Sebzeler Ä°simleri ve Sebze Diyeti

Sebzeler Ä°simleri ve Sebze Diyeti Tarifi

En Beğenilen Tarifleriyle Sebzeler Hakkında Her Şey

Uzun ve sağlıklı yaşamın vazgeçilmezleri SEBZELER, içerdikleri zengin besin öğeleri, düşük kalorileri, sindirime yardımcı olma özellikleri ile her daim vazgeçilmez gıdaların başında gelmektedir.

Oldukça geniş ürün çeşitliliğine sahip olan sebzeler, çocukluk çağından yaşlılığa kadar her yaş grubu için en sağlıklı beslenme seçeneklerini oluşturur. Farklı ihtiyaçlara göre şifa kaynağı olabilen sebzeler, birbirinden oldukça farklı tarifler ile her damak tadına hitap edebilir hale gelebilir. Geleneksel tencere yemeklerinden otantik sunumlara kadar oldukça farklı tariflerin öznesi olabilen sebzeler, çiğ tüketildiğinde de damağınızın ufak karnavallara ev sahipliği yapmasını sağlar.

Yıllar içinde dünyada çok farklı tatlar ortaya çıksa da sebzeler Türk mutfağından Uzak Doğu mutfağına, diyet yemeklerinden, saray usulü hazırlanmış sofralara kadar birçok yemek şenliğinin baş tacı olma özelliğini korumaktadır. Sebzeler, sağlıklı yemek alternatifleri oluşturmalarının yanı sıra lezzetli sunumlara olanak sağlamaları ile de ön plana çıkmaktadır.

Sebzeler

Sebzeler Nelerdir? İsimleri ve Özellikleri Nelerdir?

Mevsime göre farklı çeşitlerine ulaşmanın mümkün olduğu sebzeler meyveleri, yaprakları, yumruları ya da kökleri çoğunlukla pişirilerek, bazen çiğ olarak tüketilen bitkilerdir. Kendi içlerinde birçok alt gruba ayrılabilen sebzeler: yeşil yapraklı sebzeler, kök sebzeler, kuru sebzeler gibi başlıklar altında toplanabilir.

Hangi başlık altında yer alırsa alsın tüm sebze türleri tüketilme yoluna ve sıklığına göre şifa kaynağı olabilmesi özelliği ile bilinmektedir. Sebzeler, içerik özelliklerinin yanı sıra biçimsel özelliklerine göre de sınıflandırılabilmektedirler. Yeşil sebzeler başlığı altında sıralanabilecek sebzeler, genellikle çiğ tüketilen, yaprakları yenen bitkilerdir.

Sebze suyu ve sebze püresi yapımında sıklıkla kullanılan maydanoz, tere, dereotu gibi sebzelerin yanı sıra kıvırcık, marul, Brüksel lahanası gibi salatalarda tüketilmek üzere kullanılan türleri de vardır.

Kök sebzeler genellikle pişmiş olarak tüketilir. Patates, pancar, havuç gibi sebzelerin şekerli sebzeler olduğu bilinse de, kereviz ve turpun şeker oranının oldukça düşük olduğu bilinmektedir. Sebze çeşitleri isimleri bazında birbirinden ayrılsa da besin değerleri konusunda aynı başlık altında toplanabilmektedir. Proteinli sebzeler başlığı altında toplanabilecek enginar, mısır, bezelye ve ıspanak farklı sebze gruplarında yer almakla birlikte yüksek protein içeren yapıları ile dikkat çekmektedir.

Sebze Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Sebze mevsimleri takibini iyi yapan, sebzelerin özellikleri konusunda bilgili, doğal yaşama ilgisi olan birçok birey hayatının bir döneminde sebze yetiştiriciliğine merak salmıştır. Hem meşakkatli hem keyifli bir iş olan sebze yetiştiriciliği, sebzeleri iyi tanımakla birlikte toprağı ve iklimi de tanımayı gerektirmektedir.

Kullanılacak sebze tohumları için uygun olan koşulların belirlenmesi ile birlikte yetiştiriciliğin yapılacağı merkez doğru şekilde belirlenir. Toprak yetiştiriciliği yapılacak ürüne göre seçilirken, ürüne uygun gübre, ekim ve dikim zamanları, sulama ya da hasat zamanları da çoktan belirlenmiş olur.

Örneğin biber tohumları sıcak yastıklarda çimlendirildikten sonra dikilir ancak domates genellikle serpme usulü ekilir. Salatalık için sıcak toprak gerekirken marul hemen hemen her koşula uyum sağlayabilir. Sebze ekim zamanı da üründen ürüne farklılık göstermektedir. Mısır Ege Bölgesi’nde Nisan ayında ekilirken, patates don mevsimi biter bitmek dikilebilir. Özetle sebze yetiştiriciliği üretilecek ürüne göre şekillendirilmesi gereken hassas bir planlama gerektirmektedir.

Sebzelerin Kalorisi ve Besin DeÄŸerleri Nedir?

Sebze yemekleri düşük kalorili oldukları düşüncesiyle özellikle diyet dönemlerinde herkesin öncelikli tercihi oluşları ile bilinir. Ancak sebzeler çiğ ya da pişmiş olarak farklı besin değerlerine sahip olmakla birlikte tüketim şekline göre oldukça yüksek kalorilere de sahip olabilirler.

Mısır, bezelye, zeytin gibi ürünler yüksek kalori oranları ile dikkat çekerken, lahana, domates, patlıcan gibi ürünler sahip oldukları düşük kalori nedeni ile daha bol tüketilebilir. İçerdikleri yüksek nişasta ve şeker oranları ile özellikle kontrollü beslenme dönemlerinde önerilmeyen patates ve pancar gibi ürünlerin tüketimi neredeyse ekmek tüketimine eş olarak görülür.

Zencefil, kuşkonmaz, soya filizi gibi egzotik sebzeler düşük kalorileri ve antioksidan içerikleri ile dikkat çekerken diyet programlarında da bu ürünler sıklıkla önerilir. Egzotik sebzeler meyveler gibi yüksek şeker içeriğine sahip olmamaları yönü ile de sıklıkla tercih edilir.

Sebzelerin Faydaları Nelerdir?

  • Kendi mevsiminde tüketilen sebzeler her daim saÄŸlıklı sebzeler grubunu oluÅŸturur.
  • Organik sebzeler genetiÄŸi deÄŸiÅŸtirilmemiÅŸ sebzeler grubunda yer aldıklarından diÄŸer tarım ürünlerine göre daha saÄŸlıklı oluÅŸları ile bilinir. Sertifikalı organik ürünler hormon ilaçları ve kimyasal gübre ile temas etmezler.
  • Åžifalı sebzeler arasında sayılan ve karaciÄŸere faydaları ile bilinen enginar ve bezelyenin mevsimi ilkbaharda baÅŸlarken, doÄŸal antibiyotik olma özelliÄŸi taşıyan ve tansiyon düşürücü etkisi ile bilinen taze sarımsak da bahar aylarında asıl mevsimini yaÅŸar.
  • Sebzeler genel olarak düşük kalorili ve bol lifli gıda maddeleri olarak bilinir. Bu özellikleri ile kalp ve damar hastalıkları, yüksek ÅŸeker ya da metabolizma hastalıklarında saÄŸlıklı beslenmenin anahtarı olarak önerilir.
  • Kök sebzelerin ÅŸeker oranları genellikle yüksek olmasına raÄŸmen bu ürünler tok tutucu özellikleri ile bilinmektedir. Dikkatli tüketilmelidir.
  • Ispanak demir yönünden zengindir ve bol miktarda protein içerir.
  • Taze fasulye böbrekler ve karaciÄŸerle birlikte kalbi de kuvvetlendirir.
  • Bezelye kan kanserine karşı koruyucu özellik taşıması ile bilinmektedir.
  • Sivri biber bol miktarda C, P ve K vitaminleri içerir.
  • Koyu yeÅŸil yapraklı sebzeler K vitamini, C vitamini, demir ve çinko minerali açısından zengindir. Lifli yapıları, folik asit, potasyum gibi çok önemli besin deÄŸerleri ile bolca tercih edilmelidir.
  • Karnabaharın göğüs kanserine karşı koruduÄŸu düşünülürken, sarımsağın bazı mide kanserlerini önlediÄŸi bilinmektedir.

Sebze Diyeti Nasıl Yapılır?

Son yıllarda yapılan araştırmalar sebzelerin gizli şifacılar olduğunu kanıtlamıştır. Bu araştırmalar doğrultusunda sebzelerin şifasından faydalanmak üzere birbirinden farklı beslenme yöntemleri de ortaya çıkmıştır.

Özellikle diyet programlarında oldukça ciddi yer tutan sebzeler, çiğ formlarının yanı sıra çeşitli sebze çorbaları ile de tüketilebilir. Kabak, patlıcan, Brüksel lahanası gibi düşük kalorili sebzelerle yapılan sebze çorbaları hem doyurucu oluşları hem de uzun süre tok tutmaları nedeni ile sıkça tercih edilir.

Sebze diyetleri, sebze suyu detoksu odaklı da gerçekleştirilebilir. Bu detoks programları genellikle beş günü geçmeyecek şekilde planlanırken sebzeler renklerine ve yapılarına göre gruplara ayrılır. Yeşil yapraklı sebzeler bir arada tüketilirken kırmızı sebzeler de farklı günlerde detoks programındaki yerini alır. Detoks içecekleri genellikle limon ile tatlandırılır ve zencefil desteği ile metabolizma hızlandırıcı hale getirilir. Detoksa başlamadan önce bu dönemde tüketilebilecek sebzeler listesi incelemesi yapılması gerekir.

Ağırlıklı olarak sebze tüketimini destekleyen sebze diyeti, protein, mineral, karbonhidrat gibi temel besin maddelerinin tamamının sebzelerden alınmasını hedefler. Sebze diyeti meyve tüketiminin de sınırlı ölçüde gerçekleştirilmesini amaçlarken bu yolla şeker oranının düşük tutulmasını hedefler. Sebze diyetinde avokado gibi tropikal sebzeler de sıklıkla yer bulur.

Sebzeler Nasıl Saklanır? Nasıl Taze Tutulur?

Sebze ürünleri tazeliklerini yitirmemeleri için yıkandıktan sonra muhakkak sebze kurutucu aracılığı ile kurutulmalıdır. Yeşil yapraklı sebzeler iyice kurutulduklarından emin olunduktan sonra istenirse sebze doğrayıcı yardımı ile doğranarak ya da bütün olarak hava almayan bir kaba aktarılır ve buzdolabında muhafaza edilir. Pazardan aldığınız ürünleri her daim sebze hali tazeliğinde saklayabilmek istiyorsanız sebzelerinizi saklama koşullarına uygun olarak yerleştirmeniz gerekmektedir.

Patates ve elma gibi yiyecekler buzdolabına konulmamalı, lahana uzun süre bekletilmeden tüketilmelidir. Salata malzemeleri doğranarak kavanozlarda bekletilebilirken brokoli, karnabahar gibi ürünler 3-4 gün içinde tazeliğini kaybetmeden tüketilmelidir. Maydanoz, nane gibi yeşil yapraklı bitkiler buzdolabı dışında bir bardağa su konularak da uzun süre tazeliklerini koruyabilirler.

En BeÄŸenilen Sebze Yemekleri

Standart yemeklerden sıkılanlar için hazırladığımız özgün tariflerin yer aldığı listemiz, sofraları renklendirirken, misafirlerinizin damaklarını da şenlendirme özelliği taşımaktadır.

1) Çocuklar İçin Sağlıklı Bir Alternatif Pırasalı Patates Graten

Kremalı lezzeti ile çocuklara pırasa sevdiren bu tarif, bir fırın yemeği olması ile dikkat çekmektedir. Patates ve pırasanın yanında krema ve kaşar ile şenlenen yemek kekik, pul biber ve tuz ile harmanlanır. Pratik bir tarifle hazırlanan yemek, sıcak servis edilir. Pırasalı Patates Graten

Tarif: Pırasalı Patates Graten

2) Sebze Karnavalı Ratatuy Yemeği

Kabak, patlıcan, domates ve patatesin eşsiz dansına ev sahipliği yapan ratatuy, soğan, sarımsak ve biber içeren renkli sosuyla damaklarda iz bırakır. Sebzelerin bir arada pişip harmanlanmasıyla hazırlanan bu tencere yemeği, tereyağının eşsiz aromasıyla lezzetine lezzet katar. Ratatuy

Tarif: Ratatuy

3) Klasik Sofraların Prensesi Taze Fasulye

Türk mutfağının alternatifsiz lezzeti taze fasulye kolay ve pratik tarifi ile dikkat çeker. Kavrulmuş soğanla harmanlanan taze fasulyenin kendi suyunda pişmesiyle elde edilen bu eşsiz lezzet sofralarda pilavın en yakın dostu olarak yer alır. Taze Fasulye Yemeği

Tarif: Taze Fasulye YemeÄŸi

4) Pratik ve Lezzetli Tavuklu Kabak Sandal

Tavuk ve kabağı lezzetli beşamel sosla bir araya getiren tarif fırın yemeklerinin en pratik örneklerinden biri olma özelliği taşır. İçi alınmış ve hafif haşlanmış kabakların tavuklu iç harcı ile doldurulup beşamel sosla fırınlanması sonucu oluşan bu lezzet, hızla hazırlanan sofraların baş tacı olacağa benzer. Tavuklu Kabak Sandal

Tarif: Tavuklu Kabak Sandal

5) Kızartmanın Sofistike Hali Karnabahar Kızartması

Hafifçe haşlanan karnabaharların kızartma sosuna bulanarak derin yağda kızartılması ile ortaya çıkan yemek, sarımsaklı yoğurtla birlikte hoş bir tadım imkanı sağlar. Sebze yemeyen çocuklar için de güzel bir alternatif olacak karnabahar kızartması, kısa süre içinde hazırlanabiliyor olması ile de dikkati çekmektedir. Karnabahar Kızartması

Tarif: Karnabahar Kızartması

6) Yeşil Çiçekler İçin Brokoli Salatası

Brokolinin kendine has çiçeksi yapısını lezzetli bir salataya dönüştüren tarif turşudan mısıra, közlenmiş biberden sarımsağa çok sayıda sebzeyi içerir. Hafifçe haşlanan brokolinin limon ve tuzla artan lezzeti sofraların vazgeçilmezi olma özelliği taşımaktadır. Brokoli Salatası

Tarif: Brokoli Salatası

7) Hafif Bir Akşam Yemeği Kereviz Çorbası

Terbiyeli bir çorba olan kereviz çorbası, hoş kokusu ve renkli içeriği ile ön plana çıkar. Kereviz, havuç ve patatesle hazırlanan tarif, terbiyesi ile buluşunca leziz, hafif ama doyurucu bir yemeğe dönüşür. Kereviz Çorbası

Tarif: Kereviz Çorbası

8) Rengarenk Bir Masa İçin Zeytinyağlı Enginar

Konserve garnitürle hızla hazırlanabilen enginar çanakları rengarenk görüntüleri ile hoş bir alternatif oluşturmaktadır. Limonlu ve zeytinyağlı yapısı ile özellikle yaz sofralarının vazgeçilmezi olacak tarif, sağlıklı bir çözüm olma özelliği taşımaktadır. Zeytinyağlı Enginar

Tarif: Zeytinyağlı Enginar

9) Yumuşak Bir İçim İçin Sütlü Mısırlı Sebze Çorbası

Mısır, kabak ve mantarın sütle buluşması ile hafif bir çorbaya dönüşen tarif, tavuk bulyon ile lezzetine lezzet katar. Patates, soğan ve havuç gibi çok sayıda sebzeyi de içinde barındıran çorba, çocuklar için de hoş bir alternatiftir. Sütlü Mısırlı Sebze Çorbası

Tarif: Sütlü Mısırlı Sebze Çorbası

10) Kolay, Leziz, Alternatif Yoğurtlu Sebze Salatası

Özellikle ağır yemeklerin yanına hafif, serin bir alternatif arayanlar için yanıt niteliğinde olan bu yoğurtlu salata, içerdiği sebzeler ile sağlıklı ve hoş bir ara öğün olma özelliği de taşır. Közlenmiş biber ve hafifçe sotelenmiş sebzelerin yoğurtla buluşmasından oluşan tarif, pratik ve doyurucu oluşu ile göz doldurur. Yoğurtlu Sebze Salatası

Tarif: Yoğurtlu Sebze Salatası

Sebze tarifleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kış Sebzeleri yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

8. Gün İftar Menüsü

Birbirinden değişik iftar menüleri tariflerinde 8. gün! Açılışı midenizi yumuşatacak lezzet garantili kolay şehriyeli un çorbası ile yapıyoruz. İftar yemekleri için değişik tarifler arayanlara tavuklu sultan kebabı, iftarın favorisi olacak soğan mezesi ve iftar tatlısı olarak kadayıflı sütlà ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

Ä°lk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Diyet Sebze Kızartma Tarifi

Diyet Sebze Kızartma

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Fırında Sebze (Diyet) Tarifi

Fırında Sebze (Diyet)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Diyet Sebze Çorba Tarifi

Diyet Sebze Çorba

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Nefis Diyet Sebze Çorbası Tarifi

Nefis Diyet Sebze Çorbası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kinoalı Sebze Köfte (Diyet) Tarifi

Kinoalı Sebze Köfte (Diyet)

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yoğurtlu Sebze (Fırında Sebze) Tarifi

Yoğurtlu Sebze (Fırında Sebze)

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Sebze Ve Kremalı Tavuk Tarifi

Sebze Ve Kremalı Tavuk

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Fırında Tavuk ve Sebze Tarifi

Fırında Tavuk ve Sebze

1-2 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en deÄŸerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. Ä°nananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiÄŸinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiÄŸinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

AÄŸda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kiÅŸiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en deÄŸerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. Ä°nananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiÄŸinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiÄŸinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

AÄŸda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kiÅŸiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen Ä°badet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: Ä°ftar Sofralarının BaÅŸ Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. Ä°ftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: Ä°ftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri