İşkembe Tarifleri Şifalı ve Lezzetli 10 Çeşit

İşkembe yemekleri bizim mutfağımızda dana, sığır, kuzu gibi hayvanların midesininin bir bölümünden yapılan yemeklerin genel adıdır. Genellikle çorbası ve işkembe dolması yaygın olarak yapılır. Her ne kadar çorba kategorisinde yer alsa da en az bir yemek sayılacak kadar doyurucu ve besleyici lezzeti işkembe çorbasıdır.

İşkembeyi dana eti gibi ele alıp nohut yahnisi gibi tariflerde veya kavurma, sote yemeklerinde kullanabilirsiniz. Biraz yağlı ve kolesterol oranı epey yüksek olan bir sakatat olduğu için yerken aşırıya kaçmamak da fayda var. Fazla tüketilmediği müddetçe işkembeyle, vücudun protein ihtiyacını karşılayan lezzetli yemekler yapabilmeniz mümkün!

İşkembe ile yapılan yemekler, işkembe dolması ve en çok aranan tarifi işkembe çorbası nasıl yapılır sorusunun farklı yanıtlarına yer verilen gayet leziz 10 tarifini bir araya topladık. İlk kez işkembe pişireceklerin bile denemekten çekinmeyeceği güzel bir liste oldu!

 

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Terbiyeli İşkembe Çorbası

Profil fotoğrafı
Ayse
Terbiyeli İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembe çorbasının bir çok çorbacıda yer alması boşuna değil çünkü tadı sirke ve sarımsak ile daha da lezzetlenen her derde şifa bir çorbadır. O halde daha önce hiç işkembe pişirmemiş birinin bile kolayca hazırlayabileceği tarifle terbiyeli işkembe çorbası yapımına geçebiliriz. Leziz tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Terbiyeli İşkembe Çorbası

#2 Aspirin İle 5 Dakikada Kar Gibi Beyaz İşkembe Temizliği ( Videolu )

tatlı Düşler
tatlı Düşler
Aspirin İle 5 Dakikada Kar Gibi Beyaz İşkembe Temizliği ( Videolu ) Tarifi

Kasaptan aldığınız işkembe temizlenmemiş haldeyse veya Kurban Bayramı yemeği olarak işkembe pişirecekseniz bu zahmetli işi kolaylaştırmanın bir yolu var. Aspirin kullanarak 5 dakikada tertemiz işkembeler elde edebilirsiniz. Sonrası ise dilediğiniz işkembe yemeğinde kullanabileceğiniz ana malzemeniz hazır!

Tarif için: Aspirin İle 5 Dakikada Kar Gibi Beyaz İşkembe Temizliği ( Videolu )

#3 Nohutlu İşkembe Yahnisi

Turcan Inan
Turcan Inan
Nohutlu İşkembe Yahnisi Tarifi

İşkembeyi pişirdikten sonra aynen et gibi kullanacağınız bir tarifle onunla yahniler, soteler yapabilirsiniz. O halde temizlendikten sonra düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilen işkembe ile hazırlanan nohutlu yahniyi deneme zamanı! İşkembe etini sevenlerin çok beğeneceği lezzeti ile işkembe ile yapılan yemeklerden nohutlu yahni tarifi için tıklayınız.

Tarif için: Nohutlu İşkembe Yahnisi

#5 İşkembe Çorbası

Ayşe Gül Altaş
Ayşe Gül Altaş
İşkembe Çorbası Tarifi

Yarım limon suyu ve 3-4 diş sarımsakla haşlandığında kokusu ve kıvamı tam da arzu ettiğiniz gibi olacak işkembe çorbası tarifi veriyoruz. Düdüklünün kapağı açıldıktan sonra iyice yumuşamış olan işkembe etlerinin enfes bir terbiye ile buluştuğu şifalı bir lezzete sahip bir çorba! Özellikle çorbacılarda içilen bu tarifi evde denemek isteyenleri leziz bu tarife alalım.

Tarif için: İşkembe Çorbası

#6 İşkembe Dolması

Emine Ayşe Karataşlı
Emine Ayşe Karataşlı
İşkembe Dolması Tarifi

İşkembe yemeği tarifi denince bileni az olsa da yapanların bu lezzetin hakkını verdikleri bir tarif var: İşkembe dolması! Dolmanın en ilginç yanıysa sanki bir terzi gibi işkembelerin dikilerek yemek hazırlığına dahil edilmesidir. Daha sonra bulgurla hazırlanan nefis harçla doldurulmuş işkembeler yeniden dikilerek ağızları kapatılır. Defne yaprağıyla piştiğinde kötü koku hissetmeyeceğiniz tarifine buradan bakabilirsiniz.

Tarif için: İşkembe Dolması

#7 İşkembe Sosu

AfyonkarahisarKizi
AfyonkarahisarKizi
İşkembe Sosu Tarifi

İşkembe çorbası yaparken farklı terbiyeler kullanmak veya bu lezzeti terbiyesiz hazırlamak tamamen damak zevkiyle ilgili bir konu! O halde bu çorbaya çok yakışacak nefis terbiye yapımına geçebiliriz. Önemli nokta ise terbiye eklenen tüm çorbalarda olduğu gibi bu tarifte de terbiyenin çorbaya soğuk eklenmemesi konusudur. Gerisi ise zaten sevdiğiniz terbiyeli işkembe çorbası...

Tarif için: İşkembe Sosu

#8 Düdüklüde İşkembe Yahni

Funda günay
Funda günay
Düdüklüde İşkembe Yahni Tarifi

İşkembe yemeği nasıl yapılır? sorusunun cevapları arasında düdüklüde hazırlanan işkembe yahnisi tarifi var. Pişirip iyice yumuşak hale getirdiğiniz işkembe etinin, soğan, sarımsak ve salçayla kavrulduğu sote tadında güzel bir yemek oluyor. İşkembe çorbası yapıp yemeğini hiç denemeyenlere bu tarifini tavsiye ederiz.

Tarif için: Düdüklüde İşkembe Yahni

#9 İşkembe (Karın) Dolması

Pınar Topuk
Pınar Topuk
İşkembe (Karın) Dolması Tarifi

Kasaplarda satılan kuzu işkembesi dana işkembesine göre hem daha lezzetlidir, hem de daha çabuk pişer. Pirinçle hazırlanan harcın dikilen işkembelere doldurulduğu tarifi ise yaparken biraz maharet isteyen yemeklerdendir. Sofralara geldiğinde tüm emeğine değen bu yemeğin yapımı için bu tarife göz atabilirsiniz.

Tarif için: İşkembe (Karın) Dolması

#10 Teremyağlı İşkembe Çorbası

⭐FATMA'NIN MUTFAGI⭐
⭐FATMA'NIN MUTFAGI⭐
Teremyağlı İşkembe Çorbası Tarifi

Temizlenmiş işkembenin düdüklü tencerede 25-30 dakika pişmesi sonrası gerek olan şey; harika bir terbiyedir. Terbiyesi eklendikten sonra kısa bir sürede terbiyeyle pişen işkembenizi kaselere doldurabilirsiniz. Bir servis önerisi olarak, yağ ve pul biber yakarak hazırladığınız sosu çorbanızın üzerinde gezdirirseniz, çorbanızın görünümünü daha leziz bir hale getirebilirsiniz.

Tarif için: Teremyağlı İşkembe Çorbası
İşkembe çorbası dışında farklı tariflere konuk olduğu işkembeden neler yapılır? listesi çok nefis oldu. Listede yer alan tarifleri yaparken kullanılan işkembenin nasıl temin edileceği ise ayrı bir merak konusu! O halde kasaplarda ve bazı marketlerde üç farklı haliyle satılan işkembeyi nasıl satın alacağınıza değinilmeli.

Hiçbir işlemden geçmemiş işkembe, bütün halde tek parça ve temizlenmemiş olarak satılır. Bu haliyle aldığınız işkembeyi tuz ve limonla bol bol kazıyarak iyice pisliğinden arındırmanız gerekir. Birkaç kez sudan geçirerek işkembe temizleme yapılmalıdır. Bunun dışında daha basit bir yöntemle temizlemek için de listede yer alan aspirinle temizleme yöntemine başvurabilirsiniz. Bu yöntemle işkembeniz 5 dakikada pişirilmek için hazır olur.

Bir diğer haliyle işkembe temizlenmiş ve doğranmış halde satılır. Temizlenmiş olan işkembenizi yine evde sirkeli ılık suyla yıkamanız gerekeceği gibi hiç işlemden geçmemiş işkembeye kıyasla temizlerken sizi yormaz. İşkembeyi kullanacağınız tarifiniz, işkembe çorbası veya yahnisiyse çiğken hiç doğramadan düdüklü tencerede pişirmeniz tavsiye edilir. Oldukça sert olan et yapısından dolayı işkembeyi çiğken doğramak epey zahmetlidir. Piştikten sonra pamuk gibi olan eti doğraması ise oldukça kolay olur. Sonrası ise çorbanızın esas malzemesi olan işkembe, terbiyesi için hazır!

Kullanımı en pratik olan işkembe ise pakette satılan, temizlenmiş ve doğranmış olan halidir. Her ne kadar bu halini işkembe dolması için kullanamasanız da işkembe çorbası yapımı için en uygun olan hali budur. Sirkeli sudan geçirdikten sonra süzgeçe aldığınız işkembenizi içiniz rahat pişirebilirsiniz.

Dilediğiniz haliyle satın aldığınız işkembe eti, sert bir sakatat olduğundan evde düdüklü tencere varsa başka hiç bir tencereye gerek duymadan düdüklü tencerede pişirilmelidir. Düdüklü tencerede bile pişme süresi 45 dakikayı bulan işkembe yemeği için normal tencerede pişirmeyi denediğinizde saatler harcayabilirsiniz. Düdüklü tencere hem zaman, hem enerji tasarrufu sağlar.

Bir de işkembe pişirmekten kendini bir adım geri tutanların, pişerken mutfağı saran kötü koku sorununa bir çözüm bulmak gerek! Bunun için bir püf noktası verelim: Listedeki tariflerde hem işkembe dolması hem de çorbası için önerilen defne yaprağı kokusu bu soruna büyük oranda çözüm olacaktır. Haşlama suyuna limon atmak veya sıkmak da kokusu ve rengi için iyi bir tercih olacaktır.

İşkembenin her detayına değinip de servis etmesi esnasında kullanılan sirkeli sarımsaklı sosundan bahsetmemek olmaz. Tuz ile iyice dövülen sarımsakların mümkünse üzüm sirkesine karıştırıldığı sosu çorbaya ekleyip yemesi işkembe çorbasına hem tat hem şifa katar. Sarımsak sevmeyenler sadece sirke veya limon kullanabilirler. Kullanılan sirkenin üzüm sirkesi olduğunu ise özellikle vurguladık. Sizin dilerseniz elma sirkesiyle de yapabileceğiniz bu sos, üzüm sirkesiyle ayrı bir güzel olur.

Koyun Eti Yemekleri Tam Tadında 15 Tarif

İşkembe Çorbasının İlaç Niyetine 5 Faydası

İşkembe Çorbasının Yanına Leziz 10 Videolu Tarif

Ciğer Tarifleri: Tadı Damağınızda Kalacak 20 Yemek

Sakatatlar Nelerdir? Nasıl Pişirilir? Sakatat Çeşitleri ve Tarifleri

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İşkembe Ve Bumbar Dolması Tarifi

İşkembe Ve Bumbar Dolması

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 1 saat Pişirme
İşkembe Çorbası (Hazır Jöle İşkembeden) Tarifi

İşkembe Çorbası (Hazır Jöle İşkembeden)

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
İşkembe Dolması Tarifi

İşkembe Dolması

4-6 kişilik, 1 saat Hazırlık, 1 saat Pişirme
İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 55dk Pişirme
İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
2023 Eylül Ayının 30 Popüler Tarifi
2023 Eylül Ayının 30 Popüler Tarifi

Havaların tatlı bir esintiyle sonbaharı karşıladığı eylül ayının son günü. Ayın son günü demek ise…

