Kuzguncuk Kahvaltı & Yemek Rehberi, 12 Mekan

Kuzguncuk Kahvaltı & Yemek Rehberi, 12 Mekan Tarifi

Kuzguncuk Keşfi: Yemek & Mekan Rehberi

Kuzguncuk, Üsküdar’ın şirin mi şirin nostaljik sokakları ve evleriyle adeta şehrin içerisinde saklı bir cennet. Kuzguncuk, huzur veren atmosferinin yanı sıra üç dine ilişkin ibadethaneleri aynı yerde buluşturan bir hoşgörü semti.

Huzurlu sokaklarında yürürken bir yanda cami bir yanda kilise diğer yanda da sinagog görebilirsiniz. Cumbalı rengarenk evleri, Arnavut kaldırımları, doğa ile baş başa kalabileceğiniz bir bostanı ve biraz tırmanmanız gerekse de şimdilerde bolca sergiye ev sahipliği yapan Abdülmecit Efendi Köşkü ile dopdolu bir gün geçirebileceğiniz bir yer.

İstanbul’da yaşıyorsanız en yakın zamanda Üsküdar’daki bu masalsı yeri ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Tabii bu güzel semti, bilerek gezmenin tadı da bir başka olur derseniz yazımızı okumanızda fayda var. Hazırsanız, başlayalım…

kuzguncuk'ta ne yenir

Kuzguncuk Kahvaltı & Yemek Rehberi – En İyi 12 Mekan

1) Kuzguncuk Bostan Cafe

İstanbul’da az rastlanan türde olan Kuzguncuk Bostanı’nın hemen yanı başında konumlanan bir tarafı Bostan diğer tarafı ise nostaljik izler dolu bir kafe. Ev yapımı özel lezzetleri, mis gibi yeşilliklerle dolu atmosferiyle Kuzguncuk’ta ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında yer alıyor.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. 69/1, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 334 03 33

kuzguncuk bostan cafe

2) Nail Kitabevi

Nail Kitabevi, bir yandan kitap alışverişinizi yaparken bir yandan da bir şeyler yeyip içebileceğiniz nadide mekanların arasında yer alıyor. Kuzguncuk sokaklarında keyifle ilerlerken tam köşede adeta sizi davet edercesine konumlanmış. Camın önünde huzurla kitabınızı okuyup kahvenizi, çayınızı yudumlayabilirsiniz. Aynı zamanda Nail Kitabevi edebiyat söyleşilerine, sergilerine de ev sahipliği yapıyor.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:32, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 391 10 70

nail kitabevi kuzguncuk

3) Çikolatacı Aziz Bey

Kuzguncuk’un nostaljik ortamına sakin müzikleriyle ayak uyduran çikolatasevenlerin favori mekanı Çikolatacı Aziz Bey… Yaz mevsiminde ayrı kış mevsiminde ayrı menü seçenekleri, çikolatanızı kişiselleştirmenize olanak sağlayan şirin mi şirin bir yer. Çikolatacı Aziz Bey birçok seçeneğin yanı sıra kendi özel spesiyallerini de bünyesinde bulunduruyor. Çikolatacı Aziz Bey’e gittiğiniz zaman Azize ve Afife’yi tatmadan dönmeyin. Mevsimine uygun çeşit çeşit meyvelerle yapılmış el yapımı çikolatalar, özel yapım çayları ile doğallıktan yana bu güzel mekanı Kuzguncuk’ta gidilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:56, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0533 160 69 48

çikolatacı aziz bey kuzguncuk

4) İsmet Baba Restaurant

Boğaz’ın muhteşem manzarasını izlerken, keyifle balığınızı ve mezelerinizi yiyebileceğiniz İsmet Baba Restaurant, Anadolu yakasının hatta İstanbul’un en iyi balık restaurantları arasında gösterilir. Nazım Hikmet, Can Yücel gibi birçok şairin, yazarın uğrak noktası olan bu güzel restoranın her metrekaresinde yaşanmışlıklar var. İsmet Baba’ya gittiğinizde leziz balık çeşitlerini, böreklerini, mezelerini özellikle soslu patlıcan ve pilakisini denemenizi öneririz.

Adres: Kuzguncuk, Kuzguncuk Çarşı Cd No:1, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 341 33 75

ismet baba restaurant kuzguncuk

5) Kuzguncuk Balıkçısı

Kuzguncuk Balıkçısı, bir döneme damga vuran efsanevi dizi Perihan Abla Sokağı’nda yer alır. Dikkat çekici tasarımıyla Kuzguncuk Balıkçısı diğer Kuzguncuk restoranları arasından hemen fark edilir. Kuzguncuk Balıkçısı sadece mekan tasarımıyla değil balıklarıyla da oldukça ünlü. Kiremitte balık, ekmek arası uskumru, somon, istavrit ve balık çorbası ise tadabileceğiniz en iyi lezzetler. Tamamlayıcı olarak Kuzguncuk Balıkçısı’nın en az balıkları kadar ünlü tahin helvasını da denemenizi öneririz.

Adres: Kuzguncuk, Perihan Abla Sk. No:3, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 341 01 44

kuzguncuk balıkçısı

6) Metet Közde Döner

“Döner her yerde yenmez” diyenlerdenseniz Metet Közde Döner’i mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Balıkesir Gönen’den gelen özel etlerin közde ağır ağır pişmesiyle yiyeceğiniz dönerden bambaşka bir zevk alabilirsiniz. Metet Közde Döner sadece döneriyle değil turşu ve salatalarıyla da oldukça meşhur. Bunun yanında tereyağlı iskenderi ve çeşit çeşit kebaplarını da denemeniz gerekenler listesine eklemeyi unutmayın.

Adres: Kuzguncuk Mh., İnci Çayırlı Sokak (Tufan Sk.) No:2, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 553 33 33

metet közde döner

7) Pita Kuzguncuk

Kuzguncuk kahvaltı ile oldukça meşhur bir semt. Cemal Süreya’nın “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” sözüne katılanlar, Pita, sizin favoriniz olmaya aday. Günün her saati kahvaltı edebileceğiniz geniş kahvaltı menüsü seçenekleri mevcut. Aynı zamanda da anne eli değmiş gibi lezzetli ev yemeklerini de bulabilirsiniz.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. 41/A, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 532 32 15

kuzguncuk pita

8) Pulat Çiftliği

Pulat Çiftliği’nde organik ürünleri, leziz yemekleri ve yaşattığı doğal hayat atmosferi ile birlikte bir süre bambaşka bir yerdeymiş gibi hissedebilirsiniz. Adından da anlaşılacağı üzere Pulat Çiftliği’nde yiyeceğiniz, içeceğiniz her ürün kendi çiftliklerinde yetişiyor. Doğal lezzetlerle dolu bir kahvaltı yapmak isteyenlere Pulat Çiftliği’ne gitmelerini öneririz.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:61, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0553 670 07 12

pulat çiftliği

9) Corvino Kuzguncuk

Corvino, pencerelerindeki çiçekleri, dış mekan tasarımıyla sizi İtalya sokaklarında hissettirebilir. Corvino, tasarımının yanı sıra menüsüyle de İtalyan esintilerine sahip bir işletme. Türk ve İtalyan mutfaklarının karma bir şekilde sergilendiği ve lezzeti damağınızda kalacak birçok yemeği denemenizi tavsiye ederiz.

Adres: Kuzguncuk, Bereketli Sk. 2A, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 492 54 00

corvino kuzguncuk

10) Sitare Kuzguncuk

Sitare; sallanan sandalyeleri, şöminesi ve ev rahatlığı sunan dekorasyonuyla keyif yapmayı sevenlerin favori mekanları arasında. Sitare’ye daha önce hiç gitmediyseniz bu rahatlık karşısında şaşkınlığa düşüp mest olabilirsiniz. Zengin serpme kahvaltısı, dürümleri, köfteleri, hamur işleriyle oldukça zengin bir menüye sahip.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:56, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 391 44 00

sitare kuzguncuk

11) Asude Çay Evi

Adı her ne kadar Asude Çay Evi olsa da bu mekan, bir zamanlar televizyon dünyasına damga vuran, Ekmek Teknesi’nin çekildiği yer. Asude Çay Evi, sırtınızı duvara yaslayıp Kuzguncuk’un kendine has ruhunu teneffüs edebileceğiniz nadide mekânlardan biri. Salaş hâli ve tavşan kanıçayı ile çayseverlerin favorisi.

Adres: Kuzguncuk, Perihan Abla Sk. No:9, 34674 Üsküdar, İstanbul

asude ekmek teknesi

12) Kafe Lâ Mekan

Rengarenk sandalyeleri, çiçekleri ve Kuzguncuk manzarasına karşı konumlanan masalarıyla ilk olarak ruhunuzu sonrasında da güzel lezzetleriyle midenizi besleyen bir mekan. Serpme kahvaltısıyla oldukça meşhur. Kahvaltı menüsünde yer alan zahter, turunç reçeli Antakya’dan özel olarak geliyor. Zeytinyağlı çeşitleri de oldukça sık sipariş ediliyor.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:35, 34674 Üsküdar, İstanbul

kafe la mekan kuzguncuk

Kuzguncuk Gezilecek Yerler Listesi

1) Kuzguncuk Evleri

  • Kuzguncuk’un nostaljik atmosferinin oluşmasındaki en büyük sebeplerinden birisi de zamana meydan okuyan Kuzguncuk evleridir.
  • Cumbalı, rengarenk en fazla 2 ya da 3 katlı, süslü kapıları ve pencereleri olan bu evler, Kuzguncuk’a adım attığınız andan itibaren sizi bambaşka bir dünyada hissettirebilir.
  • Kuzguncuk’a gittiğiniz zaman bu evlerin en güzel örneklerini görebileceğiniz Simitçi Tahir Sokak’a uğramayı unutmayın.
kuzguncuk gezilecek yerler

2) Üryanizade Cami

  • Boğaz’a nazır, ahşap yapısıyla 1805 yılında günümüze kadar gelen Üryanizade Cami’yi ziyaret etmeyi unutmayın.
  • Gerek minaresiyle gerekse de ahşap yapısıyla oldukça dikkat çekici olan bu cami, sizi Osmanlı dönemine doğru bir yolculuğa çıkarabilir.
üryanizade camii

3) Cemil Molla Köşkü

  • 1885’te Cemil Molla tarafından yapılan köşk birçok ilke imza atarak tarihteki yerini almıştır.
  • Cemil Molla Köşkü, saray dışında ilk kez elektrik ve kalorifer kullanılan yer olma özelliği taşır.
  • Zamanın ötesinde olan bu tarihi yapıyı ziyaret etmenizi öneririz.
cemil molla köşkü

4) Kuzguncuk Bostanı

  • Kuzguncuk Bostanı, belediye tarafından yapılmış ve bakımını halkın ekip biçebileceği şirin mi şirin bostan.
  • İstanbul’un içinde bambaşka bir hava solumak ve köy hayatına yakın bir gün geçirmek isterseniz Kuzguncuk Bostanı’nı gidilecekler listenize eklemeyi unutmayın.
  • Zaman zaman çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan alanda dinlemek için oturma alanları bulunuyor. Geriye size doğa ve bolca yeşillikle günün keyfini çıkarmak kalıyor.
kuzguncuk bostanı

5) Sinagog ve Kiliseler

  • Kuzguncuk gezilecek yerler listemize eklemeniz gereken en önemli yapılar: Kuzguncuk Bet Yaakov Sinagogu, Kuzguncuk Haigos Panteleimon Kilisesi ve Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’dir.
kuzguncuk sinagog

6) Abdülmecit Efendi Köşkü

  • Son yıllarda birçok sergiye ev sahipliği yapan Abdülmecit Efendi Köşkü, tarihi yapısı ile Kuzguncuk’ta gezilmesi gereken yerlerin arasında yerini alıyor.
  • Abdülmecit Efendi Köşkü Kuzguncuk’un en üst tarafında konumlandığı için İstanbul’a kuşbakışı bakabilir ve nefis boğaz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Peki, Kuzguncuk Nerede – Nasıl Gidilir?

  • Kuzguncuk, Üsküdar’a bağlı olan bir mahalledir. İstanbul Boğazı’na kıyısı olan bu güzel mahalleye Üsküdar sahil kıyısından yaklaşık 3 km, 15-20 dakikada yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

Samatya Restoranları – Tarihin İzini Takip Edebileceğiniz 10 Mekan

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

Üsküdar’da Nerede Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 10 Meşhur Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Sayın yetkili, yazınızın en başında Kuzguncuk’u bilerek gezmekten bahsetmişsiniz, fakat bir çok Kuzguncuklunun tepkisini çekecek şekilde Kuzguncuk Bostanı ve onun tarihçesi konusunda yeterli bilgiye sahip olmadan, Üstelik Kuzguncuk Bostanı olmayan bir yerin fotoğrafını paylaşarak haber yapmakta bir mahzur görmemişsiniz.
    Kızguncuk Bostanı bahsettiğiniz gibi belediye tarafından yapılmış bir mekan değil, İstanbulun en eski bostanlarından biridir ve bugün varolması, rant taleplerine teslim edilmemesi Kuzguncuk halkının 30 yıldan fazla mücadelesi sonucunda sağlanmıştır. İnternette küçük bir arama ile de olsa bostan mücadelesinin tarihine ulaşabilirdiniz. Bostan bugün Kuzguncuk halkının anılarını yaşayabildiği ve günlük olarak onunla iletişim halinde olabilmesinin yanında günübirlik turistik faaliyetlerin bir konusu olabiliyorsa bu tamamen bu mücadele sayesinde olabilmiştir. Yoksa çoktan üzerinde bir özel okul ya da hastene görmüş olabilecekti. Dediğiniz gibi bilgi önemlidir, hatta çok önemlidir. Siz de bir konu hakkında insanları bilgilendirirken sadece bilgiyi bir değer olarak varsaymak yerine biraz daha derinine inin isteriz. Kolay gelsin.

    • Selen Paça

      Merhaba Aylin Hanım, ilginize teşekkür ederiz :) Kuzguncuk Bostanı görseli Üsküdar Belediyesinin web adresinden alıntılanmıştır; keza bunu yazıda kaynak olarak belirtmiş bulunuyoruz. Dilerseniz açıklayıcı ve detaylı bir yorum ile Kuzguncuk hakkındaki derin bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz, yapıcı eleştirilere her daim açığız. Teşekkürler ;)

NYT Yazar
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri