Zencefil Çayının Faydaları, 7 Şifalı Tarifi

Zencefil Çayının Faydaları, 7 Şifalı Tarifi

Zencefil Çayı Faydaları Her Derde Doğal Şifa!

Kış mevsiminin gelişi ile birlikte soğuyan havalar grip, nezle gibi soğuk algınlıklarına zemin hazırlar. Özellikle kış mevsimlerinde bağışıklık sistemini arttırıcı etkisi ile ön plana çıkan kış çaylarının tüketimi artar.

Kış çayları arasında özel bir öneme sahip olan zencefilin ana vatanı Güneydoğu Asya’dır. Hindistan ve Batı Afrika’da yetiştirilen zencefil tropik bölgelerde yetişir ve sulak nemli toprakları sever.

Ülkemizde iklim koşulları elverişli olmadığından zencefil yetiştirilmemektedir. Doğal bir antioksidan olan zencefil ile yapılan çay hastalıklardan koruyucu etkisi ile en çok tercih edilen çay çeşitlerinden biridir. Zencefil bitki çayı olarak tüketilmesinin yanı sıra baharat olarak yemeklerde, tatlılarda ve içerdiği özel maddelerden dolayı kozmetik sektöründe kullanılır.

Potasyum, manganez, magnezyum, fosfor, kalsiyum ve demir açısından zengin bir kaynak olan zencefil, yüksek lif içeriği ile adından söz ettirir. Ayrıca zencefil yüksek oranda folat, bakır, çinko sodyum mineralleri ve C, E ve B6 vitaminleri içerir. İçerdiği tüm vitamin ve mineraller ile birçok hastalığın tedavisinde vücuda destek olan zencefil tam bir şifa kaynağı olarak özellikle kış mevsiminin aranılan bir bitkisidir.

Genel olarak sıcak çay olarak tüketimi tercih edilen zencefil çayı, değişik aroması ile başka bitki çayları ile birlikte de kullanılabilir. Zencefil çayı Ender Saraç tarafından özellikle zayıflatıcı etkisi nedeniyle önerilir.

Meyan Kökü Çayı Faydaları, Nasıl Demlenir?

Zencefil Çayı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

  • Yüksek antioksidan içeriği ile ön plana çıkan zencefil çayı neye iyi gelir? Zencefil çayı toksin maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar ve enfeksiyonlara karşı vücudu korur.
  • Doğal bir ağrı kesici olan zencefil çayı soğuk algınlığı semptomlarının tedavisinde etkindir. Ayrıca zencefil çayı boğaz ağrısı, baş ağrısı gibi ağrıları azaltıcı etkiye sahiptir.
  • Zencefil çayı bağırsak içindeki zararlı bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur.
  • Limon ile karıştırılan zencefil limon çayı neye iyi gelir? Zencefilli limon çayı özellikle mide bulantıları ve karın ağrısını keser.
  • Zencefil çayı ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri de zencefil çayı öksürüğe iyi gelir mi sorusudur?
  • Balgam söktürücü etkiye sahip olan zencefil çayı akciğerlerin rahatlamasını destekleyerek öksürüğün azalmasını sağlar.
  • Soğuk algınlığında zencefil çayı ne işe yarar? C vitamini açısından zengin bir bitki olan zencefil çayı gribe iyi gelir mi?
  • Vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır.
  • Zencefil çayının faydaları arasında hastalıklardan çabuk iyileşmek için biraz ateşi yükseltme ve terlemeyle yenilenmeye yardımcı olma da vardır.
  • Zencefil çayı diş ağrısına iyi gelir, sancıyı hafifletme etkisi vardır.

Zencefil Çayı Nasıl Yapılır?

Doğal bir antibiyotik etkiye sahip olan zencefil çayı nasıl yapılır? Zencefil çayı yapımı çok kolaydır:

  • Kök zencefil iyice yıkandıktan sonra kabukları soyulur. İnce ince dilimlenerek ya da rendelenerek demliğe koyulur.
  • Peki, zencefil çayı kaç dakika kaynatılır?
  • Zencefil çayı demleme için kullanılan suyun kaynama noktasına gelmeden ocaktan alınması ve zencefilli demliğe dökülmesi gerekir.
  • Kaynamış su ile zencefil demlendiğinde zencefilin sahip olduğu vitamin ve minerallerde kayıp söz konusu olabilir.
  • Zencefil çayı nasıl demlenir ve faydalarından en verimli nasıl yararlanılır konusunda suyun sıcaklığının iyi ayarlanması püf noktadır.
  • Zencefil çayı nasıl yapılır İbrahim Saraçoğlu tarafından da ele alınmaktadır.
  • Saraçoğlu zencefil çayı demlemek için kullanılan çaydanlığın porselen olmasını ve içerisine limon dilimleri atılmasını önermektedir.
  • Demlenen zencefil çayı uzun süre bekletildiğinde besin değerini kaybeder. O yüzden demlenir demlenmez içilmesi gerekir.

Zencefil Çayı

Zencefil Çayı

Zencefil Çayı Zayıflatır Mı?

Zencefil çayı kullanımı ile ilgili en çok merak edilenlerden biri de zencefil çayı kilo verdirir mi sorusudur:

  • Neredeyse 0 kaloriye sahip olan zencefil çayı vücut ısısını yükselterek metabolizmayı hızlandırır.
  • Zencefil çayı ile zayıflama hedeflerine daha kolay ulaşılabilir.
  • Doğal bir yağ yakıcı olan zencefil, kan şekerini düzenleyerek uzun süre tokluk hissi sağlar.
  • İştah kesici özelliğinden dolayı diyetleri ile birlikte zencefil çayıyla zayıflayanlar açlık hissetmediklerini belirtmektedir.
  • İştah kesici etkisiyle bağlantılı olarak zencefil çayı aç karnına içilir mi diye merak etmiş olabilirsiniz.
  • Keskin aromasından dolayı bu çayın aç karna içilmesi zorlayıcı olabilir.
  • Zayıflamak için zencefil çayı elbette destekleyicidir ama ideal kiloya ulaşma ve ideal kilonuzda kalmak için sağlıklı beslenmeniz ve spor yapmanız gerektiğini de unutmamanız gerekir.

Kış Çayı Faydaları, İçindekiler, Zayıflatır Mı?

zencefil çayının faydaları

Zencefil Çayı Zararları Nelerdir?

Tüm bitkisel ürünlerde olduğu gibi zencefilin de aşırı tüketimi ciddi sağlık problemlerine yol açabilir:

  • Özellikle diyabet, böbrek, karaciğer, kalp ve damar hastalıkları gibi kronik hastalıklarda zencefil çayının dikkatli tüketilmesi önerilir.
  • Aşırı tüketildiğinde ağız bölgesinde tahriş, göğüste yanma hissi ve ishale neden olabilen zencefil çayı, özelikle hamile ve emziklilik döneminde mutlaka doktora danışarak tüketilmelidir.
  • Aynı şekilde safra taşı problemi olanların zencefil çayı tüketmeleri sakıncalı olabilir.
  • Cerrahi operasyon öncesi kan inceltici etkisi olan zencefil çayı tüketimi de zararlıdır.
  • Zencefil çayı faydaları ve zararları göz önünde bulundurularak tüketilmesi gereken bitki çayı çeşitleri arasında yer almaktadır.
zencefil çayı nasıl yapılır

Zencefil Çayı Ne Kadar İçilmeli?

  • Hastalıklara karşı vücut direncini arttırıcı özelliği ile ön plana çıkan zencefil çayı aç mı tok mu içilir? Zencefil çayı aç ya da tok karnına içilebilir.
  • Peki, zencefil çayı ne zaman içilir? Aç karnına içildiğinde iştahı kesici etkiye sahip olan zencefil çayının özellikle kilo problemi olanlar için aç karnına içilmesi önerilir. Hazımsızlık ve gaz problemi olanlar ise zencefil çayını tok karnına içtiklerinde maksimum fayda görür.
  • Peki, zencefil çayı kaç gün içilir ve zencefil çayı her gün içilir mi? Zencefil çayı önerilen miktarları aşmamak şartı ile her gün tüketilebilir.
  • Peki, zencefil çayı ne kadar tüketilmeli? Aşırı tüketilmesi vücutta ciddi problemlere neden olduğundan dolayı zencefil çayı günde 2 fincanın üzerinde tüketilmemelidir.

Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları, Neye İyi Gelir?

zencefil çayı tarifi

Zencefil Çayı Nerede Satılır? Fiyatı Ne Kadar?

  • Özellikle kış mevsimin aranılan çay çeşitlerinden biri olan zencefil çayı nerede satılır?
  • Hemen hemen tüm aktarlarda, büyük alışveriş marketlerinin bitki çayı reyonlarında, organik ürün satan dükkânlarda ve internet üzerinden satış yapan mağazalarda zencefil çayı satışı yapılır.
  • 100 gramlık paketlerde satışa sunulan zencefil çayı fiyatları 10 lira ile 15 lira arasında değişiklik göstermektedir.
zencefil çayının faydaları

Şifa Kaynağı Sıcacık 7 Zencefil Çayı Tarifi

1) Doğal Öksürük Kesici Zencefil Çayı ile Öksürükten Korkmayın

Bal ve limon ile zenginleştirilen zencefil çayı tarifi ile kış mevsiminin habercisi öksürükten anında kurtulabilirsiniz. Zencefil çayı öksürük için kullanılan doğal kış çaylarından biridir. Kolay ve pratik hazırlanışıyla lezzeti bir araya getiren içecek ile vücut direncinizi arttırabilirsiniz.

Öksürük Kesici Zencefil Çayı

Öksürük İçin Zencefil Çayı

2) Zencefil, Tarçın ve Balın Muhteşem Birlikteliği

Zencefil çayı gribe iyi gelir mi, soğuk algınlığını geçirir mi sorularının cevabı evet olmakla birlikte aslında hastalıklara yakalanmadan önce vücudu güçlendirerek önlem almak gerektiğini de hatırlatalım. Tarçın, zencefil, bal ve limon kullanılarak hazırlanan şifa küpü zencefil bal limon ile bağışıklık sisteminizi destekleyerek kışı daha rahat atlatabilirsiniz.

Şifa Küpü Zencefil Bal Limon

Şifa Küpü Zencefil Bal Limon

3) Evinizdeki Doğal Antibiyotik ile Daha Sağlıklı Bir Kış Geçirin

Zencefil çayı içenler özellikle kış mevsiminde daha az hastalanırlar, neden mi? Limon, bal, tarçın ve zencefil kullanılarak hazırlanan karışımı buzdolabında en az 2 ay tazeliğini korur. Doğal antibiyotik etkisi gösteren bu karşımı evinizden eksik etmeyerek daha sağlıklı bir kış geçirebilirsiniz.

Zencefilli Doğal Antibiyotik

Zencefilli Doğal Antibiyotik

4) Zayıflamak Hiç bu Kadar Kolay Olmamıştı: Zencefilli Ballı Zayıflatan Çay

Zencefil çayı detoksu ile gelsin sağlıklı günler gitsin fazla kilolar! Zencefil, zerdeçal, bal, tarçın ve limon kullanılarak hazırlanan zencefilli çay metabolizmanızı hızlandırarak kilo kontrolü sağlar. Kilo vermenize yardımcı olan zencefilli ballı zayıflatan çay ile hem toksinlerinizden kurtulabilir hem de sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.

Zencefilli Ballı Zayıflatan Çay

Zencefilli Ballı Zayıflatan Çay

5) Nane ile Zencefilin Gribe Karşı Zaferi: Zencefilli Grip Çayı

Zencefil çayı etkileri hastalıklarla mücadelede başı çeken nane limon ile bir araya gelirse ne olur? Ortaya harika bir savaşçı içecek çıkar.
Nane, zencefil, limon, bal ve tarçın kullanılarak hazırlanan zencefil çayı, yüksek vitamin ve mineral içeriği ile gribe karşı vücut direncinizi arttırır. Zencefilli grip çayı ile grip sizi yatağa atmadan kolayca yenebilirsiniz.

Zencefilli Çay

Zencefilli Çay

6) Kim Korkar Hain Kıştan: Zencefil Çayı

Havaların soğuması ile birlikte hastalıklara da zemin hazırlayan kış mevsiminin en sağlıklı çaylarından biri olan zencefil çayı ile hastalıklardan korunabilirsiniz. Zencefil çayı balgam söktürür mü sorusunun cevabı evet olduğu için boğazda hafif bir iltihap ilerlemeden hemen bu şifalı içecek ile vücuttan atılabilir.
Zencefil Çayı

Zencefil Çayı

7) Geleneksel Kış Çayı: Ballı Zencefilli Kış Çayı

Kış mevsiminin gözde içeceklerinden biri olan ballı zencefilli kış çayı ile hem içiniz sıcacık olsun hem de lezzeti ile ağzınız tatlansın. Zencefil çayı ballı hazırlandığında tadı da yumuşar ve böylece içimi daha keyifli bir çay hazırlanmış olur.

Ballı Zencefilli Kış Çayı

Ballı Zencefilli Kış Çayı

Zencefil ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Ihlamur Nasıl Demlenir? 10 Farklı Çay Tarifi

Sakinleştirici 12 Bitki Çayı: Sinir Strese Birebir

Adaçayı Nasıl Demlenir? Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Adaçayı Yakmak Ne İşe Yarar? Evinize 5 Pozitif Etkisi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Şifalı Çay Tarifi

Şifalı Çay

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Zencefil Çayı Tarifi

Zencefil Çayı Tarifi

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Ballı Limonlu Zencefil Tarifi

Ballı Limonlu Zencefil

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Taze Zencefil Çayı Tarifi

Taze Zencefil Çayı

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ginger Shot ( Zencefil ) Tarifi

Ginger Shot ( Zencefil )

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Zencefil (Ginger) Shot Tarifi

Zencefil (Ginger) Shot

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Zencefil Çayı (Kışın Vazgeçilmezi) Tarifi

Zencefil Çayı (Kışın Vazgeçilmezi)

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Zencefil Limon Çayı (Öksürük Savar) Tarifi

Zencefil Limon Çayı (Öksürük Savar)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri