İzmit Kocaeli’de Ne Yenir? En İyi 12 Mekan

İzmit Kocaeli’de Ne Yenir? En İyi 12 Mekan Tarifi

Kocaeli Yöresel Yemekleri & Mekan Rehberi

Marmara Bölgesi’nin en aktif illerinden biri olan Kocaeli hem İstanbul’a hem de Bursa’ya yakın olmasından dolayı oldukça popüler hale gelmiştir. Bilinen bir diğer adı İzmit’tir. Yerli ve yabancı turistlerin sık sık uğradığı bir şehir olan Kocaeli, oldukça kalabalık bir konumdur.

Kozmopolit bir yapıya sahip olan Kocaeli, bu yapısının temellerini tatil bölgelerinden ve sanayi imkanlarından besler. Her türlü iş kolunun barındığı bu ilde pek çok insan Kocaeli’yi “Doyduğum şehir” olarak tanımlar.

Kocaeli’de görülmesi gereken yerleri ve tadılması gereken yemekleri sizler için derledik. Kocaeli’de gezmeden önce yazımız size rehber olacak.

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

kocaelide ne yenir

İzmit Kocaeli’de Ne Yenir? En İyi 12 Mekan

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Sümela Pide ve Ekmek Salonu

Kocaeli yemek yerleri arasında Karadeniz mutfağı çok meşhurdur. Karadeniz mutfağının sevilen yemeklerini hazırlayan Sümela Pide ve Ekmek Salonu sizi, İzmit merkezde bekliyor. Pidenin en lezzetli halini tatmak için bu pide salonunu mutlaka denemenizi öneriyoruz. Eğer tereyağıyla lezzetlendirilmiş bir pideyi daha önce denemediyseniz bu mekanda yeriniz şimdiden hazır!

Adres: Atakent Mahallesi Sapanca Caddesi 2. km (Uzunçiftlik mevkii) İzmit

İletişim: 0262 371 23 78

sümela pide ve ekmek salonu

2) Masala Kebap ve Lahmacun Salonu

Kocaeli’de yemek yenilecek yerler arasında yer alan Masala Kebap ve Lahmacun Salonu, et sevenlerin buluştuğu adreslerden biridir. Doyurucu tabakların, zengin mezelerle sunulduğu bu restoranda uygun rakamlar ödeyerek leziz bir sofraya şahit olabilirsiniz. Sevdiklerinizle ve ailenizle geçireceğiniz öğünler için tercih edebilirsiniz.

Adres: Körfez Mahallesi Sanayi Caddesi Berk Sokak No: 4/F (Dolphin AVM Karşısı)

İletişim: 0262 324 40 70

masala kebap ve lahmacun salonu

3) Olta Balık

Denizi olan bir şehrin deniz restoranları da oldukça meşhurdur. Olta Balık lezzetli balık servisleri yapan sevilen bir mekan olarak bilinir. Mevsim balıklarını en taze şekilde tüketmek isteyenler Olta Balık’a gelir ve tadı damaklarda kalan balık yemeklerini seçer. Taze ve nefis mezeler, tercihe göre içecekler, samimi bir ortam sizi Olta Balık’ta bekliyor olacak.

Adres: Ömerağa, Salim Dervişoğlu Caddesi (Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi) İzmit, Kocaeli

İletişim: 0262 322 90 96

olta balık

4) Kasap’ın Mutfağı

Kocaeli’de etin sanata dönüştüğü, bir gelenin bir daha gelmek istediği mekanlardan biri Kasap’ın Mutfağı oluyor. İzmit halkının sık sık uğradığı ve et yemekleri konusunda nam saldığı bu mekanda iyi bir öğün geçirebilirsiniz. Mezelerin, servisin ve sıcacık ızgara etlerin tadını almak için deneyebilirsiniz.

Adres: Ovacık Mahallesi D-100 Karayolu Caddesi No: 34 İzmit

İletişim: 0262 502 03 75

kasapın mutfağı

5) Şen Balık

Balık ziyafetlerini dışarıda yaşamak isterseniz Kocaeli’de Şen Balık’ı tercih edebilirsiniz. Şen Balık, en eğlenceli akşamlarınızı şenlendiren bir yer olacak. Damak zevkinize göre lezzetlenen balıklar, canlı müzik keyfi ve daha fazlası için Şen Balık’a uğrayabilirsiniz. Özel günlerinizde ve dilediğiniz her öğünde Şen Balık size hizmet vermek için kapılarını açacak.

Adres: Ömerağa, Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi 76/D, İzmit, Kocaeli

İletişim: 0262 325 26 46

şen balık

6) Mini Köşk

Kocaeli’de kahvaltı ve ızgara alanında çok iyi servisler çıkaran Mini Köşk, Kandıra yolu üzerinde olduğundan dolayı oldukça kalabalıktır. Doya doya kahvaltı yapmak için tercih edeceğiniz bu mekanda iştah açan ızgara kokusuna dayanamayıp akşama kadar kalabilirsiniz. İç ve dış mekanda herkesin konforu düşünülmüştür. Mini Köşk lezzet duraklarınızdan biri olmaya aday.

Adres: Yeni Kandıra Yolu Üzeri, Çayırköy Mevkii (Kandıra Yolu) İzmit

İletişim: 0262 367 41 92

Cumalıkızık Köyü’nün En İyi 10 Kahvaltıcısı

mini köşk

7) Bursa İskender Kebapçısı

1982 senesinden günümüze kadar canlılığını koruyan Bursa İskender Kebapçısı, İzmit’te döner ve iskender alanında başarılı bir mekandır. Dana etinin en lezzetli şekilde pişirildiği bu restoranda iskender yemeye doyum olmayacak. Günün her anında iskender yemek ve midenizi şenlendirmek isterseniz uğramayı unutmayın.

Adres: Ömerağa Mahallesi (Hürriyet Caddesi) İzmit

İletişim: 0262 321 55 26

bursa iskender kebapçısı

8) Maşşa Ocakbaşı

Kendin pişir kendin ye kültürünü lezzetli şekilde sunan Maşşa, et yemek isteyenlerin uğrak mekanı. İzmit’te mezelerle donatılmış bir et sofrasında yer almak için Maşşa Ocakbaşı’nı deneyebilirsiniz. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin servis edildiği, dilediğiniz gibi et pişiriminin yapıldığı bu lezzetli mekana uğramalısınız.

Adres: Mehmet Ali Paşa (Erkan Sokak No: 3) İzmit

İletişim: 0262 322 40 40

maşşa ocakbaşı

9) SushiCo

Kocaeli’de balık yemeklerine farklı bir dokunuş katan Sushico, sushi sevenlerin favori mekanlarından biridir. Uzak Doğu yemeklerini özenle hazırlayan SushiCo hem noodle hem de sushi seçenekleriyle size hizmet veriyor. Geleneksel yemekler dışında farklı yemekleri denemek isterseniz SushiCo aklınızda olsun.

Adres: Yahya Kaptan Mahallesi Şehit Ergün Köncü Sok No:38 (Hotel Baltürk) İzmit

İletişim: 444 78 74

Armutlu Tatil Köyü En İyi 8 Restoran

sushico

10) Romano

Deniz manzarası eşliğinde hoş zaman geçirmek için Romano’da yerinizi ayırtmayı unutmayın. Kahvaltı, makarna, et yemekleri ve sıcak içecekler Romano mutfağından özenle çıkacak. Gün batımını burada yakalamanın verdiği huzura tanık olmak için Romano’da akşam yemeklerini deneyebilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Sahil Sokak İzmit

İletişim: 0262 226 88 75

romano

11) Hoşgör Pastanesi

Kocaeli’nin en bilinen pastanelerinden biri olan Hoşgör Pastanesi, gün içinde çıkardığı taze pasta ve kurabiyelerle bulunduğu sokağa leziz kokular yayıyor. Sadece pastane alanında değil mutfağında da beğenilen yemekleri hazırlayan Hoşgör Pastanesi, Kocaeli’de bulunanların damak zevkine hitap eden mekanlardan biri olarak listemizde yerini alıyor.

Adres: Cumhuriyet Caddesi No: 190 (İnönü Caddesi) İzmit

İletişim: 0262 322 55 35

hoşgör pastanesi

12) Çadır Kandıra Sofrası

Çocuklu aileler, gençler ve yetişkinler için hizmet veren Çadır Kandıra Sofrası kahvaltı saatlerinin ve ana yemeklerin vazgeçilmez adresidir. Çocuklar için güvenli oyun alanları, dinlenme alanları ve nezih mekanıyla ilgi gören Çadır Kandıra Sofrası, İzmit’te olanlar için ideal bir adres. Dilediğiniz günde gelip kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Adres: Kandıra Yolu Üzeri 3. Km Çayırköy Mevkii, 41060 İzmit, Kocaeli

İletişim: 0262 332 11 11

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

çadır kandıra sofrası

Kocaeli Yemekleri – Nesi Meşhur?

Kocaeli’nin zengin bir yemek kültürü vardır. Pek çok kültürden beslendiği için her yöreden izler taşır. Şimdi Kocaeli yöresel yemekleri listesini inceleyeceğiniz bu listede, iştah açan Kocaeli yemekleri ile tanışabilirsiniz.

  • Kuru Helva
  • Ebegümeci Yemeği
  • Höşmerim
  • Tavuklu Keşkek
  • Kabaklı Kavurma
  • Öğre Tatlısı
  • Nazlı Tatlısı
  • Erik Marmelatı
  • Kesme Çorbası
  • Yarımca Kirazı
  • Kandıra Yoğurdu
  • Ciğceli Kavurma
  • Cızlama
  • Değirmendere Fındığı
  • Mancarlı Pide
  • Mancar Yemeği
  • Pişmaniye
  • Umaç Çorbası
  • Dartı

Kocaeli Mutfağından Umaç Çorbası (Videolu)

Kocaeli Mutfağından Umaç Çorbası (Videolu)

Kocaeli Gezilecek Yerler Listesi

Kocaeli’ye geldiğinizde görmeniz gereken tarihi yerler, izlemeniz önerilen doğal güzellikler vardır. Kocaeli’yi adım adım gezmek için listemizden yardım alabilirsiniz. İşte Kocaeli’nin gezilecek yerler listesi:

  • Osman Hamdi Bey Müzesi ve Kültür Evi – Gebze
  • Kefken
  • Kerpe
  • Maşukiye
  • Yuvacık Barajı
  • Ballıkayalar Tabiat Parkı – Gebze
  • Narköy Ekolojik Yaşam
  • Gölkay Park
  • Kartepe Kayak Merkezi
  • İzmit Saat Kulesi
  • Başiskele Sahili
  • Derince Harikalar Sahili
  • Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
  • Gayret Gemi Müzesi
  • Kasr-ı Hümayun Sarayı
  • Kocaeli Bilim Merkezi
  • Gölcük Deniz Müzesi
  • Atatürk ve Redif Müzesi

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Kerpe’de Ne Yenir? En Leziz 5 Mekan

Kefken’de Ne Yenir? En Popüler 9 Mekan

Yalova’da Ne Yenir, Nesi Meşhur? Gidebileceğiniz En İyi 7 Restoran

Bursa’da Ne Yenir? Yöresel Lezzetlerin En İyi Adresi 8 Enfes Mekan

Bolu’da Ne Yenir? Anadolu’nun Lezzet Başkentinde 10 Lezzet Durağı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Katmer Gibi Kete Tarifi

En İyi Katmer Gibi Kete

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri