Sapanca Kahvaltı Mekanları, En İyi 10 Restoran

Sapanca Kahvaltı Mekanları, En İyi 10 Restoran Tarifi

Sapanca’da En İyi Nerede Yemek Yenir?

Sapanca, Marmara Bölgesi’nin turizm açısından canlı olduğu bölgelerden biridir ve adeta denizi andıran bir göle sahiptir. Sapanca Gölü adı verilen göl sayesinde, bu ilçenin adı sınırları aşıp dünyaya yayılmıştır. Sakarya’nın bir semti olan Sapanca, önemli geçiş yolları üzerinde bulunması nedeniyle de hareketliliğini yıllardır korumaktadır ve şehrin kalabalığından kaçanları buluşturan bir tatil noktası olmuştur.

Yerli ve yabancı turistlerin severek tercih ettiği Sapanca kahvaltı yerleri gelen misafirlere huzuru ve sakinliği sunuyor. Göle karşı doyumsuz bir manzara seyri de sunan Sapanca piknik alanları sayesinde doğa severler unutamayacakları günler geçiriyor. Şimdi gezginler için hazırladığımız Sapanca yemek ve gezi rehberinde, sizler de anılarınıza yeni bir sayfa ekleyeceksiniz ve Sapanca’nın tadını doya doya alacaksınız.

Marmara’nın incisi Sapanca kahvaltı ve gezilecek yerleri ile karşınızda! Sapanca’ya tatil için gideceklere hem konaklama hem de Sapanca Gölü kahvaltı önerilerinde bulunduk. İşte Sapanca’yı özel ve güzel kılan adresler!

sapanca kahvaltı

Sapanca Nerede, Nasıl Gidilir?

  • Sapanca, Sakarya ilinde yer almaktadır. Trenle ulaşım sağlandığı gibi özel aracınızla da buraya varabilirsiniz.
  • Ankaradan çıkış yapacaklar, otobanda Adapazarı istikametinde ilerlemelidir.
  • Trenle ulaşım sağlamak isteyenler ise; Adapazarı seferlerini takip etmelidir.
  • İstanbul’dan Sapanca’ya gitmek istediğinizde; ortalama 140 kilometrelik bir yolculuk yaparak yolu tamamlayabilirsiniz.
sapanca gölü kahvaltı

Sapanca Kahvaltı & Yemek Rehberi – En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

1) Maja

Sapanca Maja, Sakarya’nın huzurlu ve konforlu sosyal mekanlarından biridir. Çocuklu ailelerin konforu düşünülerek dizayn edilen Maja, göl manzarası eşliğinde hoş vakitler geçirmenizi sağlayan bir durak. Kahvaltı ve akşam yemekleri için tercih edilen Maja, şık sunumlarıyla da misafirlerin gönlünde taht kurmayı başarmış. En özel günlerinizde, güzel hatıralar yaşamak için Maja’yı tercih edebilirsiniz.

Adres: Melih Kibar Sahil Caddesi No: 3 Kırkpınar Sapanca, Sakarya

İletişim: 0264 777 22 12

maja sapanca

2) Gönül Sofrası Restoran

Sapanca Gönül Sofrası Restoran, doğayla buluşmak isteyenler için ideal bir mekan. Çeşitli damak zevklerine göre zenginleşen menüsüyle iştahları kabartan Gönül Sofrası Restoran, ekonomik menüsüyle de beğeni topluyor. Bolca yeşil içeren manzarası ise öğünlerinizi daha da unutulmaz kılacak detaylara biri olacak. Ayrıca burada bungalov evlerde konaklama imkanınız da var. Lezzet ve güzel anılar için davetlisiniz!

Adres: Fatih Mahallesi Dere İçi Caddesi No: 52 Kurtköy, Sapanca, Sakarya

İletişim: 0264 592 28 20

gönül sofrası sapanca

3) Berceste

Sapanca Berceste Restoran TEM otoyoluna bulunan ve birçok kişinin dinlenme noktası olan bir lezzet durağıdır. Burada açık büfe kahvaltı yaparak yolculuğunuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ayrıca yöresel ürünleri de en taze şekilde temin edebileceğiniz Berceste Restoran, sizlere ülkenin dört bir yanından lezzetler sunacak. Yolunuz Sapanca’dan geçiyorsa ve biraz mola vermek istiyorsanız Berceste’ye uğramayı sakın unutmayın!