Airfryer Tarifleri: Hızlı, Pratik ve Çok Hafif 41 Çeşit Tarifi
Airfryer Tarifleri: Hızlı, Pratik ve Çok Hafif 41 Çeşit

Son dönem mutfak aletleri yelpazesinde çok satanlar arasına giren airfryer, yiyecekleri yağsız kızartabilen bir çeşit…

2023 Ağustos Ayının 30 Popüler Tarifi
2023 Ağustos Ayının 30 Popüler Tarifi

2023 ağustos ayında en çok deftere eklenen tarifler listesi her ay olduğu gibi yine harika!…

2023 Temmuz Ayının 30 Popüler Tarifi
2023 Temmuz Ayının 30 Popüler Tarifi

Her ay olduğu gibi, Nefis Yemek Tarifleri temmuz ayının en beğenilen tarifleri listesi huzurlarınızda! 2023…

Aşure Tarifleri: Tam Ölçülü, Orijinal 10 Çeşit Tarifi
Aşure Tarifleri: Tam Ölçülü, Orijinal 10 Çeşit

Türk mutfağında bolluğun, bereketin ve hoşgörünün sembol tatlısı: Aşure! İçeriğindeki malzemelerin çeşitliliği ile hoşgörü ve…

2023 Haziran Ayının 30 Popüler Tarifi
2023 Haziran Ayının 30 Popüler Tarifi

Haziran ayının son günlerinde ayın en popüler tarifleri enfes listesi ile karşınızdayız! Güzel bir yaza…

2023 Eylül Ayının 30 Popüler Tarifi
2023 Eylül Ayının 30 Popüler Tarifi

Havaların tatlı bir esintiyle sonbaharı karşıladığı eylül ayının son günü. Ayın son günü demek ise…

Ejder Meyvesi Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Ejder Meyvesi Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Ejder Meyvesi (Pitaya) ile Sağlığınıza Renk Katın! Ejder meyvesi, bir başka bilinen ismiyle "Dragon Fruit"…

Dut Yaprağının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Dut Yaprağının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Dut Yaprağı: Sağlıklı Yaşamın Doğal Şifresi! Dut yaprağı, dut ağacının (Morus) yapraklarıdır. Dut ağacı, çoğunlukla…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Yüksek Protein ve Lif Kaynağı Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Cennet Hurmasının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Cennet Hurmasının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Cennet Hurması: C Vitamini Deposu Doğal Tatlı! Türkiye’de Trabzon hurması adıyla bilinen cennet hurması, botanik…

Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir?

Brokoli: Faydalarıyla Sizi Şaşırtacak Lif Deposu! Turpgiller (Brassicaceae) familyasının en gözde sebzelerinden biri olan brokoli,…

Biberiye Çayının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Biberiye Çayının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Biberiye Çayı: Fiziksel ve Ruhsal Sağlığa Birebir! Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan biberiye hem taze…

Ayvanın Faydaları: Ayva Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Ayvanın Faydaları: Ayva Yemek Neye İyi Gelir?

Ayva: C Vitamini ve Lif Zengini, Antioksidan! Ayva, Rosaceae ailesine ait bir ağacın meyvesidir ve…

Avokadonun Faydaları: Avokado Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Avokadonun Faydaları: Avokado Yemek Neye İyi Gelir?

Avokado: Besleyici, Lif ve Vitamin Zengini! Avokado, Persea americana adlı ağaçtan gelen meyve olarak bilinir.…

Yeşil Çayın Faydaları: Ne İşe Yarar, Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilir? Tarifi
Yeşil Çayın Faydaları: Ne İşe Yarar, Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilir?

Yeşil Çay: 5000 Yıllık Antioksidan Kaynağı Yeşil çay, Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilen bir…

Propolisin Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Propolisin Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Antioksidan Propolis: Güçlü Bağışıklığın Anahtarı! Propolis Yunanca bir kelimedir. "Korunan bölge, şehir" anlamını taşır. Arılar…

Narın Faydaları: Nar Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Narın Faydaları: Nar Yemek Neye İyi Gelir?

Nar: Antioksidan Zengini Süper Meyve! Nar, Punica granatum adı verilen bir ağaç türünün meyvesidir ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri