Tunalı Hilmi Caddesi: En İyi 14 Mekan

Tunalı Hilmi Caddesi: En İyi 14 Mekan Tarifi

Ankara’nın Kalbi Tunalı Hilmi Mekanları

Ankara’nın en hareketli ve popüler caddelerinden biri olan Tunalı Hilmi Caddesi, Kuğulu Park’tan başlıyor ve uzadıkça uzuyor. Bu caddeyi popüler yapan unsurlardan biri her kesime ve her zevke hitap eden mekanlar oluyor. Kitap kafeler, yöresel restoranlar, kahve evleri ve en şık butikler Ankara’da olanlar için hizmet vermektedir.

Tunalı Hilmi kimdir diyenler için kısa bir bilgi verelim. Tunalı Hilmi (28 Ağustos 1871 – 26 Temmuz 1928) çok fazla gündemde olan bir Türk siyasetçidir. Meclis-i Mebusan üyesidir ve TBMM I., II. ve III. Dönemlerinde vekillik yapmış olmasıyla tanınmaktadır. Bu caddeye adını veren Tunalı Hilmi, milletvekilliği sırasında, ilerideki Atatürk devrimlerine kaynaklık eden ilerici kanun teklifi ve önergeleri vermiştir ve bir yenilikçi kişilik olarak tanınmıştır. Öz Türkçe, kadın, köylü, işçi haklarının savunuculuğunu yaptığı için pek çok kişi tarafından övgüyle bahsedilmiştir.

Başkent caddelerinden biri olan Tunalı yemek konusunda oldukça zengin bir yelpazeye sahiptir. Dünya mutfağından Türk mutfağına, vegan yemeklerinden ocakbaşı restoranlarına kadar pek çok Tunalı mekanlar listesi hazırlanabilir. Şimdi sizlere bu caddeyi renklendiren Tunalı kafeler ve restoranları tanıtalım. Yolunuz Ankara’ya düştüğünde yahut Tunalı Hilmi caddesinde zaman geçireceğiniz günlerde Tunalı restoranlar listesinden iyi bir seçim yapabilirsiniz. İşte Tunalı kahvaltı ve sosyal mekanlar listesi!

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Ankara Ocakbaşı Mekanları En İyi 15 Restoran

Tunalı Hilmi Caddesi: En İyi 14 Mekan

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Just Food Market

Ankara’nın en hareketleri günlerinden kendinize ya da sevdiklerinize yemek yapmak için zamanınız olmuyorsa; Just Food Market’e uğrayıp leziz ve sağlıklı yemekleri alabilirsiniz. Bu mekan hem hazır yemek servisi veren hem de oturup dinlenebileceğiniz bir yer oluyor. Diyet yapanlar, vegan beslenenler ve kahve içmeyi çok sevenler Tunalı Hilmi’de Just Food Market’i tercih edebilir.

Adres: Remzi Oğuz Arık, Tunus Caddesi No:61 Ankara

İletişim: 0312 427 15 15

just food market

2) Kebap 49

Tunalı Hilmi Caddesi’nde doyurucu bir yemek yemek istediğinizde Kebap 49 sizin için hizmet veriyor olacak. Kebap, iskender, döner ve pide gibi sevilen yemekleri en leziz şekilde burada tadabilirsiniz. Üstelik oldukça ekonomik ve doyurucu porsiyonlarla. İş çıkışında, akşam yemeğinde ve dilediğiniz her anda Kebap 49, Tunalı Hilmi’de sizi bekliyor olacak.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi Bülten Sokak No: 5 Kavaklıdere (Bestekar Sokak) Ankara

İletişim: 0312 467 49 49

kebap 49

3) ÜstKat

Tunalı Hilmi Caddesi’nin en farklı lezzetlere ev sahipliği yapan mekanlardan biri de ÜstKat olarak biliniyor. Burada tahinli tavuk ve kokoreçli pizza gibi alışılmışın dışında yemekler yiyebilirsiniz. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin servis edildiği bu lezzet durağında her damak zevkine hitap eden yemekler hazırlanıyor. Vaktiniz varsa ve nezih bir yerde zaman geçirmek istiyorsanız deneyebilirsiniz.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi No: 114/J Kavaklıdere, Çankaya

İletişim: 0312 426 26 27

üst kat tunalı hilmi caddesi

4) Bekri Tunalı Meyhanesi

Ankara’nın sevilen caddelerinden biri olan Tunalı Hilmi Caddesi, meyhane kültürünü yaşatan restoranlara da ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan biri de Bekri Tunalı Meyhanesi’dir. Fasıl geceleri, Arnavut ciğeri, leziz ve taze mezeleriyle ilgi gören bu mekanda keyifli saatler geçirebilirsiniz. Ankara’da nereye gitsem diyorsanız Tunalı Hilmi’de Bekri Tunalı Meyhanesi’ni düşünebilirsiniz.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi No: 72 Kavaklıdere Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 428 67 87

Ankara’nın En İyi 8 Açık Hava Mekanı

bekri tunalı meyhanesi

5) Kesginler

Kesginler, Tunalı Hilmi’nin aile lokantası olarak bilinir ve gün içinde pek çok kişinin lezzetli yemeklerle buluşmasına vesile olur. Türk mutfağının seçkin lezzetlerini bir araya getiren Kesginler uygun fiyatlı menüleriyle öğrenci ve çalışanların da kalbini fethediyor. Tunalı Hilmi’de ne yesem diye düşünüyorsanız Kesginler’in birbirinden lezzetli yemeklerini deneyebilirsiniz.

Adres: Kavaklıdere, Tunalı Hilmi Caddesi 108/A, Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 466 14 91

kesginler

6) Mojo And More

Tunalı Hilmi’de gezerken bir kahve içimlik mekan arıyorsanız Mojo And More tam aradığınız mekan olacak. Plaktan çalan eski şarkılar, nostaljik atmosfer ve ev yapımı tatlılar kahvenizin tadını daha da lezzetlendirecek. Sevdiklerinizle beraber buluşmak ya da şöyle bir sessiz kalıp dinlenmek için tercih edebilirsiniz.

Adres: Barbaros, Güniz Sokak 21 A, Çankaya, Ankara

İletişim: 0533 616 75 75

mojo and more

7) Coffee Lab

3. dalga kahve sevenlerin buluştuğu Coffee Lab, Tunalı Hilmi’nin popüler mekanlarından biri oluyor. Eğer kahvesiz güne başlayamıyor ya da gün içinde sık sık kahve içiyorsanız bu mekanı da listenize ekleyebilirsiniz. Tatlılar ve kahveler masanızda yerini alırken siz de bu lezzetlerin tadını çıkaracaksınız.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi No: 82 Ankara

İletişim: 0312 426 26 80

Ankara’da Lezzeti En Beğenilen 15 Pastane

coffee lab

8) Ege Restaurant

Tunalı Hilmi’de Akdeniz akşamlarını yaşatacak bir balık restoranı sizleri bekliyor. Ege Restoran nefis ve taze mevsim balıklarını lezzetli şekilde sunan, iştah açan mezeleriyle damakları tatlandıran bir mekan. Doyurucu ve keyifli balık sofralarında buluşmak isteyenler Ankara’da Ege Restoranı’nı tercih edebilir.

Adres: Barbaros, Tunalı Hilmi Caddesi Büklüm Sokak 54/B, Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 466 21 21

ege restaurant

9) Kaktüs Smoothies & More

Detoks içecekler, sağlıklı atıştırmalıklar, rengarenk servisler Ankara’nın kalbinde Tunalı Hilmi’de Kaktüs Smoothies & More tarafından sunuluyor. Sakin iç mekan, huzurlu bahçesiyle dikkat çeken bu mekanda aradığınız sessizliği bulabilirsiniz. Bir şeyler içmek ya da bilgisayarınızı alıp çalışmak için ideal bir öneri olacak.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi Bülten Sokak 28/B Çankaya Ankara

İletişim: 0312 466 00 30

kaktüs smoothies more

10) Chin Chin

Tunalı’nın en hareketli mekanlarından biri olan Chin Chin, nezih bir kafe olmasıyla dikkat çekiyor. Aranılan farklı lezzetlerin bulunacağı, tadı damakta iz bırakan fast food ve sıcak yiyeceklerin yer aldığı bu mekanda kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Dinlenmek, yemek yemek ve toplantılar için düşünebilirsiniz.

Adres: Bülten Sokak No: 22 (Tunalı Hilmi Caddesi) Ankara

İletişim: 0312 466 24 46

chin chin

11) Kebo

Hatay dürüm lezzetine özgün bir tat veren ve çok eğlenceli şekilde sunan Kebo, Tunalı Hilmi Caddesi’nin hareketli mekanlarından biridir. Önünden geçtiğiniz anda iştah açan kokusuyla sizi davet eden Kebo, çok uygun rakamlarla dolgun yemek yiyebileceğiniz yerler arasında oluyor. İnce ve leziz lavaş arasındaki döneri denemek için yolunuz Tunalı Hilmi’de Kebo’ya düşebilir.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi No: 100 Ankara

İletişim: 0312 426 53 26

kebo

12) Masabaşı Kebapçısı

Kebabın sanata dönüştüğü, et sevenlerin kendinden geçtiği yer Tunalı Hilmi’de Masabaşı Kebapçısı’dır. Buradaki etlerin tadı damaklarda uzun süre iz bırakan türden. Özel soslarla marine edilmiş etler, ızgaradan tabağınıza geldiğinde iştahınız kabaracak ve yemeye doyamayacaksınız. Ciğer, kebap ve şiş et türlerinin en lezzetli hallerine ulaşmak için bu mekanı değerlendirebilirsiniz.

Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi (Tunalı Hilmi Caddesi) Ankara

İletişim: 0312 430 26 26

masabaşı kebapçısı

13) Kahveci Efendi

Kahve sevenlerin bir araya geldiği Tunalı Hilmi mekanlarından bir diğeri de Kahveci Efendi olarak listemizde yerini alıyor. Bu mekana girdiğinizde taze kahve çekirdeklerinin kokusuyla bir an önce kahve içme isteğiniz uyanacak. Kitabınızı ya da bilgisayarınızı alıp gelebileceğiniz sakin bir mekan olarak önerilen Kahveci Efendi, 40 yıllık hatırı olan kahvelerin tek adresi!

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi No: 100 Ankara

İletişim: 0312 466 94 67

kahveci efendi

14) Cafe Des Cafes

Tunalı Hilmi’de bulunan sevilen mekanlardan bir diğeri de Cafe Des Cafes adlı kafedir. Burada aradığınız pek çok lezzeti bir arada bulma şansınız var. Et yemekleri, pizzalar, kahveler ve özenle hazırlanan tatlılar sizleri bekliyor. Nezih ve ferah bir iç mekana sahip olan Cafe Des Cafes, minik ve bir o kadar şirin bahçesiyle de beğenileri üzerine topluyor. Günün her saatinde gidip anın tadını çıkarabilirsiniz.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi No: 83/A Kavaklıdere, Ankara

İletişim: 0312 428 01 76

cafe des cafes

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ankara Steakhose Mekanları: En İyi 10 Adres

En İyi Ankara Kokoreççileri: 12 Meşhur Mekan

Ankara’da Kebap Nerede Yenir? En İyi 15 Mekan

Ankara’nın Tıka Basa Doyuran 10 Hamburgercisi

Ankara’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Katmer Gibi Kete Tarifi

En İyi Katmer Gibi Kete

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

Tarifler Geri
Videolar Geri