Adres: TEM Otoyolu, Sapanca Mevkii Ankara Yönü Sapanca, Sakarya

İletişim: 0264 582 00 04

berceste sapanca

4) Sasa Harmanlık

Sapanca Gölü’ne oldukça yakın bir konuma bulunan Sasa Harmanlık, serpme kahvaltı keyfini doya doya yaşayacağınız bir mekan. Güneşin doğuşu ve batışını izlemenin verdiği hazzı almak için nokta atışı bir mekan arıyorsanız; Sasa Harmanlık tam size göre. Biraz kafa dinlemek için ferah bir ortamda kendini bulmak istediğinizde Sasa Harmanlık’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Göl Mahalesi, Harmanlık Mevkii, Adapazarı, Sakarya

İletişim: 0264 582 90 77

sasa sapanca

5) İstanbuldere Alabalık Restoran

Yeşilin her tonunu bulabileceğiniz İstanbuldere Alabalık Restoran, en taze balıkların lezzetli şekilde sunulduğu bir restoran. Şömine başında yemek yeme şansını yakalayanların fotoğraf albümlerine bir güzel kare daha ekleyeceği bu lezzet durağında, kahvaltı keyiflerini de uzun uzun yaşayabilirsiniz. Sapanca çevresinde kaliteli ve nezih bir mekan arıyorsanız hiç vakit kaybetmeden İstanbuldere Alabalık Restoran’a gidebilirsiniz.

Adres: İstanbuldere, İstanbuldere Caddesi, İstanbuldere Köyü, Sapanca

İletişim: 0264 582 67 39

istanbuldere alabalık restaurant

6) Titiz Izgara

Titiz Izgara buram buram mangal keyfi kokan bir mekan. Bahçe kahvaltılarını sevenler ve piknik ortamında ziyafet yaşamayı dileyenler için hizmet veren Titiz Izgara, yumuşacık etlerin afiyetle tüketildiği bir mekan. Sapanca’nın bol yeşil alanlarından biri olan Titiz Izgara çocukların özgürce oynayacağı ailelerin ise huzur bulacağı bir dinlenme noktası olacak.

Adres: Hasanpaşa, Şht. Cevdet Koç Caddesi, Sapanca, Sakarya

İletişim: 0264 592 67 98

titiz ızgara sapanca

7) Çiftlik Restoran

Sapanca’da sevdiklerinizle leziz ve sessiz bir mekanda toplanmak istediğinizde, Çiftlik Restoranı arayıp en güzel masayı ayırabilirsiniz. Buraya geldiğinizde, dolgun servislerle sunulan serpme kahvaltı ve damak çatlatan fırın yemeklerini tadabilirsiniz. Temiz havayı içinize rahatça çekebileceğiniz Çiftlik Restoran’dan ayrılırken tüm stresinizi unutacaksınız. Gürültüden ve tempodan uzak kalmak isteyenler Çiftlik Restoran’a uğramalı!

Adres: Rüstempaşa, Hasanpaşa Mahallesi Meşeli No:17, Sapanca, Sakarya

İletişim: 0535 323 58 85

çiftlik sapanca

8) The Garden Sapanca

İlk tatil gününüzde kendinizi doğaya bırakmak ister misiniz? Eğer telaşlardan siz de yorulduysanız The Garden Sapanca aradığınız kriterde bir durak. İster çaya ister kahvaltya dilediğiniz anda gelebileceğiniz The Garden Sapanca, sizlere unutulmaz bir an yaşatacak. Akıp giden dere, cıvıl cıvıl öten kuşlar ve mutfaktan gelen mis kokular ile The Garden Sapanca’yı favori mekanlarınıza ekleyeceksiniz.

Adres: Rüstempaşa Mahallesi (İpekyolu Caddesi) Sapanca, Sakarya

İletişim: 0264 582 08 08

the garden sapanca

9) Güven Mangalbaşı

Hadi kendinize güzel bir gün armağan edin ve Güven Mangalbaşı’nda leziz bir öğün geçirin. Sapanca’da makul fiyatlarla dolgun bir masada afiyetle yemek yemek isterseniz; sizlere Güven Mangalbaşı’nı tavsiye edeceğiz. Her bir köşesinde lezzet ve eğlence dolu olan bu popüler mekanı siz de ziyaret ederek midenizi ve ruhunuzu şenlendirebilirsiniz.

Adres: Hasanpaşa Mahallesi, İstasyon Caddesi No: 52 Kırkpınar, Sapanca, Adapazarı

İletişim: 0532 372 13 63

güven mangalbaşı sapanca

10) Eker Lokantası

Sapanca’nın keyifli kahvaltı noktalarında kahvaltı yaptıktan sonra akşam yemeği için bir öneri isterseniz; sizlere ev yemekleriyle meşhur olan Eker Lokantası’nı tavsiye edeceğiz. Sulu yemek konusunda yıllardır kalitesini devam ettiren Eker Lokantası meşhur ıslama köftesiyle gündemde. En ekonomik fiyatlarla dolu dolu bir öğün geçirmek için siz de Eker Lokantası’nı tercih edebilirsiniz.

Adres: Rüstem Paşa Mahallesi, Eski Pazar Sokak No: 9, Sapanca, Sakarya

İletişim: 0264 582 79 77

eker lokantası sapanca

Sapanca Gezilecek Yerler – Aktiviteler Listesi

Yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi gören Sapanca, tarihi ve doğal miraslarıyla en sık ziyaret edilen yerlerden biri oluyor. Sapanca’ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerleri sizlere hatırlatacak bir liste hazırladık. Bu liste ile geziniz daha eğlenceli geçecek!

  • Rüstem Paşa Camii
  • Maşukiye
  • Vecihi Kapısı
  • Hasan Fehmi Paşa Camii
  • Camii Cedid
  • Kırkpınar
  • Rahime Sultan Camii
  • Sapanca Gölü
  • Kuzuluk Kaplıcaları
  • Bizans Lahitleri
sapanca gezilecek yerler

Sapanca’da Nerede Kalınır? Konaklama Rehberi

Sapanca’da birkaç gün geçirmek ve tatili doya doya yaşamak isterseniz; sizlere en iyi hizmeti sunan otellerin isimlerini hatırlatalım. Bu listedeki otellerde kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz!

1) Gönül Sofrası Bungalov

Doğayla kucaklaşmak, kuş seslerine uyanmak ve ciğerlerinizi temiz havayla doldurmak isterseniz davetlisiniz!

Adres: Fatih Mahallesi Dere İçi Caddesi No: 52 Kurtköy, Sapanca, Sakarya

İletişim: 0264 592 28 20

gönül sofrası bungalow sapanca

2) Sapanca Alfa Suites & Spa

Şehir yaşamına kısa bir mola vermek ve bungalov evde kalıp spa keyfini yaşamak için; odanızı ayırmayı unutmayın!

Adres: Hasanpaşa Mahallesi Şehit Cevdet Koç Caddesi No: 5/2 Sapanca

İletişim: 0264 592 10 08

sapanca alfa suites
sapancaalfahotel.com.tr

3) Beta Home Göl Evi

Özel villalarda konaklama keyfi ve sınırsız hizmet için; Sapanca’daki eviniz Beta Home!

Adres: Rüstempasa Mahallesi Sahil Caddesi No: 222, Sapanca, Türkiye

İletişim: 0533 695 45 79

beta home göl evi
www.kucukoteller.com.tr

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Şile Saklıgöl Kahvaltı Fiyatları & Yemek Rehberi

Tekirdağ’da Ne Yenir? En İyi 10 Meşhur Restoran

Ağva’da Mutluluk Garantili 5 Kahvaltı Mekanı – Gezilecek Yerler Listesi

Bolu’da Ne Yenir? Anadolu’nun Yemek Başkentinde 10 Lezzet Durağı

Yalova’da Ne Yenir, Nesi Meşhur? Gidebileceğiniz En İyi 7 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
10 Dakikada Kahvaltı Ekmeği Tarifi

10 Dakikada Kahvaltı Ekmeği

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bebek Kahvaltı (10 Aylık) Tarifi

Bebek Kahvaltı (10 Aylık)

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri