Ramazan Bayramı Tatili: Yurt İçi 7 Tur Fırsatı

Ramazan Bayramı Tatili: Yurt İçi 7 Tur Fırsatı Tarifi

Ramazan Bayramı Tatili 2023 Fırsatları

Müslüman aleminin hasretle beklediği mübarek ramazan ayı yaklaşırken, bayram tatilcileri de şimdiden gidecek yerler bakmaya başladı. Dini günler ile ilgili yayınladığı takvime göre:

Ramazan ayı 23 Mart 2023 tarihinde başlayacak ve 20 Nisan 2023’te son bulacak. Şu anki takvime göre de Ramazan Bayramı’nın ilk günü 21 Nisan Cuma günü resmi tatil ile başlayacak olup, 23 Nisan Pazar günü ise bayram tatili son bulacak. Ramazan Bayramı arifesi tatil mi diye merak edenler için öncelikle bu günün yarım gün tatil olduğunu belirtelim.

Şu anki takvime göre Ramazan Bayramı 20 Nisan Perşembe gününe denk gelen arife ile başlayacak olup 21-22-23 Nisan tarihleri bayram günleri olarak tam gün tatil olacak ve 23 Nisan’da Ramazan Bayramı tatili sona erecek.

Ramazan Bayramı her sene sevdiklerimizle buluşmak için vesile olurken dinlenme ve eğlenme planları için de değerlendirilmektedir. Bu yüzden Ramazan Bayramı tatil günleri hangi zamana denk geliyorsa ona göre ajandalara notlar alınır ve rezervasyonlar yaptırılır.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün sorusunun cevabını özetle verecek olursak, Ramazan Bayramı tatili 2023 yılında 3,5 gün olarak görünmektedir.

Tatil olmayan hafta içi günlerinin de tatil olması yani halk arasında yapılan Ramazan Bayramı birleşecek mi konuşmaları için 2023’te bu birleştirme durumunun çalışanlar için ancak izin alınarak yapılabileceğini söyleyebiliriz. Yine de Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı sorusu cevabının bayrama yaklaşılan son zamanlarda da yetkililerce yapılabilen Ramazan Bayramı tatili açıklaması ile değişkenlik gösterebildiğini de belirtmiş olalım.

Yazımızda değinmek istediğimiz ve sizler için araştırdığımız özellikle Ramazan Bayramı tatili yurt içi tatil fırsatları olacak. Bu fırsatlardan erken rezervasyon seçenekleriyle faydalanarak ekonomik ve keyifli bir bayram tatili geçirebilirsiniz. O halde Ramazan Bayramı tatili turları yurt içi fırsatları listemize doğru geçebiliriz:

Ramazan Bayramı Tatili: Yurt İçi 7 Tur Fırsatı

1) Maşukiye Sapanca Abant Turu

Ramazan Bayramı turları yurt içi seçenekleri arasında günübirlik bir opsiyon arıyorsanız yönünüzü Maşukiye’ye çevirebilirsiniz. Ramazan Bayramı tatil fırsatları 2023 yılı için listemizin başında hem ekonomik hem de keyifli bir gezi olarak Günübirlik Maşukiye Sapanca Abant Turu yer alıyor. Hemen hemen her gün düzenlenen tur için Ramazan Bayramı dönemi için size en uygun tarihi tatil organizasyon sitesinde seçebilirsiniz.

Bu turda, sabahın erken saatlerinde İstanbul’un farklı yerlerinden ve İzmit Otogar’dan binebileceğiniz bir otobüs ile Maşukiye’ye gidiliyor. Burada zipline, atv, at binme, bota binme gibi farklı aktivitelerden birini ücret ödeyerek yapabiliyorsunuz. Ardından yöresel ürünlerin tadımı ve alışveriş için de bir mola veriliyor. Bir sonraki durak

Sapanca Gölü oluyor. Rehber eşliğinde gezi devam ediyor. Akşam saatlerinde İstanbul’da olacak şekilde otobüse binilerek geri dönüş yapılıyor.

Ücret: Tek Kişilik ya da Çift Kişilik Oda Kişi Başı: 549 TL

İletişim: ww.jollytur.com

abant turu

2) Batı Karadeniz Turu 1 Gece Konaklamalı

Ne zamandır Karadeniz turuna çıkmak istiyor şöyle mis gibi temiz hava alıp yeşile doymak mı istiyorsunuz? Yurtiçi bayram turları arasında bu seçenek tam size göre!

Tur güzergahına göre Adapazarı, Düzce, Bolu, Yeniçağa, Mengen, Devrek, Bartın üzerinden Amasra’ya doğru yol alınacak. Sonrasında gezi duraklarında ilerlenerek Safranbolu’ya geçilecek. 2. Gün Safranbolu turu yapılacak ve Eskipazar, Gerede, Bolu üzerinden İstanbul’a dönüş sağlanacak.

Tur programı içerisinde gezilecek duraklar şöyle: Bakacak Tepesi, Kemere Köprüsü, Çekiciler Çarşısı, Boztepe, Kaymakamlar Konağı, Köprülü Mehmet Paşa Camii, İzzet Mehmet Paşa Camii, Yemeniciler Arastası, Akçasu Kanyonu ve Yörük Köyü.

Ramazan Bayramı turları 2023 seçenekleri arasında Karadeniz turunu seçerek tazelenmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Ücret:

  • İki Kişilik Oda Kişi Başı: 1.699 TL
  • Tek Kişilik Oda: 2.199 TL

İletişim: www.jollytur.com

amasra

3) 2 Gece Konaklamalı Kayseri Turu

Kapadokya Peri Bacaları ve Nevşehir turları da yıl boyunca tatilcilerin gitmek istediği önemli destinasyonlardan bir tanesi. Ramazan bayramı süresi de bu tatil için oldukça uygun bir seçenek. Tur fırsatında Kapadokya’ya doyacak, hatta güzergah üzerinde Tuz Gölü, Ihlara Vadisi, Narlı Göl, Yeraltı Şehri, Dervent Vadisi gibi doğa harikalarını görerek unutulmaz fotoğraflarla tatilinize renk katabileceksiniz.

Tur rotasının detaylı durakları şöyle: Göreme Açık Hava Müzesi, Tokalı Kilise, Elmalı Kilise, Ürgüp, Üç Güzeller, Sinasos, Asmalı Konak, Nadar Avlusu, Hazret Avlusu Avanos, Çavuşin Kasabası, Dervent Vadisi, Paşabağı, Derinkuyu Yer Altı Şehri, Ihlara Vadisi, Ağaç Altı Kilisesi, Yılanlı Kilise, Sümbüllü Kilise ve Narlı Göl.

Ücret:

  • 1 Yetişkin: 7.450 TL
  • 2 Yetişkin: 11.980 TL

İletişim: www.tatilbudur.com

İlginizi çekebilir: Kayseri’de Ne Yenir? Mantı ve Pastırma Diyarında 10 Enfes Mekan

kayseri

4) Uçakla Mardin – Hasankeyf Turu

Ramazan Bayramı tatilini Anadolu’nun efsane şehirlerinde kültür turlarıyla değerlendirmek isteyenler için harika bir fırsat: Mardin Hasankeyf turu.

İlk gün İslam tarihindeki en eski camilerden olan Diyarbakır Ulu Camii ile başlayan tur Dicle Nehri üzerindeki tarihi yapıların gezilmesiyle sürüyor ve Sülüklü Han’da içilen yorgunluk çayından sonra Mardin’in mistik sokaklarına rota çevriliyor.

İkinci gün ise Mezopotamya topraklarına doğru yolculuk başlıyor. Haberli Süryani Köyü, Mağara Ezidi Köyü, Kafro Köyü, Dara Antik Kenti ardından Beyaz Su Mesire Yeri molası veriliyor ve Midyat ziyaret ediliyor. Son günün durakları ise şöyle: Mor Gabriel Manastırı, Telkari Çarşıları, Hasankeyf ve Malabadi Köprüsü. Bayram turları arasında duygusal olarak da hoş bir derinlik yakalayacağız bir tur arıyorsanız Mardin sizi çağırıyor…

Ücret:

  • 2 Yetişkin 1 Oda Rehberli Tur ve Transfer Dahil: 11.398 TL
  • 1 Yetişkin 1 Oda Rehberli Tur ve Transfer Dahil: 6.950 TL

İletişim: www.prontotour.com

İlginizi çekebilir: Mardin’de Ne Yenir? Damağınızda İz Bırakacak 10 Yöresel Lezzet Durağı

mardin

5) Bozcaada Ayvalık Çeşme Kuşadası Pamukkale Salda Gölü Turu (2 Gece Otel Konaklamalı)

Ramazan Bayramı yurt içi turları 2023 seçenekleri arasında şöyle yaz tatilinin ön gösterimini yaşatacak bir seçenek arayanlar bu turda sahil şeridi esintisine bayılacak!

Bozcaada Ayvalık Çeşme Kuşadası Pamukkale Salda Gölü Turu, İstanbul’dan otobüs yolculuğuyla başlayacak. Otobüsle gidiş dönüş yolculuklarla beraber turda geçirilecek toplam süre 4 gün olacak.

Deniz, kum ve güneşin tadını varılacak tatil boyunca kültürel ve tarihi değeri birçok yer de ziyaret edilecek. İlk gün; Çanakkale, Geyikli, Bozcaada, Ayazma Plajı, Assos, Athena Tapınağı, Akropol, Behramkale, Edremit ve Ayvalık duraklar arasında yer alacak. İkinci gün; Cunda Adası, Taksiyarhis Kilisesi, Taş Kahve, Şeytan Sofrası, Çeşme, Kervansaray, Alaçatı, Kuşadası turuyla gezi renklenecek. Son gün ise; Denizli, Pamukkale Travertenleri, Hierapolis Antik Kenti, Serinhisar ve herkesin hayran olduğu Salda Gölü’nde kapanış yapılacak.

Ücret:

  • 1 Yetişkin: 2.750 TL
  • 2. Yetişkin: 3.500 TL

İletişim: www.ssc.com.tr

bozcaada

6) Gökçeada Bozcaada Turu

Rahat ve bol ikramlı bir otobüs yolculuğundan sonra Gökçeada’nın huzurlu atmosferine adım atmaya hazır mısınız? Ramazanı dingin bir şekilde ada sakinliğinde geçirmek isteyenler için bu tur harika bir seçim.

İlk gün Dereköy, Zeytinli Köy ve Aydıncık gezisinde hem tarihi yapılarla büyülenecek hem de tatlı sokaklarda gezinmekten büyük keyif alacaksınız. Zeytinli’de sakızlı muhallebinin yanında dibek kahveci içmeyi, Aydıncık’ta deniz ürünlerinden tatmayı ve tuz gölünde çamur banyosu yapmayı unutmayın deriz.

İkinci gün ise Bozcaada gezintisi başlıyor… Ceneviz Kalesi Ve Sualtı Arkeoloji Müzesi önemli duraklar arasındayken adanın her bir sokağındaki harika mekanlarda az az vakit geçirmek de size çok iyi gelecek. Yöreye özgü şaraplar ve reçellerden almanızı tavsiye ederiz.

Ücret:

  • Çift Kişilik Oda Kişi Başı: 2.279 TL
  • Tek Kişilik Oda: 2.700 TL

İletişim: www.tatilsepeti.com

gökçeada

7) Kuşadası Çeşme Pamukkale Turu

Nisan ayında karşılayacağımız Ramazan Bayramı 2023 tatilini Ege kıyılarında geçirmeye ne dersiniz? Alaçatı, Çeşme, Didim, Efes Antik Kenti, Kuşadası, Pamukkale ve Şirince’yi içine alan tatil rotası sayesinde erken bir yaz tatili havasıyla bahar coşkusu birbirine karışacak!

İzmir Konak Saat Kulesi, Hasan Tahsin Anıtı, Odeon, Kuretler Caddesi, Latrinalar, Skolastika Hamamı, Celsus Kütüphanesi, Aşk Evi, Agora, Tiyatro, Devlet Sarayı, Trajan Çeşmesi, Hadrian Tapınağı, Liman Caddesi, Meryem Ana Evi, Didim Apollon Tapınağı, Doğanbey Köyü, Apollan Tapınağı ve tabii ki Pamukkale’nin meşhur bembeyaz traverterleri gezideki duraklardan sadece birkaçı! Bu neşe dolu rotayı seveceğinize eminiz.

Ücret:

  • İki Kişilik Odada Kişi Başı: 3.709 TL
  • Tek Kişi: 4.609 TL

İletişim: www.mngturizm.com

İlginizi çekebilir: Şirince’de Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 7 Mekan – Gezilecek Yerler

pamukkale

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Aydın’da Ne Yenir, Neyi Meşhur? En İyi 7 Restoran

Datça’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Meşhur Mekan

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Kapadokya’da Ne Yenir? Tadı Damağınızda Kalacak En İyi 10 Restoran

Ayvalık’ta Nerede Ne Yenir? Ayvalık ve Cunda’da En İyi 10 Lezzet Durağı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bayram Tatlısı Turta Tarifi

Bayram Tatlısı Turta

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 30dk Pişirme
Bayram İçin Starbucks Kurabiye Tarifi

Bayram İçin Starbucks Kurabiye

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bayram İçin Gül Tatlsı Tarifi

Bayram İçin Gül Tatlsı

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Bayram İçin Büzme Baklava Tarifi

Bayram İçin Büzme Baklava

10-12 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Gece İçin Mama +7 Tarifi

Gece İçin Mama +7

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan İçin Limonata ( Buzluktan) Tarifi

Ramazan İçin Limonata ( Buzluktan)

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Ramazan İçin Dondurucuda Bazlama Tarifi

Ramazan İçin Dondurucuda Bazlama

6-8 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 35dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri