Sevgiliye Romantik Yemek Masası Hazırlama İpuçları

Sevgiliye Romantik Yemek Masası Hazırlama İpuçları Tarifi

Sevgililer Gününe Özel Evde Sofra Hazırlığı

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Bu özel günü romantik akşam yemeği ile unutulmaz kılmak ister misiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyiz! Öyleyse iyi bir planlama ve hazırlık süreci sizi bekliyor. Ama endişelenmeyin! Çünkü bizim söyleyeceğimiz adımları takip ederek hazırlık sürecini kolaylıkla ve büyük bir keyifle tamamlayabilirsiniz.

Sevgiliye Romantik Yemek Masası Hazırlama

  • Odada Romantik Bir Atmosfer Oluşturun
  • Masaya Gül Yaprakları Serpin
  • Romantik Şarkılar Seçin
  • Menüde Özel Yemeklere Yer Verin
  • İçeceklerle Masayı Renklendirin
  • Küçük Sürprizler Hazırlayın
sevgiliye romantik masa

Dilerseniz hiç vakit kaybetmeden romantik yemek masası fikirleri listesine geçelim. Bu listede romantik yemek fikirleri, romantik yemek masası süsleri ve romantik akşam yemeği şarkıları gibi birçok detayı bulacaksınız. Sevgiliye romantik masa hazırlama sürecinde şimdiden iyi eğlenceler diliyoruz ve hazırsanız, başlıyoruz!

6 Adımda Sevgiliye Romantik Yemek Masası Hazırlama

1) Odada Romantik Bir Atmosfer Oluşturun

Sevgiliye romantik masa hazırlarken tabii ki sadece masayı süslemeniz yetmez tüm eve tatlı dokunuşlar yapmalısınız… Romantizmi iliklerinize kadar hissetmek istiyorsanız, sadece yemek masasını değil bulunduğunuz ortamı da buna göre hazırlamalısınız.

Bulunduğunuz odada mutlaka loş ışık olsun. Hatta mümkünse hiç ışık kullanmayın. Bunun yerine odanın çeşitli yerlerine kırmızı mumlar yerleştirin ve sadece bu mumların ışığını kullanın. Eğer mumların ışığı yeterli gelmezse lambader veya kırmızı renkte bir gece lambası da tercih edebilirsiniz.

İnsan, özel anları tüm duyuları ile hissetmek ister. Bu nedenle kokuyu sakın unutmayın. Bunun için tütsü yakabilirsiniz. Tütsü, görüntü olarak da ortamın havasına uyum sağlar. Tütsüyü tercih etmezseniz kokulu mumlardan da faydalanabilirsiniz. Vanilya ve çikolata kokuları romantik ortamlar için idealdir.

romantik masa hazırlama

2) Masaya Gül Yaprakları Serpin

Romantik yemek masaları özen ister. Alışılagelmiş masalar böylesi özel günler için pek de uygun değildir. Sevgilinize özel bir masa hazırlamak istiyorsanız masa düzenini önceden planlamalısınız. Masa düzenini romantikleştirmek için kırmızı renginin gücünden faydalanabilirsiniz. Örneğin kırmızı renkli bir masa örtüsü veya runner kullanabilirsiniz.

Romantik masa örtüsü seçiminizde abartıya kaçmadan aşk temalı olan özel bir örtü tercih edebilirsiniz. Özel günler için sakladığınız yemek ve kadeh takımlarını masaya yerleştirin. Sevgililer Günü’nün olmazsa olmazı gülleri unutmayın ve masanıza kırmızı gül yaprakları serpin. Kırmızı mumlar tercih edin. Tüm bunlardan sonra masanın güzelliği sizi bile şaşırtacak!

Dilerseniz masanızı kırmızı süslerle daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Romantik yemek masası süsleri için hazır süsleri tercih ederseniz bütçenizi biraz zorlayabilirsiniz. Vaktiniz varsa kendin yap videoları ile çok uygun malzemelerle süsleri kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

masada güller

3) Romantik Şarkılar Seçin

Romantik yemek masası denince akla karşılıklı harika yemekler yenirken fonda çalan sıcacık şarkılar gelir! Müzik, hayatımızın rengi gibidir. Özellikle loş ortamda doğru müzik seçimi atmosferi bir anda değiştirecektir. Tahmin edebileceğiniz üzere, 14 Şubat Sevgililer Günü için yavaş ve romantik şarkılar uygun.

Eğer birlikte keyifle dinlediğiniz bir şarkı varsa tercihinizi bundan yana kullanabilirsiniz. Sevgiliye sürpriz yemek masası hazırlığına sürpriz bir çalma listesi de ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız şarkı listesini ortak bir listeye dönüştürerek ilerleyen zamanlarda birlikte zenginleştirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: 14 Şubat Sevgililer Gününe Özel 15 Romantik Şarkı

romantik dans

4) Menüde Özel Yemeklere Yer Verin

Sevgiliye romantik sofra kurulurken elbette en önemli bölüm yemek seçimi kısmıdır. Romantik yemek hazırlama iyi bir planlama ister. Bu özel günün menüsünü mutlaka önceden planlayın.

Eğer menüde daha önce yapmadığınız bir yemek varsa, bu yemeği 14 Şubat tarihinden önce mutlaka yaparak deneyin. Yemekler mutlaka hem sizin hem de sevgilinizin damak zevkine hitap etmeli. Bu özel akşam için her gün yaptığınız yemeklerden ziyade, daha özel, emek ve özen gerektiren yemekler tercih etmelisiniz.

Ana yemek olarak kırmızı veya beyaz et iyi bir seçim olabilir. Ana yemek sonrasında ise tatlı veya meyve tabağı hazırlayabilirsiniz. Romantik masa için yemek tarifleri konusunda romantik akşam yemeği önerileri listemize göz atabilirsiniz.

Tarif için: Red Velvet Pasta (Kalıpsız Kalp Şeklinde)

İlginizi çekebilir: Sevgililer Günü Menüsü: 40 Romantik Akşam Yemeği

5) İçeceklerle Masayı Renklendirin

Sevgiliye özel yemek masası hazırlığınızda süslemeleri organize ettiniz, yemekleri seçtiniz… Sıra geldi içecek seçimine! Meyve kokteyli veya tercih ettiğiniz herhangi bir içeceği menüye ekleyebilirsiniz. Dilerseniz ev yapımı içecekler hazırlayabilirsiniz. Özellikle kış meyvelerinden değişik kokteyller hazırlayabilirsiniz.

Tarif için: Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır? (Videolu)

İlginizi çekebilir: Sevgililer Günü Pastaları: Aşk Dolu 30 Tarif

Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır? (Videolu)

6) Küçük Sürprizler Hazırlayın

Romantik yemek masası hazırlama macerasında adım adım en doğru şekilde ilerlediniz ve her şey mükemmel görünüyor… Son birkaç dokunuşla bu romantik geceyi ileride de sanki tekrar yaşıyor gibi hatırlamak istemez misiniz? Bu geceyi unutulmaz kılmak istiyorsanız, sevgilinize küçük sürprizler hazırlayın.

Bunun için ona güzel bir hediye alabilir veya tabağının kenarına sevgi dolu sözlerin yazılı olduğu bir not iliştirebilirsiniz. Masaya veya odanın herhangi bir köşesine, örneğin sehpanın üzerine, birlikte çekildiğiniz fotoğrafları koyun. Böylelikle geçmişteki güzel anıları da hatırlamış olursunuz.

sevgililer günü notu

Romantik Masada Hangi Yemekler Olur?

Sevgililer günü için hazırlanan yemek masasında, yerken yormayan ve zahmete düşürmeyen yemekler tercih edilir. Özellikle de çatal ve bıçakla yemesi kolay olan yiyecekler yer alır. Genellikle sulu yemekler ve çorbalar özel yemek masalarında yer almaz. Püre, ızgara et, balık, meze, meyve salatası, lazanya ya da makarna gibi kolay tüketilebilen yemekler sunulmaktadır.

Sevgiliye Hangi Tatlı Yapılır?

En güzel Sevgililer Günü hediyesi, ellerinizden çıkan nefis tatlılar olabilir. Bunun için mutfağa girip en beğendiğiniz tatlıyı sevgiliniz için hazırlayabilirsiniz. Genellikle kalp detaylı ve kırmızı meyveli tatlılar, bu özel gün için hazırlanır. Sık sık kullanılan mor kek, kırmızı kek, vişne dolgulu tatlılar da Sevgililer Günü’ne özel olarak sunulan lezzetler arasındadır. Ayrıca birçok kişinin hayır diyemediği çikolatalı tatlılar da akıllara ilk sıralarda gelmektedir.

Tarif için: Ev Yapımı Yaş Pasta (Sevgililer Günü İçin) (Videolu)

Ev Yapımı Yaş Pasta (Sevgililer Günü İçin) (Videolu)

Sevgililer Gününe Özel 20 Kalpli Tatlı

Sevgililer Günü Evde Yapılabilecek 11 Aktive

Sevgililer Günü Kahvaltısı: En İyi 30 Değişik Tarif

Sevgililer Günü Kurabiyeleri: Şık ve Sevimli 20 Tarif

Sevgililer Günü Hediyeleri: Kadın ve Erkekler İçin Fikirler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri