliteli bir yaşam ve sağlıklı beden için sizlere “kemik erimesi” hakkında detaylı bilgileri sunmak için buradayız. Bedeninizin sağlığını korumak ve mutlu bir bedene sahip olmanız çok kolay. Nasıl mı? Doktorların görüşleri ile hazırlanan bu yazımız, sizlere şifa olacak. Sırtınızı koltuğa yasladıysanız, her yaştan insanı tehdit eden kemik erimesi hakkındaki bilgileri okuyabilirsiniz.

kemik erimesi

Kemik Erimesi Nedir?

Kemik erimesi kemik yapısının zamanla bozulmasıyla meydana gelen bir hastalıktır. Bu hastalık kemiklerin sertliğini azaltır. Sertliğini kaybeden kemikler ise daha kolay kırılabilecek konuma gelir. Belirli bir kemiği değil, vücudun her bölgesinde yer alan kemikleri tehdit eder. Kemik erimesi hastalığına tıp alanında “osteoporoz” adı verilmektedir.

Günümüzün en sık görülen hastalıklarından biridir osteoporoz. Yaşam süresinin uzaması ve yaşlı insanların daha çok olması bu hastalığı tetikleyen bir durumdur. Kemik erimesi, sessiz ve oldukça yavaş ilerleyen bir rahatsızlıktır. Herhangi bir zamanda yapılan muayene sonucunda bile ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda hastalar, kendilerinde oluşan kemik erimesi hastalığına şaşırırlar.

Kemik erimesi hastalığı ile beraber, kemik kırılması riski de yükselir. İleri yaşları tehdit eden bu hastalık, genellikle 50 yaşından sonra ortaya çıkar. Kadınlarda daha çok görülme ihtimali vardır. Erkeklerde görülme riski biraz daha düşüktür. Yapılan araştırmalara göre beyaz tenli kadınların siyah tenli kadınlara göre daha çok risk taşıdığı belirlenmiştir. Bu araştırma ise Asyalı kadınlar üzerinde yapılmıştır. Osteoporoz genetikten gelen bir hastalık olabilir. Ailede daha önce kemik erimesi yaşayan bir kişi varsa, diğer aile üyelerinin de risk altında olduğu ifade edilebilir.

 kemik erimesine ne iyi gelir

Kemik Erimesine Ne İyi Gelir?

Kemik sağlığını korumak için kalsiyum ağırlıklı beslenmek gereklidir. Bağışıklık sistemini de güçlü tutmak önemli oalcaktır. Bu nedenle sizlere kemik erimesine bitkisel çözümler önereceğiz. Ayrıca kemik erimesini önleyen gıdalar hakkında da bilgi vereceğiz. Sağlıklı beslenerek kemik erimesi riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

İyi Gelen Besinler

  • Kuru Erik: Kuru erik kemik kas kütlesini arttırmaktadır. Bu nedenle gün içinde ara öğünlerinizde kuru erik tüketebilirsiniz.
  • Süt: Kalsiyum kaynağı olan süt bebeklik döneminden itibaren kemik sağlığını korur. Günlük olarak süt tüketimi, kemik erimesi riskini ortadan kaldırır. Sütü tarçın ilave ederek veya meyve püresi ekleyerek de tüketmek bir seçenek olabilir.
  • Badem: Badem yüksek oranda kalsiyum içermektedir. Uzmanlar süt ile bademin beraber tüketilmesini önermektedir. Kemik sağlığını korumak için bademi de listenize ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurt: Yoğurt mutfağınızdan eksik olmasın. Hem kemik sağlığını hem de sindirim sistemini koruyacaktır. Daha güçlü kemikler için her gün bir kase yoğurt!
  • Limon: C vitamini ile dolu olan limon, her şekilde ilaç gibidir. Limonlu su, bol limonlu salata ve ev yapımı şekersiz limonata kemik sağlığınız için tercih edilebilir.
  • Balık: Kemik erimesini önlemek için omega 3 açısından zengin olan yiyecekler tüketilmelidir. Omega 3 denildiğinde akıllara önce balık gelir. Balık tüketimi hem kalp sağlığını hem de kemik sağlığını destekler.
  • Ispanak: Çizgi filmlerde Temel Reis’in bolca tükettiği ıspanak, sizi baştan ayağa iyileştirecek. Kas ve kemik oluşumunu desteklediği için ıspanak osteoporoz düşmanıdır.
  • Feridun Kunak’tan Şifalı Kür: Kemik erimesi bitkisel tedavi Feridun Kunak tarafından yumurta kabuğu ile yapılmaktadır. Yumurta kabuklarını kurutup toz haline getirmelisiniz. Özellikle köy yumurtası olursa daha etkili olacaktır. 10 yumurta kabuğu için 20 limon suyu eklenmelidir. İki malzemeyi karıştırın ve 1 hafta boyunca dolapta bekletin. Arada bir karıştırın. Çorbalara yemeklere ekleyerek tüketin. Bu mucize kür kas ve kemik gelişimini desteklemektedir.

kemik erimesi ne iyi gelir

Şifalı Bitkiler

Kemik erimesi şifalı bitkiler ile önüne geçilebilecek bir hastalıktır. Yapmanız gereken kemik sağlığını güçlendiren ve koruyan bitkileri tanımak. İşte bu noktada size yardım etmek için kemik erimesini önleyen bitkileri listeledik. Her biri ilaç niyetine!

  • Kişniş Tohumu: Demir, magnezyum, kalsiyum ve potasyum açısından zengin olan kişniş, kemik erimesine karşı tüketilir. 2 kaşık kişniş tohumunu bir bardak suda kaynatın ve soğuduktan sonra süzerek için. Kemiklerinizin zamanla daha da güçlendiğini hissedeceksiniz.
  • Brokoli: Kemik erimesi İbrahim Saraçoğlu tarafından ile tedavi edilebilir. Brokoliyi çok az suda haşlayarak tüketmek kemik erimesini önlemektedir. Brokolinin suyunu içmenizi ve sebzeyi yemenizi tavsiye eder.
  • Keten Tohumu: Kemik erimesine şifa olacak bitkilerden biri de keten tohumu olacaktır. Özellikle de menopoz dönemindeki kadınların keten tohumunu tüketmesi vurgulanır. Keten tohumu yağını yemeklerinize ekleyebilirsiniz.
  • Kırkkilit Otu: Kemik erimesi başlangıcı görülen kişiler gün içinde bir fincan kırkkilit otu çayı tüketmelidir.

kemik erimesi belirtileri

Kemik Erimesi Belirtileri Nelerdir?

  • Kemik erimesinin belirtileri arasında en önemli olanı kemik kırılmalarıdır. Kırık olan yerlerde ağrı da yaşatır.
  • Uzun süre sonra oluşan kamburluk. Hastalar gençlik dönemine göre yaklaşık 10 cm kısalmaktadır.
  • Göğüs ve karın boşluğu arasında gözlemlenen daralma görülür. Bu daralma sonucunda ise nefes darlığı yaşanır.
  • Kemiklerde görülen hassasiyet ve yaşam kalitesinin bozulması.
  • Sırt ağrıları ve genel vücut ağrısı.

kemik erimesi neden olur

Kemik Erimesi Neden Olur?

Kemik erimesi kemiklerin yapısının bozulmasıyla oluşur. Kemiklerin yapısının bozulmasında bazı faktörler söz konusudur. Kemik erimesi nedenleri ise şu şekilde ifade edilir:

  • Yaşın ilerlemesinden dolayı yaşanan kemik kaybı.
  • Hormon kaybı. Kadınlar yaşlandıkça östrojen, erkekler de androjen hormonu kaybeder.
  • Kortizon ilaçlarının kullanımı
  • Tiroid hastalığına bağlı ilaç kullanımı
  • Menopoz döneminin başlaması kemik erimesine neden olmaktadır.

kemik erimesi tedavisi

Kemik Erimesi Tedavisi Nasıl Yapılır? Hangi Doktora Gidilir?

Kemik erimesi şikayetinde veya şüphesinde olanlar öncelikle doktora gidip kemiklerindeki minerali ölçtürmelidir. Kemik erimesi hangi bölüm ile tespit edilir dediğinizde; ortopedi ve travmatoloji bölümüne gitmeniz gerekecektir. Doktorunuz şikayetleri değerlendirip uygun olan tedaviyi belirler.

Kemik erimesi kalsiyum ilaçları ile tedavi edilebilir. Kalsiyum destekli kemik erimesi ilacı, kemiklerin yapısını güçlendirmektedir. Tabi bu tarz ilaçların düzenli kullanılması ilk kuraldır. Bazı hastalara östrojen takviyesi yapılır. Kalsiyum ilaçları, östrojen takviyesi alan kişilere de verilmektedir. Kemik erimesine bağlı oluşan kırıklar ise ameliyat ile tedavi edilmektedir.

Tiroid eksikliğinden dolayı yaşanan kemik erimesi hastalığı için tiroid açısından zengin besin ve ilaçlar tavsiye edilir. Önemsendiği durumda kemik erimesi durmaktadır. Kalsiyuma ek olarak D vitamini ilaçları da kullanılmalıdır. Kemiklerin gelişimi kalsiyum ve d vitamini ile mümkündür. Ayrıca doktorunuz işlenmiş gıda ve etler gibi kemik erimesine zararlı şeyler tüketmemenizi önerecektir. Asitli gıdalar ve şarküteri ürünleri kemiklerin yapısını zayıflatmaktadır.

kemik erimesi nedir

Kemik Erimesini Önlemek İçin Altın Değerinde Tavsiyeler

  • Sağlıklı beslenin.
  • Sporu hayatınızda alışkanlık haline getirin.
  • Güneşten korkmayın. Güneş kemiklerinize D vitamini verecektir.
  • Sigara ve alkol alışkanlığının kemikleriniz için tehlikeli olduğunu hatırlayın.
  • Yaşınız ilerlemiş ise düşmemek için daha tedbirli olun.
  • İdeal kilonuzdan daha aşağıda kiloya düşmeyin.
  • Kahvaltınızda yumurtayı eksik etmeyin.
  • Kafeine karşı ölçülü olun.
  • Deniz ürünleri tüketin.
  • Her zaman dik oturmaya çalışın.
  • Çocuklarınıza süt içirin ve siz de sütü tüketin.
  • Her yıl kemik kalitenizi ölçtürün.
  • Spora başlarken koç ile çalışın.
  • Evinizi rahat harekete edebileceğiniz şekilde dizayn edin.

Eklem Ağrıları Neden Olur? Ne İyi Gelir?

Kas Hastalıkları Nelerdir? Belirtileri, İsimleri, Tedavisi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Hiç bir hastane Dr.Hicbir bitki vs ileri derece kemik erimesini tedavi ettiğini duymadım.
    Duyan bilen varsa lütfen bana bildirsin.
    8 yıldır tedavisini arıyorum bulamadım.Kesinlikle kortizon içeren ilaçlardan uzak durun insanların kemiklerini yiyip bitiren sadece kortizon sanki bilinçli yapilmismis gibi çocuk genç yasli fark etmez kortizon lu ilaclar insanları eritipip bitiriyor..Allah tüm hasta ve şifa arayanların yardımcısı olsun.

NYT Yazar
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Tarifler Geri
Videolar Geri