Sakal Bakımı Nasıl Yapılır? Evde Doğal Yöntemler

Sakal Bakımı Nasıl Yapılır? Evde Doğal Yöntemler

En İyi Sakal Bakımı: Evde Pratik Tavsiyeler

Erkekler için çok önemli bir detay olan sakal, düzenli olarak bakım ister. Dış görünüşü derinden etkileyen sakal şekli ve sağlığı, erkeklerin imajında önemli bir rol oynar. Özensiz sakallar kişinin bakımsız görünmesine neden olurken sağlıklı ve düzenli kesilen sakallar da erkeklerin her daim özenli olduğunu haber eder. Pek çok erkek sakal bakımı konusunda hassas davranmaktadır. En özel yağları ve losyonları alarak sakal köklerine sağlık kazandırmak ister. Böylece yeni uzayan sakallar daha canlı ve temiz görünebilir.

Erkek bakımında ve stilinde büyük bir önem taşıyan sakallara bu yazımızla beraber daha yakından bakacağız. Hangi sakal tipi nasıl bakım ister tek tek göreceğiz. Birçok erkeğin merak ettiği sakal bakımı evde nasıl yapılır sorusuna en iyi yanıtları vereceğiz. Sakalına önem veren erkekleri aynı sayfada buluşturan bu faydalı yazımız, tıraş olurken ve bakım yaparken sık sık hatırlanması gereken türden bir yazı olarak hafızalara kazınacak!

sakal bakımı nasıl yapılır

Evde Sakal Bakımı Nasıl Yapılır?

Kısa ve uzun sakal bakımı kullanan kişiye göre zahmetli gelebilir. Kısa olana şekil vermek, uzun olanı toparlamak gibi birçok beklenmeyen telaş yaşanabilir. Özellikle de berberden destek almadan evdeki ürünlerle bakım yapmak isteyen erkekler ayna karşısında sakal bakımı nasıl yapılır diye düşünüp durur.

Bakım için iyi bir makas, tıraş bıçağı, nemlendirici krem ve losyon, şarjlı tıraş makinesi, tıraş köpüğü, bakım yağları gibi malzemelere ihtiyaç duyulur. Bu nedenle her erkeğin yaşadığı evde kendine ait bir bakım ürünleri dolabı olmasını öneriyoruz. Bu dolapta az önce adı geçen ürünler yer aldığında, bakım için 1. adım atılmış olacak. Ayrıca bu malzemelerin düzenli sterilize edilmesi gerekir. Kendi ürünlerinizdeki temizliğe dikkat ettiğiniz kadar seçtiğiniz berberinizin hijyenine de dikkat etmelisiniz.

Evde sakal bakımı yaparken öncelikle yüz şekline göre en iyi görünen sakal tipinin seçilmesi gerekir. Geniş ve etli yüzler için uzun sakal önerilmiyor; ancak kullanacak kişi bu sakal tipinden memnunsa özel bir kural da yok tabii. Ancak yüz hatlarına uyum sağlayan sakallar tercih edilirse daha iyi görünümün elde edileceği de inkar edilemez. Berberlerin senelik tecrübelerine göre çene uzunluğu, elmacık kemiklerin yapısı ve dudak şekli sakal yapısını belirlemektedir.

Sakal bakımında birçok kişi sabun kullanmayı tercih ediyor. Bu alışkanlık aslında senelerdir yanlış bilinmektedir. Çünkü sabun, sakalların daha sert çıkmasına neden olmakta. Bakım için kesim yapılacaksa şampuan ya da tıraş köpüğü kullanılması daha iyi sonuçlar verecektir. Makasların ise ince uçlu olması daha iyi şekil vermek için önemli bir detaydır.

Bakım esnasında kesilen sakalların daha iyi çıkması ve seyrekleşmenin önlenmesi için sakal bakımı yağı kullanılmalıdır. Tıpkı saçlara canlılık veren yağlar gibi sakallara da canlılık kazandıran yağlar mevcuttur. Bu yağları kozmetik ürünleri mağazalarından ya da eczanelerden ulaşmak mümkündür.

Bakım sonrasında ise cildin rahatlaması, tahrişin önlenmesi için sakal bakım kremleri kullanılması çok yaygındır. Pek çok erkek sakallarının yumuşak yapıya sahip olması için krem kullanır. Bu kremler sakalların yumuşak ve parlak olmasına yardım etmektedir.

Sakalların 2 günde 1 defa olacak şekilde yıkanması çok önemlidir. Yıkanan sakallarda koku oluşmaz ve daha parlak görünüm elde edilir. Yıkanan ve kuruyan sakalların belirli bir yönde taranması da şekil vermek için kolaylaştırıcı yöntemdir. Yıkama konusunda bahsedilen duş almak, köpükle sakal yıkamaktır. Her sabah saf suyla sakalların yıkanması bakıma girmemektedir.

Sakal Bakımı Yağları

Saç bakımında nasıl ki birçok yağ kullanılıyorsa sakal bakımında da bazı yağların adı gündeme gelecektir. Bu yağlardan kısaca bahsederek sakal bakımındaki önemini vurgulayalım.

Sarımsak Yağı

Seyrek sakallı erkeklere önerilen bu yağ, sakalların daha çok çıkmasına yardım eder. Bakım esnasında kullanmak ve düzenli bakım yapmak sakalların gür çıkmasını destekleyecektir. Köklere doğru sürülen bu yağ sayesinde orantılı sakal uzaması sağlanabilir.

İlginizi çekebilir: Sarımsak Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

sarımsak

Jojoba Yağı

Sakalların daha canlı ve parlak görünmesine yardım eden jojoba yağı, bakım esnasında birkaç damla halinde sakallara sürülür. Sakal diplerini nemlendirerek daha düzenli uzama sağlar.

İlginizi çekebilir: Jojoba Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

jojoba yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Cildin nefes almasına destek olan Hindistan cevizi yağı sayesinde erkeklerin sakal stresi önlenebilir. Cansız ve bakımsız görünen sakallara uygulandığında sakallara özenli görünüm kazandırır.

İlginizi çekebilir: Hindistan Cevizi Yağının Saça 10 Faydası

hindistan cevizi yağı

Badem Yağı

Pek çok erkek sakalların uzamamasından şikayetçidir. Bu şikayeti gündemden kaldıran badem yağı, sakallara güç ve canlılık kazandıracaktır. Haftada 2 defa uygulandığında yumuşak ve canlı görünen sakallar elde edilebilir.

İlginizi çekebilir: Saç, Sakal İçin Badem Yağı Faydaları, Ne İşe Yarar?

badem yağı

Argan Yağı

Sakalların dökülmesi, uçlarında görünen cansızlık ve seyreklik argan yağı ile maziye karışabilir. Tıraş sonrasında argan yağı ile cilde masaj yapılırsa sakal kökleri uyarılır ve daha düzenli, canlı sakalların çıkması sağlanır.

İlginizi çekebilir: Argan Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

argan yağı

Sakal Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Pandeminin hayatımıza girmesiyle beraber birçok kişi berberlerden uzak kalmaya başladı. Alınan tedbirler sayesinde gerekli hijyen sağlansa da pek çok erkek berbere gitmekten vazgeçti. Bu sürede sakal bakımında bazen ihmaller oldu bazen de yanlış bakım teknikleri. Bu ihmalleri iyileştirmek için erkeklere sakal bakımında dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedebiliriz. Doğru zamanda doğru ürünü kullanarak sakallarınıza can ve sağlık verebilirsiniz.

  • Her erkeğin mutlaka sakallarına bakım yapması gerekir. Sakal bakımında birkaç dakikalık özen yeterli olacaktır. Saatlerce süren bakımlar sakalları yorabilir.
  • Ertesi sabaha sonuç beklemekten vazgeçilmelidir. Uzun vadede verimli sonuçlar almak için düzenli bakım önerilir.
  • Stres, sakalların dökülmesine ve yorulmasına neden olur. Bu nedenle kendinizi iyi hissettirecek işlerle zaman geçirin.
  • Sakallar için krem, losyon ve şampuan kullanabilirsiniz.
  • Hassas sakallar için özenle hazırlanmış ürünleri kullanabilirsiniz. Kıvırcık sakallar, turuncu sakallar ve sarı sakallar için farklı yöntemler uygulanabilir.
  • Sakal bakım ürünleri sadece size ait olmalıdır. Bu nedenle berberde bakım yaparken hijyene dikkat edebilirsiniz. Evde bakım yaparken sizden başkasının kullanmasına izin vermemelisiniz.
  • Sakal bakımında düzenli olmak, belirli aralıklarla bakım yapmak önemlidir.
  • Her tatil gününde 10 dakika sakal bakımı yaparak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
sakal bakımı evde nasıl yapılır

Beyaz Saçları Siyahlaştıran 10 Doğal Çözüm

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Evde 8 Bitkisel Çözüm

Yumurta Akı Maskesi ile Cilt ve Saç Bakımı Önerileri

Saç Maskesi: Evde 3 Doğal Maske ile Hızlı Uzayan Parlak Saçlar

Şems Arslan Güzellik Sırları, Doğal Cilt ve Saç Bakımı Maskeleri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sakala Çarpan Çorbası Tarifi

Sakala Çarpan Çorbası

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Sakal Çarpan Çorbası Tarifi

Sakal Çarpan Çorbası

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Sakala Çarpan Çorbası Tarifi

Sakala Çarpan Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Bakla Tarifi

Bakla

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sakala Çarpan Çorbası Tarifi

Sakala Çarpan Çorbası

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sakala Batan Çorbası Tarifi

Sakala Batan Çorbası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yöresel (Sakala Çarpan Çorba) Tarifi

Yöresel (Sakala Çarpan Çorba)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bakla Kızartması (Bakla Balığı) Tarifi

Bakla Kızartması (Bakla Balığı)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Şeftali Suyu (Doğal Doğal) Tarifi

Şeftali Suyu (Doğal Doğal)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri