Menemen Tarifi

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 2-4 Kişilik
  • 5dk Hazırlık, Pişirme yok

Menemen Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri olgun domates
  • 4-5 adet sivri biber ( çok çok ince doğramayın)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ( dolu dolu)
  • 1 tatlı  kaşığı tuz ( tuz sizde)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Deneyen Fotoğrafları
10 Deneyen Fotoğrafı Tümünü Gör

Menemen Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar,

Nihayet mis kokulu canım tarla domatesleri çıkmaya başladı bu da artık hakkını vererek menemen yapabiliriz demek :)))) hadi başlayalım.

Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın.

Sivri biberleri tohumları ile beraber biraz irice doğrayın.

Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

Genişçe teflon tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar soğanları (dikkatlice) karıştıra karıştıra  soteleyin.

Şimdi tavaya sivri biberleri ekleyin ve hepsini karıştırın. Tavanın ağzını bir kapak yardımı ile kapatın.Ateşi kısın  2-3  dakika kadar tavada ki malzemelerin hepsini soteleyin. Arada sırada kapağı kaldırıp malzemeleri kaşıkla karıştırmayı unutmayın. Arada sırada karıştırmazsanız tavanın kenarına gelen soğanlar hemen yanabilir.Tüm malzemeyi tavanın ortasına toplayıp öyle soteleyin..Soğanlar yanmadan  hafiften kavruldu ,biberlerde hafiften yumuşadı ….

Şimdi tavaya domatesleri ekleyin. Domateslerin üstüne de  tuz , karabiber ekleyin ve tavada ki malzemelerin hepsini karıştırın. Tavanın kapağını yine kapatın. Kısığa yakın orta ateşte domatesler sulanıp yumuşayana kadar hepsini pişirin. ..sakın domateslerin suyunu çok çok da çektirmeyin…resimleri inceleyebilirsiniz.

Yumurtaları derin bir kasede güzelce çırpın. ..çırptığınız yumurtaları sulanmış, yumuşamış hafiften ilk suyunu çekmiş domateslerin üstüne boca edin.

Hemen ardından tavayı 3 kere  iyice ve hızlıca karıştırın… yumurtaları 3 turda hızlıca iyice karıştırarak  malzemelere güzelce yedirin ve tavayı rahat  bırakın. Ocağın altını en kısığa alın tavanın kapağını da kapatın. Ve yumurtalar pişip menemen göz göz olana kadar menemeni pişirin. Menemeni sakın haldır huldur karıştırmayın. 3 kere karıştırdıktan sonra menemene servis aşamasına kadar  bir daha kaşık sokmayın…Tavanın kapağını  kapatıp kısık ateşte menemeninizi sakin sakin pişirin. .

Menemen pişti ( mis mis :)))tavanın kapağı açıp menemeni sıcak sıcak masaya getirin….. şimdi menemeninizi ister tabağınıza alıp çatalla isterseniz de  çıtır çıtır sıcak ekmeği  tavaya bandıra bandıra menemeninizi afiyetle midenize indirin. .

Bal şeker  olsun.

Not : Menemenin yumurtasını başka kapta çırpıp tavada ki  menemene öyle ekleyin..eğer yumurtalar tavaya direkt kırılırsa yumurta malzeme ile karışsın diye menemeni  çok karıştırmak gerekiyor…..

Menemene çırpılmış yumurtayı ekleyip  3 tam tur karıştırmanız yeterli pişene kadar devamlı karıştırırsanız o menemenden çok menemen çorbası,menemen bulamacı oluyor. Menemenin  devamlı  karıştırılmaktan dolayı başı dönüyor :))).

Menemene kırılacak yumurta miktarı 1 iri boy sulu domatese 1 yumurta gibi hesaplanmalı….. 3 irice sulu  domatese 3 yumurta gibi…menemen domatesli ve biraz sulu  olursa daha iyi olur..menemene  çok yumurta kırarsanız menemeniniz çok yumurtalı ve katı olur..tercih sizin…

Menemene genelde soğan konulmaz … siz soğan istemiyorsanız koymayın sorun değil …. Kekik, fesleğen, peynir, kıyma,maydanoz,kaşar,sucuk   eklenerek yapılan menemenlerde var. Siz cancazınız nasıl istiyorsa  menemeninize o malzemeleri  ekleyerek kendi menemenizi oluşturabilirsiniz….

Menemene eklenen biberlerin iç çekirdekleri,tohumları  çıkartılabilir ama bence o tohumlar menemene +  lezzet katıyor..siz isterseniz tohumları çıkartın….

Menemeni pişirirken kapak kullanılması soğan, biber ve domateslerin kısa sürede yumuşamasını ,sulanmasını sağlar.Mutlaka kapak kullanmanızı öneririm…menemen çok harlı ateşte pişmez zaman zaman  orta,zaman zaman kısık ateş iyidir :))))….

Tarifte  tereyağ kullandım ama menemen genelde sıvı yağ kullanılarak yapılır…şahsi kanaatim tereyağ menemenin lezzetine lezzet katıyor ama o ayrı bir konu ….

Biberleri çok çok ince doğramayın  ki menemen pişerken biberler erimesin….

Öyle ya da böyle sonuçta menemen lezzetli ,kurtarıcı,hesaplı bir yaz yemeğidir. Yaz demek karpuz, kavun, menemen, çoban salata, patlıcan salata, karışık kızartma, bamya,imam bayıldı, kiraz, kayısı, şeftali,üzüm demek. . Hepinize sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, sıhhatli, huzurlu bol bereketli bir yaz dilerim.

Hoşça kalın

Menemen Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Menemen Tarifi 28.06.2016 10:57 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 28.06.2016 10:57 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Yorumlar (27)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Çok güzel bir tarif. Bayıldım.

  • hiro

    Anneme soruyordum deneye deneye öğrenirsin diyordu 😄 aynısını buldum. Ve yaptım kocamda çok beğendi teşekkürler emeğinize sağlık püf noktaları çok iyi anlatmisiniz.

  • miss engineer

    Gayet güzel oldu tesekkurler

  • Profil fotoğrafı

    menemen diyip geçmemek lazim kaç yıldır evliyim ne zmn yapsam kuru gibi tuhaf oluyor tutturamiyordum bugün tarife göre yapayım derken sizin tarifinizi gördüm birebir uyguladım tabiki detaylı yazmanız sayesinde muhteşem bı menemen oldu kendim çok sevmedigim halde bile parmaklarımı yedim teşekkür ederim ellerinize sağlık 🥰

  • Profil fotoğrafı

    domateslerim kötü çıktı ama tarif süperdi bu domatesleri bile kurtardı 😅👍🏻

  • Profil fotoğrafı

    ellerinize sağlık harika gorunuyo ❤️👏

  • Profil fotoğrafı

    ellerinize saglik.yaptim guzel oldu😃

  • Profil fotoğrafı

    Zeynep akay hanım biz canan hanımın yorumlarını çok beğeniyoruz eğer siz beğenmiyorsanız takip etmeyin ve yorumda yapmayın lütfen duyarsız kalamadım o kadar büyük bir haksızlık var ki daha duyarlı olursanız sevinirim. Canan hanım yemek tarifleriniz ve siz harikasınız bize verdiğiniz herşey için çok teşekkür ederiz sevgiler❤️

  • Nur k.

    Canan hanim,
    ilk kez bir yemek sitesinde yorum yapıyorum. Yazdığınız tarifleri okuyunca sessiz kalmak imkansız. Öncelikle sizi başarılı tasvirleriniz, yol gösterici ve akıcı anlatımınız ve dizgelemeniz için çok tebrik ediyorum. Herkes sosyal medyada Türkçe seferberliğine giristiginden bazi hadsiz çıkışlara denk gelmişsiniz, olabilir. Siz yazar değil, çok başarılı bir hatipsiniz. Herkes güzel ürünler ortaya çıkarabilir ancak bunu sunmak ve insanlara kazandırmak özel bir yetenektir. Harika anlatımınız için sizi bir kez daha tebrik ediyor ve yeni tarifinizi iple çekiyorum. 🤗 Mutlu kalın!

    • Canan Gunduz

      Nur hanım merhabalar,

      2,5 senedir bu sitede paylaşım yapıyorum tariflerin ana fikri, amacı kişinin gailesi nedir? sizin gibi bunların özünü anlayan birini görmemiş bu kadar onore edici güzel bir yorum da almamıştım …size çok ama çooook teşekkür ederim….güzel gören gözünüze,gönlünüze sağlık…size çooook mutlu olacağınız güzel bir gün diliyorum sağlıcakla kalın hoşça kalın…ayrıca sizinle tanıştığıma da çok memnun oldum :)))))))))))) tekrar hoşça kalın

  • Profil fotoğrafı

    Bütün tarifleriniz tam ölçülü ve öğrenciyi düşünen pratik tarifler paylaşmanız da çok güzel , ayrıca tarifleri o kadar güzel anlatiyorsunuz ki hiç yemek yapmayı bilmeyen biri bile çok lezzetli yemekler yapabilir, elinize emeğinize sağlık :))

  • Berk Cankurtaranoğlu

    kıvamı güzel görünüyor haftada bir menemen yapıyoz biz

  • Sevdanın mutfağı

    çokk seviyorum menemeni sende çok güzel yapmışsın gerçekten de harika olmuş hele ki anlatımınız özeniyorum sizin gibi birine doğrusu ellerine sağlk sevgiler hayırlı geceler..

    • Canan Gunduz

      Sevdacım tariflerde ki anlatımı mı beğenmen ne güzel :)))) çok teşekkür ederim…….anlatımım zamanın da çok çok kitap okumamdan kaynaklanıyor hatta tariflerimde Orhan Pamuk gibi bitimsiz cümleler kurmam da ondan sanırım…ayrıca bizim zamanımız da okullarda öğretmenler çok fazla kompozisyon yazdırırdı..o zamanlar kompozisyon yazmaya çok önem verilirdi bu nedenle benim yaşımdakiler ifade zorluğu pek yaşamaz…ayrıca kutsal kitabımız bile ” oku” diye başlıyor okumamız gerektiğini söylüyor okumaya önem veriyor…ama kişiler nedense okumayı pek sevmiyor o nedenle de kendilerini ifade etmekte hatta yazmayı bırak konuşurken bile cümle kurmakta zorlanıyorlar…uzun bir yazı görünce sızlanmalar, eleştiriler başlıyor oysa okusa güzel bir şeyler öğrenecek ama hayır okumayacak…..kişiler artık güzel Türkçemizi bile çok az kelime ile konuşuyorlar…yani ne olursa olsun okumak gerekiyor…okuyan gelişir okumayan güdük kalır…sana tekrar çok çok teşekkür ediyorum…bence bir annenin çocuğuna vereceği en güzel alışkanlıklardan biri kitap okuma alışkanlığıdır….ama çocuk oku ! dersen okumaz sen okursan seni görerek özenir ve okumayı öğrenir….yine bak ne kadar uzunnnnn yazdım klavyeye oturunca kendimi alamıyorum…hahhahhahhhhh……

      Hoşça kal

      • zeynep akay

        Afedersiniz ama büyük küçük harf kullanımına, noktalamaya dikkat etmeden nasıl bu iddialarda bulunabiliyorsunuz? Uzun yazmanız Türkçe’yi güzel kullandığınız anlamına gelmez. Ayrıca biraz tevazu sahibi olursanız daha kaliteli bir insan görünümü verirsiniz.

      • Canan Gunduz

        Zeynep hanım ben kusursuz yazıyorum yada imla kuralları konusunda şahaneyim demedim ayrıca kesinlikle böyle bir iddiamda yok ayrıca ben konuşma dili ile kişilerin en iyi anlayacakları şekilde yazıyorum imla kurallarını bu site için çok da önemsemiyorum… ayrıca nasıl yazdığım kimseyi ilgilendirmemeli Türkçe dersinde çocuklara ders vermiyoruz ayrıca burası bir edebiyat sitesi de değil….

        Zeynep hanım sanırım sizin okuduğunuzu anlama ve yorumlama konusunda sıkıntılarınız var mesajda yazdığım ve paylaşmak istediğim bilgi ve önerileri yanlış algılamışsınız ben iyi önerilerde bulunduğumu düşünüyorum bunu nasıl böyle algıladınız dehşete düştüm hayretler içinde kaldım !!!!! ve trajikomik buldum …ayrıca ön yargılı birinin yani sizin beni nasıl gördüğünüzün de benim için hiç ama hiç önemi ve değeri yok ön yargılı kişileri sadece bir an için okur geçerim o kadar…. siz beni hiç ama hiç tanımıyorsunuz tanımadığınız bir kişi için kaliteli yada kalitesiz insan değerlendirmesi yapmanız kocaman cümleler kurmanız hiç doğru bir değerlendirme değil..kısaca ön yargılarınızla hareket edip insanlar hakkında peşin hüküm vermeyin haa benim ile kişisel bir probleminiz varsa o ayrıca değerlendirilir ayrıca sizin amacınız üzüm mü yemek yoksa bağcıyı mı dövmek anlayamadım……bu bağlamda” afedersiniz” diye başladığınız mesajınızı affetmiyorum…size yazılmamış olsa da başkasına yazdığım yorumu tekrar okursanız ne mesaj vermek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz diye düşünüyorum…

      • Profil fotoğrafı

        Burası edebiyat sayfası değil, adı üstünde yemek tarifleri sayfası. Herkes imla kurallarına bire bir uyacak diye bir kural yok. Hem öyle olsaydı edebiyatçıların, yazarların, şairlerin ne önemi kalırdı öyle değil mi?

  • Profil fotoğrafı

    kaleminizi cok begeniyorum,cok guzel anlatiyorsunuz biz acemiler icin ,nacizane bir ricam olcak tatlilariniz hemen hemen hepsi evdeki olan malzemelerle kuru krema haric belki size cuzi gelicek fiyati ama bana cok geliyor dogrusu 4 tl ve cogu tarifinizde krema var yasadigimix yerdede pek bulunmuyor tarifleri cok yapmak istiyorum fakat bu sebeplerden yapamiyorum onun alternatifi olan bir utun varmi yada koymadan yapacagimiz tarifler ozelikle tartlarda

    • Canan Gunduz

      Fatma hanım merhabalar,

      İnanın kremayı sevmeyen kişilerin sayısı da oldukça fazla :)))) ..ben krema seviyorum ama tariflerimde krema ile yapılmayan tatlı tarifleri de var..isterseniz tariflere bir göz atın..ayrıca size çok da krema kullanmadan güzel tatlı yapan arkadaşların tariflerine bakmanızı da öneririm….ayrıca Elif hanım ve kardeşlerininin videolarını izlemenizi de önerebilirim onlar seçme tarifleri deniyorlar o tarifler hiç şaşmıyor..yine ayrıca Yeliz,Nesli,Esin,Kübra,Elizan hanımların tariflerini de inceleyebilirsiniz…hem göze hem mideye hitap eden tarifler….

      Hoşça kalın

  • Profil fotoğrafı

    slm canan hnm emeginize saglik cok guzel gozukuyo beb bikac dis sarimsakta koyuyom damak tadi oylede cok guzel oluyo hyrli gunlr simdiden yapanlara afiyet olsn bende yptm bgn:-)

  • fatmanın mutfağı :)

    elinize sağlık menemene bayılırım hele kahvaltıda çok gzl oluyor senin tarifinde çok güzel olmuş cnm afiyet şifa olsun inşallah sevgi ve selamlar :)

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Menemen Nasıl Yapılır?

Menemen Nasıl Yapılır?

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Menemen Tarifi

Menemen Tarifi

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Çakallı Menemeni Tarifi

Çakallı Menemeni Tarifi

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Soğanlı Menemen Tarifi

Soğanlı Menemen

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Patlıcanlı Menemen Tarifi

Patlıcanlı Menemen

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kahvaltıya Nefis Bir Kahvatılık Patlıcan Menemen Tarifi

Kahvaltıya Nefis Bir Kahvatılık Patlıcan Menemen

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Çıtır Patates Salatası Tarifi

Çıtır Patates Salatası

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Saten Kurabiye (Yeni Trend) Tarifi

Saten Kurabiye (Yeni Trend)

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Çilekli Semizotu Salatası Tarifi

Çilekli Semizotu Salatası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Tavuklu Avokadolu Salata Videolu Tarifi

Tavuklu Avokadolu Salata Videolu

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Havuçlu Zencefilli Muffin Kek Tarifi

Havuçlu Zencefilli Muffin Kek

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Menemenin Yanına Ne Gider? Doyurucu ve Pratik 10 Enfes Alternatif Tarifi
Menemenin Yanına Ne Gider? Doyurucu ve Pratik 10 Enfes Alternatif

Menemenin Yanına Ne Yapılır? Menemen, Türk mutfağında domatesin en bol kullanıldığı ve lezzetlendiği bir yemektir.…

Türkiye’nin En Lezzetli 9 Menemencisi Tarifi
Türkiye’nin En Lezzetli 9 Menemencisi

En İyi Menemen Nerede Yenir? Menemen nerede yenir diye merak edenler arasındaysanız sizin için ülkemizin…

Bazlamalı Pratik ve Doyurucu 20 Tarif Tarifi
Bazlamalı Pratik ve Doyurucu 20 Tarif

Mayanın ılık suda bekletilip yoğrulmasıyla şekil aldığı onlarca güzel ekmekten biri de bazlama! Tavada pişmesi,…

Gevrek Tadında Ağızda Dağılan 10 Aperatif Tarifi
Gevrek Tadında Ağızda Dağılan 10 Aperatif

İster tatlı, ister tuzlu olsun ana öğünler arasında bir şeyler atıştırmanın keyfi başka oluyor. Gün…

İstanbul Serpme Kahvaltı – Müdavimi Olacağınız En Doyurucu 10 Yer Tarifi
İstanbul Serpme Kahvaltı – Müdavimi Olacağınız En Doyurucu 10 Yer

İstanbul’un En İyi 10 Serpme Kahvaltı Yeri Bayılacaksınız! Yemek yemek başlı başınca güzel bir şey…

Sucuklu Tarifler: İştahınızı Açacak 29 Çeşit Tarifi
Sucuklu Tarifler: İştahınızı Açacak 29 Çeşit

Türk Mutfağının en eski et saklama yöntemlerinden biri de sucuktur. Tam oranında eklenmiş baharatı, sarımsağı…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri Tarifi
Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Tarifler Geri
Videolar Geri