Hangi Et Nasıl Pişirilir? Et Pişirmenin Ustası Siz Olacaksınız!

Hangi Et Nasıl Pişirilir? Et Pişirmenin Ustası Siz Olacaksınız! Tarifi

Lokum Kıvamında Et Tarifleri Eşliğinde

Et Pişirmenin Altın Değerindeki Püf Noktaları

Bugün ne pişireceğinize karar mı veremediniz? O zaman tam doğru adrestesiniz. Et pişirmenin inceliklerini mi öğrenmek istiyorsunuz? Daha fazla zaman kaybetmeye gerek yok öyleyse. Ustaların parmak ısırtan gizli sırlarını sizin için derledik.

Eti pişirirken nelere dikkat etmelisiniz, hangi malzemeleri kullanmalısınız, yağlı mı yoksa yağsız mı olmalı, et dinlendirirken ne kadar süre beklemelisiniz, merak ettiğiniz tüm soruların cevabı yazımızda yer alıyor.

Herkes lokum kıvamında yumuşacık et yemenin hayalini kurar. Ancak bu etin nasıl pişirileceğini dair ayrıntılı bilgiye sahip değildir. Bizler lokum gibi yumuşacık et yemekleri yapmanın ipuçlarını sizin için araştırdık ve birbirinden lezzetli yemek tariflerine ulaştık. Aşağıda lokum kıvamında et nasıl pişirilir? diye merak edenler için birbirinden lezzetli tarifler ve tüyolar okunmak için sizleri bekliyor.

et pişirme püf noktaları

Et Nasıl Yumuşak Pişirilir?

Lokum gibi yumuşacık et pişirmenin ilk şartı doğru eti seçmektir. Seçilen et sinirsiz olmalıdır. En az üç gün dinlendirilmelidir. Mümkünse genç bir hayvanın eti olmalıdır. Hayvanın güneş gören, sırt bölgesindeki etler daha yumuşak ve lezzetli olur. Yağı ne fazla ne de az, orta yağlı olmalıdır. İyi şekilde marine edilmeli ve mühürlenmelidir. Bunlar yapıldığı taktirde et yumuşacık olur, taze et nasıl pişirilir diye merak edenler belirtilen hususları uyguladıkları takdirde yumuşacık et yemenin keyfine varacaklar.

Et Nasıl Pişirilir?

Marine edilen et oda sıcaklığına ulaşana kadar dışarıda bekletilir. Tava etleri cızırdatacak kadar ısıtılır. Daha sonra mühürleme işlemi yapılır. Ateş kısılarak, etin kısık ateşte kendi suyu ile pişmesi beklenir, kafanızda bütün et nasıl pişirilir sorusu varsa eti kısık ateşte pişirmek gerektiğini unutmayın. Eğer fırında pişirme yapılacaksa önceden bir süre tavada kızartılır. Eti yumuşatmak için üzerinde bir veya iki damla elma ya da üzüm sirkesi ya da limon suyu gezdirilir.

Terbiyeli Et Haşlama

Haşlama Et Nasıl Pişirilir?

Tencerede etler suyunu çekene kadar kavrulur. İçine havuçlar ve soğanlar ilave edilir. Un ilave edilip kavrulur. Üzerine 2 litre sıcak su yavaş yavaş eklenir. Tuz ilave edilir. Etler yumuşayana kadar pişirilir. En son patatesler ilave edilir ve kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine limon sıkarak ve karabiber serperek bol sulu servis edilir, löp et nasıl pişirilir öğrenmek için haşlama yapmaya başlayabilirsiniz.

Fırında Dana Kontrfile

Kontrfile Et Nasıl Pişirilir?

Kontrfile et, sert bir et olduğu için bonfile ve antrikota göre daha ince bir şekilde dilimlenir. Kontrfileyi yumuşatmak için bir gün önceden yağ, süt ve yoğurttan oluşan karışımın içinde bekletmek gerekir. Bunun yanında etin sulu olması için kontrfile pişirmeden önce dövülür. Az yağlı ve sert bir et olduğu için salça ve yağ ile pişirilmesi daha iyi olur. İnce doğranmış ve az yağlı kontrfile ızgarada pişirilmek isteniyorsa yine kalın dilimlerde olduğu gibi sosun içinde bekletilmesi ve zeytinyağı ile tavada pişirilmesi gerekir.

Zeytinyağı, tam da sert et nasıl pişirilir öğrenmek isteyenlere göre, olmazsa olmaz bir kurtarıcı, bir anahtardır.

Soslu Bonfile

Bonfile Et Nasıl Pişirilir?

Dolaptan çıkarılan dana bonfile, yaklaşık 10 dakika oda sıcaklığında bekletilir. Etin gevşemesi sağlanır. Bekletilen etin üzerine zeytinyağı sürülür ve yedirilir. Ardından üzerine tuz dökülür ve mangalın üzerine bırakılır. İnce bir et olduğu için fazla bekletilmez. Dört kere çevrilir. İstenen kıvam sağlandıktan sonra mangalın üzerinden alınır.

Peki steak et nasıl pişirilir, bir an önce test etmek için pişirmeye bonfileden başlayabilirsiniz.

Fırında Pirzola

Pirzola Et Nasıl Pişirilir?

Tava iyice kızdırılır. Kızmış tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir ve pirzolalar dizilir. Her bir yüzü üç ya da dörder dakika harlı ateşte pişirilir. Tavadan almadan önce en son tuz ve baharat eklenir, pirzola gibi ince et nasıl pişirilir sorusu her zaman karşınıza çıkacaktır, bu tarifle ince ince mevzuya girdik biz de!

Lokum Antrikot

Antrikot Et Nasıl Pişirilir?

Bir saat kadar oda sıcaklığında dinlendirilir. Tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ile ve sütle önlü arkalı marine edilir. Isıtılan döküm ızgara ya da tavada etin önce ilk yüzü mühürlenir. Ardından iz vermek için et ızgaraya konulur ve bir dakika beklenir, bir dakika sonunda kırk derecelik bir açıyla yan çevrilir ve bir dakika daha beklenir. Ardından aynı işlem diğer yüze de uygulanır. Yedi dakika pişirilir.

Pişen et ahşap kesme tahtası üzerinde bir dakika dinlendirilmeden sütle marine edilmiş et nasıl pişirilir öğrenemezsiniz. Bu yüzden etinizi mutlaka dinlendirin.

Dana Nuar Rosto

Nuar Et Nasıl Pişirilir?

Bütün olarak alınan nuar yıkanıp süzülür. İki yemek kaşığı sıvı yağ ile her yeri kızartılır. Rengi değişmeye başlayınca defne yaprakları, tuzu ve altına su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır. Peki nuar gibi sulu et nasıl pişirilir? 45 dakika pişirmeye bırakılır. Patatesler, maydanozlar ve kırmızı biber eklendikten sonra dilimleyerek servis edilir.

Yumuşacık ve Lezzetli Biftek

Biftek Et Nasıl Pişirilir?

Bifteğimiz, yani fileto et nasıl pişirilir? Bifteğin yüzeyine zeytinyağı, tuz ve karabiber sürülür ve ovarak ete yedirilir. Sonra oda sıcaklığında on beş dakika bekletilir. Kızmış tavaya bırakılır. Bir dakika bir yüzü bir dakika diğer yüzü pişirilir. Ateş kısılır ve iki dakika daha pişirilir. Tavadan alındıktan sonra bir dakika bıçak dokundurmadan bekletilir.

Lokum Et

Lokum Et Nasıl Pişirilir?

Et üç santim kalınlığında dilimlenir. Etler ay çiçek yağıyla yağlanıp üzeri tuzlanır. Yüksek ateşli tavada et üç dakika kadar pişirilir. Sonra ateş orta dereceye alınır ve etin içinin pişmesi sağlanır. Yeterince piştikten sonra iki dakika dinlendirilir.

Kaburga Dolması

Kaburga Et Nasıl Pişirilir?

İlk olarak yüksek ısıda başlatılan pişirme işlemi düşük ısıda ve uzun süreli olarak sürdürülür. Marinasyon karışımıyla harmanlanan kuzu kaburga, buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra fırına verilir. Mühürlenen kuzu kaburgalar, 160 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 60 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edilir.

Fırında Etli Sebze Kebabı

Fırında Et Nasıl Pişirilir?

Fırında et yapmak özellikle dikkat edilmesi gereken bir konudur, fırında kırmızı et nasıl pişirilir merak edenler işleme önce eti güzelce yıkayarak başlamalıdır. Ardından et büyük bir tencereye konur. İki su bardağı su ve yeterince tuz eklenir. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirilir. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarılır. Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımı sürülür. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirilir ve servis yapılır.

Milföy Kaplı Kuzu Güveç

Güveçte Et Nasıl Pişirilir?

Etler üzerini geçecek kadar su eklenerek düdüklü tencerede 10 dakika kadar haşlanır. Arpacık soğanlar ve biber bir tavada sıvı yağla kavrulur. Haşlanan etler de konulup kavurmaya devam edilir. Doğranan domatesle beraber salçayı ve baharatları da ilave edip kavurduktan sonra güvecin içine alınır. Haşlama suyundan dökerek iki yüz derecelik fırında on dakika kadar pişirilir.

Izgara Köfte

Izgara Et Nasıl Pişirilir?

Öncelikle kasaba dövdürülen etimizin üzerine sarımsak, sirke ve zeytinyağı gezdirilir, barbeküde et nasıl pişirilir diye canınızı sıkmanıza gerek yok. Barbeküde, ızgarada et yapmak zahmetsizdir. Izgara yapılacak aparat güzelce yağlanır. Etleri dizilir. Önlü arkalı etler yumuşayıp kızarana kadar pişirilir. Yanında mevsim salatası ve közlenmiş biber, soğan ve sarımsak ile servis yapılır.

Kırmızı Et Marine Sos Yapımı

Marine Edilmiş Et Nasıl Pişirilir?

Marine edilmiş, diğer bir değişle terbiye edilmiş et nasıl pişirilir? Et en az beş saat bekletilir. İster şişe takıp ister teflon tavada çok az sıvı yağ döküp kızdırılır ve tavaya atılır. Çok cazırdama yaparsa orta ateşte pişirilir. Et pişerken ayrı bir tavaya üç yemek kaşığı sıvı yağ konur ve biberler ile domatesler de kızartılır.

Terbiyeli Kemikli Et Haşlama

Kemikli Et Nasıl Pişirilir?

Kemikli et tencereye sığacak şekilde parçalara bölündükten sonra geniş bir tencereye alınır. İlk önce kısık ocakta kemikli et bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine yedi su bardağı kaynar su eklenir. Kuru soğanın kabukları soyulur ve birkaç parçaya bölünür. Diğer sebzeler de aynı şekilde soyularak iri iri doğranıp tencereye eklenir. Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Normal tencerede bir saat, basınçlı tencerede ise yarım saat kadar pişirilir. Pişme süresi tamamlanınca etin pişip pişmediği kontrol edilir. Piştikten sonra içine limon suyu eklenir.

Dondurulmuş Ev Yapımı Köfte

Donmuş Et Nasıl Pişirilir?

Donmuş etin, erken pişme veya geç pişme gibi bir durumu yoktur. Eti nasıl dondurduysanız, çözdürdükten sonra aynı durumunu korur. Yani, kaldığı yerden devam eder sertliği, yumuşaklığı ve rengi. Dondurulmuş et çeşitlerinin tümü, çözdürüldükten sonra aynen taze et gibi pişirilir.

Çözülmüş et bir daha kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Eti mikrodalga fırında ya da buzdolabı içerisinde çözdürürseniz daha sağlıklı olur.

Pilav Üstü Kurutulmuş Kaz Eti

Kuru Et Nasıl Pişirilir?

Kuru et, sade et nasıl pişirilir önemli bir konudur çünkü karşınıza çok çıkacaktır. Hadi hemen tarife başlayalım. İlk olarak yağı ve sinirleri ayrılmış olan et, sadece kırmızı kısmı kalacak şekilde hazırlanır. Eğer etiniz taze ise buzdolabında iki gün dinlenmelidir. Dinlenmiş et, düz bir tabana (kesme tahtası veya tepsi olabilir) konulduktan sonra üzeri tuzla kaplanır. Tuz tabakasının kalın olmasına dikkat edilmelidir.

Et, tuz içerisinde en az bir hafta süre ile bekletilerek etin içindeki suyun tamamen boşalması sağlanır. Et tamamen sudan arındıktan sonra tuz tabakası üzerinden alınır. Daha sonra ise çektiği tuzu salması için iki gün su içinde bekletilir. Eti içine koyduğunuz suyu sık sık değiştirirseniz, bu süre kısalabilir. Tuzdan arınmış et serin, kuru ve güneş ışığı almayan bir yerde iki gün boyunca bekletildikten sonra tüketilmeye hazırdır.

Güveçte Et Sote

Et Sote Nasıl Pişirilir?

Tavaya sıvı yağı alınır ve ocakta soğanlar pembe olana kadar sotelenir. Et ilave edilerek kavrulur. Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çeken etin içine önce domatesler ilave edilir ve domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. Sonra doğranmış sivri biberler ilave edilir. Biberler sote edildikten sonra tuz ve karabiber eklenir. İki bardak sıcak su eklenerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Pişen et soteye son olarak kekik ilave edilir.

Kurban Kavurma

Kurbanlık Et Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı doğranmış et kendi bırakacağı suyunda haşlanır. Kurban sofraları jülyen etle de yapılabilir ve oldukça lezzetli olur, jülyen et nasıl pişirilir, kavurma nasıl yapılır, gelin birlikte öğrenelim. Etimiz bıraktığı suyu çektikten sonra üzerine bir çay bardağı sıcak su ilave edilir ve haşlamaya devam edilir. Haşlanan et beklemeye alınır. Tencereye yağ konur. Ardından ısınan yağa sırasıyla pul biber, karabiber, kekik ve tuz eklenir. Kısa süre karıştırılır. Ortalama beş dakika karıştırılan malzemenin üzerine et eklenir ve kavurmaya devam edilir. Etler kızarıncaya kadar karıştırılır. Ardından servis edilir.

Döküm Tavada Antrikot

Döküm Tavada Et Nasıl Pişirilir?

Döküm tavada et pişirmek için etinizin kalın olması daha iyidir.

Peki kalın et nasıl pişirilir? Tüm etler genişçe bir kaba konur ve üzerine zeytinyağı dökülür. Üzerine tuz, karabiber ve kekik serpilip, diş diş doğranmış sarımsaklar üzerine dizilir. Şeffaf folyo ile sarılır. Otuz dakika bu şekilde bekletildikten sonra ızgara tava ateşe oturtulur. Fırça yardımıyla çok az yağlanır ve iyice ısıtılır. Isıtılan tavaya biftekler konulur ve pişirilir. Eğer biftek ızgaraya yapışmış ise henüz pişmemiştir, yapışmadan et kendini bırakana kadar pişirip sorunsuzca çevrilebildiği zaman pişmiş demektir. Pişen et tüketilmeden hemen önce alüminyum folyoya sarılıp iki dakika bekletilir.

Düdüklüde Et Kavurma

Düdüklüde Et Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı olarak doğranan etler düdüklü tencereye atılır. Üstüne yarım çay bardağı su ve bir yemek kaşığı ayçiçek yağı ilave edilir. Sonra yaklaşık 40 dakika pişirilir. Başka bir tavada yarım çay bardağı ayçiçek yağı hafif kızdırılır ve kuşbaşı olarak doğranan kuru soğanlar ve biberler eklenerek üç dakika kavrulur.

Yumuşacık ve Leziz 10 Et Tarifi

1) Terbiyeli Süper Lezzet

Yumuşacık etin tadını hiç kimse unutmaz. Hele ustanın elinde çıkmışsa tadına doyulmaz. Siz de usta işi bir haşlama yapmak için terbiyeli et haşlama tarifimize bakabilirsiniz. Terbiyeli Et Haşlama

Tarif: Terbiyeli Et Haşlama

2) Ağızda Dağılan Enfes Tat

Gelelim etin en güzel yerine, yani kontrfileye. Kontrfile yemek bir ayrıcalıktır. Çünkü güneş gören eve doktor girmediği gibi, güneş gören ete de müdahale etmek gerekmez. Dana Kontrfile

Tarif: Dana Kontrfile

3) Sosun Olmazsa Olmazı Domates Soslu Bonfile

Domates sosu iyi yapıldığında her yemekte kullanmak istersiniz. Ama domates soslu bonfile yediğinizde, her öğün bonfile istersiniz. Domates Soslu Bonfile

Tarif: Domates Soslu Bonfile

4) Fırından Yapılan Bu Pirzolaya Doyamayacaksınız

Ağzınıza layık bir pirzolaya hayır diyebilir misiniz? Fırında kuzu pirzolaya hayır diyebilirsiniz. Çünkü onu sürekli yemek isteyeceksiniz. Kuzu Pirzola

Tarif: Kuzu Pirzola

5) Hayatın Tadı Dana Antrikot ile Çıkar

Editörlerimiz halka sordular ve Antrikot yiyenlerin üç gün uyumadan çalışabildiğini öğrendiler. Ne diyelim, herkese nasip olmaz. Dana Antrikot

Tarif: Dana Antrikot

6) Yemeyen Kalmasın: Dana Nuar Rosto

Dana nuarın lezzeti rostoyla birleştiğinde yemeğinizi otuz saniyede bitirebilirsiniz. Hızlıca yemekten korkmayın, afiyet olsun! Dana Nuar Rosto

Tarif: Dana Nuar Rosto

7) Lokum Gibi Diye İşte Tam Ona Denir!

Lokum gibi yumuşak, lokum gibi tatlı biftek, kim istemez ki? Vejetaryenler bile ucundan bir lokma kopartmadan yapamıyor. Lokum Kıvamında Biftek

Tarif: Lokum Kıvamında Biftek

8) Lokanta Havasından Vazgeçmem Diyenlere

Kendinize ait bir lokantanız olduğunu düşünün, menüden hangisini eksik etmezsiniz? Biraz düşünün. Ama onun tadına varmak için lokanta açmanıza gerek yok. Lokanta usulü lokum etle evinizde de aynı keyfi yaşayabilirsiniz. Lokanta Usulü Lokum Et

Tarif: Lokanta Usulü Lokum Et

9) Kaburgayla Yerinizde Duramayacaksınız

Enerjiniz mi azaldı? Trafiğe mi takıldınız? Ne olacaksa bir an önce olsun mu istiyorsunuz? Telaş etmeyin! Fırında kaburga tarifimiz modunuzu değiştirmek için birebir. Fırında Kaburga

Tarif: Fırında Kaburga

10) Köfte Yapmak Sanattır!

Köfte yapmak sanattır. Bir rivayete göre köftesi güzel olan insanların huyları da güzel olurmuş. Yanında püresi de olunca eli öpülürmüş. Ailenize bir güzellik yapmak için püreli rosto köfte tarifine göz atabilirsiniz. Püreli Rosto Köfte

Tarif: Püreli Rosto Köfte

Et Yemekleri kategorisinde yer alan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Et Nasıl Marine Edilir? Ünlü Şeflerin Marinasyon Sırları, Tarifler

Et Çeşitleri Nelerdir? Etin Hangi Kısmı Nasıl Kullanılır?

Et Mühürleme Teknikleri, Püf Noktaları ve Pişirme Süreleri

Biftek Pişirme Sanatı: Biftek Nasıl Pişirilir? Püf Noktaları ve Tarifler

Bonfile Nedir? Bonfile Pişirmenin Püf Noktaları, 10 Lokum Tarif

Antrikot Nasıl Pişirilir? Nasıl Marine Edilir? Püf Noktaları ve Tarifler

Et Kaç Kalori? Et Yemekleri Kalori Değerleri, Yüksek Proteinli Fit Tarifler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Et Yahni (Et Haşlama) Tarifi

Et Yahni (Et Haşlama)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Et Köfte (Et Balığı) Tarifi

Et Köfte (Et Balığı)

10-12 kişilik, 30dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Fırında Et Yemeği (Favoriniz Olacak) Tarifi

Fırında Et Yemeği (Favoriniz Olacak)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir? Tarifi

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir?

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir? Tarifi

Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir?

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Et Sote Tarifi

Et Sote

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Haşlama Et Tarifi

Haşlama Et

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Et Kavurma Tarifi

Et Kavurma

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Et Yahni Tarifi

Et Yahni

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri