Marineden Pişirmeye Pirzolanın 7 Lezzet Sırrı

Marineden Pişirmeye Pirzolanın 7 Lezzet Sırrı Tarifi

Etin En İyi Parçası Pirzola Hakkında Enfes Detaylar

Pirzola, B vitaminlerini barındıran güçlü bir protein deposu et türüdür. Sağlıklı beslenme çizgisini koruyan kişilerin tüketmesi gerektiği kırmızı et, kansızlık problemi ile mücadele etme konusunda oldukça başarılıdır. Beyaz etten alınan protein ve kırmızı etten gelen besin değerleri sağlıklı ve güçlü bir bedenin sırrı olmaktadır.

Sebze yemeklerinde ve mangal keyiflerinde sıkça yer alan etlerden bugün sizler için pirzolayı seçtik. Leziz bir pirzola yemek için bilmeniz gereken püf noktaları da tek tek ekledik. Eğer daha önce hiç pirzola marine etmediyseniz endişelenmeyin. Mükemmel yumuşaklıkta bir pirzola deneyimi için evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz marine sosu da önerdik.

Şimdi tabakları lezzetlendirmeye ve kırmızı et tüketimini özendirmeye başlayabilirsiniz. Pirzola ile hazırlanan ziyafetlerde bolca afiyet olacak!

pirzola

Pirzola Nedir?

  • Kasaplık hayvanlarda yani büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda omurganın yanında yer alan bölgeye pirzola kısmı denir.
  • Bu bölümlerden dilimler halinde alınan etlere de pirzola et denilmektedir.
  • Tavuk pirzola olarak bilinen pirzola et, kırmızı etten alınan pirzola ile aynı değildir. Tavuktan alınan pirzola buttan elde edilirken; dana ya da koyundan alınan pirzola kaburgalı kısımdan kesilir.
  • Bir miktar yağlı bir ettir. Yağlar etin içinde iyi şekilde işlemiştir ve bu yağ yiyen kişiyi rahatsız etmemektedir.
  • Genellikle döküm tavada ya ızgarada pişirilen pirzola, lezzetli öğünleri meydana getirir.
pirzola nedir

Tam Tadında Pirzola Pişirmenin 7 Nefis Püf Noktası

  • İyi pişmiş bir pirzola hazırlamak için öncelikle pirzolanın soslanması gerekir. Soslama işlemi marine etme olarak ifade edilir.
  • Pirzola etlerin arzu edilen baharatlar ile marine edilmesinden sonra pişireceğiniz tavanın kalitesi de önemlidir.
  • Çelik ya da döküm tava kullanarak pirzolanın çok iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Saatler öncesinden marine edilen pirzolayı dolaptan çıkararak tavanızı kızdırmaya başlayabilirsiniz.
  • Tavanın yüksek ateşte ve ortalama 5 dakika kadar kızması, muhakkak uygulanması gereken bir adımdır. Kızdırdığınız tavaya pirzola etleri düzenli şekilde yerleştirin ve tavaya değen etten “cızz” sesini duymaya çalışın. Eğer ses gelmiyorsa eti alın ve tavanın bir miktar daha ısınmasını sağlayın.
  • Çatal ve metal eşya kullanmadan etin bir yüzünün güzelce pişmesini sağlayın. Mühürleme işlemi bittikten sonra diğer yüzü pişirmeye devam edin.
  • Pişirme sırasında ete bastırmayın böylece etin içindeki suyun dışarı çıkmasını engellersiniz.
  • Damak zevkinize göre mühürleyip pişirdiğiniz pirzolayı ilave lezzetler ile sunabilirsiniz.
pirzola pişirmenin püf noktaları

Pirzola Nasıl Çıkarılır?

Kurban etlerinin parçalanma esnasında kaburga kısmından pirzola almak istediğinizde; şimdi sizlere vereceğimiz önerileri hatırlayabilirsiniz.

  • Pirzola çıkarmak için kaburgalı ete ihtiyacınız vardır.
  • Kaburgalı kısım çevresinde oluşan kalın yağlı parçalar ayrılır.
  • Kemikli olan alt bölgeden her kemik arasında bıçak ile bir kesik atılır.
  • Kesilen boşluktaki etleri almanız önerilir.
  • Etleri aldığınızda kemiklerden tutup pirzola dilimlerini almanız daha kolay olacaktır.
  • Kemikler arasındaki boşluklardan derin bir kesik attığınızda, ince dilimler halinde et parçalarını elde edebilirsiniz.
  • Kesmiş olduğunuz etin alt kısmında kemik, üst kısmında ise et ve yağdan oluşan bir bölüm yer alır. Bu parça pirzoladır.
pirzola nasıl çıkartılır

Pirzola Marinesi Nasıl Yapılır?

Pirzola pişirmenin püf noktaları arasında lezzetli bir pirzola terbiyesi yer alır. Marine edilmiş pirzola hem mangalda hem de tavada nefis kokular verir. Marine sosu pirzola yumuşak olması için büyük önem taşır. Şimdi sizlere pratik şekilde hazırlanan pirzola marinesi hakkında püf noktaları verelim:

  • Derin bir kase içine pirzola etleri ekleyin.
  • Etlerin üzerine tavsiye edilen baharatlardan taze kekik, biberiye, pul biber, tuz, kırmızı biber ve kimyondan birer çay kaşığı ölçüde serpiştirin.
  • Etlerin miktarına göre 3 ya da 4 kaşık yoğurt eklemeyi de unutmayın. Yoğurt etin yumuşak olmasını sağlar.
  • 1 fincan sıvı yağ da eklediğiniz etleri güzelce harmanlayın ve üzerini streç film ile kapatın.
  • En az 3 saat olacak şekilde buzdolabında beklettiğiniz pirzola etleri dilediğiniz şekilde pişirebilirsiniz.
pirzola marinesi nasıl yapılır

Pirzola Kalori ve Besin Değerleri

Kalori hesabı yapanlar için pirzola kalori bilgilerini ve besin değerini bu başlık altına topladık. İşte merak edilen rakamlar:

  • 1 adet kuzu pirzola: 112 kalori
  • 100 gram dana pirzola: 354 kalori

100 gram dana pirzola besin değeri ise:

  • 29 gram Yağ
  • 85 mg Kolesterol
  • 64 mg Sodyum
  • 293 mg Potasyum
  • 23 gram Protein
  • 10 mg Kalsiyum
  • 19 iu A vitamini
  • 2.4 gram Demir
  • 20 gram Magnezyum
  • 0.2 gram B6 Vitamini

Pirzola Fiyatları 2019

Pirzola fiyat bilgisi tavuk, dana ve kuzu pirzola için ayrı değerlerde oluyor. Pirzola çeşitleri kuzu ve dana olarak değiştikçe etiket fiyatı da değişmektedir. Son güncel rakamlara göre:

  • 1 kg kuzu pirzola: 100 TL civarında
  • 1 kg tavuk pirzola: 30 TL civarında satılmaktadır.
pirzola fiyatları

Pirzolalı 12 Şahane Yemek Tarifi

Akşama ziyafet düzenlemek isteyenlere nefis pirzola ile yapılacak yemekler listesi hazırladık. Bu listedeki tüm yemekler iştah açan ve damak çatlatan lezzetlerden oluşuyor. Pirzolanın tam kıvamında piştiği tarifler sizinle!

1) Herkesin Aradığı Lokum Gibi Kuzu Pirzola Tarifi

Ağızda dağılan yumuşacık kuzu pirzola tarifi arıyorsanız; hemen bu tarifi incelemelisiniz. Yumuşacık kuzu etinin damakta bıraktığı o leziz tadı almayan kalmasın. Ziyafet sofrası tadında bir akşam yemeği için tarifi inceleyebilirsiniz. Lokum Gibi Kuzu Pirzola

2) Pratik Olduğu Kadar Lezzetli Fırında Kuzu Pirzola

Fırında pirzola yaparak diğer yemekler için bolca vakit ayırmaya ne dersiniz? En iyi şekilde marine edilen bu pirzola etler, fırında kolayca pişecek. Etin kuzu ya da dana olması tamamen sizin zevkiniz. Pişirme püf noktaları ise sadece bu tarifte saklı! Fırında Kuzu Pirzola

Tarif: Fırında Kuzu Pirzola

3) Hafif ve Doyurucu Lezzet Ballı Tavuk Pirzola

Pirzola tavuk ile protein ihtiyacını en leziz şekilde alabilirsiniz. Bunun için öncelikle tarifimizi incelemeniz ve akşama denemeniz gerekiyor. Sık sık denemek isteyeceğiniz ballı tavuk pirzolanın lezzet sırrı bu tarifte. Ballı Tavuk Pirzola

4) Masanın Yıldızı: Fırında Lokum Kuzu Pirzola

Birkaç adımdan geçerek fırında lezzetli bir yemek hazırlamak istiyorsanız, fırında lokum kuzu pirzolayı deneyebilirsiniz. Bu enfes görünüme ve tada sahip olan pirzola davet sofralarına çok yakışacak. Kıvamında ve lezzetinde pirzola pişirmek için tarifimize tıklamayı unutmayın. Fırında Lokum Kuzu Pirzola

Tarif: Fırında Lokum Kuzu Pirzola

5) Tavada Kuzu Pirzola Keyfini Bu Tarifle Yaşayın

Mangal tadını veren pirzola tava tarifimizi dilediğiniz an hazırlayabilirsiniz. Piknik alanında gitmeye gerek kalmadan mangal keyfini yaşamak ve pirzolanın tadını almak için tarifimizdeki lezzet basamaklarını inceleyebilirsiniz.Tavada Kuzu Pirzola

Tarif: Tavada Kuzu Pirzola

6) İşte Budur! Fırında Lokum Kıvamında Tavuk Pirzola

Dışarıda yediğiniz lezzete taş çıkartan bir tarifimiz daha sizinle. Pirzola tavuk ile beyaz et lezzetini doruklarına kadar alabilirsiniz. Nefis bir pişirme önerisine ve lezzete sahip olan bu yemek fikrini hemen bugün denemeye hazır mısınız? Fırında Lokum Kıvamında Tavuk Pirzola

7) İştah Açan Marinasyonuyla Fırında Pirzola

Lokma lokma yediren pirzola etler ile mideler şenlenecek! Soğan ve sarımsaklı marinasyonu sayesinde yumuşacık bir lezzete kavuşan pirzolalar unutulmaz olacak. Resimli anlatımı ve tam ölçülü tarifi için tık tık! Fırında Pirzola

Tarif: Fırında Pirzola

8) Tavada Mangal Tadında Izgara Dana Pirzola

Çok az malzeme kullanarak et yemeklerinden en sevileni dana pirzolayı tatmak ister misiniz? Evinizde tavada kolayca deneyebileceğiniz dana pirzola tarifi ile mutfağınızda nefis kokular yayılacak. Izgara Dana Pirzola

Tarif: Izgara Dana Pirzola

9) Fırın Poşetinde Lokum Gibi Dana Pirzola 100% Garanti!

Fırın poşetinin nimetlerinden faydalanabileceğiniz bir lezzet önerisi sizinle. Fırın poşetinde yumuşacık pişen ve ağızda dağılan dana pirzolayı ilk lokmada çok seveceksiniz. Fırın Poşetinde Lokum Gibi Dana Pirzola

Tarif: Fırın Poşetinde Lokum Gibi Dana Pirzola

10) Tavada Duble Özel Soslu Nefis Tavuk Pirzola

Akşam yemeği konusunda kararsız kalanlara süper bir fikrimiz var. Tavuk pirzolayı en iyi şekilde hazırlayacağınız özel soslu bu tarifimizi deneyerek nefis bir tada şahit olabilirsiniz. Tavada Duble Soslu Tavuk Pirzola

Tarif: Tavada Duble Soslu Tavuk Pirzola

11) Özel Sosuyla Yumuşacık Tavuk Pirzola

Özel soslu tavuk pirzolayı denediğinizde daha önce böylesi bir tat almadığınızı anında fark edebilirsiniz. Tadı içinde saklı bu lezzet bombası yediğiniz diğer tavukları unutturacak türden. Yumuşacık Tavuk Pirzola (Özel Sosuyla)

Tarif: Yumuşacık Tavuk Pirzola (Özel Sosuyla)

12) Fast Food Zincirleri Tadında Çıtır Tavuk Pirzola

İşte tavuk pirzolayı nasıl pişireceğinize dair bir öneri daha, üstelik çıtır çıtır! Meşhur fast food zincirlerini sollayan tarifiyle minik gurmelerden de tam not alacak tavada çıtır tavuk pirzola mutlaka denenmeli! Çıtır Tavuk Pirzola

Tarif: Çıtır Tavuk Pirzola

Pirzola ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Hangi Et Nasıl Pişirilir? Et Pişirmenin Ustası Siz Olacaksınız!

Et Nasıl Marine Edilir? Ünlü Şeflerin Marinasyon Sırları, Tarifler

Biftek Pişirme Sanatı: Biftek Nasıl Pişirilir? Püf Noktaları, 12 Leziz Tarif

Bonfile Nedir? Bonfile Pişirmenin Püf Noktaları, 10 Lokum Tarif

Antrikot Nasıl Pişirilir? Nasıl Marine Edilir? Püf Noktaları ve Tarifler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Tavuk Fajita Lezzeti Marinesinde Tarifi

Tavuk Fajita Lezzeti Marinesinde

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Tavuk Pirzolayı Birde Böyle Deneyin Tarifi

Tavuk Pirzolayı Birde Böyle Deneyin

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kolay Marinesiyle Pamuk Et Tarifi

Kolay Marinesiyle Pamuk Et

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Sırrı Sosunda Fırında Tavuk Tarifi

Sırrı Sosunda Fırında Tavuk

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Mükemmel Marinesiyle Yumuşacık Tavuk Tarifi

Mükemmel Marinesiyle Yumuşacık Tavuk

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Nefis Marinesiyle Tavuk Fileto Kızartması Tarifi

Nefis Marinesiyle Tavuk Fileto Kızartması

2-4 kişilik, 2 saat 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Portakallı Soslu Revani (Lezzet Sırrı Sosunda) Tarifi

Portakallı Soslu Revani (Lezzet Sırrı Sosunda)

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri