Meyan Kökü Çayı Faydaları, Nasıl Yapılır?

Meyan Kökü Çayı Faydaları, Nasıl Yapılır?

Meyan Kökü Çayı: Mide Hastalıklarına Birebir!

Kimyasal ilaçlardan uzak duranların tercih ettiği alternatif tıp, günden güne etkileriyle daha da ön plana çıkmaktadır. Her sokakta aktar olmasının başka bir nedeni olabilir mi? Grip, nezle, soğuk algınlığı, ödem, kaşıntı gibi rahatsızlıklarda hemen bir aktara koşup doğanın bizlere sunduğu şifalı otları almak isteriz.

Meyan Kökü Çayının Faydaları

  • Ülser ve Hazımsızlığa İyi Gelir
  • Ağız Yaralarını İyileştirir
  • Soğuk Algınlığı, Grip, Nezleye İyi Gelir
  • Karaciğer Sağlığını Korur
  • İltihaplanmaya Bağlı Ağrıları Geçirir
  • Susuzluk Hissini Geçirir
  • Regl Ağrısını Hafifletir
  • Ödem ve Toksin Atar
meyan kökü çayı faydaları

Doğada onca bitkinin varlığı boşuna değildir. Kurutulmuş yapraklarından çay, ezilmiş kökünden toz kür, zeytinyağı içine atılınca doğal yağ olması hep insan sağlığı içindir. İşte bu alternatif tıp ürünlerine bu yazımızda bir yenisini daha ekliyoruz.

Üstelik sadece bizim topraklarımızda kalmayıp Asya ve Avrupa’nın neredeyse her toprağında kendine yer edinen bu bitki, birçok derdinize şifa olacak: Meyan kökü bitkisi. Sıcak su ile buluştuğunda hastalıkları uzaklaştıran meyan kökü çayı ile şifalı bir yolculuğa çıkacağız.

Boyu 1 veya 2 metreye kadar ulaşan meyan bitkisinin kökleri toprağın derinliklerinde can bulur. Her yıl mevsiminde toplanarak dertlere derman olmaktadır. Ülkemizde ise Akdeniz topraklarında yetişir. Türkiye’de şerbet şeklinde içilerek tüketilir.

Meyan kökü şerbeti ramazan ayında sık tercih edilen ferahlatıcı ve şifalı bir içecektir. Özellikle Adana sokaklarında, meyan kökü çayı satan yerler gözlerden kaçmaz. Bunun sebebi ise Adana sıcaklarında susuzluk hissini gizlemesi olacaktır.

Bitki çayları arasında meyan kökü çayı İbrahim Saraçoğlu tarafından dikkat edilmesi gereken bir çay olarak bilinir. Alışkanlık haline getirilmemesini özenle vurgular. Özellikle de kalp hastalarının, meyan kökü çayından uzak durmaları gerektiğini dile getirir. Mide rahatsızlıklarında tercih edilecek en iyi çay olduğunu da ekler.

Meyan kökü poşet çay fiyatı ürünün markasına veya yetiştirildiği yere göre değişmekle birlikte 1 paket için ortalama 20 TL’den başlamaktadır. Meyan kökü nerede satılır sorusunun cevabı ise benzer bitkilerin de olduğu aktarlardır. Meyan kökü bitkisi paket halinde büyük marketlerde ve online mağazalarda da satılır.

Kış Çayı Faydaları, İçindekiler, Zayıflatır Mı?

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman desteği alınız. İçeriğimizdeki bilgiler reçete niteliği taşımaz.

meyan kökü çayı neye iyi gelir

Meyan Kökü Çayı Faydaları Nelerdir?

  • Yapılan araştırmalar sonucunda, meyan kökü içen mide ülseri hastalarının belirli bir zaman sonra, mide ülseri etkilerinden uzaklaştığı gözlemlenmiştir. Bu demek oluyor ki mide ülseri rahatsızlığında içebileceğiniz bitki çayı, meyan kökü çayı olacaktır. Meyan kökü çayı faydaları ile mide rahatsızlıklarınıza son verebilirsiniz.
  • Yemeklerden sonra meyan kökü çayı tüketirseniz, hazımsızlığı giderecektir.
  • Vücudunuzda ödem oluşumunu önleyecektir; fazla suyun ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Kilo vermek isteyenler kontrollü olarak meyan kökü çayı tüketebilir.
  • Meyan kökü çayı içenlerin, ağız yaraları düzenli kullanımda iyileşmektedir. Meyan kökü çayı meyan kökü gargarası olarak da kullanılabilir. Ağız içi yaralarınız varsa hazırladığınız çayın ılımasını bekledikten sonra ağzınızda çalkalayarak yaralarınızın iyileşmesini hızlandırabilirsiniz.
  • Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarında meyan kökü çayı sizi sağlığınıza kavuşturacaktır.
  • Meyan kökü akciğer içindeki bronşlarda tıkanma varsa bu sorunun çözülmesine yardım eder.
  • Karaciğer hastalarının da gönül rahatlığı ile tüketebileceği bir bitki çayıdır. Karaciğer iltihaplarını düzenli kullanımda iyileştirebilir.
  • Sıcak günlerde susuzluk hissini ortadan kaldırır.
  • Regl dönemi sancılarını hafifletici özelliği vardır.
  • Çocuklarda kabakulak rahatsızlığı görüldüğünde, meyan kökü ve bal karışımından oluşan çayın suyunu kulak çevresine sürüp ağrıyı dindirebilirsiniz. Meyan kökü çayı, hem iltihaplı ağrıları hem de iltihapsız ağrıları dindirecek özelliğe sahiptir.
  • Meyan kökü cilde faydaları arasında parlatıcı olma ve iltihaplanma varsa giderme özellikleri vardır. Çeşitli şekillerde bitkiyi tüketebileceğiniz gibi meyan köklü maske tariflerinden de faydalanabilirsiniz.

Ginkgo Biloba Çayının 10 Harika Faydası

meyan kökü çayı nasıl yapılır

Meyan Kökü Çayı Nasıl Yapılır?

Bitki çayları denildiğinde hemen mutfaktan sıcak su, bir adet cezve ve bir fincan ortaya çıkar. Demini iyi almasını istediğiniz bitki çayları için, porselen bir demlik de iş görecek niteliktedir. Meyan kökü çayı hazırlamak istediğinizde aktardan meyan kökünü temin edebilirsiniz.

Aktarlarda bütün ve ufak halde satılmaktadır. Büyük bir kök alırsanız eve geldiğinizde rendeleyerek veya bıçakla ufak parçalara ayırıp kullanabilirsiniz. Meyan kökü çayı, şekerin ham maddesi olan şeker pancarından kat kat tatlıdır. Bu sebeple her insanın sevebileceği bir lezzet değildir. Meyan kökü aroması yoğun rayihası ile keskin tatları sevenler için daha uygundur. Özellikle şeker hastalarının dikkat ederek tüketmesi gereken bir bitki çayıdır.

  • Meyan kökü çayının genel ölçüsü 1 fincan sıcak suya 1 çay kaşığı meyan köküdür.
  • Eğer demlik içinde hazırlamak istiyorsanız 1 çay kaşığı meyan kökünü demliğe ekleyin.
  • Üzerine 1 fincan sıcak su ilave edip 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin.
  • Sonrasında içmek için süzüp tüketebilirsiniz.
  • Meyan kökü demleme süresi fazlalaşırsa çayın tadı kötüleşebilir bu yüzden süreye dikkat etmekte fayda vardır.
  • Cezvede hazırlamak isterseniz, meyan kökü çayı tarifi yine aynı ölçüde olacaktır. 1 fincan suyla 1 çay kaşığı meyan kökünü cezvede kaynatın ve ılımaya bırakın.
  • İlk defa içenlere tadı acı gelirse, fincan içine tarçın veya bal ekleyebilirsiniz. Tadını yumuşatacaktır.

Tarif için: Meyan Kökü Şerbeti

Meyan Kökü Şerbeti

Meyan Kökü Çayı Neye İyi Gelir? Ne İşe Yarar?

Uzak Doğu tıbbında meyan kökü olmayan bir şifa düşünülemez. Meyan kökünün ve çayının iyi geldiği hastalıklar:

  • Meyan kökü çayı, soğuk havalardan etkilendiğiniz günlerde sizi sağlığınıza kavuşturur.
  • Karaciğer iltihabını vücudunuzdan uzaklaştırır.
  • Vücudunuzun ödem toplamasını önleyerek daha rahat nefes almanızı sağlar. Mide sancıları çekmenizi önler.
  • Meyan kökü çayının virüsleri yok edici özelliği sayesinde hastalıklardan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Meyan Kökü Çayı Zaraları ve Yan Etkileri

Her ne kadar vücudunuzdan ödem atıcı özelliğe sahip olsa da gün içinde tüketim miktarını geçtiğinizde şekerli olmasından dolayı vücudunuzu şişirebilir. Faydalarının yanında yan etkilerini de unutmamak gerekir. Aşırı tüketimde vücutta şişkinliğe neden olacaktır.

Kansızlık rahatsızlığı yaşayanlar, meme kanseri riski altında olanlar, şeker hastaları, hipertansiyon hastaları, kronik kalp hastaları, potasyum eksikliği yaşayanlar ve kanser riski altındaki kişilerin kullanımı tehlikeli olabilir.

Meyan kökü çayı günde kaç bardak içilmeli? Meyan kökü çayını günde 1 defa içebilirsiniz. Aşırı tüketimde çeşitli zararları olabilir. Akşam yemeklerinden sonra tüketmeniz daha etkili olacaktır. Aç veya tok içebilirsiniz.

meyan kökü çayı zararları

Meyan Kökü Çayı Zayıflatır Mı?

Kilo verme sürecinde her insanın korkusu verilen kiloların geri alınmasıdır. Kaybedilen kiloların geri gelmemesi için, sağlıklı şekilde en uygun zamanda doğru yöntemlerle kilo vermektir. Kısa sürede verilen kiloların hepsi bir anda geri gelebilir. Bu da sizi ruhen ve bedenen üzebilir.

Diyet günlerinde sıvı tüketimi ihtiyacını su başta olmak üzere bitki çayları ile tamamlayanlar, hangi bitki çayının neye iyi geldiğini merak ederler. En çok da ödem atan, yağ yakan, kilo verdiren bitki çayı ne ise tadına bakmadan bir yudumda içerler.

Yapılan bir yanlış vardır ki, her bünyenin aynı çayı kabul etmemesi unutulur. Meyan kökü çayı da bu çaylar arasındadır. Şeker hastalarının veya potasyum eksikliği yaşayan hastaların tüketmemesi gereken bir çaydır. Eğer meyan kökü çayı ile kilo vermek istiyorsanız, öncelikle doktorunuza, bu çayı içme konusunda danışmanız gerekecektir. Kan değerleriniz kabul ediyorsa, zaten doktorunuz onaylayacaktır.

Meyan kökü ve zencefil çayı ile kilo verme süreciniz daha da kolay olabilir. Zencefilin antioksidan özelliği sayesinde, vücutta biriken ödemler daha rahat atılacak ve yağ yakımınız zencefille başlayacaktır. Meyan kökü çayınıza ufak bir dilim zencefil ekleyerek tüketebilirsiniz.

Düzenli tüketimde vücuttan ödem atarak, yağ yakımını kolaylaştıran meyan kökü çayı ile kilo verme süreciniz daha rahat geçebilir. Tabii belirttiğimiz koşulların sağlanması ile. Sadece meyan kökü ile değil her bitki çayı ile zayıflamak istediğinizde çareyi bir fincan çayda aramamalısınız.

Bitki çayı ile beraber daha sağlıklı beslenme ve sporla fazla olan kilolarınıza elveda diyebilirsiniz. Yemeklerden sonra tüketerek hazımsızlığınızı giderebilir, vücudunuzdan fazla olan suyu atabilirsiniz. Böylece kilo verme süreciniz başlamış olacaktır.

Aronya Çayı Nedir? Zayıflatır Mı? 5 Faydası

meyan kökü çayı zararları

Doğal Kivi Çayı: Bağışıklığı Güçlendirir

Meyan Kökü Nedir? Faydaları Nelerdir? 

Teff Tohumu Çayı: Sağlıklı Mı Zararlı Mı?

Hibiskus Çayı Faydaları, Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilir?

Kefir Mayası Nasıl Yapılır, Saklanır, Çoğaltılır? Fotoğraflı Anlatım

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Meyan Şerbeti Tarifi

Meyan Şerbeti

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Meyan Şerbeti Tarifi

Meyan Şerbeti

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Meyane Pilavı Tarifi

Meyane Pilavı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Meyane Pilavı Tarifi

Meyane Pilavı

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Meyan Pilavı Tarifi

Meyan Pilavı

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Faydaları İle Taze Limon Çayı Tarifi

Faydaları İle Taze Limon Çayı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kuşburnu Çayı Ve Kuşburnu Faydaları (Videolu) Tarifi

Kuşburnu Çayı Ve Kuşburnu Faydaları (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Tarifler Geri
Videolar Geri